P98:n ensimmäinen ottelu Varnassa oli tuskien taival

Luxemburg – Suomi 29 – 29  (11-11)

Suomi aloitti Bulgarian EM-kisat tasapelillä. Ottelun lopputulos vastasi hyvin pitkälti pelin kulkua. Alku oli Luxemburgin hallintaa, ja ensijakson loppu Suomen nousua tasoihin. Toisella puoliajalla Suomella oli ratkaisun avaimet kädessä, mutta Luxemburg pysyi mukana kuin takiainen.

Ottelu alkoi suomalaisten osalta todella tahmeasti. Se on vaan metka juttu, että turnausten ensimmäinen ottelu on aina arvaamaton. Jännitettiin liikaa, latautumista ilmeisesti turhankin paljon. Tehtiin teknisiä virheitä. Varttitunnin päästä Luxemburg oli viiden maalin johdossa. Sitten saatiin oma puolustus pitämään ja hyökkäyspäässäkin onnistuttiin. Todella hyvä nousu suomalaisilta tasapeliin.

Toinen puoliaika alkoi lupaavasti. Suomi siirtyi heti kättelyssä kahden maalin johtoon, mutta Luxemburg iski takaisin, ja peli oli tasan. Näitä kahden maalin johtoasematilanteitä oli toisella puoliajalla kolme kappaletta, mutta aina vastustaja pääsi tasoittamaan, ja välillä jopa maalin johtoasemaan. Yllättävää kyllä heikoin lenkki toisella puoliajalla oli Suomen puolustus. Yksi vastaan yksi tilanteissa mentiin välillä kauniisti kahville.

Tasapeli tietää sitä, että kaikki on vielä mahdollista, mutta vaikeammaksi se tie lohkovoittajaksi tuli. Maltti ja määrätietoiset kuviot on tulevissa ottelussa otettava käyttöön. Kun jaksetaan jauhaa, niin jostain se reikä löytyy vastustajan muurissa. Huomenna klo 19:30 vastaan astuu isäntämaa Bulgaria ja peli on silloin huomattavasti fyysisempää. Se kyllä sopii Suomen pojille, mutta ajatus pitää olla mukana, ja syöttöjen on mentävä perille.

Suomen joukkueen parhaaksi pelaajaksi kisojen raati valitsi maalivahti Leevi Koistisen. Hyvä Leevi!!!

Suomen joukkue ja maalintekijät: Leevi Koistinen, Jasse Kettunen, Linus Sjöman 5, Eemeli Maija 4, Linus Lindberg 2, Markus Seppälä 3, Benjamin Helander 6, Gusten Montonen 2, Linus Löfgren 1, Wilhelm Hammarberg 1, Atte Marjamäki 5, Niclas Kavaleff, Peik Sjöblom, Carl Weurlander, Thomas Bobe, Fredrik Karlsson

FIN - LUX 3
FIN - LUX 4
FIN - LUX 1