P98 – Israel jyräsi Suomen nurin

Israel – Suomi 36 – 22 (15-11)

Lämmin sää Teramossa helli Suomen P98 maajoukkuetta matkalla pelihalliin, mutta alkuvihellyksen tultua israelilainen ukkonen jyrähteli lämpimät ajatukset kylmäksi kyydiksi. Israelin aggressiivinen puolustus ja nopea syöttötyöskentely hyökkäyspäässä oli suomalaisille myrkkyä.

Heti ensi minuutista lähtien israelilaisten taistelu joka pallosta lamautti Suomen hyökkäystyöskentelyn lähes kokonaan. Kun tämän lisäksi vastustajan maalivahti torjui melkein kaiken mahdollisen, oli suomalaisilla todella tuskaisia hetkiä. Pelikellon näyttäessä 20 minuuttia Suomi oli tehnyt vasta 5 maalia, ja vastustaja oli jo toisella kymmenellä. Puoliajan viimeiset 10 minuuttia olivat sen sijaan jo rohkaisevia. Israelin hyökkäyksiin käytiin kiinni tehokkaammin ja omat hyökkäykset saatiin viimeisteltyä paremmin. Israelin seitsemän maalin johto saatiin kavennettua neljään. Toiveita oli, että pelin toisella jaksolla saadaan kunnon taistelu vielä aikaan.

Toisin kuitenkin kävi. Vastustaja oli ilmeisesti pukukopissa saanut ohjeet panostaa erän alkuun tempoa ja aggressiivisuutta. Tämä sotki lopullisesti suomalaisten haaveet tasaisesta kamppailusta. Lukuisista teknisistä virheistä ja harhasyötöistä menetettiin pallo, ja Israel rokotti armotta nopeilla vastahyökkäyksillä. Mies miestä vastaan olevat tilanteet hävittiin kerta toisensa jälkeen. Armoa Israel ei antanut. 45 pelatun minuutin jälkeen maaliero oli jo kymmenessä maalissa ja peli oli käytännössä pelattu. Tämän lisäksi Israelin maalivahti oli varmana lukkona tolppien välissä. Torjuntoja ja tolppalaukauksia koko ottelussa hänelle yhteensä 24 kappaletta. Vastustaja otti loppujen lopuksi selvän ja ansaitun voiton.

Jälleen on korostettava, mitä tämäkin ottelu osoitti, kuinka tärkeä tämä turnaus on Suomen joukkueelle. Kokemuksen ja varsinkin kansainvälisen tason pelityyliin ja -tempoon tottuminen on joukkueelle elintärkeää Makedonian EM-turnausta  ajatellen. Tuntumaa ei saa muuten kuin pelaamalla. Toivotaan että oppi näistä otteluista on mennyt muistiin.

Suomen joukkue ja maalintekijät:

Leevi Koistinen, Jasse Kettunen 1, Linus Sjöman 1, Isak Lehvonen, Linus Lindberg 2, Niclas Laurent 1, Gusten Montonen 1, Felix Nilsson, Axel Rehnberg, Wilhelm Hammarberg 2, Christoffer Thor 6, Atte Marjamäki 1, Niclas Kavaleff, Fredrik Karlsson 2, Carl Weurlander 3, Robin Granlund 2