Sveitsin tiivis puolustus oli myrkkyä Suomelle

SUOMI – SVEITSI 20 – 35  (11-17)

Suomen P98 maajoukkue pelasi perjantaina Siuntiossa ensimmäisen ottelunsa viikonlopun kolmesta kohtaamisesta, ja jäi pahasti jyrän alle. Sveitsiläisten puolustus oli läpäisemätöntä betonia ottelun alkuminuuteilla, ja vieraat karkasivat suomalaisilta saavuttamattomiin.

Suomi sai tehtyä heti ensimmäisellä minuutilla johtomaalin, mutta sitten tuli seinä eteen. Heti perään sveitsiläiset tasoittivat tilanteen ja ampaisivat omille teilleen. Suomen maalisaldo oli ensimmäisen vartin aikana yksi maali viidessä minuutissa, kun taasen Sveitsi oli niitannut niitä tusinan verran. Sveitsiläisten puolustus oli tehokkaan tiivis ja periksi antamaton. Suomi ei millään saanut revittyä sinne aukkoja. Välillä mahdottomistakin paikoista yritettiin runnoa pallo muurin läpi, mutta siihen se pallo useimmiten pysähtyi.

Puoliajan toinen vartti oli sitten huomattavasti tasaisempi. Suomalaiset saivat aina välillä juonesta kiinni ja maaleja tehtiin vuorotellen tasatahtiin. Sveitsiläiset pitivät kuitenkin siitä huolen, ettei suomalaiset pääse välimatkaa kaventamaan. Tauolle lähettiin sveitsiläisten kuuden maalin johtoasemassa.

Toinen puoliaika oli maalitehtailun suhteen ensimmäisen toistoa. Kun suomalaiset saivat tehtyä osuman, niin sveitsiläiset tekivät kaksi. Sveitsin puolustus ja mainiosti pelannut maalivahti pitivät suomalaisten yritykset kurissa, ja rokottivat nopeilla vastahyökkäyksillä. Jostain ihmeen syystä Suomen puolustus ei ensimmäisen puoliajan loppua luukuunottamatta saanut Sveitsin hyökkäyskuvioita kunnolla luettua loppuun asti. Liian helposti tuli muuriin läpimentäviä aukkoja tai sitten saatiin laitapuolustaja nostettu ylös paikaltaan, ja ylivoima olikin sitten siinä. Sveitsiläisten osumatarkkuus maaliheitoissa oli murhaavan tehokas.

Huomiseen peliin onkin paljon parannettavaa. Ei tässä pidä kuitenkaan nostaa käsiä ylös. Maalijyvää on tehostettava, pelikuviot on tehokkaammin vietävä hyökkäyspäässä loppuun asti. Puolustus täytyy saada tiiviimmäksi ja vieruskaverin kansaa täytyy olla tehokkaampi kontakti niin sanallisesti kuin pelillisesti. Nämä kun saadaan kohdalleen, niin peli on aivan toisen näköistä.

Suomen joukkue ja maalintekijät: Benjamin Helander 5, Eemeli Maijala 3, Artturi Laaksonen 2, Wilhelm Hammarberg 2, Atte Marjamäki 2, Peik Sjöblom 2, Robin Granlund 2, Thomas Bobe 1, Markus Seppälä 1, Linus Sjöman, Joonas Muje, Gusten Montonen, Niclas Kavaleff, Carl Weurlander, Oliver Remonen, Jasse Kettunen

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.