Suomi taisteli Puolaa vastaan, mutta hyytyi loppuminuuteilla

Puola – Suomi 38 – 31  (18-16)

P98 maajoukkue pelasi tänään toisen ottelunsa Puolaa vastaan, mutta ei onnistunut kaatamaan isäntäjoukkuetta. 53 minuuttia taisteltiin tiiviisti ottelun voitosta, mutta sitten ruutinoituneempi Puola veti kuitenkin pitemmän korren. Suomen peli hyytyi loppuminuuteilla, ja Puola sai kaunisteltua turhankin selvät loppunumerot.

Ottelu lähti suomalaisten osalta jälleen hyvin käyntiin. Vastustajalle ei annettu missään vaiheessa etulyöntiasemaa, vaan uskallettiin hyökätä rentoon tyyliin. Puolustus oli ajan tasalla, joka takasi sen, että ensimmäiset kymmenen minuuttia oltiin joko johdossa tai tasoissa. Vajaan vartin kohdalla tuli sitten eilinen ottelu mieleen. Puolan joukkue repäisi muutamassa minuutissa reilun johdon, kun taasen suomalaisten maalinteko rupesi pahasti yskimään. Tuhrittiin selviä maalinsaantitilanteita, lämmittelemällä vastustajan maalivahtia, ja puolustukseen tuli muutama paha aukko. Aikalisä oli paikallaan, ja se auttoi. Erän loppuminuuteiksi saatiin rivit kasaan, ja vastustajan etumatka saatiin kurottua kahteen maaliin.

Synkästi alkoi tänäänkin Suomella ottelun toinen puoliaika. Puola sai repäistyä alkuminuuteilla heti kolme lisämaalia, ja tilanne näytti todella pahalta. Suomi teki hyökkäyspäässä huonoja ratkaisuja, ja omassa päässä ei saatu Puolan sentteriä kuriin. Hyvin Suomi kuitenkin tilanteesta nousi, potkua löytyi jostakin lisää, ja kymmenen minuutin jälkeen Suomi oli jo maalin päässä vastustajasta. Peli eteni tämän jälkeen hyvin tasaisissa merkeissä aina pelin 53 minuuttiin asti. Suomi oli edelleen maalin päässä, mutta ei saanut puristettua peliä tasalukemiin. Sitten astui rutiininpuute kuvaan mukaan, ja Suomen peli hyytyi perusteellisesti. Kun mikään ei onnistunut niin peli-intokin lopahti. Puola sen sijaan innostui tilanteesta ja takoi maaleja tasaiseen tahtiin.

Ansaittu voitto Puolalle, mutta Suomen esitys eilen ja tänään oli erittäin positiivinen. Kun joukkue saa lisäkokemusta kansainvälisitä peleistä, niin tasaisissa tilanteissa saadaan tarvittavaa puristusta lisää. Joukkueesta löytyy taistelutahtoa ja hyviä tyyppejä, kunhan saadaan vain koneisto pelaamaan kunnolla yhteen. Maaotteluiden MVP-pelaajaksi valittiin Suomen Benjamin Helander.

P98 maajoukkueen päävalmentaja huokui myös tyytyväisyyttä ja totesi seuraavaa: Ottelu- ja harjoitusmatka tuli joukkueellemme erittäin tärkeään väliin, poistuihan meiltä kalenterista European open. Lähes vuoden tauko kansainvälisistä näkyi joukkueen otteissa varsinkin kummankin ottelun tärkeissä ja ratkaisevissa sekvensseissä, tarpeellinen kv. pelien rutiini ja kylmäpäisyys puuttui, ja vastustaja pystyi ottamaan kaksi voittoa. Saimme kuitenkin otteluissa vastauksia useampaan asiaan ja ensimmäistä kertaa pystyimme kunnolla ajamaan sisään 6-0 puolustusta. Erityisen tyytyväinen olen joukkueen hyökkäyspeliin ja sen monipuolisuuteen, saimme ratkaisuja monelta eri pelipaikalta ja maalintekovastuu jakautui otteluissa kohtuullisen tasaisesti.

Suomen joukkue ja maalintekijät: Leevi Koistinen, Isak Lehvonen, Linus Sjöman 1, Eemeli Maijala, Linus Lindberg 4, Oskar Monnberg 3, Benjamin Helander 7, Gusten Montonen 4, Linus Löfgren 2, Axel Rehnberg, Wilhelm Hammarberg, Alex Vaahtoranta, Fredrik Karlsson, Carl Weurlander, Christoffer Thor 5, Robin Granlund 5