Kreikkatappio pudotti P98:n lohkon viimeiseksi

Suomi – Kreikka  21 – 35 (11-23)

Yksi voitto ja tasapeli ei riittänyt alkulohkossa kuin kuudenteen sijaan. Sen verran ristiin ottelut menivät, että tyly kohtalo oli jäädä alkulohkon viimeiseksi. Poikien alku viimeisessä lohko-ottelussa oli murheellinen, joka heijastui sitten läpi koko ottelun. 7 minuuttia pelattu ja tilanne oli 1 – 7 kreikkalaisille. Tähän peliin ei neuvot ja ohjeet menneet perille.

Ottelu tosiaan alkoi tuskien taipaleella. Kreikka oli intoa ja taistelutahtoa täynnä, eikä Suomi-pojalla ollut siihen vastausta. Oli syy mikä tahansa, niin heti ensi sekunnista lähtien kreikkalaiset jyräsivät itselleen niin turvallisen johdon, että peli oli käytännössä menetetty. Mikään ei tahtonut suomalaisilta onnistua. Kun sitten väkisin yritettiin, niin teknisten virheiden suma sen kuin kasvoi. Kahdentoista maalin ero puoliajalla kertoo totuuden.

Ottelun toinen puolisko oli tasaisempaa pelaamista. Kreikka kuitenkin piti siitä huolen, ettei Suomi päässyt missään vaiheessa yllättämään. Pelin henki tänään oli se, että vastustaja oli taidossa etevämpi, ja kunnoltaan kestävämpi.

Pojat antoivat kaikkensa, ja yrittivät vääntää viimeiseen vihellykseen, mutta, mutta…… kun ei mikään tahtonut onnistua. Se mikä osattiin ja jaksettiin, se annettiin. Turnauskestävyys on kuitenkin se suurin puute. Kovista peleistä saatu kokemus on olematon. Ottelussa tarvittavaa rutiinia ei saa kotimaan leireillä, ei puhumalla eikä klippejä katsomalla. Fyysinen ja henkinen tahto ja taito tulee pelaamalla.

Päävalmentaja Toni Kallion yhteenveto alkulohkon otteluista:

Turnaus alkoi heikolla esityksellä Viroa vastaan ja seuraavan ottelun tasapeli Liettuaa vastaan oli pelaajilta hieno ryhdistäytyminen. Valitettavasti emme saanet voittomaalia tehtyä viimeisen viiden sekunnin kahdesta hyvästä paikasta. Kolmannen ottelun Färsaaret-voitto oli meiltä kauttaaltaan vakuuttavaa peliä ja samoin seuraavan ottelun ensimmäiset 25 minuuttia Valko-Venäjää vastaan. Valitettavasti siihen loppui meidän bensa, emmekä näköjään palautuneet täysin Kreikan kohtaamiseen. Ottelusta tuli samanlainen ohipeli kuin Viroa vastaan. Jälkikäteen ajateltuna olisi varmaan ollut fiksumpaa lähteä viimeiseen otteluun astetta puolustavammalla suunnitelmalla, joten minun niskoille otan ison osan tappiosta.Nyt tehdään kaikkemme, että palaudumme lauantain otteluun, voitto siitä ja pääsemme sunnuntaina ottamaan revanssin Kreikasta.Lohko oli Valko-Venäjää lukuun ottamatta todella tasainen, siksi harmittaa älyttömästi ensimmäisen ottelun tappio Viroa vastaan.

Huomenna on lepopäivä. Lauantaina on sijoitusottelu Iso-Britanniaa vastaan klo 11:00 Suomen aikaa. Mikäli se klaarataan, niin sunnuntaina on vielä ottelu samaan aikaan.

Suomen joukkue ja maalintekijät: Leevi Koistinen, Felix Nilsson 1, Jasse Kettunen 2, Linus Sjöman 2, Linus Lindberg 3, Isak Lehvonen, Niclas Laurent, Gusten Montonen 2, Niclas Kavaleff, Wilhelm Hammarberg 3, Christoffer Thor 1, Atte Marjamäki 3, Axel Rehnberg, Fredrik Karlsson 1, Carl Weurlander 3, Robin Granlund