Tähtiseurat – seurojen laatuohjelma

Käsipalloliitto on mukana seuratoiminnan Tähtiseura -laatuohjelmassa, joka on lajiliittojen ja Olympiakomitean yhteinen ohjelma, jota liikunnan aluejärjestöt tukevat yhdessä sovituilla palveluilla. Tähtiseura-ohjelman tavoitteena on kehittää suomalaisia urheiluseuroja ja se mahdollistaa seurojen kehittymisen lasten ja nuorten urheilussa, aikuisten harrasteurheilussa sekä huippu-urheilussa.

Tähtiseura-ohjelma on uutta toimintaa. Yhdessä seurojen kanssa aiemmin laaditut Laatukriteerit käsipalloseuroille ovat hyvä perusta kaikille seuratoiminnan laatuohjelmasta kiinnostuneille käsipalloseuroille.

Mitä laatuohjelma antaa seuroille?

  • Kehittämisen välineen, jossa laatutekijät on pohdittu laajan asiantuntijaryhmän avulla.
  • Edistää seurojen yhteistyötä
  • Tuo esille seuratoiminnan upeat toiminnot näkyviksi
  • Kannustaa seuroja
  • Konkreettisia työkaluja ja palveluja
  • Mahdollisuuden verkostoitumiseen ja ideoiden saamiseen muilta seuroilta
  • Yhteisen visuaalisen ilmeen

Seurojen erityisosaaminen ja hyvät ideat esille

Tähtiseura-ohjelman tarkoitus ei ole tasapäistää seuroja vaan kannustaa seuroja tuomaan esille omaa erinomaisuuttaan sen lisäksi, että seuran perustoiminta on laadukkaasti hoidettu. Laadukkaissa seuroissa merkittävä vahvuustekijä on kyky uudistua ja kehittää toimittaa. Laatuohjelmassa halutaan kannustaa seuroja tähän.

Laatuohjelmassa seurat pääsevät jakamaan onnistumisia ja hyviä käytäntöjä sekä hyödyntämään muiden seurojen upeita toimintamalleja. Menestyvät seurat erottuvat muista.

Ohjelma on käynnistynyt vuonna 2018

Ohjelman on käynnistynyt kokonaisuudessaan vuoden 2018 alussa. Tähtiseura-ohjelman myötä aiemmin käytössä ollut Sinettiseuratoiminta on päättynyt.

Lisää Tähtiseura-ohjelmasta Olympiakomitean sivuilta.

Käsipallon Tähtimerkit

LAPSET JA NUORET

Porvoon Akilles
Sjundeå IF