Isäntämaa Bulgaria kaatui Suomen puristuksessa

Suomi – Bulgaria 26–25  (10-11)

Varnan helteessä P98 kohtasi turnauksen toisessa ottelussaan Bulgarian. Paljon jännemmäksi käsipallo-ottelu ei voi muodostua. Kahta viimeistä minuuttia lukuun ottamatta peli oli todella tasainen. Suomi oli koko ajan hieman niskan päällä, mutta tekniset virheet ja Bulgarian maalivahti pitivät vastustajan pelissä mukana.

Ensimmäinen erä alkoi Suomen osalta aivan toisenlaisella otteella kuin eilinen peli. Joukkue tiesi Bulgarian tavan pelata palloa viivalle, ja siihen Suomen puolustus kiinnitti huomionsa. Kun vartti oli pelattu, bulgarialaisten usko viivavalta tehtyihin maaleihin oli tiessään. Tämän jälkeen Bulgarian hyökkäys meni puskemiseksi. Suomella oli loistavat mahdollisuudet karata vastustajaltaan, mutta maalihana ei tahtonut millään aueta. Erän loppujakso tahkottiin tasaiseen tahtiin, ja Bulgaria meni maalin johtoasemassa tauolle.

Toinen puoliaika alkoi suomalaisten tasoituksella ja heti perään johdettiin jo yhdellä. Irtiotto vastustajasta ei kuitenkaan millään onnistunut. Bulgarian maalivahti piti edelleen joukkuettaan pystyssä. Kymmenisen minuuttia oli pelattu ja Suomella parin maalin johto ja hyvä virinä päällä. Siihen saumaan tuli kuitenkin kaksi lähes yhtaikaista jäähyä, ja oltiin taas tasoissa. Tasaisena peli jatkui aina viime minuuteille asti. Suomalaiset olivat päättäneet, että tämä ottelu voitetaan, ja pari minuuttia ennen loppua johdettiin neljällä maalilla. Sitten tuli draamaa täydeltä laidalta. Kaksi miestä jäähylle, tekninen virhe ja kruununa päälle suora punainen kortti. Loppujen lopuksi kuitenkin ansaittu voitto yhdellä maalilla.

Peli oli jännä ja varmasti yleisöön menevä. Tänään pojilla oli maltti mukana ja turha kiire jätetty pukukoppiin. Puolustus oli välillä täysin läpäisemätön, ja vei isäntämaalta uskon tulevaisuuteen. Joukkueen parhaaksi pelaajaksi raati oli valinnut Benjamin Helanderin, ja kyllä hän aikamoisen shown välillä pitikin. Huomenna onkin sitten vapaapäivä ja perjantaina klo 17:30 kohdataan Färsaaret.

Suomen joukkue ja maalintekijät: Leevi Koistinen, Jasse Kettunen, Linus Sjöman 1, Eemeli Maijala 2, Linus Lindberg 1,Markus Seppälä 3, Benjamin Helander 9, Gusten Montonen 2, Linus Löfgren 2, Wilhelm Hammarberg, Atte Marjamäki 2, Niclas Kavaleff, Peik Sjöblom 3, Carl Weurlander 1, Thomas Bobe, Fredrik Karlsson.