P98:n sijoitus EM-Makedonian ryhmässä kymmenes

FIN – GRE 23 – 26 (15-10)

Hyvä ensimmäinen puoliaika ei riittänyt Kreikan lyömiseksi. Suomi hallitsi selvästi tilanteet niin hyökkäys- kuin puolustuspäässä. Intoa ja tahtoa oli mutta viiden maalin johto suli toisella puoliajalla vartissa. Poikien taistelu ja vääntö ei vaan riittänyt.

Suomi lähti peliin hitailla hyökkäyksillä, ja tarkalla puolustustaktiikalla. Tämä puri kreikkalaisiin, sillä viidessä minuutissa suomalaiset johtivat ottelua 4 – 0. Vastustajan oli pakko ottaa aikalisä. Äänekäs puhuttelu auttoi sen verran että kreikkalaiset pääsivät peliin mukaan. Peli tasaantui, mutta Suomi oli kuitenkin niskan päällä. Hyvää maalinsaantipaikkaa jaksettiin jauhaa tarpeeksi kauan. Omaa maalia suojeltiin uhrautuvasti. Tauolle lähdettiin mukavassa johtoasemassa.

Mukava ei sen sijaan ollut toinen puoliaika. Kreikka lisäsi pelitempoa ja se puri suomalaisiin. Noin viisi minuuttia jaksettiin pysyä mukana, mutta sitten puhti oli poissa. Maaliero hupeni kerta kerralta, kunnes pelikellon näyttäessä 45:12 tilanne oli tasan. Sen jälkeen edettiin jommankumman johtaessa aivan viime minuuteille. Suomalaisilta oli siinä vaiheessa bensatankin höyrytkin käytetty, ja Kreikka sai turhan helposti tarvittavat voittomaalit. Suomalaisten saldo koko puoliajalla 6 maalia. Kreikka otti Makedonian turnauksessa 9. sijan ja Suomi oli kymmenes. 16 parhaan joukkoon nousivat tästä turnauksesta isäntämaa Makedonia ja Valko-Venäjä.

Tässä päävalmentaja Toni Kallion ajatukset Makedonian turnauksesta.

Joukkue teki kaikkensa tänään, mutta valitettavasti palkinto jäi saamatta. Niukka tappio kuvaa hyvin niitä puutteita, joita pelissämme ja pelaajillamme on kansainvälisellä tasolla, ei pelkästään tällä joukkueella.

Jäämme jälkeen tilannekovuudessa ja fysiikassa. Esimerkkinä todettakoon, että vastustajamme Kreikka, joka ei kuulu lajin suurmaiden joukkoon, oli valmistautunut turnaukseen leireilemällä viimeiset viisi viikkoa. Siihen meillä ei valitettavasti ole vielä resursseja, mutta jos haluamme yltää seuraavalle tasolle kansainvälisessä käsipallossa emme voi tulevaisuudessa antaa näin paljon tasoitusta kilpailijoihin nähden.

Tätä taustaa vasten muutamat pallonmenetykset ottelun kriittisillä hetkillä saavat oikeat mittasuhteet.

Olen erittäin tyytyväinen pelaajien sitoutumiseen läpi turnauksen. He osoittivat kykenevänsä omaksumaan erilaisia pelisuunnitelmia hyvin nopeasti ja uskalsivat usein pelata omilla vahvuuksillaan tärkeillä hetkillä.

Suomen joukkue ja maalintekijät: Leevi Koistinen, Felix Nilsson 1, Jasse Kettunen 2, Linus Sjöman 2, Linus Lindberg 2, Isak Lehvonen, Niclas Laurent, Gusten Montonen 2, Niclas Kavaleff, Wilhelm Hammarberg 2, Christoffer Thor 1, Atte Marjamäki 3, Axel Rehnberg, Fredrik Karlsson 4, Carl Weurlander 4, Robin Granlund