P98:n kalavelat Färsaarille tuli nyt maksettua

FAR -FIN 24 – 29 (13-14)

Kaksi vuotta sitten Färsaaret pyöritti Suomen poikia aika pahasti, joten tämän päivän voitto tuntui tosi mukavalta. Ottelu oli alkuun erittäin tasainen, ja maaleja lauottiin vuorotahtiin. Suomi sai kuitenkin lievän niskaotteen varttitunnin jälkeen, ja piti sen lukittuna ottelun loppuun asti.

Ottelu alkoi kummankin joukkueen osalta varsin varovaisesti. Lähinnä tunnusteltiin ja tarkkailtiin mitä lääkettä vastustaja oli tähän peliin sekoittanut. Maaleja tuli tasaiseen tahtiin, kunnes Suomen vaihteleva puolustustaktiikka sekoitti Färsaarten suunnitelmat. Puolessavälissä ensimmäistä erää vastustajan peli-idea oli aika hukassa. Pelitempo hidastui, eikä vastalääkettä löytynyt. Suomi yhden maalin johtoasemassa tauolle.

Ottelun toinen puolikas alkoi Suomen osalta tahdolla ja vauhdilla. Viidessä minuutissa saatiin viiden maalin kaula, ja lievää rutinaa kuului färsaarelaisten selkärangan nikamissa. Tahti jatkui suomalaisten osalta moitteettomasti, kunnes reilun kymmenen minuutin jälkeen tuli suomalaisille kaksi perättäistä jäähyä. Ensimmäisestä voidaan olla montaakin mieltä, mutta toinen oli väärä vaihto. Suomen viiden maalin johto suli aika nopeasti kahteen maaliin. Pojilla maltti kuitenkin säilyi kiitettävästi, ja tilanne saatiin jäähyjen jälkeen täysin hallintaan. Maaleja tehtiin jäähyjen jälkeen sopivaan tahtiin, ja voitto lankesi viiden maalin erolla Suomelle.

Erittäin ansaittu voitto taistelevalle joukkueelle. Jokainen hoiti osuutensa suurenmoisesti. Oli ilo seurata miten esimerkiksi tekniset virheet ovat ottelu ottelulta vähentyneet minimiin. Nyt virheiden määrä on sellainen, joka on normaalia ihan missä ottelussa tahansa.

Ottelun parhaaksi pelaajaksi valittiin Suomen Fredrik Karlsson.

Huomenna vastaan tulee Valko-Venäjä, joka on ainoa joukkue lohkossa ilman tappiota. Katsotaan minkälainen tsemppi saadaan siihen otteluun. Klo 15:00 Suomen aikaan.

Suomen joukkue ja maalintekijät: Leevi Koistinen, Felix Nilsson, Jasse Kettunen 5, Linus Sjöman 3, Linus Lindberg 2, Isak Lehvonen, Niclas Laurent, Gusten Montonen 1, Niclas Kavaleff, Wilhelm Hammarberg 2, Christoffer Thor 2, Atte Marjamäki 2, Axel Rehnberg, Fredrik Karlsson 6, Carl Weurlander 5, Robin Granlund 1