Vastustajan taito ja kunto hyydytti P98 maajoukkueen

FIN – BLR  30 – 39 (15-18)

Bensa loppui 25 minuutin jälkeen, totesi päävalmentaja Toni Kallio. Ja niinhän se on, jos menovesi loppuu niin peli ei etene pätkääkään. Ei liiku jalka eikä toimi pää. Harmillista, sillä ne 25 minuuttia oli suomalaisilta hyvää ja tuloksekasta pelaamista. Onni kolhi suomalaisia muutenkin katalasti. Robin Granlund loukkasi etusormensa pelitilanteessa ja tohtori määräsi kolmen viikon levon. Turhan kova takaisku joukkueelle.

Alkuvihellyksen jälkeen kentällä pelasi kaksi täysin tasavahvaa joukkuetta. Maaleja tehtiin vuorotahtiin. Puolustus piti ja hyökkäyskin kulki, tosin välillä yskähdellen, mutta tuli niitä virheitä Valko-Venäjällekin. Suomi johti ottelua pariin otteeseen, mutta ei päässyt karkaamaan. Mahdollisuuksia kyllä oli useampaan maaliin, mutta vastustajan maalivahtia lämmiteltiin aivan turhaan. Viisi minuuttia ennen taukoa noutaja kolkutti takaraivossa, ja muutama turha pallonmenetys aiheutti sen, että Valko-Venäjä sai kolmen maalin etumatkan.

Tauolta tultaessa ei kauaa kestänyt, kun valko-venäläinen ruletti alkoi. Vauhtia ja aggressiivisuutta lisättiin sopivasti, ja suomalaisilta otettiin turhat luulot pois. Puoliajan puolessavälissä maaliero kävi jo kymmenessä maalissa. Omilta pojilta palkeet oli lopullisesti tyhjennetty, eikä järkikään jaksanut pysyä vauhdissa. Aikalisällä yritettiin saada rivit kuntoon, mutta vastustajan mylly pyöri sen verran tehokkaasti, ettei siinä ajatus pysynyt mukana. Yhdeksän maalin tappio kertoo kaiken.

Huomenna on lepopäivä, ja alkulohkon viimeinen ottelu Kreikkaa vastaan pelataan torstaina klo 15:00 Suomen aikaa. Robinin loukkaantuminen tietenkin harmittaa vietävästi, mutta käsipallossa kaikki on mahdollista.

Suomen joukkue ja maalintekijät: Leevi Koistinen, Felix Nilsson 1, Jasse Kettunen 2, Linus Sjöman 2, Linus Lindberg 4, Isak Lehvonen, Niclas Laurent, Gusten Montonen 4, Niclas Kavaleff, Wilhelm Hammarberg 1, Christoffer Thor 6, Atte Marjamäki 1, Axel Rehnberg, Fredrik Karlsson 4, Carl Weurlander 5. Robin Granlund