Käsipallo Akatemia

Käsipallon valmennusjärjestelmä

Käsipallon Akatemiavalmennus on yhdistetty toisen asteen opiskeluun.

Toisella asteella urheilun ja opiskelun yhdistämisen perustana Suomessa toimii 15 urheilulukiota ja 15 ammatillisen koulutuksen järjestäjää, joiden tehtävänä on tarjota urheilusta motivoituneille nuorille ympäristö, jossa opiskelu on mahdollista yhdistää tavoitteelliseen valmentautumiseen. Näitä valtakunnallisen erityisen tehtävän saaneita oppilaitoksia kutsutaan urheiluoppilaitoksiksi.

Kolmenkymmenen virallisen urheiluoppilaitoksen lisäksi Suomessa toimii useita yksittäisiä lukioita ja ammattioppilaitoksia, joissa joustava urheilun ja opiskelun yhdistäminen on mahdollista. Näillä oppilaitoksilla ei ole urheiluvalmennuksen valtakunnallista erityistehtävää, vaan urheiluvalmennus on järjestetty koulun ylläpitäjän omalla päätöksellä.

Ammatillinen- ja lukiokoulutus antavat jatko-opiskeluoikeuden korkea-asteelle eli ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Lisäksi toiseen asteen tutkinto on mahdollista suorittaa oppisopimuskoulutuksena, jolloin opiskelu voidaan kokonaan räätälöidä urheilevan opiskelijan tarpeiden mukaan.

Helsingin Käsipallo Akatemia

Helsingin Käsipallo Akatemia on Suomen Käsipalloliiton ja pääkaupunkiseudun urheiluoppilaitosten kanssa yhteistyössä kehittämä ohjelma, jossa 16–20-vuotiaille potentiaalisille tulevaisuuden sekä tämän hetken nuorisomaajoukkuepelaajille tarjotaan mahdollisuus ympärivuotiseen, maajoukkuetasoiseen ammattivalmennukseen omassa kouluympäristössä.

Helsingin Käsipallo Akatemia ei kilpaile perinteisen seuratoiminnan kanssa, vaan sen tarkoituksena on tuoda lisäarvoa nuorille pelaajille. Koulupäivän yhteyteen on varattu aikaa urheilulle, jolloin nuori urheilija voi opiskella ja harjoitella ilman, että kumpikaan näistä kahdesta vaarantuu. Samalla pelaajalle saadaan järkevämpi päivärytmi, jolloin palautumiselle, kotitöille, perheelle ja kavereille jää enemmän aikaa. Käsipallo Akatemian painopisteenä on ”Parhaat harjoittelevat parhaiden kanssa”. Tämän kautta haluamme yltää optimaaliseen yksilökehitykseen.

Valmennus

Björn Monnberg (päävalmentaja ja poikien valmennus)
Nils Kühr (tyttöjen valmennus)
Vanja Radic (maalivahtivalmennus)
Roope Rissanen (fysiikkavalmennus)
Jaakko Horelli (apuvalmentaja)

Koulujen yhteyshenkilöt

Mäkelänrinteen lukio

Apulaisrehtori, Urheiluvalmennus

Simo Tarvonen
puh. 050 583 6513
simo.tarvonen(at)edu.hel.fi

Brändögymnasium

Urheilukoordinaattori

Patrick Ikäheimonen
puh. 040 334 1693
patrick.ikaheimonen(at)edu.hel.fi

Stadin ammattiopisto

Liikunta ja terveystieto Urheilukoordinaattori

Marika Viiri
Puh. 040-5249628
marika.viiri(at)edu.hel.fi

Prakticum

koordinator för idrottsprofileringen

Björn ”Nalle” Nylund
puh. 0400 247 250
bjorn.nylund(at)prakticum.fi

Hae Helsingin Käsipallo Akatemiaan

Haku syksylle 2022 aukeaa tammikuussa 2022.