#respect

Hyvät käsipallon ystävät,

Käsipallo on reilujen naisten ja miesten sekä tyttöjen ja poikien rehti laji. On meidän kaikkien yhteinen asia, että lajimme myös tällaisena säilyy ja kehittyy. Suomalaisen käsipalloilun yhtenä johtavana teemana on alkavalla kaudella jokaisen yhdenvertainen arvostus ja pelin kunnioittaminen. Jokaiseen käsipallon pääsarjahalliin tullaan kauden alussa sijoittamaan #respect-kyltit, joiden sanoma on kaiken urheilun perustana.

Kohdatkaamme jokainen ihminen sellaisena kuin hän on ja arvostetaan kaikkia yhdenvertaisesti riippumatta siitä, minkälainen henkilö on tai minkälaiset taustat hänellä on. Kunnioittakaamme jokaista samalla tavalla huolimatta hänen sukupuolestaan, ihonväristään, syntyperästään, ulkonäöstään, ajatusmaailmastaan, seksuaalisesta suuntautumisestaan tai muusta vastaavasta seikasta. Käsipallo kuuluu kaikille ja kaikki ovat tervetulleita seuraamme.

Respect-kulttuuriin kuuluu myös pelisääntöjen, erotuomareiden, vastustajan ja kaikkien muiden toimijoiden kunnioitus. Käsipallon fyysisyydestä huolimatta vastustajan terveyteen on suhtauduttava kunnioittaen: erityisesti päähän kohdistuvien iskujen ja heittojen ennaltaehkäisyyn on syytä paneutua huolella jo juniori-iästä lähtien. Päivänselvää on myös oltava se, että emme sorru suoritusta parantavien kiellettyjen menetelmien käyttöön tai ottelutulosten manipulointiin. Katsomossa saa ja pitääkin osoittaa tunteita, mutta ei tehdä sitä loukkaamalla vastustajaa tai yksipuolisesti erotuomareita arvostelemalla. Kannustetaan omiamme ja annetaan tunnustus kaikkien hyville suorituksille.

Käsipallo on lajina tunnettu fair play -hengestään

Pidetään lajimme reiluna – tehdään parhaamme niin kentällä kuin kentän ulkopuolella!

Naisten MM-kisat

29.11.-17.12.2023

Siirry sivustolle