Suomen ja Sveitsin toinen ottelu tasan

SUOMI – SVEITSI 25 – 25  (14-13)

Suomen P98 maajoukkueen esiintyminen Sveitsi-trilogian toisessa osassa oli selvä näyttö siitä, että kyllä pojissa ainesta on kunnon käsipalloon. Aivan toisenlainen ote ja tahto kuin edellisen päivän esiintymisessä. Nyt oltiin valveilla ensi vihellyksestä lähtien, eikä annettu vastustajalle mitään eteen. Suomi oli eilisestä oppinut läksynsä.

Peli lähti Suomen osalta mallikkaasti käyntiin. Hyökkäyksissä vietiin kuviot maltilla loppuun asti, ja puolustus puristi sveitsiläisten yritykset hienosti. Clippien katselu edellisestä pelistä, ja yhteinen keskustelu oli herättänyt joukkueen taistelemaan aivan eri malliin kuin eilen. Läksy oli opittu ja sveitsiläiset olivat välillä ihmeissään. Koko ottelu pysyi sen ansioista erittäin tasaisena. Erän puolivälin jälkeen suomalaisilla moottori hiukan yski, ja Sveitsi pääsi muutaman maalin johtoon. Tähän ajoittui onnistunut suomalaisten aikalisä ja tilanne saatiin korjattua. Erätauolle lähettiin Suomen yhden maalin johtoasemassa.

Hyvin suomalaiset jatkoivat toisellakin puoliajalla. Maalitehtailussa edettiin edelleen tasaisissa merkeissä, eikä kumpikaan joukkue saanut mahdollisuutta karata omille teilleen. Itse asiassa Suomella oli aavistuksen verran niskaote sveitsiläisistä, mutta pakoon ei kuitenkaan päästy. Suomalaisten tiiviimpi ote puolustuksessa sai tänään sveitsiläiset aina välillä hermostumaan ja näin mahdollisuudet olisivat ehkä olleet toisenlaiseen lopputulokseen. Mutta ei jossitella. Tasapeli eilisen esityksen jälkeen oli erinomainen saavutus. Maalijyväkin oli yön jälkeen löytynyt ja puolustusmuuri oli suurimmaksi osaksi kohdallaan.

Ottelun viime hetkillä molemmilla joukkueilla oli mahdollisuus ratkaista itselleen voitto, mutta maalivahdit pitivät siitä huolen, että tasapeliin päädyttiin. Hyvä esitys Suomen pojilta. Tästä on huomenna hyvä jatkaa.

Suomen joukkue ja maalintekijät: Wilhelm Hammarberg 4, Benjamin Helander 4, Eemeli Maijala 4, Robin Granlund 3, Atte Marjamäki 3, Gusten Montonen 2, Linus Sjöman 2, Thomas Bobe 1, Fredrik Karlsson 1, Joonas Muje 1, Jasse Kettunen, Robin Hollfast, Markus Seppälä, Linus Lindberg, Leevi Koistinen, Linus Löfgren

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.