Maajoukkueiden uutiset

Luxembourg liian kova Suomelle

P00 Georgian EM-karsintaturnauksen ensimmäisessä sijoitusottelussa Luxembourg voitti Suomen 33-26 (18-12).

Suomen peli ensimmäisessä erässä oli huonoa. Puolustus aukesi liian kevyesti. Hyökkäyksessä oli koko ensimmäisen erän kova kiire, mikä johti yli kymmeneen tekniseen virheeseen.

Toisella puoliajalla tuli kentälle erilainen Suomi. Kun peliaikaa oli pelattu 41 min. Suomi oli tullut kahden maalin päähän. Peli aaltoili tasaisesti  seuraavat kymmenen minuuttia. Sen lähemmäksi Suomi ei kuitenkaan päässyt. Suomella oli omat mahdollisuutensa tulla tasoihin. Luotiin paikkoja, mutta rinnalle ei päästy. Siitä piti huolen vastustajan maalivahti, joka valittiin ottelun parhaaksi pelaajaksi.

Valmentajan kommentti:

Toinen ottelu peräkkäin, kun lähdimme otteluun huonolla jalalla. Ensimmäinen erä oli meiltä huono ja siihen tämä ottelu kaatui.

Kokoonpano ja maalintekijät: Tommi Haverinen, Mikael Manderoos, Edward Hammarberg, Santeri Maijala 5, Robert Bäcman, Ronny Nummelin, Lasse Louevuo 2, Miska Henriksson 7, Eero Laine 4, Oliver Nordlund 2, Oscar Snellman, Kalle Kankaanpää. Joonas Klama, Henry Juslin 4, Edvard Tilles, Edwin Voutilainen 2

P00 maajoukkue alkuvaikeuksien jälkeen selvään voittoon

P00 maajoukkueen EM-karsintaturnauksen viimeinen alkulohkon peli pelattiin Kreikkaa vastaan iltapäivällä Tbilisin olympia-areenalla. Kreikka kaatui selvin numeroin 30-22 (12-12).

Suomen alku peliin ei ollut mairitteleva. Suomi oli pelin 15 minuutin kohdalla tappiolla 4-8. Suomen time outin jälkeen kentällä ei ollut enää kuin yksi käsipallojoukkue. Suomen pojat pelasivat sekä puolustuksessa ja hyökkäyksessä sellaisella vimmalla, jota ei ole täällä vielä nähty.

Joukkueen parhaaksi pelaajaksi valittu maalivahti Joonas Klama oli tänään mies paikallaan. Totuus on kuitenkin se, että Suomen joukkueessa oli tällä kertaa monta pelaajaa, jotka olisivat tuon tittelin voinut saada. Lähinnä sitä olivat raskaaseen tykistöön kuuluva Miska Henriksson, joka paukutti ottelussa 10 maalia ja Suomen pelin “aivot” Oliver Nordlund (6).

Suomi pelaa turnauksessa sijoista 5-8. Sijoitusottelu Luxemboughia vastaan pelaataan lauantaina klo 13.00 paikallista aikaa.

Päävalmentaja Jaakko Horelli piti näkemästään: Ensimmäistä 15 minuuttia lukuunottamatta pelasimme erittäin hyvän ottelun. Aikalisän jälkeen pojat päästivät irti ja pallon puristaminen loppui. Tottakai virheitäkin tapahtui, mutta kun pelaa tuolla intensiteetillä joukkueelle, niin virheitä saa tapahtua ja kaverit paikkaavat. Hienoa oli huomata, että pojat noudattivat ottelua varten sovittua pelitaktiikka ja löysivät niitä tiloja, joita olimme videolta katsoneet.

Kokoonpano ja maalintekijät: Tommi Haverinen, Mikael Manderoos 1, Edward Hammarberg, Santeri Maijala 2, Robert Bäckman 1, Ronny Nummelin, Lasse Louevuo, Miska Henriksson 10, Eero Laine 4, Oliver Nordlund 6, Oscar Snellman, Kalle Kankaanpää 2, Joonas Klama, Henry Juslin 1, Edvard Tilles, Edwin Voutilainen 3

Suomi heräsi toisella puoliajalla

P00 maajoukkueen kolmas alkulohkon peli EM-karsintaturnauksessa Georgian Tbilisissä ei alkanut odotusten mukaan. Vastustaja Valko-Venäjä voitti ottelun 35-19 (19-9). Valko-Venäjän hyökkäysmylly alkoi heti ottelun alusta sellaisella voimalla, että Suomen pojat olivat helisemässä. Myös hyökkäyspäässä Valko-Venäjän korkea puolustus aiheutti Suomelle harmaita hiuksia koko ensimmäisen erän Lue lisää

Italia löylytti Suomen kalpeita poikia

Italia voitti Suomen tänään pelatussa EM-karsintaturnauksen ottelussa maalein 32-17. Puoliajalla peli oli 16-8. Suomi pysyi pelissä mukana ensimmäiset 20 minuuttia, jonka jälkeen Italia karkasi omille teilleen.

Italian karkumatkaa johtivat Mengonin veljekset, jotka pelaavat Montpellierin akatemiassa. Kaksoset häärivät Italian hyökkäyspäässä sellaisella intesiteetillä, johon sinivalkoiset Suomen pojat eivät pystyneet vastaamaan. Suomi ei myöskään pystynyt rikkomaan Italian kivenkovaa matalaa puolustusta, jota johti puolustusspesialisti Oliver Martini. Suomen peli kokonaisuudessaan oli ponnetonta ja löysää.

Valmentajan kommentti:

– Onnittelut Italialle, he pelasivat erittäin vahvan ottelun varsinkin puolustuksessa. Me taas emme saaneet peliä oikein missään kohtaa toimimaan. Joukkueen terveystilanne ei ole ihan tikissä ja toivotaan että huomiseksi saamme jostain kaivettua lisävirtaa kentälle.

Kokoonpano ja maalintekijät:

Tommi Haverinen, Mikael Manderoos 4, Edward Hammarberg 2, Santeri Maijala 3, Robert Bäckman, Ronny Nummelin 1, Lasse Louevuo, Miska Henriksson 3, Eero Laine 2, Oliver Nordlund 1, Oscar Snellman, Joonas Klama, Henry Juslin 1, Edvard Tilles, Edwin Voutilainen

P00 taisteli pisteen Georgiasta

P00 ensimmäinen peli EM-karsintaturnauksessa Georgian Tbilisissä päättyi isäntämaa Georgiaa vastaa tasan 25-25 (14-13). Ottelu oli tasaista vääntöä alusta loppuun saakka. Ottelun johtoasema vaihteli koko ottelun ajan ja kumpikaan joukkue ei ollut kertaakaan kahta maalia enemmän karkumatkalla. Kolme minuuttia ennen ottelun päätöstä Suomi johti ottelua kahdella maalilla. Muutaman epäonnisen hyökkäyksen takia ottelun ratkaisu siirtyi viimeiselle minuutille. Tasalukemissa, 20 sekuntia ennen loppua,  Suomella oli vielä aikalisä, mutta palloa ei saatu viime sekunneilla Georgian maaliin saakka. Toisaalta Georgian maalivahti sai vielä muutama sekunti ennen ottelun loppua yrittää heittää Suomen tyhjään maaliin, siinä onnistumatta – onneksi.

Suomen keskipuolustuksella oli kova ja raskas iltapuhde Georgian nopeajalkaisia takarakentajia vastaan. Voutilainen-Kankaanpää akseli toimi koko ottelun ajan moittettomasti. Näiden “pikku poikien” varaan on hyvä rakentaa Suomen keskipuolustus seuraavissa otteluissa. Maalissa aloitti Tommi Haverinen ja toisella puoliajalla maalia vartioi Oscar Snellman. Suomen hyökkäyksiin lähtö, pääsääntöisesti,  oli hyvää. Asemapeli oli ennakkoluulotonta ja rauhallisuus pelinrakentelussa näkyi katsomoon saakka. Ottelun parhaana Suomen puolelta valittiin joukkueen Edward Hammarberg, joka ennakkoluulottomasti heitti 5 maalia. Hieno suoritus ensikertalaiselta.

Seuraava peli on Italiaa vastaan maanantaina klo 19 paikallista aikaa.

Valmentajan Jaska Horellin kommentti:

“Olen tyytyväinen joukkueen ilmeeseen ja taisteluun. Puolustus toimi kohtuullisen hyvin läpi ottelun, Kankaanpää-Voutilainen akseli teki töitä esimerkillisesti. Hammarbergin suoritus ansaitsee myös erikoismaininnan. Saimme ottelussa kahdeksan 2 minuutin ulosajoa, joka on näihin peleihin liikaa, tässä on selkeä analyysin ja kehityksen paikka. Kyllä tasapeli harmittaa, koska joukkueella oli kaikki voiton avaimet!”

 

Kokoonpano ja maalintekijät: Tommi Haverinen, Oscar Snellman, Joonas Klama, Mikael Manderoos, Edward Hammarberg 5, Santeri Maijala 3, Robert Bäckman 1, Ronny Nummelin, Lasse Louevuo 1, Miska Henriksson, Henry Juslin 6, Eero Laine 4, Oliver Nordlund 3, Kalle kankaanpää, Edvard Tilles, Edvin Voutilainen 2

P00 maajoukkue kohti European M18 Championships -turnausta

Suomen P00 käsipallomaajoukkue matkustaa tulevana keskiviikkona 8.8. kohti Georgian Tbilisiä ja siellä pelattavia European M18 Championships -turnausta. Matkaan joukkue lähtee 16 pelaajan ja nelihenkisen joukkueenjohdon voimin. Lue lisää

P98:n sijoitus EM-Makedonian ryhmässä kymmenes

FIN – GRE 23 – 26 (15-10)

Hyvä ensimmäinen puoliaika ei riittänyt Kreikan lyömiseksi. Suomi hallitsi selvästi tilanteet niin hyökkäys- kuin puolustuspäässä. Intoa ja tahtoa oli mutta viiden maalin johto suli toisella puoliajalla vartissa. Poikien taistelu ja vääntö ei vaan riittänyt.

Suomi lähti peliin hitailla hyökkäyksillä, ja tarkalla puolustustaktiikalla. Tämä puri kreikkalaisiin, sillä viidessä minuutissa suomalaiset johtivat ottelua 4 – 0. Vastustajan oli pakko ottaa aikalisä. Äänekäs puhuttelu auttoi sen verran että kreikkalaiset pääsivät peliin mukaan. Peli tasaantui, mutta Suomi oli kuitenkin niskan päällä. Hyvää maalinsaantipaikkaa jaksettiin jauhaa tarpeeksi kauan. Omaa maalia suojeltiin uhrautuvasti. Tauolle lähdettiin mukavassa johtoasemassa.

Mukava ei sen sijaan ollut toinen puoliaika. Kreikka lisäsi pelitempoa ja se puri suomalaisiin. Noin viisi minuuttia jaksettiin pysyä mukana, mutta sitten puhti oli poissa. Maaliero hupeni kerta kerralta, kunnes pelikellon näyttäessä 45:12 tilanne oli tasan. Sen jälkeen edettiin jommankumman johtaessa aivan viime minuuteille. Suomalaisilta oli siinä vaiheessa bensatankin höyrytkin käytetty, ja Kreikka sai turhan helposti tarvittavat voittomaalit. Suomalaisten saldo koko puoliajalla 6 maalia. Kreikka otti Makedonian turnauksessa 9. sijan ja Suomi oli kymmenes. 16 parhaan joukkoon nousivat tästä turnauksesta isäntämaa Makedonia ja Valko-Venäjä.

Tässä päävalmentaja Toni Kallion ajatukset Makedonian turnauksesta.

Joukkue teki kaikkensa tänään, mutta valitettavasti palkinto jäi saamatta. Niukka tappio kuvaa hyvin niitä puutteita, joita pelissämme ja pelaajillamme on kansainvälisellä tasolla, ei pelkästään tällä joukkueella.

Jäämme jälkeen tilannekovuudessa ja fysiikassa. Esimerkkinä todettakoon, että vastustajamme Kreikka, joka ei kuulu lajin suurmaiden joukkoon, oli valmistautunut turnaukseen leireilemällä viimeiset viisi viikkoa. Siihen meillä ei valitettavasti ole vielä resursseja, mutta jos haluamme yltää seuraavalle tasolle kansainvälisessä käsipallossa emme voi tulevaisuudessa antaa näin paljon tasoitusta kilpailijoihin nähden.

Tätä taustaa vasten muutamat pallonmenetykset ottelun kriittisillä hetkillä saavat oikeat mittasuhteet.

Olen erittäin tyytyväinen pelaajien sitoutumiseen läpi turnauksen. He osoittivat kykenevänsä omaksumaan erilaisia pelisuunnitelmia hyvin nopeasti ja uskalsivat usein pelata omilla vahvuuksillaan tärkeillä hetkillä.

Suomen joukkue ja maalintekijät: Leevi Koistinen, Felix Nilsson 1, Jasse Kettunen 2, Linus Sjöman 2, Linus Lindberg 2, Isak Lehvonen, Niclas Laurent, Gusten Montonen 2, Niclas Kavaleff, Wilhelm Hammarberg 2, Christoffer Thor 1, Atte Marjamäki 3, Axel Rehnberg, Fredrik Karlsson 4, Carl Weurlander 4, Robin Granlund

Iso-Britannia kaatui ensimmäisessä sijoitusottelussa

FIN – GBR   36 – 22 (16-11)

Aamuottelu kello 10:00 ei ole pitkässä turnauksessa milloinkaan herkkua. Kun kaiken lisäksi tuuletus hallista on pois päältä, ja ulkona aurinko porottaa täydeltä laidalta, niin hiki valuu jo pelkästä ajatuksesta. Koneiston käyntiin saaminen vie tällaisessa tapauksessa aina oman aikansa.

Näin kävi nytkin Suomen ja Iso-Britannian ottelussa. Olosuhteet olivat toki kummallekin joukkueelle samat, mutta suomalaisten dieseliltä kesti 20 minuuttia ennen kuin se saatiin kunnolla käyntiin. Onneksi Suomen viivapelaajat olivat hyvässä vedossa, ja pitivät ottelun tasoissa. Sitten tahti muuttui ja saatiin tehtailtua viiden maalin ero vastustajaan. Englantilaiset kyllä yrittivät sinnikkäästi roikkua mukana, mutta nyt oli heidän vuoronsa olla vastaanottavana puolena.

Pelin toinen jakso alkoi suomalaisten osalta hyvin. Viiden minuutin sisällä tehtailtiin viisi maalia, ja ero saarivaltion poikiin saatiin kahdeksaan maaliin. Tämä oli liikaa vastustajalle, ja ottelu käytännössä selvä. Sitten tuli tosin suomalaisille pieni uinahdusjakso, mutta onneksi siitä herättiin muutaman minuutin jälkeen. Englantilaisilta meni usko lopullisesti ja loppu olikin pelkkää pelailua.

Ottelun hahmot tänään olivat kautta linjan viivapelaajat. 36:sta maalista 24 meni heidän piikkiin. Varsinkin Christoffer Thor oli liekeissä. 10 maalia ja valinta ottelun parhaaksi pelaajaksi kruunasi varmasti ”Ripan” päivän. Ottelun alkua lukuun ottamatta puolustus saatiin tyydyttävästi toimimaan. Maalien tekeminen on kaikesta huolimatta vieläkin ruosteessa. Voitto on tietenkin voitto. Sitä ei voi väheksyä, mutta lukemat olisivat voineet olla vieläkin miellyttävämmät.

Huomenna pelataan toinen sijoitusottelu klo 11:00 Suomen aikaa. Vastustajana jälleen Kreikka.

Suomen joukkue ja maalintekijät: Leevi Koistinen, Felix Nilsson 3, Jasse Kettunen 5, Linus Sjöman 3, Linus Lindberg 2, Isak Lehvonen 1, Niclas Laurent, Gusten Montonen, Niclas Kavaleff, Wilhelm Hammarberg 2, Christoffer Thor 10, Atte Marjamäki 3, Axel Rehnberg, Fredrik Karlsson 3, Carl Weurlander 4, Robin Granlund

Kreikkatappio pudotti P98:n lohkon viimeiseksi

Suomi – Kreikka  21 – 35 (11-23)

Yksi voitto ja tasapeli ei riittänyt alkulohkossa kuin kuudenteen sijaan. Sen verran ristiin ottelut menivät, että tyly kohtalo oli jäädä alkulohkon viimeiseksi. Poikien alku viimeisessä lohko-ottelussa oli murheellinen, joka heijastui sitten läpi koko ottelun. 7 minuuttia pelattu ja tilanne oli 1 – 7 kreikkalaisille. Tähän peliin ei neuvot ja ohjeet menneet perille.

Ottelu tosiaan alkoi tuskien taipaleella. Kreikka oli intoa ja taistelutahtoa täynnä, eikä Suomi-pojalla ollut siihen vastausta. Oli syy mikä tahansa, niin heti ensi sekunnista lähtien kreikkalaiset jyräsivät itselleen niin turvallisen johdon, että peli oli käytännössä menetetty. Mikään ei tahtonut suomalaisilta onnistua. Kun sitten väkisin yritettiin, niin teknisten virheiden suma sen kuin kasvoi. Kahdentoista maalin ero puoliajalla kertoo totuuden.

Ottelun toinen puolisko oli tasaisempaa pelaamista. Kreikka kuitenkin piti siitä huolen, ettei Suomi päässyt missään vaiheessa yllättämään. Pelin henki tänään oli se, että vastustaja oli taidossa etevämpi, ja kunnoltaan kestävämpi.

Pojat antoivat kaikkensa, ja yrittivät vääntää viimeiseen vihellykseen, mutta, mutta…… kun ei mikään tahtonut onnistua. Se mikä osattiin ja jaksettiin, se annettiin. Turnauskestävyys on kuitenkin se suurin puute. Kovista peleistä saatu kokemus on olematon. Ottelussa tarvittavaa rutiinia ei saa kotimaan leireillä, ei puhumalla eikä klippejä katsomalla. Fyysinen ja henkinen tahto ja taito tulee pelaamalla.

Päävalmentaja Toni Kallion yhteenveto alkulohkon otteluista:

Turnaus alkoi heikolla esityksellä Viroa vastaan ja seuraavan ottelun tasapeli Liettuaa vastaan oli pelaajilta hieno ryhdistäytyminen. Valitettavasti emme saanet voittomaalia tehtyä viimeisen viiden sekunnin kahdesta hyvästä paikasta. Kolmannen ottelun Färsaaret-voitto oli meiltä kauttaaltaan vakuuttavaa peliä ja samoin seuraavan ottelun ensimmäiset 25 minuuttia Valko-Venäjää vastaan. Valitettavasti siihen loppui meidän bensa, emmekä näköjään palautuneet täysin Kreikan kohtaamiseen. Ottelusta tuli samanlainen ohipeli kuin Viroa vastaan. Jälkikäteen ajateltuna olisi varmaan ollut fiksumpaa lähteä viimeiseen otteluun astetta puolustavammalla suunnitelmalla, joten minun niskoille otan ison osan tappiosta.Nyt tehdään kaikkemme, että palaudumme lauantain otteluun, voitto siitä ja pääsemme sunnuntaina ottamaan revanssin Kreikasta.Lohko oli Valko-Venäjää lukuun ottamatta todella tasainen, siksi harmittaa älyttömästi ensimmäisen ottelun tappio Viroa vastaan.

Huomenna on lepopäivä. Lauantaina on sijoitusottelu Iso-Britanniaa vastaan klo 11:00 Suomen aikaa. Mikäli se klaarataan, niin sunnuntaina on vielä ottelu samaan aikaan.

Suomen joukkue ja maalintekijät: Leevi Koistinen, Felix Nilsson 1, Jasse Kettunen 2, Linus Sjöman 2, Linus Lindberg 3, Isak Lehvonen, Niclas Laurent, Gusten Montonen 2, Niclas Kavaleff, Wilhelm Hammarberg 3, Christoffer Thor 1, Atte Marjamäki 3, Axel Rehnberg, Fredrik Karlsson 1, Carl Weurlander 3, Robin Granlund

Vastustajan taito ja kunto hyydytti P98 maajoukkueen

FIN – BLR  30 – 39 (15-18)

Bensa loppui 25 minuutin jälkeen, totesi päävalmentaja Toni Kallio. Ja niinhän se on, jos menovesi loppuu niin peli ei etene pätkääkään. Ei liiku jalka eikä toimi pää. Harmillista, sillä ne 25 minuuttia oli suomalaisilta hyvää ja tuloksekasta pelaamista. Onni kolhi suomalaisia muutenkin katalasti. Robin Granlund loukkasi etusormensa pelitilanteessa ja tohtori määräsi kolmen viikon levon. Turhan kova takaisku joukkueelle.

Alkuvihellyksen jälkeen kentällä pelasi kaksi täysin tasavahvaa joukkuetta. Maaleja tehtiin vuorotahtiin. Puolustus piti ja hyökkäyskin kulki, tosin välillä yskähdellen, mutta tuli niitä virheitä Valko-Venäjällekin. Suomi johti ottelua pariin otteeseen, mutta ei päässyt karkaamaan. Mahdollisuuksia kyllä oli useampaan maaliin, mutta vastustajan maalivahtia lämmiteltiin aivan turhaan. Viisi minuuttia ennen taukoa noutaja kolkutti takaraivossa, ja muutama turha pallonmenetys aiheutti sen, että Valko-Venäjä sai kolmen maalin etumatkan.

Tauolta tultaessa ei kauaa kestänyt, kun valko-venäläinen ruletti alkoi. Vauhtia ja aggressiivisuutta lisättiin sopivasti, ja suomalaisilta otettiin turhat luulot pois. Puoliajan puolessavälissä maaliero kävi jo kymmenessä maalissa. Omilta pojilta palkeet oli lopullisesti tyhjennetty, eikä järkikään jaksanut pysyä vauhdissa. Aikalisällä yritettiin saada rivit kuntoon, mutta vastustajan mylly pyöri sen verran tehokkaasti, ettei siinä ajatus pysynyt mukana. Yhdeksän maalin tappio kertoo kaiken.

Huomenna on lepopäivä, ja alkulohkon viimeinen ottelu Kreikkaa vastaan pelataan torstaina klo 15:00 Suomen aikaa. Robinin loukkaantuminen tietenkin harmittaa vietävästi, mutta käsipallossa kaikki on mahdollista.

Suomen joukkue ja maalintekijät: Leevi Koistinen, Felix Nilsson 1, Jasse Kettunen 2, Linus Sjöman 2, Linus Lindberg 4, Isak Lehvonen, Niclas Laurent, Gusten Montonen 4, Niclas Kavaleff, Wilhelm Hammarberg 1, Christoffer Thor 6, Atte Marjamäki 1, Axel Rehnberg, Fredrik Karlsson 4, Carl Weurlander 5. Robin Granlund

P98:n kalavelat Färsaarille tuli nyt maksettua

FAR -FIN 24 – 29 (13-14)

Kaksi vuotta sitten Färsaaret pyöritti Suomen poikia aika pahasti, joten tämän päivän voitto tuntui tosi mukavalta. Ottelu oli alkuun erittäin tasainen, ja maaleja lauottiin vuorotahtiin. Suomi sai kuitenkin lievän niskaotteen varttitunnin jälkeen, ja piti sen lukittuna ottelun loppuun asti.

Ottelu alkoi kummankin joukkueen osalta varsin varovaisesti. Lähinnä tunnusteltiin ja tarkkailtiin mitä lääkettä vastustaja oli tähän peliin sekoittanut. Maaleja tuli tasaiseen tahtiin, kunnes Suomen vaihteleva puolustustaktiikka sekoitti Färsaarten suunnitelmat. Puolessavälissä ensimmäistä erää vastustajan peli-idea oli aika hukassa. Pelitempo hidastui, eikä vastalääkettä löytynyt. Suomi yhden maalin johtoasemassa tauolle.

Ottelun toinen puolikas alkoi Suomen osalta tahdolla ja vauhdilla. Viidessä minuutissa saatiin viiden maalin kaula, ja lievää rutinaa kuului färsaarelaisten selkärangan nikamissa. Tahti jatkui suomalaisten osalta moitteettomasti, kunnes reilun kymmenen minuutin jälkeen tuli suomalaisille kaksi perättäistä jäähyä. Ensimmäisestä voidaan olla montaakin mieltä, mutta toinen oli väärä vaihto. Suomen viiden maalin johto suli aika nopeasti kahteen maaliin. Pojilla maltti kuitenkin säilyi kiitettävästi, ja tilanne saatiin jäähyjen jälkeen täysin hallintaan. Maaleja tehtiin jäähyjen jälkeen sopivaan tahtiin, ja voitto lankesi viiden maalin erolla Suomelle.

Erittäin ansaittu voitto taistelevalle joukkueelle. Jokainen hoiti osuutensa suurenmoisesti. Oli ilo seurata miten esimerkiksi tekniset virheet ovat ottelu ottelulta vähentyneet minimiin. Nyt virheiden määrä on sellainen, joka on normaalia ihan missä ottelussa tahansa.

Ottelun parhaaksi pelaajaksi valittiin Suomen Fredrik Karlsson.

Huomenna vastaan tulee Valko-Venäjä, joka on ainoa joukkue lohkossa ilman tappiota. Katsotaan minkälainen tsemppi saadaan siihen otteluun. Klo 15:00 Suomen aikaan.

Suomen joukkue ja maalintekijät: Leevi Koistinen, Felix Nilsson, Jasse Kettunen 5, Linus Sjöman 3, Linus Lindberg 2, Isak Lehvonen, Niclas Laurent, Gusten Montonen 1, Niclas Kavaleff, Wilhelm Hammarberg 2, Christoffer Thor 2, Atte Marjamäki 2, Axel Rehnberg, Fredrik Karlsson 6, Carl Weurlander 5, Robin Granlund 1

P98:lla mainio nousu eilisen pettymyksen jälkeen

Liettua – Suomi 21 – 21 (9-9)

Olipa harvinainen alku Liettuan ja Suomen välisessä ottelussa. Liettua teki ensimmäisen maalin ajassa 7.29, ja Suomi tasoitti 1 – 1 ajassa 11.10. Pitkään pitää miettiä, että vastaavaa olisi koettu. Maalipaikkoja kyllä oli kummallakin joukkueella, mutta vahdit kummassakin päässä, olivat tarkkana. Suorastaan liekeissä.

Suomi lähti peliin korkealla 5-1 puolustuksella, joka ilmeisesti yllätti liettualaiset täysin. Suomen taktiikkana oli sekoittaa vastustajan pelinrakentajan konseptit perusteellisesti, sillä kyseinen pelaaja on Liettuan joukkueen selkäranka. Tässä onnistuttiin muutamaa lipsahdusta lukuun ottamatta mainiosti. Kun peliä oli pelattu vajaa varttitunti, niin suomalaiset siirtyivät johtoon ja olivat lähes koko puoliajan 1 – 2 maalin johtoasemassa. Ote oli mukavasti hallussa. Aivan erän lopussa tuli muutama lipsahdus, ja Liettua pääsi tasoittamaan.

Toisen puoliajan alku on ollut moneen otteeseen tälle joukkueelle tervan juontia. Siitä ei kuitenkaan tällä kertaa ollut pelkoa. Pää pystyssä taisteltiin joka pallosta. Liettua oli erän alkuminuuteilla parin maalin johdossa, mutta se ei heilauttanut suomalaisia mihinkään. Päinvastoin mieheen käytiin kiinni ja hyökkäyspäässä jaksettiin jauhaa niin kauan, että paikka löytyi. Monta hyvää paikkaa tuhlattiin, mutta onneksi sekään ei mieltä horjuttanut.  Pelin viimeiset minuutit olivat katsojalle sen verran tukalia, että nitron ottaminen kävi mielessä. Hyökkäys toisensa jälkeen pysähtyi kummassakin päässä puolustukseen, tai sitten maalivahteihin. Loppujen lopuksi molempien oli tyydyttävä tasapeliin.

Todella ilahduttavaa Suomen osalta oli eilisen ottelun vastoinkäymisten unohtaminen, ja aivan uudella sykkeellä taisteleminen. Peliin suunniteltua taktiikkaa noudatettiin kurinalaisesti. Joka pallosta taisteltiin loppuun asti, ja siitä koko joukkueelle täydet pisteet. Erikoismaininta on kuitenkin annettava maalivahti Leevi Koistiselle. 19 torjuntaa tässä ottelussa on erinomainen suoritus.

Huomenna on joukkueella vapaapäivä. Seuraava ottelu maanantaina Färsaarta vastaan klo 15:00 Suomen aikaa.

Suomen joukkue ja maalintekijät: Leevi Koistinen, Felix Nilsson, Jasse Kettunen 2, Linus Sjöman 5, Linus Lindberg 2, Isak Lehvonen 1, Niclas Laurent, Gusten Montonen, Niclas Kavaleff, Wilhelm Hammarberg, Christoffer Thor 3, Atte Marjamäki, Axel Rehnberg, Fredrik Karlsson 5, Carl Weurlander 2, Robin Granlund 1.

Suomi aloitti Makedonian EM-kisat tappiolla

Suomi – Viro 21 – 32 (8-13)

EM-turnauksen ensimmäinen ottelu Viroa vastaan ei sujunut oikein toivotulla tavalla. Tappio tuli, vaikka pelillisesti mukana oltiin. Huutava ero tuli maalintekotaidossa. Kaiken lisäksi eteläisen naapurin maalivahdit esittivät niin varmoja otteita, että suomalaisten itseluottamus horjui aika tavalla.

Ottelu ensimmäiset viisi minuuttia oltiin vastustajan kanssa samassa kyydissä. Vuorotahtiin tehtiin muutama maali, mutta sitten Eestin poika repäisi aikamoisen eron. Omaan puolustukseen repesi yllättäviä aukkoja, ja hyökkäyspäässä pommitettiin tolppia ja maalivahtia. Viro sai minuutti minuutilta venytettyä etumatkaansa kuuteen maaliin. Maalintekopaikkoja oli Suomellakin, ja pelillisesti pysyttiin mukana, mutta totuus kuitenkin on, että maalit ratkaisevat. Tauolle mentiin Viron viiden maalin johdossa.

Toinen puoliaika ja viisi minuuttia pelattiin jälleen aivan moitteettomasti, mutta sen jälkeen jostain kumman syystä välimatka vastustajaan taas repesi jopa yhteentoista maaliin. Tällä kertaa virolaiset käyttivät Suomen jäähyjä hyväkseen ja rokottivat nopeilla vastahyökkäyksillä. Peli kuitenkin tasaantui ja Suomen puolustus saatiin hyvään iskuun. Viro oli välillä aika solmussa, mutta pelin henki oli se, että viime hetkellä, ja jopa mahdottomasta paikasta, vastustaja sai tokattua pallon maaliin. Tällaiset maalit lannistivat loppujen lopuksi suomalaiset, ja naapurimaa otti kaksi pistettä yhdentoista maalin erolla.

Ilahduttavaa Suomen pelissä oli se, että tekniset virheet jäivät läpi ottelu siedettävälle tasolle. Viimeaikaisiin otteluihin verrattuna virheiden määrä putosi roimasti. Nyt kun saataisiin nuo mustat minuutit puoliaikojen keskivaiheella kirkastettua, niin tulostakin voidaan odottaa. Tällä tasolla vastustajalle ei voi antaa yhtään ylimääräistä maalia eteen.

Huomenna vastaan tulee kohtuullisen isokokoinen Liettua, ja ei muuta kuin uutta säpinää rattaisiin.

Suomen joukkue ja maalintekijät: Leevi Koistinen, Felix Nilsson, Jasse Kettunen, Linus Sjöman 3, Linus Lindberg 4, Isak Lehvonen, Niclas Laurent 1, Gusten Montonen 3, Niclas Kavaleff, Wilhelm Hammarberg 4, Christoffer Thor, Atte Marjamäki 1, Axel Rehnberg, Fredrik Karlsson 4, Carl Weurlander 1, Robin Granlund

PS. Tässä hotellissa asuu tällä hetkellä 11 maata pelaajineen, valmentajineen ja huoltajineen. Se näkyy netin käytössä. Tai voitaneen sanoa, että nettiä ei näy suurimmaksi osaksi ollenkaan. Eli tulevien päivien osalta varoitus, raportit tulevat silloin kun täältä pääsee bittimaailmalle.

P98 maajoukkue keskiviikkona kohti EM-kisoja

Suomen nuorten käsipallomaajoukkue P98 matkustaa tulevana keskiviikkona Makedonian pääkaupunki Skopjessa pidettäviin EM-kisoihin. Ottelut alkavat perjantaina, ja kisat päättyvät reilun viikon päästä sunnuntaina. Skopjessa pelaa 11 maata, jotka ovat jaettu kahteen lohkoon. Suomi pelaa lohkossa A, jossa muut vastustajat ovat Viro, Liettua, Färsaaret, Valko-Venäjä ja Kreikka.

Suomen ottelut:

Pe 20.7. klo 16:00 Suomi – Viro    La 21.7. klo 16:00 Liettua – Suomi    Ma 23.7. Färsaaret – Suomi

Ti 24.7. klo 14:00 Suomi – Valko-Venäjä    To 26.7. klo 14:00 Suomi – Kreikka

Kelloajat paikallisia (Keski-Euroopan aika). Suomessa yhden tunnin lisäys.

Lauantaina ja sunnuntaina (28-29.7.) pelataan sijoitusottelut.

 

EM-kisojen kaikki ottelut striimataan. Euroopan Käsipalloliitto (EHF) tarjoaa oman verkkonsa kautta tämän mahdollisuuden.

EM-KISOJEN STRIIMIOSOITE

http://ehftv.com

 

Makedonian EM-kisoilla on omat nettisivut, josta löytyy päivittäin tarkempaa tietoa kisatapahtumista. Kannattaa tutustua.

EM-KISOJEN NETTISIVUT

https://m20championship2018.mk/

P98 maajoukkue Skopjen/Makedonia EM-kisoihin

Heinäkuun 20.-29. pelataan Makedonian pääkaupungissa, Skopjessa, käsipallon EM-kisat. Viralliselta nimeltään kisat ovat englanniksi EHF M20 Championship 2018. Makedonian lisäksi vastaavanlainen turnaus pelataan samanaikaisesti Montenegrossa. Lue lisää

P98 – Teramon turnauksen viimeisessä pelissä harmillinen tappio

Suomi – Kreikka 27 – 32 (16-20)

Vaikka turnauksen viimeisessä ottelussa tuli tappio, niin esitys oli kuitenkin toivoa herättävä. Ottelu oli kaikin puolin tasaväkistä pelaamista, mutta Kreikka maalinteossa tehokkaampi. Toisella puoliajalla päästiin jo yhden maalin tuntumaan, mutta onnetar hymyili tällä kertaa vastustajalle. Lue lisää

P98 – Israel jyräsi Suomen nurin

Israel – Suomi 36 – 22 (15-11)

Lämmin sää Teramossa helli Suomen P98 maajoukkuetta matkalla pelihalliin, mutta alkuvihellyksen tultua israelilainen ukkonen jyrähteli lämpimät ajatukset kylmäksi kyydiksi. Israelin aggressiivinen puolustus ja nopea syöttötyöskentely hyökkäyspäässä oli suomalaisille myrkkyä. Lue lisää

P00 maajoukkueen kisakaupunki vaihtuu

Euroopan käsipalloliitto EHF ilmoitti tänään että uusi kisakaupunki on Tbilisi. Lue lisää