Iso-Britannia kaatui ensimmäisessä sijoitusottelussa

FIN – GBR   36 – 22 (16-11)

Aamuottelu kello 10:00 ei ole pitkässä turnauksessa milloinkaan herkkua. Kun kaiken lisäksi tuuletus hallista on pois päältä, ja ulkona aurinko porottaa täydeltä laidalta, niin hiki valuu jo pelkästä ajatuksesta. Koneiston käyntiin saaminen vie tällaisessa tapauksessa aina oman aikansa.

Näin kävi nytkin Suomen ja Iso-Britannian ottelussa. Olosuhteet olivat toki kummallekin joukkueelle samat, mutta suomalaisten dieseliltä kesti 20 minuuttia ennen kuin se saatiin kunnolla käyntiin. Onneksi Suomen viivapelaajat olivat hyvässä vedossa, ja pitivät ottelun tasoissa. Sitten tahti muuttui ja saatiin tehtailtua viiden maalin ero vastustajaan. Englantilaiset kyllä yrittivät sinnikkäästi roikkua mukana, mutta nyt oli heidän vuoronsa olla vastaanottavana puolena.

Pelin toinen jakso alkoi suomalaisten osalta hyvin. Viiden minuutin sisällä tehtailtiin viisi maalia, ja ero saarivaltion poikiin saatiin kahdeksaan maaliin. Tämä oli liikaa vastustajalle, ja ottelu käytännössä selvä. Sitten tuli tosin suomalaisille pieni uinahdusjakso, mutta onneksi siitä herättiin muutaman minuutin jälkeen. Englantilaisilta meni usko lopullisesti ja loppu olikin pelkkää pelailua.

Ottelun hahmot tänään olivat kautta linjan viivapelaajat. 36:sta maalista 24 meni heidän piikkiin. Varsinkin Christoffer Thor oli liekeissä. 10 maalia ja valinta ottelun parhaaksi pelaajaksi kruunasi varmasti ”Ripan” päivän. Ottelun alkua lukuun ottamatta puolustus saatiin tyydyttävästi toimimaan. Maalien tekeminen on kaikesta huolimatta vieläkin ruosteessa. Voitto on tietenkin voitto. Sitä ei voi väheksyä, mutta lukemat olisivat voineet olla vieläkin miellyttävämmät.

Huomenna pelataan toinen sijoitusottelu klo 11:00 Suomen aikaa. Vastustajana jälleen Kreikka.

Suomen joukkue ja maalintekijät: Leevi Koistinen, Felix Nilsson 3, Jasse Kettunen 5, Linus Sjöman 3, Linus Lindberg 2, Isak Lehvonen 1, Niclas Laurent, Gusten Montonen, Niclas Kavaleff, Wilhelm Hammarberg 2, Christoffer Thor 10, Atte Marjamäki 3, Axel Rehnberg, Fredrik Karlsson 3, Carl Weurlander 4, Robin Granlund

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.