P98 maajoukkueen uutiset

P98:n sijoitus EM-Makedonian ryhmässä kymmenes

FIN – GRE 23 – 26 (15-10)

Hyvä ensimmäinen puoliaika ei riittänyt Kreikan lyömiseksi. Suomi hallitsi selvästi tilanteet niin hyökkäys- kuin puolustuspäässä. Intoa ja tahtoa oli mutta viiden maalin johto suli toisella puoliajalla vartissa. Poikien taistelu ja vääntö ei vaan riittänyt.

Suomi lähti peliin hitailla hyökkäyksillä, ja tarkalla puolustustaktiikalla. Tämä puri kreikkalaisiin, sillä viidessä minuutissa suomalaiset johtivat ottelua 4 – 0. Vastustajan oli pakko ottaa aikalisä. Äänekäs puhuttelu auttoi sen verran että kreikkalaiset pääsivät peliin mukaan. Peli tasaantui, mutta Suomi oli kuitenkin niskan päällä. Hyvää maalinsaantipaikkaa jaksettiin jauhaa tarpeeksi kauan. Omaa maalia suojeltiin uhrautuvasti. Tauolle lähdettiin mukavassa johtoasemassa.

Mukava ei sen sijaan ollut toinen puoliaika. Kreikka lisäsi pelitempoa ja se puri suomalaisiin. Noin viisi minuuttia jaksettiin pysyä mukana, mutta sitten puhti oli poissa. Maaliero hupeni kerta kerralta, kunnes pelikellon näyttäessä 45:12 tilanne oli tasan. Sen jälkeen edettiin jommankumman johtaessa aivan viime minuuteille. Suomalaisilta oli siinä vaiheessa bensatankin höyrytkin käytetty, ja Kreikka sai turhan helposti tarvittavat voittomaalit. Suomalaisten saldo koko puoliajalla 6 maalia. Kreikka otti Makedonian turnauksessa 9. sijan ja Suomi oli kymmenes. 16 parhaan joukkoon nousivat tästä turnauksesta isäntämaa Makedonia ja Valko-Venäjä.

Tässä päävalmentaja Toni Kallion ajatukset Makedonian turnauksesta.

Joukkue teki kaikkensa tänään, mutta valitettavasti palkinto jäi saamatta. Niukka tappio kuvaa hyvin niitä puutteita, joita pelissämme ja pelaajillamme on kansainvälisellä tasolla, ei pelkästään tällä joukkueella.

Jäämme jälkeen tilannekovuudessa ja fysiikassa. Esimerkkinä todettakoon, että vastustajamme Kreikka, joka ei kuulu lajin suurmaiden joukkoon, oli valmistautunut turnaukseen leireilemällä viimeiset viisi viikkoa. Siihen meillä ei valitettavasti ole vielä resursseja, mutta jos haluamme yltää seuraavalle tasolle kansainvälisessä käsipallossa emme voi tulevaisuudessa antaa näin paljon tasoitusta kilpailijoihin nähden.

Tätä taustaa vasten muutamat pallonmenetykset ottelun kriittisillä hetkillä saavat oikeat mittasuhteet.

Olen erittäin tyytyväinen pelaajien sitoutumiseen läpi turnauksen. He osoittivat kykenevänsä omaksumaan erilaisia pelisuunnitelmia hyvin nopeasti ja uskalsivat usein pelata omilla vahvuuksillaan tärkeillä hetkillä.

Suomen joukkue ja maalintekijät: Leevi Koistinen, Felix Nilsson 1, Jasse Kettunen 2, Linus Sjöman 2, Linus Lindberg 2, Isak Lehvonen, Niclas Laurent, Gusten Montonen 2, Niclas Kavaleff, Wilhelm Hammarberg 2, Christoffer Thor 1, Atte Marjamäki 3, Axel Rehnberg, Fredrik Karlsson 4, Carl Weurlander 4, Robin Granlund

Iso-Britannia kaatui ensimmäisessä sijoitusottelussa

FIN – GBR   36 – 22 (16-11)

Aamuottelu kello 10:00 ei ole pitkässä turnauksessa milloinkaan herkkua. Kun kaiken lisäksi tuuletus hallista on pois päältä, ja ulkona aurinko porottaa täydeltä laidalta, niin hiki valuu jo pelkästä ajatuksesta. Koneiston käyntiin saaminen vie tällaisessa tapauksessa aina oman aikansa.

Näin kävi nytkin Suomen ja Iso-Britannian ottelussa. Olosuhteet olivat toki kummallekin joukkueelle samat, mutta suomalaisten dieseliltä kesti 20 minuuttia ennen kuin se saatiin kunnolla käyntiin. Onneksi Suomen viivapelaajat olivat hyvässä vedossa, ja pitivät ottelun tasoissa. Sitten tahti muuttui ja saatiin tehtailtua viiden maalin ero vastustajaan. Englantilaiset kyllä yrittivät sinnikkäästi roikkua mukana, mutta nyt oli heidän vuoronsa olla vastaanottavana puolena.

Pelin toinen jakso alkoi suomalaisten osalta hyvin. Viiden minuutin sisällä tehtailtiin viisi maalia, ja ero saarivaltion poikiin saatiin kahdeksaan maaliin. Tämä oli liikaa vastustajalle, ja ottelu käytännössä selvä. Sitten tuli tosin suomalaisille pieni uinahdusjakso, mutta onneksi siitä herättiin muutaman minuutin jälkeen. Englantilaisilta meni usko lopullisesti ja loppu olikin pelkkää pelailua.

Ottelun hahmot tänään olivat kautta linjan viivapelaajat. 36:sta maalista 24 meni heidän piikkiin. Varsinkin Christoffer Thor oli liekeissä. 10 maalia ja valinta ottelun parhaaksi pelaajaksi kruunasi varmasti ”Ripan” päivän. Ottelun alkua lukuun ottamatta puolustus saatiin tyydyttävästi toimimaan. Maalien tekeminen on kaikesta huolimatta vieläkin ruosteessa. Voitto on tietenkin voitto. Sitä ei voi väheksyä, mutta lukemat olisivat voineet olla vieläkin miellyttävämmät.

Huomenna pelataan toinen sijoitusottelu klo 11:00 Suomen aikaa. Vastustajana jälleen Kreikka.

Suomen joukkue ja maalintekijät: Leevi Koistinen, Felix Nilsson 3, Jasse Kettunen 5, Linus Sjöman 3, Linus Lindberg 2, Isak Lehvonen 1, Niclas Laurent, Gusten Montonen, Niclas Kavaleff, Wilhelm Hammarberg 2, Christoffer Thor 10, Atte Marjamäki 3, Axel Rehnberg, Fredrik Karlsson 3, Carl Weurlander 4, Robin Granlund

Kreikkatappio pudotti P98:n lohkon viimeiseksi

Suomi – Kreikka  21 – 35 (11-23)

Yksi voitto ja tasapeli ei riittänyt alkulohkossa kuin kuudenteen sijaan. Sen verran ristiin ottelut menivät, että tyly kohtalo oli jäädä alkulohkon viimeiseksi. Poikien alku viimeisessä lohko-ottelussa oli murheellinen, joka heijastui sitten läpi koko ottelun. 7 minuuttia pelattu ja tilanne oli 1 – 7 kreikkalaisille. Tähän peliin ei neuvot ja ohjeet menneet perille.

Ottelu tosiaan alkoi tuskien taipaleella. Kreikka oli intoa ja taistelutahtoa täynnä, eikä Suomi-pojalla ollut siihen vastausta. Oli syy mikä tahansa, niin heti ensi sekunnista lähtien kreikkalaiset jyräsivät itselleen niin turvallisen johdon, että peli oli käytännössä menetetty. Mikään ei tahtonut suomalaisilta onnistua. Kun sitten väkisin yritettiin, niin teknisten virheiden suma sen kuin kasvoi. Kahdentoista maalin ero puoliajalla kertoo totuuden.

Ottelun toinen puolisko oli tasaisempaa pelaamista. Kreikka kuitenkin piti siitä huolen, ettei Suomi päässyt missään vaiheessa yllättämään. Pelin henki tänään oli se, että vastustaja oli taidossa etevämpi, ja kunnoltaan kestävämpi.

Pojat antoivat kaikkensa, ja yrittivät vääntää viimeiseen vihellykseen, mutta, mutta…… kun ei mikään tahtonut onnistua. Se mikä osattiin ja jaksettiin, se annettiin. Turnauskestävyys on kuitenkin se suurin puute. Kovista peleistä saatu kokemus on olematon. Ottelussa tarvittavaa rutiinia ei saa kotimaan leireillä, ei puhumalla eikä klippejä katsomalla. Fyysinen ja henkinen tahto ja taito tulee pelaamalla.

Päävalmentaja Toni Kallion yhteenveto alkulohkon otteluista:

Turnaus alkoi heikolla esityksellä Viroa vastaan ja seuraavan ottelun tasapeli Liettuaa vastaan oli pelaajilta hieno ryhdistäytyminen. Valitettavasti emme saanet voittomaalia tehtyä viimeisen viiden sekunnin kahdesta hyvästä paikasta. Kolmannen ottelun Färsaaret-voitto oli meiltä kauttaaltaan vakuuttavaa peliä ja samoin seuraavan ottelun ensimmäiset 25 minuuttia Valko-Venäjää vastaan. Valitettavasti siihen loppui meidän bensa, emmekä näköjään palautuneet täysin Kreikan kohtaamiseen. Ottelusta tuli samanlainen ohipeli kuin Viroa vastaan. Jälkikäteen ajateltuna olisi varmaan ollut fiksumpaa lähteä viimeiseen otteluun astetta puolustavammalla suunnitelmalla, joten minun niskoille otan ison osan tappiosta.Nyt tehdään kaikkemme, että palaudumme lauantain otteluun, voitto siitä ja pääsemme sunnuntaina ottamaan revanssin Kreikasta.Lohko oli Valko-Venäjää lukuun ottamatta todella tasainen, siksi harmittaa älyttömästi ensimmäisen ottelun tappio Viroa vastaan.

Huomenna on lepopäivä. Lauantaina on sijoitusottelu Iso-Britanniaa vastaan klo 11:00 Suomen aikaa. Mikäli se klaarataan, niin sunnuntaina on vielä ottelu samaan aikaan.

Suomen joukkue ja maalintekijät: Leevi Koistinen, Felix Nilsson 1, Jasse Kettunen 2, Linus Sjöman 2, Linus Lindberg 3, Isak Lehvonen, Niclas Laurent, Gusten Montonen 2, Niclas Kavaleff, Wilhelm Hammarberg 3, Christoffer Thor 1, Atte Marjamäki 3, Axel Rehnberg, Fredrik Karlsson 1, Carl Weurlander 3, Robin Granlund

Vastustajan taito ja kunto hyydytti P98 maajoukkueen

FIN – BLR  30 – 39 (15-18)

Bensa loppui 25 minuutin jälkeen, totesi päävalmentaja Toni Kallio. Ja niinhän se on, jos menovesi loppuu niin peli ei etene pätkääkään. Ei liiku jalka eikä toimi pää. Harmillista, sillä ne 25 minuuttia oli suomalaisilta hyvää ja tuloksekasta pelaamista. Onni kolhi suomalaisia muutenkin katalasti. Robin Granlund loukkasi etusormensa pelitilanteessa ja tohtori määräsi kolmen viikon levon. Turhan kova takaisku joukkueelle.

Alkuvihellyksen jälkeen kentällä pelasi kaksi täysin tasavahvaa joukkuetta. Maaleja tehtiin vuorotahtiin. Puolustus piti ja hyökkäyskin kulki, tosin välillä yskähdellen, mutta tuli niitä virheitä Valko-Venäjällekin. Suomi johti ottelua pariin otteeseen, mutta ei päässyt karkaamaan. Mahdollisuuksia kyllä oli useampaan maaliin, mutta vastustajan maalivahtia lämmiteltiin aivan turhaan. Viisi minuuttia ennen taukoa noutaja kolkutti takaraivossa, ja muutama turha pallonmenetys aiheutti sen, että Valko-Venäjä sai kolmen maalin etumatkan.

Tauolta tultaessa ei kauaa kestänyt, kun valko-venäläinen ruletti alkoi. Vauhtia ja aggressiivisuutta lisättiin sopivasti, ja suomalaisilta otettiin turhat luulot pois. Puoliajan puolessavälissä maaliero kävi jo kymmenessä maalissa. Omilta pojilta palkeet oli lopullisesti tyhjennetty, eikä järkikään jaksanut pysyä vauhdissa. Aikalisällä yritettiin saada rivit kuntoon, mutta vastustajan mylly pyöri sen verran tehokkaasti, ettei siinä ajatus pysynyt mukana. Yhdeksän maalin tappio kertoo kaiken.

Huomenna on lepopäivä, ja alkulohkon viimeinen ottelu Kreikkaa vastaan pelataan torstaina klo 15:00 Suomen aikaa. Robinin loukkaantuminen tietenkin harmittaa vietävästi, mutta käsipallossa kaikki on mahdollista.

Suomen joukkue ja maalintekijät: Leevi Koistinen, Felix Nilsson 1, Jasse Kettunen 2, Linus Sjöman 2, Linus Lindberg 4, Isak Lehvonen, Niclas Laurent, Gusten Montonen 4, Niclas Kavaleff, Wilhelm Hammarberg 1, Christoffer Thor 6, Atte Marjamäki 1, Axel Rehnberg, Fredrik Karlsson 4, Carl Weurlander 5. Robin Granlund

P98:n kalavelat Färsaarille tuli nyt maksettua

FAR -FIN 24 – 29 (13-14)

Kaksi vuotta sitten Färsaaret pyöritti Suomen poikia aika pahasti, joten tämän päivän voitto tuntui tosi mukavalta. Ottelu oli alkuun erittäin tasainen, ja maaleja lauottiin vuorotahtiin. Suomi sai kuitenkin lievän niskaotteen varttitunnin jälkeen, ja piti sen lukittuna ottelun loppuun asti.

Ottelu alkoi kummankin joukkueen osalta varsin varovaisesti. Lähinnä tunnusteltiin ja tarkkailtiin mitä lääkettä vastustaja oli tähän peliin sekoittanut. Maaleja tuli tasaiseen tahtiin, kunnes Suomen vaihteleva puolustustaktiikka sekoitti Färsaarten suunnitelmat. Puolessavälissä ensimmäistä erää vastustajan peli-idea oli aika hukassa. Pelitempo hidastui, eikä vastalääkettä löytynyt. Suomi yhden maalin johtoasemassa tauolle.

Ottelun toinen puolikas alkoi Suomen osalta tahdolla ja vauhdilla. Viidessä minuutissa saatiin viiden maalin kaula, ja lievää rutinaa kuului färsaarelaisten selkärangan nikamissa. Tahti jatkui suomalaisten osalta moitteettomasti, kunnes reilun kymmenen minuutin jälkeen tuli suomalaisille kaksi perättäistä jäähyä. Ensimmäisestä voidaan olla montaakin mieltä, mutta toinen oli väärä vaihto. Suomen viiden maalin johto suli aika nopeasti kahteen maaliin. Pojilla maltti kuitenkin säilyi kiitettävästi, ja tilanne saatiin jäähyjen jälkeen täysin hallintaan. Maaleja tehtiin jäähyjen jälkeen sopivaan tahtiin, ja voitto lankesi viiden maalin erolla Suomelle.

Erittäin ansaittu voitto taistelevalle joukkueelle. Jokainen hoiti osuutensa suurenmoisesti. Oli ilo seurata miten esimerkiksi tekniset virheet ovat ottelu ottelulta vähentyneet minimiin. Nyt virheiden määrä on sellainen, joka on normaalia ihan missä ottelussa tahansa.

Ottelun parhaaksi pelaajaksi valittiin Suomen Fredrik Karlsson.

Huomenna vastaan tulee Valko-Venäjä, joka on ainoa joukkue lohkossa ilman tappiota. Katsotaan minkälainen tsemppi saadaan siihen otteluun. Klo 15:00 Suomen aikaan.

Suomen joukkue ja maalintekijät: Leevi Koistinen, Felix Nilsson, Jasse Kettunen 5, Linus Sjöman 3, Linus Lindberg 2, Isak Lehvonen, Niclas Laurent, Gusten Montonen 1, Niclas Kavaleff, Wilhelm Hammarberg 2, Christoffer Thor 2, Atte Marjamäki 2, Axel Rehnberg, Fredrik Karlsson 6, Carl Weurlander 5, Robin Granlund 1

P98:lla mainio nousu eilisen pettymyksen jälkeen

Liettua – Suomi 21 – 21 (9-9)

Olipa harvinainen alku Liettuan ja Suomen välisessä ottelussa. Liettua teki ensimmäisen maalin ajassa 7.29, ja Suomi tasoitti 1 – 1 ajassa 11.10. Pitkään pitää miettiä, että vastaavaa olisi koettu. Maalipaikkoja kyllä oli kummallakin joukkueella, mutta vahdit kummassakin päässä, olivat tarkkana. Suorastaan liekeissä.

Suomi lähti peliin korkealla 5-1 puolustuksella, joka ilmeisesti yllätti liettualaiset täysin. Suomen taktiikkana oli sekoittaa vastustajan pelinrakentajan konseptit perusteellisesti, sillä kyseinen pelaaja on Liettuan joukkueen selkäranka. Tässä onnistuttiin muutamaa lipsahdusta lukuun ottamatta mainiosti. Kun peliä oli pelattu vajaa varttitunti, niin suomalaiset siirtyivät johtoon ja olivat lähes koko puoliajan 1 – 2 maalin johtoasemassa. Ote oli mukavasti hallussa. Aivan erän lopussa tuli muutama lipsahdus, ja Liettua pääsi tasoittamaan.

Toisen puoliajan alku on ollut moneen otteeseen tälle joukkueelle tervan juontia. Siitä ei kuitenkaan tällä kertaa ollut pelkoa. Pää pystyssä taisteltiin joka pallosta. Liettua oli erän alkuminuuteilla parin maalin johdossa, mutta se ei heilauttanut suomalaisia mihinkään. Päinvastoin mieheen käytiin kiinni ja hyökkäyspäässä jaksettiin jauhaa niin kauan, että paikka löytyi. Monta hyvää paikkaa tuhlattiin, mutta onneksi sekään ei mieltä horjuttanut.  Pelin viimeiset minuutit olivat katsojalle sen verran tukalia, että nitron ottaminen kävi mielessä. Hyökkäys toisensa jälkeen pysähtyi kummassakin päässä puolustukseen, tai sitten maalivahteihin. Loppujen lopuksi molempien oli tyydyttävä tasapeliin.

Todella ilahduttavaa Suomen osalta oli eilisen ottelun vastoinkäymisten unohtaminen, ja aivan uudella sykkeellä taisteleminen. Peliin suunniteltua taktiikkaa noudatettiin kurinalaisesti. Joka pallosta taisteltiin loppuun asti, ja siitä koko joukkueelle täydet pisteet. Erikoismaininta on kuitenkin annettava maalivahti Leevi Koistiselle. 19 torjuntaa tässä ottelussa on erinomainen suoritus.

Huomenna on joukkueella vapaapäivä. Seuraava ottelu maanantaina Färsaarta vastaan klo 15:00 Suomen aikaa.

Suomen joukkue ja maalintekijät: Leevi Koistinen, Felix Nilsson, Jasse Kettunen 2, Linus Sjöman 5, Linus Lindberg 2, Isak Lehvonen 1, Niclas Laurent, Gusten Montonen, Niclas Kavaleff, Wilhelm Hammarberg, Christoffer Thor 3, Atte Marjamäki, Axel Rehnberg, Fredrik Karlsson 5, Carl Weurlander 2, Robin Granlund 1.

Suomi aloitti Makedonian EM-kisat tappiolla

Suomi – Viro 21 – 32 (8-13)

EM-turnauksen ensimmäinen ottelu Viroa vastaan ei sujunut oikein toivotulla tavalla. Tappio tuli, vaikka pelillisesti mukana oltiin. Huutava ero tuli maalintekotaidossa. Kaiken lisäksi eteläisen naapurin maalivahdit esittivät niin varmoja otteita, että suomalaisten itseluottamus horjui aika tavalla.

Ottelu ensimmäiset viisi minuuttia oltiin vastustajan kanssa samassa kyydissä. Vuorotahtiin tehtiin muutama maali, mutta sitten Eestin poika repäisi aikamoisen eron. Omaan puolustukseen repesi yllättäviä aukkoja, ja hyökkäyspäässä pommitettiin tolppia ja maalivahtia. Viro sai minuutti minuutilta venytettyä etumatkaansa kuuteen maaliin. Maalintekopaikkoja oli Suomellakin, ja pelillisesti pysyttiin mukana, mutta totuus kuitenkin on, että maalit ratkaisevat. Tauolle mentiin Viron viiden maalin johdossa.

Toinen puoliaika ja viisi minuuttia pelattiin jälleen aivan moitteettomasti, mutta sen jälkeen jostain kumman syystä välimatka vastustajaan taas repesi jopa yhteentoista maaliin. Tällä kertaa virolaiset käyttivät Suomen jäähyjä hyväkseen ja rokottivat nopeilla vastahyökkäyksillä. Peli kuitenkin tasaantui ja Suomen puolustus saatiin hyvään iskuun. Viro oli välillä aika solmussa, mutta pelin henki oli se, että viime hetkellä, ja jopa mahdottomasta paikasta, vastustaja sai tokattua pallon maaliin. Tällaiset maalit lannistivat loppujen lopuksi suomalaiset, ja naapurimaa otti kaksi pistettä yhdentoista maalin erolla.

Ilahduttavaa Suomen pelissä oli se, että tekniset virheet jäivät läpi ottelu siedettävälle tasolle. Viimeaikaisiin otteluihin verrattuna virheiden määrä putosi roimasti. Nyt kun saataisiin nuo mustat minuutit puoliaikojen keskivaiheella kirkastettua, niin tulostakin voidaan odottaa. Tällä tasolla vastustajalle ei voi antaa yhtään ylimääräistä maalia eteen.

Huomenna vastaan tulee kohtuullisen isokokoinen Liettua, ja ei muuta kuin uutta säpinää rattaisiin.

Suomen joukkue ja maalintekijät: Leevi Koistinen, Felix Nilsson, Jasse Kettunen, Linus Sjöman 3, Linus Lindberg 4, Isak Lehvonen, Niclas Laurent 1, Gusten Montonen 3, Niclas Kavaleff, Wilhelm Hammarberg 4, Christoffer Thor, Atte Marjamäki 1, Axel Rehnberg, Fredrik Karlsson 4, Carl Weurlander 1, Robin Granlund

PS. Tässä hotellissa asuu tällä hetkellä 11 maata pelaajineen, valmentajineen ja huoltajineen. Se näkyy netin käytössä. Tai voitaneen sanoa, että nettiä ei näy suurimmaksi osaksi ollenkaan. Eli tulevien päivien osalta varoitus, raportit tulevat silloin kun täältä pääsee bittimaailmalle.

P98 maajoukkue keskiviikkona kohti EM-kisoja

Suomen nuorten käsipallomaajoukkue P98 matkustaa tulevana keskiviikkona Makedonian pääkaupunki Skopjessa pidettäviin EM-kisoihin. Ottelut alkavat perjantaina, ja kisat päättyvät reilun viikon päästä sunnuntaina. Skopjessa pelaa 11 maata, jotka ovat jaettu kahteen lohkoon. Suomi pelaa lohkossa A, jossa muut vastustajat ovat Viro, Liettua, Färsaaret, Valko-Venäjä ja Kreikka.

Suomen ottelut:

Pe 20.7. klo 16:00 Suomi – Viro    La 21.7. klo 16:00 Liettua – Suomi    Ma 23.7. Färsaaret – Suomi

Ti 24.7. klo 14:00 Suomi – Valko-Venäjä    To 26.7. klo 14:00 Suomi – Kreikka

Kelloajat paikallisia (Keski-Euroopan aika). Suomessa yhden tunnin lisäys.

Lauantaina ja sunnuntaina (28-29.7.) pelataan sijoitusottelut.

 

EM-kisojen kaikki ottelut striimataan. Euroopan Käsipalloliitto (EHF) tarjoaa oman verkkonsa kautta tämän mahdollisuuden.

EM-KISOJEN STRIIMIOSOITE

http://ehftv.com

 

Makedonian EM-kisoilla on omat nettisivut, josta löytyy päivittäin tarkempaa tietoa kisatapahtumista. Kannattaa tutustua.

EM-KISOJEN NETTISIVUT

https://m20championship2018.mk/

P98 maajoukkue Skopjen/Makedonia EM-kisoihin

Heinäkuun 20.-29. pelataan Makedonian pääkaupungissa, Skopjessa, käsipallon EM-kisat. Viralliselta nimeltään kisat ovat englanniksi EHF M20 Championship 2018. Makedonian lisäksi vastaavanlainen turnaus pelataan samanaikaisesti Montenegrossa. Lue lisää

P98 – Teramon turnauksen viimeisessä pelissä harmillinen tappio

Suomi – Kreikka 27 – 32 (16-20)

Vaikka turnauksen viimeisessä ottelussa tuli tappio, niin esitys oli kuitenkin toivoa herättävä. Ottelu oli kaikin puolin tasaväkistä pelaamista, mutta Kreikka maalinteossa tehokkaampi. Toisella puoliajalla päästiin jo yhden maalin tuntumaan, mutta onnetar hymyili tällä kertaa vastustajalle. Lue lisää

P98 – Israel jyräsi Suomen nurin

Israel – Suomi 36 – 22 (15-11)

Lämmin sää Teramossa helli Suomen P98 maajoukkuetta matkalla pelihalliin, mutta alkuvihellyksen tultua israelilainen ukkonen jyrähteli lämpimät ajatukset kylmäksi kyydiksi. Israelin aggressiivinen puolustus ja nopea syöttötyöskentely hyökkäyspäässä oli suomalaisille myrkkyä. Lue lisää

P98 maajoukkue Italiaan

Heinäkuun EM-kisoihin valmistautuva P98 maajoukkue lähtee torstaina aamulla kutsuturnaukseen Italian Teramoon. Turnaus on samalla joukkueen viimeistelyharjoittelu ennen Makedonian Skopjessa pelattavia EM-kisoja. 4-maan turnaus pelataan 6 – 8.7. ja vastustajina ovat Italian lisäksi Israel ja Kreikka.

Suomen pelit: Huom! Kelloajat ovat paikallisia, eli Suomessa tunti lisää.

Pe 6.7. klo 21:30 ITA – FIN

La 7.7. klo 19:30 ISR – FIN

Su 8.7. klo 19:30 FIN – GRE

Suomen ottelut striimataan!!!

Live on the WebTV “PallamanoTV”, on www.pallamano.tv and www.youtube.com/pallamanotvfigh

P98 maajoukkue 4-maan turnaukseen Italiaan

Heinäkuun EM-kisoihin valmistautuva P98 maajoukkue lähtee kutsuturnaukseen Italian Teramoon. Turnaus on samalla joukkueen viimeistelyharjoittelu ennen Makedonian Skopjessa pelattavia EM-kisoja. 4-maan turnaus pelataan 6 – 8.7. ja vastustajina ovat Italian lisäksi Israel ja Kreikka.

Joukkue kokoontuu torstaina 5.7. klo 04:30 Helsinki-Vantaa lentokentälle Terminaali 1. Lennämme Lufthansalla (LH2467) Müncheniin, ja sieltä Anconaan. Paluu samaa reittiä takaisin maanantaina 9.7. Aikataulun mukaan Lufthansa (LH2466) Münchenistä laskeutuu klo 23:25 Terminaali 1.

Valmennusjohto on valinnut seuraavat pelaajat Italian turnaukseen:

Niklas Kavaleff, Dicken

Leevi Koistinen, Cocks

Axel Rehnberg, GrIFK

Linus Lindberg, BK-46

Christoffer Thor, SIF

Niclas Laurent, GrIFK

Felix Nilsson, Dicken

Linus Sjöman, BK-46

Jasse Kettunen, Atlas

Isak Lehvonen, ÅIFK

Robin Granlund, Dicken

Carl Weurlander, SIF

Fredrik Karlsson, SIF

Atte Marjamäki, SIF

Wilhelm Hammarberg, GrIFK

Gusten Montonen, Dicken

Toni Kallio tarttuu P98-maajoukkueen peräsimeen

Kohti heinäkuun lopun B-EM-kisoja Makedoniassa valmistautuvan käsipallon P98-maajoukkueen päävalmentaja vaihtuu.

Teddy Nordling on ilmoittanut jättävänsä tehtävänsä ja hänen tilalleen joukkueen peräsimeen on nimetty miesten maajoukkueen kakkosvalmentaja Toni Kallio.

P98-maajoukkueella on edessä ensi viikolla Kisakallion urheiluopistolla järjestettävä suurleiri. Leirille kutsutuista 16 pelaajasta kolme on joutunut jäämään sivuun. Nordling totesi tässä tilanteessa, että koko ryhmän koolle saaminen on toistuvasti osoittautunut vaikeaksi ja toisaalta henkilökohtaisiin syihin vedoten päätti jättää tehtävänsä.

Käsipalloliitto on nimennyt Nordlingin työn jatkajaksi Kallion, jolla on vankka kokemus valmentamisesta niin maajoukkue- kuin seurapuolellakin. Tehtävän täyttäminen nopeasti oli ensiarvoisen tärkeää, sillä joukkueen ohjelma kesällä on tiivis. Suurleirin jälkeen joukkue matkaa heinäkuun alussa Teramoon, Italiaan kansainväliseen turnaukseen ja B-EM-kisat Makedoniassa alkavat jo 20. heinäkuuta.

Kallio onkin valmis käärimään hihat joukkueen kanssa välittömästi.

– Haasteita ja harmillisia poissaoloja eri syistä on ollut ja ymmärrän Teddyn päätöksen. Me katsomme nyt kuitenkin vankasti eteenpäin, edessä on todella mielenkiintoinen kahden kuukauden jakso.

– Suurleirin kautta lähdemme rakentamaan jo tehdyn hyvän pohjan päälle ja uskon, että Makedoniaan pääsemme lähtemään iskukykyisellä ryhmällä, Kallio sanoo.

Kallio painottaa myös, että kyse on pitkästä prosessista, jossa ikäluokan EM-kisat ovat pelaajille loppujen lopuksi vain välietappi ja parhaassa tapauksessa ponnahduslauta pidemmälle nopeastikin.

– Joukkueessa on mukana pelaajia, joilla on mahdollisuus olla mukana miesten syksyn EM-karsinnoissa ja kesä maajoukkueen kanssa tuo tarvittavaa kansainvälistä kokemusta kymmenen ottelun verran sekä näille että muille tulevaisuuden miesten maajoukkueen pelaajille, Kallio linjaa.

HUOM! P98 SUURLEIRIN OHJELMA ON SUPISTUNUT

LoukkaantumisTen, sairastelun ja armeijan kielteinen päätös lomaa pyytäneille aiheuttaa sen verran haasteita, että kesäkuun leiri alkaa Kisakallion Urheiluopistolla vasta perjantain iltaharjoituksilla.

Kokoontuminen perjantaina 8.6. klo 18:30.

Leiri päättyy sunnuntaina 10.6. noin klo 20:00

 

Tiedustelut: Joukkueenjohtaja Jan Ruys 040 588 9499

 

P98 kutsu kesäkuun 2018 Suurleirille

Seuraava leiri on 7.-10. kesäkuuta Kisakallion Urheiluopistolla.

Kokoontuminen torstaina 7.6. klo 12:00 Kisakalliossa.

Leiri päättyy sunnuntaina 10.6. noin klo 20:00.

Mukaan tarvitset oman juomapullon, sisä- ja ulkoliikuntavarusteet.

Mikäli leiriosallistuminen joudutaan perumaan sairauden tai loukkaantumisen takia, niin pelaaja ilmoittaa välittömästi asiasta päävalmentajalle ( teddynordling@hotmail.com ) ja toimittaa joukkueenjohtajalle lääkärintodistuksen ( jruys@welho.com).

Kesäkuun leirin omakustannushinta on 280 euroa per pelaaja. Käsipalloliitto tulee laskuttamaan maksun kesäkuun aikana.

Valmennusjohto on kutsunut seuraavat pelaajat leirille:

 1. Kavaleff Niklas Dicken
 2. Koistinen Leevi Cocks
 3. Rehnberg Axel GrIFK
 4. Lindberg Linus BK-46
 5. Thor Christoffer Lindesberg IF
 6. Sjöman Linus BK-46
 7. Löfgren Linus BK-46
 8. Kettunen Jasse Atlas
 9. Lehvonen Isak ÅIFK
 10. Hammarberg Wilhelm GrIFK
 11. Weurlander Carl SIF
 12. Granlund Robin Dicken
 13. Karlsson Fredrik Lindesberg IF
 14. Marjamäki Atte SIF
 15. Montonen Gusten Dicken
 16. Nilsson Felix Dicken

P98 Toukokuun leiri 19.-20.5.

P98 Maajoukkuerinki

Kutsu toukokuun leirille

P98:n seuraava leiri pidetään 19. – 20.5.2018 Karjaan Urheiluhallissa. Kokoontuminen lauantaina 19.5. klo 09:30. Leiri päättyy sunnuntaina viimeisiin harjoituksiin.

Leiri ei sisällä majoitusta. Lauantaiksi ja sunnuntaiksi on varattu yhteinen lounas. Ravintola KW:n seisova pöytä maksaa 12 euroa per henkilö per päivä.

Ilmoittautuminen

Leirille kutsuttujen pelaajien on ilmoittauduttava tiedon saatuaan sähköpostitse päävalmentajalle. Yhteystieto: Teddy Nordling, sähköposti: teddynordling@hotmail.com.

Ilmoittautumiset tulee olla tiedossa viimeistään maanantaina 30.4. Mikäli kutsuttu pelaaja ei syystä tai toisesta pääse leirille, niin tästä on myös ilmoitettava päävalmentajalle.

 

Leiriohjelma

Lauantai 19.5. Karjaan Urheiluhalli

Halli klo 10:00 – 12:00

Lounas noin klo 12:30

Halli klo 15:00 – 17:00

 

Sunnuntai 20.5. Karjaan Urheiluhalli

Halli klo 10:00 – 12:00

Lounas noin klo 12:30

Halli klo 15:00 – 17:00

 

Valmennusjohto on kutsunut seuraavat pelaajat leirille:

Granlund Robin Dicken
Hammarberg Wilhelm GrIFK
Helander Benjamin BK-46
Karlsson  Fredrik Lindesberg IF
Kavaleff Niclas Dicken
Kettunen Jasse Atlas
Koistinen Leevi Cocks
Lehvonen Isak ÅIFK
Lindberg Linus BK-46
Loikala Harri HIFK
Löfgren Linus BK-46
Maijala Eemeli ÅIFK
Marjamäki Atte SIF
Montonen Gusten Dicken
Nilsson Felix Dicken
Rehnberg Axel GrIFK
Sjöblom Peik GrIFK
Sjöman Linus BK – 46
Thor Christoffer Lindesberg IF
Weurlander Carl SIF

Kutsu P98:n helmikuun leirille Kisakallioon

Hyvät P98 Maajoukkueringin Jäsenet

Seuraava maajoukkueleiri pidetään 21 – 25.2.2018 Kisakallion Urheiluopistolla.

Kokoontuminen keskiviikkona 21.2. aamupäivällä. Leiri päättyy sunnuntaina 25.2. illalla. Tarkempi aikataulu ilmoitetaan heti kun leiriohjelma on selvillä.

Mukaan tarvitset oman juomapullon, sisä- ja ulkoliikuntavarusteet

Ilmoittautuminen

Leirille kutsuttujen pelaajien on ilmoittauduttava tiedon saatuaan päävalmentaja Teddy Nordlingille.

teddynordling@hotmail.com  mob: 045 652 7050

Ilmoittautumiset tulee olla tiedossa viimeistään perjantaina 19.1. Mikäli kutsuttu pelaaja ei syystä tai toisesta pääse leirille, niin tästä on myös ilmoitettava päävalmentajalle.

 

Mikäli leiri-ilmoittautuminen joudutaan peruuttamaan sairauden tai loukkaantumisen takia, niin pelaaja ilmoittaa välittömästi asiasta päävalmentajalle ja toimittaa lääkärintodistuksen joukkueenjohtaja Jan Ruys:lle. jruys@welho.com

Helmikuun leirin omakustannushinta on 350 euroa per pelaaja. Käsipalloliitto tulee laskuttamaan maksun ilmoittautumisajan umpeuduttua.

Valmennusjohto on kutsunut seuraavat pelaajat leirille:

 1. Kavaleff Niklas                       Dicken
 2. Koistinen Leevi                      Cocks
 3. Rehnberg Axel                       GrIFK
 4. Graahede Niklas                    Ålborg
 5. Lindberg Linus                       BK-46
 6. Thor Christoffer                    Lindesberg IF
 7. Sjöblom Peik                         GrIFK
 8. Sjöman Linus                         BK-46
 9. Löfgren Linus                         BK-46
 10. Seppälä Markus                     Dicken
 11. Lehvonen Isak                       ÅIFK
 12. Hammarberg Wilhelm         GrIFK
 13. Weurlander Carl                   SIF
 14. Granlund Robin                    Dicken
 15. Karhunen Sami                     Cocks
 16. Helander Benjamin              BK-46
 17. Karlsson Fredrik                    Lindesberg IF
 18. Maijala Eemeli                      ÅIFK
 19. Marjamäki Atte                    SIF
 20. Loikala Harri                         HIFK
 21. Montonen Gusten               Dicken