P98 maajoukkueen uutiset

P98:lla mainio nousu eilisen pettymyksen jälkeen

Liettua – Suomi 21 – 21 (9-9)

Olipa harvinainen alku Liettuan ja Suomen välisessä ottelussa. Liettua teki ensimmäisen maalin ajassa 7.29, ja Suomi tasoitti 1 – 1 ajassa 11.10. Pitkään pitää miettiä, että vastaavaa olisi koettu. Maalipaikkoja kyllä oli kummallakin joukkueella, mutta vahdit kummassakin päässä, olivat tarkkana. Suorastaan liekeissä.

Suomi lähti peliin korkealla 5-1 puolustuksella, joka ilmeisesti yllätti liettualaiset täysin. Suomen taktiikkana oli sekoittaa vastustajan pelinrakentajan konseptit perusteellisesti, sillä kyseinen pelaaja on Liettuan joukkueen selkäranka. Tässä onnistuttiin muutamaa lipsahdusta lukuun ottamatta mainiosti. Kun peliä oli pelattu vajaa varttitunti, niin suomalaiset siirtyivät johtoon ja olivat lähes koko puoliajan 1 – 2 maalin johtoasemassa. Ote oli mukavasti hallussa. Aivan erän lopussa tuli muutama lipsahdus, ja Liettua pääsi tasoittamaan.

Toisen puoliajan alku on ollut moneen otteeseen tälle joukkueelle tervan juontia. Siitä ei kuitenkaan tällä kertaa ollut pelkoa. Pää pystyssä taisteltiin joka pallosta. Liettua oli erän alkuminuuteilla parin maalin johdossa, mutta se ei heilauttanut suomalaisia mihinkään. Päinvastoin mieheen käytiin kiinni ja hyökkäyspäässä jaksettiin jauhaa niin kauan, että paikka löytyi. Monta hyvää paikkaa tuhlattiin, mutta onneksi sekään ei mieltä horjuttanut.  Pelin viimeiset minuutit olivat katsojalle sen verran tukalia, että nitron ottaminen kävi mielessä. Hyökkäys toisensa jälkeen pysähtyi kummassakin päässä puolustukseen, tai sitten maalivahteihin. Loppujen lopuksi molempien oli tyydyttävä tasapeliin.

Todella ilahduttavaa Suomen osalta oli eilisen ottelun vastoinkäymisten unohtaminen, ja aivan uudella sykkeellä taisteleminen. Peliin suunniteltua taktiikkaa noudatettiin kurinalaisesti. Joka pallosta taisteltiin loppuun asti, ja siitä koko joukkueelle täydet pisteet. Erikoismaininta on kuitenkin annettava maalivahti Leevi Koistiselle. 19 torjuntaa tässä ottelussa on erinomainen suoritus.

Huomenna on joukkueella vapaapäivä. Seuraava ottelu maanantaina Färsaarta vastaan klo 15:00 Suomen aikaa.

Suomen joukkue ja maalintekijät: Leevi Koistinen, Felix Nilsson, Jasse Kettunen 2, Linus Sjöman 5, Linus Lindberg 2, Isak Lehvonen 1, Niclas Laurent, Gusten Montonen, Niclas Kavaleff, Wilhelm Hammarberg, Christoffer Thor 3, Atte Marjamäki, Axel Rehnberg, Fredrik Karlsson 5, Carl Weurlander 2, Robin Granlund 1.

Suomi aloitti Makedonian EM-kisat tappiolla

Suomi – Viro 21 – 32 (8-13)

EM-turnauksen ensimmäinen ottelu Viroa vastaan ei sujunut oikein toivotulla tavalla. Tappio tuli, vaikka pelillisesti mukana oltiin. Huutava ero tuli maalintekotaidossa. Kaiken lisäksi eteläisen naapurin maalivahdit esittivät niin varmoja otteita, että suomalaisten itseluottamus horjui aika tavalla.

Ottelu ensimmäiset viisi minuuttia oltiin vastustajan kanssa samassa kyydissä. Vuorotahtiin tehtiin muutama maali, mutta sitten Eestin poika repäisi aikamoisen eron. Omaan puolustukseen repesi yllättäviä aukkoja, ja hyökkäyspäässä pommitettiin tolppia ja maalivahtia. Viro sai minuutti minuutilta venytettyä etumatkaansa kuuteen maaliin. Maalintekopaikkoja oli Suomellakin, ja pelillisesti pysyttiin mukana, mutta totuus kuitenkin on, että maalit ratkaisevat. Tauolle mentiin Viron viiden maalin johdossa.

Toinen puoliaika ja viisi minuuttia pelattiin jälleen aivan moitteettomasti, mutta sen jälkeen jostain kumman syystä välimatka vastustajaan taas repesi jopa yhteentoista maaliin. Tällä kertaa virolaiset käyttivät Suomen jäähyjä hyväkseen ja rokottivat nopeilla vastahyökkäyksillä. Peli kuitenkin tasaantui ja Suomen puolustus saatiin hyvään iskuun. Viro oli välillä aika solmussa, mutta pelin henki oli se, että viime hetkellä, ja jopa mahdottomasta paikasta, vastustaja sai tokattua pallon maaliin. Tällaiset maalit lannistivat loppujen lopuksi suomalaiset, ja naapurimaa otti kaksi pistettä yhdentoista maalin erolla.

Ilahduttavaa Suomen pelissä oli se, että tekniset virheet jäivät läpi ottelu siedettävälle tasolle. Viimeaikaisiin otteluihin verrattuna virheiden määrä putosi roimasti. Nyt kun saataisiin nuo mustat minuutit puoliaikojen keskivaiheella kirkastettua, niin tulostakin voidaan odottaa. Tällä tasolla vastustajalle ei voi antaa yhtään ylimääräistä maalia eteen.

Huomenna vastaan tulee kohtuullisen isokokoinen Liettua, ja ei muuta kuin uutta säpinää rattaisiin.

Suomen joukkue ja maalintekijät: Leevi Koistinen, Felix Nilsson, Jasse Kettunen, Linus Sjöman 3, Linus Lindberg 4, Isak Lehvonen, Niclas Laurent 1, Gusten Montonen 3, Niclas Kavaleff, Wilhelm Hammarberg 4, Christoffer Thor, Atte Marjamäki 1, Axel Rehnberg, Fredrik Karlsson 4, Carl Weurlander 1, Robin Granlund

PS. Tässä hotellissa asuu tällä hetkellä 11 maata pelaajineen, valmentajineen ja huoltajineen. Se näkyy netin käytössä. Tai voitaneen sanoa, että nettiä ei näy suurimmaksi osaksi ollenkaan. Eli tulevien päivien osalta varoitus, raportit tulevat silloin kun täältä pääsee bittimaailmalle.

P98 maajoukkue keskiviikkona kohti EM-kisoja

Suomen nuorten käsipallomaajoukkue P98 matkustaa tulevana keskiviikkona Makedonian pääkaupunki Skopjessa pidettäviin EM-kisoihin. Ottelut alkavat perjantaina, ja kisat päättyvät reilun viikon päästä sunnuntaina. Skopjessa pelaa 11 maata, jotka ovat jaettu kahteen lohkoon. Suomi pelaa lohkossa A, jossa muut vastustajat ovat Viro, Liettua, Färsaaret, Valko-Venäjä ja Kreikka.

Suomen ottelut:

Pe 20.7. klo 16:00 Suomi – Viro    La 21.7. klo 16:00 Liettua – Suomi    Ma 23.7. Färsaaret – Suomi

Ti 24.7. klo 14:00 Suomi – Valko-Venäjä    To 26.7. klo 14:00 Suomi – Kreikka

Kelloajat paikallisia (Keski-Euroopan aika). Suomessa yhden tunnin lisäys.

Lauantaina ja sunnuntaina (28-29.7.) pelataan sijoitusottelut.

 

EM-kisojen kaikki ottelut striimataan. Euroopan Käsipalloliitto (EHF) tarjoaa oman verkkonsa kautta tämän mahdollisuuden.

EM-KISOJEN STRIIMIOSOITE

http://ehftv.com

 

Makedonian EM-kisoilla on omat nettisivut, josta löytyy päivittäin tarkempaa tietoa kisatapahtumista. Kannattaa tutustua.

EM-KISOJEN NETTISIVUT

https://m20championship2018.mk/

P98 maajoukkue Skopjen/Makedonia EM-kisoihin

Heinäkuun 20.-29. pelataan Makedonian pääkaupungissa, Skopjessa, käsipallon EM-kisat. Viralliselta nimeltään kisat ovat englanniksi EHF M20 Championship 2018. Makedonian lisäksi vastaavanlainen turnaus pelataan samanaikaisesti Montenegrossa. Lue lisää

P98 – Teramon turnauksen viimeisessä pelissä harmillinen tappio

Suomi – Kreikka 27 – 32 (16-20)

Vaikka turnauksen viimeisessä ottelussa tuli tappio, niin esitys oli kuitenkin toivoa herättävä. Ottelu oli kaikin puolin tasaväkistä pelaamista, mutta Kreikka maalinteossa tehokkaampi. Toisella puoliajalla päästiin jo yhden maalin tuntumaan, mutta onnetar hymyili tällä kertaa vastustajalle. Lue lisää

P98 – Israel jyräsi Suomen nurin

Israel – Suomi 36 – 22 (15-11)

Lämmin sää Teramossa helli Suomen P98 maajoukkuetta matkalla pelihalliin, mutta alkuvihellyksen tultua israelilainen ukkonen jyrähteli lämpimät ajatukset kylmäksi kyydiksi. Israelin aggressiivinen puolustus ja nopea syöttötyöskentely hyökkäyspäässä oli suomalaisille myrkkyä. Lue lisää

P98 maajoukkue Italiaan

Heinäkuun EM-kisoihin valmistautuva P98 maajoukkue lähtee torstaina aamulla kutsuturnaukseen Italian Teramoon. Turnaus on samalla joukkueen viimeistelyharjoittelu ennen Makedonian Skopjessa pelattavia EM-kisoja. 4-maan turnaus pelataan 6 – 8.7. ja vastustajina ovat Italian lisäksi Israel ja Kreikka.

Suomen pelit: Huom! Kelloajat ovat paikallisia, eli Suomessa tunti lisää.

Pe 6.7. klo 21:30 ITA – FIN

La 7.7. klo 19:30 ISR – FIN

Su 8.7. klo 19:30 FIN – GRE

Suomen ottelut striimataan!!!

Live on the WebTV “PallamanoTV”, on www.pallamano.tv and www.youtube.com/pallamanotvfigh

P98 maajoukkue 4-maan turnaukseen Italiaan

Heinäkuun EM-kisoihin valmistautuva P98 maajoukkue lähtee kutsuturnaukseen Italian Teramoon. Turnaus on samalla joukkueen viimeistelyharjoittelu ennen Makedonian Skopjessa pelattavia EM-kisoja. 4-maan turnaus pelataan 6 – 8.7. ja vastustajina ovat Italian lisäksi Israel ja Kreikka.

Joukkue kokoontuu torstaina 5.7. klo 04:30 Helsinki-Vantaa lentokentälle Terminaali 1. Lennämme Lufthansalla (LH2467) Müncheniin, ja sieltä Anconaan. Paluu samaa reittiä takaisin maanantaina 9.7. Aikataulun mukaan Lufthansa (LH2466) Münchenistä laskeutuu klo 23:25 Terminaali 1.

Valmennusjohto on valinnut seuraavat pelaajat Italian turnaukseen:

Niklas Kavaleff, Dicken

Leevi Koistinen, Cocks

Axel Rehnberg, GrIFK

Linus Lindberg, BK-46

Christoffer Thor, SIF

Niclas Laurent, GrIFK

Felix Nilsson, Dicken

Linus Sjöman, BK-46

Jasse Kettunen, Atlas

Isak Lehvonen, ÅIFK

Robin Granlund, Dicken

Carl Weurlander, SIF

Fredrik Karlsson, SIF

Atte Marjamäki, SIF

Wilhelm Hammarberg, GrIFK

Gusten Montonen, Dicken

Toni Kallio tarttuu P98-maajoukkueen peräsimeen

Kohti heinäkuun lopun B-EM-kisoja Makedoniassa valmistautuvan käsipallon P98-maajoukkueen päävalmentaja vaihtuu.

Teddy Nordling on ilmoittanut jättävänsä tehtävänsä ja hänen tilalleen joukkueen peräsimeen on nimetty miesten maajoukkueen kakkosvalmentaja Toni Kallio.

P98-maajoukkueella on edessä ensi viikolla Kisakallion urheiluopistolla järjestettävä suurleiri. Leirille kutsutuista 16 pelaajasta kolme on joutunut jäämään sivuun. Nordling totesi tässä tilanteessa, että koko ryhmän koolle saaminen on toistuvasti osoittautunut vaikeaksi ja toisaalta henkilökohtaisiin syihin vedoten päätti jättää tehtävänsä.

Käsipalloliitto on nimennyt Nordlingin työn jatkajaksi Kallion, jolla on vankka kokemus valmentamisesta niin maajoukkue- kuin seurapuolellakin. Tehtävän täyttäminen nopeasti oli ensiarvoisen tärkeää, sillä joukkueen ohjelma kesällä on tiivis. Suurleirin jälkeen joukkue matkaa heinäkuun alussa Teramoon, Italiaan kansainväliseen turnaukseen ja B-EM-kisat Makedoniassa alkavat jo 20. heinäkuuta.

Kallio onkin valmis käärimään hihat joukkueen kanssa välittömästi.

– Haasteita ja harmillisia poissaoloja eri syistä on ollut ja ymmärrän Teddyn päätöksen. Me katsomme nyt kuitenkin vankasti eteenpäin, edessä on todella mielenkiintoinen kahden kuukauden jakso.

– Suurleirin kautta lähdemme rakentamaan jo tehdyn hyvän pohjan päälle ja uskon, että Makedoniaan pääsemme lähtemään iskukykyisellä ryhmällä, Kallio sanoo.

Kallio painottaa myös, että kyse on pitkästä prosessista, jossa ikäluokan EM-kisat ovat pelaajille loppujen lopuksi vain välietappi ja parhaassa tapauksessa ponnahduslauta pidemmälle nopeastikin.

– Joukkueessa on mukana pelaajia, joilla on mahdollisuus olla mukana miesten syksyn EM-karsinnoissa ja kesä maajoukkueen kanssa tuo tarvittavaa kansainvälistä kokemusta kymmenen ottelun verran sekä näille että muille tulevaisuuden miesten maajoukkueen pelaajille, Kallio linjaa.

HUOM! P98 SUURLEIRIN OHJELMA ON SUPISTUNUT

LoukkaantumisTen, sairastelun ja armeijan kielteinen päätös lomaa pyytäneille aiheuttaa sen verran haasteita, että kesäkuun leiri alkaa Kisakallion Urheiluopistolla vasta perjantain iltaharjoituksilla.

Kokoontuminen perjantaina 8.6. klo 18:30.

Leiri päättyy sunnuntaina 10.6. noin klo 20:00

 

Tiedustelut: Joukkueenjohtaja Jan Ruys 040 588 9499

 

P98 kutsu kesäkuun 2018 Suurleirille

Seuraava leiri on 7.-10. kesäkuuta Kisakallion Urheiluopistolla.

Kokoontuminen torstaina 7.6. klo 12:00 Kisakalliossa.

Leiri päättyy sunnuntaina 10.6. noin klo 20:00.

Mukaan tarvitset oman juomapullon, sisä- ja ulkoliikuntavarusteet.

Mikäli leiriosallistuminen joudutaan perumaan sairauden tai loukkaantumisen takia, niin pelaaja ilmoittaa välittömästi asiasta päävalmentajalle ( teddynordling@hotmail.com ) ja toimittaa joukkueenjohtajalle lääkärintodistuksen ( jruys@welho.com).

Kesäkuun leirin omakustannushinta on 280 euroa per pelaaja. Käsipalloliitto tulee laskuttamaan maksun kesäkuun aikana.

Valmennusjohto on kutsunut seuraavat pelaajat leirille:

 1. Kavaleff Niklas Dicken
 2. Koistinen Leevi Cocks
 3. Rehnberg Axel GrIFK
 4. Lindberg Linus BK-46
 5. Thor Christoffer Lindesberg IF
 6. Sjöman Linus BK-46
 7. Löfgren Linus BK-46
 8. Kettunen Jasse Atlas
 9. Lehvonen Isak ÅIFK
 10. Hammarberg Wilhelm GrIFK
 11. Weurlander Carl SIF
 12. Granlund Robin Dicken
 13. Karlsson Fredrik Lindesberg IF
 14. Marjamäki Atte SIF
 15. Montonen Gusten Dicken
 16. Nilsson Felix Dicken

P98 Toukokuun leiri 19.-20.5.

P98 Maajoukkuerinki

Kutsu toukokuun leirille

P98:n seuraava leiri pidetään 19. – 20.5.2018 Karjaan Urheiluhallissa. Kokoontuminen lauantaina 19.5. klo 09:30. Leiri päättyy sunnuntaina viimeisiin harjoituksiin.

Leiri ei sisällä majoitusta. Lauantaiksi ja sunnuntaiksi on varattu yhteinen lounas. Ravintola KW:n seisova pöytä maksaa 12 euroa per henkilö per päivä.

Ilmoittautuminen

Leirille kutsuttujen pelaajien on ilmoittauduttava tiedon saatuaan sähköpostitse päävalmentajalle. Yhteystieto: Teddy Nordling, sähköposti: teddynordling@hotmail.com.

Ilmoittautumiset tulee olla tiedossa viimeistään maanantaina 30.4. Mikäli kutsuttu pelaaja ei syystä tai toisesta pääse leirille, niin tästä on myös ilmoitettava päävalmentajalle.

 

Leiriohjelma

Lauantai 19.5. Karjaan Urheiluhalli

Halli klo 10:00 – 12:00

Lounas noin klo 12:30

Halli klo 15:00 – 17:00

 

Sunnuntai 20.5. Karjaan Urheiluhalli

Halli klo 10:00 – 12:00

Lounas noin klo 12:30

Halli klo 15:00 – 17:00

 

Valmennusjohto on kutsunut seuraavat pelaajat leirille:

Granlund Robin Dicken
Hammarberg Wilhelm GrIFK
Helander Benjamin BK-46
Karlsson  Fredrik Lindesberg IF
Kavaleff Niclas Dicken
Kettunen Jasse Atlas
Koistinen Leevi Cocks
Lehvonen Isak ÅIFK
Lindberg Linus BK-46
Loikala Harri HIFK
Löfgren Linus BK-46
Maijala Eemeli ÅIFK
Marjamäki Atte SIF
Montonen Gusten Dicken
Nilsson Felix Dicken
Rehnberg Axel GrIFK
Sjöblom Peik GrIFK
Sjöman Linus BK – 46
Thor Christoffer Lindesberg IF
Weurlander Carl SIF

Kutsu P98:n helmikuun leirille Kisakallioon

Hyvät P98 Maajoukkueringin Jäsenet

Seuraava maajoukkueleiri pidetään 21 – 25.2.2018 Kisakallion Urheiluopistolla.

Kokoontuminen keskiviikkona 21.2. aamupäivällä. Leiri päättyy sunnuntaina 25.2. illalla. Tarkempi aikataulu ilmoitetaan heti kun leiriohjelma on selvillä.

Mukaan tarvitset oman juomapullon, sisä- ja ulkoliikuntavarusteet

Ilmoittautuminen

Leirille kutsuttujen pelaajien on ilmoittauduttava tiedon saatuaan päävalmentaja Teddy Nordlingille.

teddynordling@hotmail.com  mob: 045 652 7050

Ilmoittautumiset tulee olla tiedossa viimeistään perjantaina 19.1. Mikäli kutsuttu pelaaja ei syystä tai toisesta pääse leirille, niin tästä on myös ilmoitettava päävalmentajalle.

 

Mikäli leiri-ilmoittautuminen joudutaan peruuttamaan sairauden tai loukkaantumisen takia, niin pelaaja ilmoittaa välittömästi asiasta päävalmentajalle ja toimittaa lääkärintodistuksen joukkueenjohtaja Jan Ruys:lle. jruys@welho.com

Helmikuun leirin omakustannushinta on 350 euroa per pelaaja. Käsipalloliitto tulee laskuttamaan maksun ilmoittautumisajan umpeuduttua.

Valmennusjohto on kutsunut seuraavat pelaajat leirille:

 1. Kavaleff Niklas                       Dicken
 2. Koistinen Leevi                      Cocks
 3. Rehnberg Axel                       GrIFK
 4. Graahede Niklas                    Ålborg
 5. Lindberg Linus                       BK-46
 6. Thor Christoffer                    Lindesberg IF
 7. Sjöblom Peik                         GrIFK
 8. Sjöman Linus                         BK-46
 9. Löfgren Linus                         BK-46
 10. Seppälä Markus                     Dicken
 11. Lehvonen Isak                       ÅIFK
 12. Hammarberg Wilhelm         GrIFK
 13. Weurlander Carl                   SIF
 14. Granlund Robin                    Dicken
 15. Karhunen Sami                     Cocks
 16. Helander Benjamin              BK-46
 17. Karlsson Fredrik                    Lindesberg IF
 18. Maijala Eemeli                      ÅIFK
 19. Marjamäki Atte                    SIF
 20. Loikala Harri                         HIFK
 21. Montonen Gusten               Dicken

P98:n tammikuun leiri on supistettu kolmeen päivään

HUOM P98 tammikuun leirille kutsutut!

Syy leirityksen lyhentämiseen on miesten maajoukkueen samanaikainen leiri Kisakalliossa ja MM-karsintaottelut, armeijan kuviot ja muutaman pelaajan esteellisyys. Käytännössä leiriltä puuttuu takapelaajakalustosta iso osa, ja valmennusjohto on katsonut, ettei viiden päivän leiritys vastaa tässä tilanteessa tarkoitustaan.

Kokoontuminen Kisakallion Urheiluopistolla torstaina 4.1. klo 13:30. Leiri päättyy lauantaina 6.1. entisen aikataulun mukaisesti noin klo 21:00.

Leirin omakustannushinta tulee olemaan vastaavasti edullisempi ja Käsipalloliitto laskuttaa asianosaisia sen mukaisesti.

P98 kutsu tammikuun 2018 leirille

Hyvät P98 maajoukkueringin jäsenet

HUOM!!! Tammikuun leirin osalta on tullut pieni muutos päivämääriin, leiriä on aikaistettu päivällä. Uudet päivämäärät ovat 2.-6.1. Myös miesten maajoukkue on samaan aikaan leirillä Kisakalliossa.

Kokoontuminen tiistaina 2.1. klo 11:30 Kisakallion Urheiliopistolla. Leiri päättyy lauantaina 6.1. klo 21:00.

Mukaan tarvitset oman juomapullon, sisä- ja ulkoliikuntavarusteet

Ilmoittautuminen:

Leirille kutsuttujen pelaajien on ilmoittauduttava tiedon saatuaan uudelle päävalmentajalle.

Yhteystiedot: Teddy Nordling mob: 045 6527050, sähköposti: teddynordling@hotmail.com.

Ilmoittautumiset viimeistään maanantaina 11.12. 

Mikäli kutsuttu pelaaja ei syystä tai toisesta pääse leirille, niin tästä on myös ilmoitettava päävalmentajalle.

Mikäli leiri-ilmoittautuminen joudutaan peruuttamaan sairauden tai loukkaantumisen takia, niin pelaaja ilmoittaa välittömästi asiasta päävalmentajalle ja toimittaa joukkueenjohtajalle lääkärintodistuksen (Jan Ruys, jruys@welho.com).

Tammikuun leirin omakustannushinta on 350 euroa per pelaaja. Käsipalloliitto laskuttaa maksun ilmoittautumisajan umpeuduttua.

Valmennusjohto on kutsunut seuraavat pelaajat leirille:

 1. Kavaleff Niklas Dicken
 2. Koistinen Leevi Cocks
 3. Rehnberg Axel GrIFK
 4. Lindberg Linus BK-46
 5. Thor Christoffer Lindesberg IF
 6. Sjöblom Peik GrIFK
 7. Remonen Oliver Alingsås HK
 8. Sjöman Linus BK-46
 9. Löfgren Linus BK-46
 10. Kettunen Jasse Atlas
 11. Lehvonen Isak ÅIFK
 12. Hammarberg Wilhelm GrIFK
 13. Weurlander Carl SIF
 14. Granlund Robin Dicken
 15. Karhunen Sami Cocks
 16. Helander Benjamin BK-46
 17. Karlsson Fredrik Lindesberg IF
 18. Maijala Eemeli ÅIFK
 19. Marjamäki Atte SIF
 20. Loikala Harri HIFK
 21. Montonen Gusten Dicken

P98 elokuun leiri 2017 Kisakalliossa

Hyvät P98 maajoukkueringin jäsenet

Seuraava maajoukkueleiri pidetään 2.-6.8. 2017 Kisakallion Urheiluopistolla.

Kokoontuminen keskiviikkona 2.8. klo 10:30. Leiri päättyy sunnuntaina 6.8. n. klo 16:00.

Mukaan tarvitset oman juomapullon, sisä- ja ulkoliikuntavarusteet.

Ilmoittautuminen

Leirille kutsuttujen pelaajien on ilmoittauduttava tiedon saatuaan Seuranettiin. Mikäli Seuranetin kanssa on vaikeuksia, niin ilmoittaudu päävalmentaja Jaakko Horellille.

(jaakko.horelli@finnhandball.net   mob: 040 631 4154).

Jos olet kadottanut Seuranet-salasanasi, mene alla olevasta linkistä Seuranet-sivuille. Kirjautumissivulta voit pyytää uutta salasanaa.

https://p98maajoukkue.seuranet.fi/

Ilmoittautumiset tulee olla tiedossa viimeistään maanantaina 24.7. Mikäli kutsuttu pelaaja ei syystä tai toisesta pääse leirille, niin tästä on myös ilmoitettava päävalmentajalle.

 

Mikäli leiri-ilmoittautuminen joudutaan peruuttamaan sairauden tai loukkaantumisen takia, pelaaja ilmoittaa välittömästi asiasta päävalmentajalle ja toimittaa hänelle lääkärintodistuksen.

Elokuun leirin omakustannushinta on 350 euroa per pelaaja. Käsipalloliitto laskuttaa leirimaksun ilmoittautumisajan umpeuduttua.

HUOM!!! Puolassa olleet pelaajat, tuokaa pelivarusteet pestyinä leirille mukaan. Kiitoksia etukäteen.

Valmennusjohto on kutsunut seuraavat pelaajat leirille:

1 Kavaleff Niclas Dicken
2 Koistinen Leevi Cocks
3 Rehnberg Axel GrIFK
4 Monnberg Oskar Dicken
5 Sjöblom Peik GrIFK
6 Thor Christoffer LIF Lindesberg
7 Löfgren Linus BK-46
8 Nilsson Felix Dicken
9 Sjöman Linus BK-46
10 Vaahtoranta Alex SIF
11 Lehvonen Isak ÅIFK
12 Granlund Robin Dicken
13 Karlsson Fredrik LIF Lindesberg
14 Lindberg Linus BK-46
15 Weurlander Carl SIF
16 Hammarberg Wilhelm GrIFK
 17 Helander Benjamin BK-46
18 Hollfast Robin Dicken
19 Maijala Eemeli ÅIFK
20 Montonen Gusten Dicken

Suomi taisteli Puolaa vastaan, mutta hyytyi loppuminuuteilla

Puola – Suomi 38 – 31  (18-16)

P98 maajoukkue pelasi tänään toisen ottelunsa Puolaa vastaan, mutta ei onnistunut kaatamaan isäntäjoukkuetta. 53 minuuttia taisteltiin tiiviisti ottelun voitosta, mutta sitten ruutinoituneempi Puola veti kuitenkin pitemmän korren. Suomen peli hyytyi loppuminuuteilla, ja Puola sai kaunisteltua turhankin selvät loppunumerot.

Ottelu lähti suomalaisten osalta jälleen hyvin käyntiin. Vastustajalle ei annettu missään vaiheessa etulyöntiasemaa, vaan uskallettiin hyökätä rentoon tyyliin. Puolustus oli ajan tasalla, joka takasi sen, että ensimmäiset kymmenen minuuttia oltiin joko johdossa tai tasoissa. Vajaan vartin kohdalla tuli sitten eilinen ottelu mieleen. Puolan joukkue repäisi muutamassa minuutissa reilun johdon, kun taasen suomalaisten maalinteko rupesi pahasti yskimään. Tuhrittiin selviä maalinsaantitilanteita, lämmittelemällä vastustajan maalivahtia, ja puolustukseen tuli muutama paha aukko. Aikalisä oli paikallaan, ja se auttoi. Erän loppuminuuteiksi saatiin rivit kasaan, ja vastustajan etumatka saatiin kurottua kahteen maaliin.

Synkästi alkoi tänäänkin Suomella ottelun toinen puoliaika. Puola sai repäistyä alkuminuuteilla heti kolme lisämaalia, ja tilanne näytti todella pahalta. Suomi teki hyökkäyspäässä huonoja ratkaisuja, ja omassa päässä ei saatu Puolan sentteriä kuriin. Hyvin Suomi kuitenkin tilanteesta nousi, potkua löytyi jostakin lisää, ja kymmenen minuutin jälkeen Suomi oli jo maalin päässä vastustajasta. Peli eteni tämän jälkeen hyvin tasaisissa merkeissä aina pelin 53 minuuttiin asti. Suomi oli edelleen maalin päässä, mutta ei saanut puristettua peliä tasalukemiin. Sitten astui rutiininpuute kuvaan mukaan, ja Suomen peli hyytyi perusteellisesti. Kun mikään ei onnistunut niin peli-intokin lopahti. Puola sen sijaan innostui tilanteesta ja takoi maaleja tasaiseen tahtiin.

Ansaittu voitto Puolalle, mutta Suomen esitys eilen ja tänään oli erittäin positiivinen. Kun joukkue saa lisäkokemusta kansainvälisitä peleistä, niin tasaisissa tilanteissa saadaan tarvittavaa puristusta lisää. Joukkueesta löytyy taistelutahtoa ja hyviä tyyppejä, kunhan saadaan vain koneisto pelaamaan kunnolla yhteen. Maaotteluiden MVP-pelaajaksi valittiin Suomen Benjamin Helander.

P98 maajoukkueen päävalmentaja huokui myös tyytyväisyyttä ja totesi seuraavaa: Ottelu- ja harjoitusmatka tuli joukkueellemme erittäin tärkeään väliin, poistuihan meiltä kalenterista European open. Lähes vuoden tauko kansainvälisistä näkyi joukkueen otteissa varsinkin kummankin ottelun tärkeissä ja ratkaisevissa sekvensseissä, tarpeellinen kv. pelien rutiini ja kylmäpäisyys puuttui, ja vastustaja pystyi ottamaan kaksi voittoa. Saimme kuitenkin otteluissa vastauksia useampaan asiaan ja ensimmäistä kertaa pystyimme kunnolla ajamaan sisään 6-0 puolustusta. Erityisen tyytyväinen olen joukkueen hyökkäyspeliin ja sen monipuolisuuteen, saimme ratkaisuja monelta eri pelipaikalta ja maalintekovastuu jakautui otteluissa kohtuullisen tasaisesti.

Suomen joukkue ja maalintekijät: Leevi Koistinen, Isak Lehvonen, Linus Sjöman 1, Eemeli Maijala, Linus Lindberg 4, Oskar Monnberg 3, Benjamin Helander 7, Gusten Montonen 4, Linus Löfgren 2, Axel Rehnberg, Wilhelm Hammarberg, Alex Vaahtoranta, Fredrik Karlsson, Carl Weurlander, Christoffer Thor 5, Robin Granlund 5

Suomelle niukka tappio Puolaa vastaan

Puola P98 – Suomi P98  37 – 34  (18-16)

P98 maajoukkue kohtasi tänään ensimmäisessä harjoitusottelussa Puolan vastaavan joukkueen Ostrodan hallissa. Heti alkuun on todettava, että suomalaisten esitys oli, lievästä tappiosta huolimatta, varsin mallikas. Oli ilo katsella poikien otteita ensi sekunneista lähtien. Niin hyökkäys- kuin puolustuspäässä tehtiin hartiavoimin töitä. Puolustus toimi sen verran aggressiivisesti, että saatiin vastustajan pelikuviot mukavasti rempalleen, ja hyökkäyspäässä omat oivallukset olivat liika puolalaisille.

Ottaen huomioon, että Puola pelaa tämän ikäluokan korkeimmassa sarjassa, ja että Suomen joukkueella on lähes vuoden tauko kansainvälisistä peleistä, niin esitys kentällä oli nautinto silmälle. Suomen joukkueella on ollut vuosien varrella suurena peikkona pelien alkuminuutit. Tässä ottelussa siitä ongelmasta ei ollut tietoakaan. Aina ensimmäisen erän 23:lle minuutille asti Suomi vei ottelua johtoasemassa, ja Puolan oli otettava aikalisä. Myönnettävä on, että erän viimeiset kymmenen minuuttia oli suomalaisilta tahmeaa. Jostain syystä maalien tekeminen alkoi pahasti tökkiä ja Puola sai pelin tasoihin ja meni parin maalin turvin tauolle.

Toinen puoliaika alkoi samaan tyyliin kuin mihin ensimmäinen päättyi. Alkuminuutit olivat suomalaisten osalta hyökkäyspäässä lähinnä pallottelua, eikä maalinteosta meinannut tulla mitään. Puola sen sijaan sai vartissa viiden maalin eron, ja näytti menevän omia teitään. Aikalisän jälkeen Suomi sai jälleen koottua rivinsä ja taisteli hienosti loppuvihellykseen asti. Ottelu olisi saattanut olla hyvinkin tasainen loppuun asti, jos edes osa menetetyistä tilanteista oltaisiin saatu toimitettua tolppien väliin.

Kaiken kaikkiaan raikas esitys koko joukkueelta, joka toivon mukaan huomenna saa toisenlaisen lopputuloksen. Mukavaa oli myös, että yleisöä oli saapunut kohtuullinen määrä katsomaan ottelua. Poijilla oli varmasti mukavaa pelata tällaisessa ilmapiirissä. Potentiaalia Suomen joukkueelta löytyy, mutta tietyn rutiinin saavuttamiseksi se kaipaa kansainvälisiä otteluita rutkasti lisää.

Suomen joukkue ja maalintekijät: Leevi Koistinen, Isak Lehvonen  2, Linus Sjöman 1, Eemeli Maijala 7, Linus Lindberg, Oskar Monnberg 2, Benjamin Helander 5, Gusten Montonen 4, Linus Löfgren, Axel Rehnberg, Wilhelm Hammarberg 1, Alex Vaahtoranta, Fredrik Karlsson 1, Carl Weurlander, Christoffer Thor 6, Robin Granlund 5