Suomelle niukka tappio Puolaa vastaan

Puola P98 – Suomi P98  37 – 34  (18-16)

P98 maajoukkue kohtasi tänään ensimmäisessä harjoitusottelussa Puolan vastaavan joukkueen Ostrodan hallissa. Heti alkuun on todettava, että suomalaisten esitys oli, lievästä tappiosta huolimatta, varsin mallikas. Oli ilo katsella poikien otteita ensi sekunneista lähtien. Niin hyökkäys- kuin puolustuspäässä tehtiin hartiavoimin töitä. Puolustus toimi sen verran aggressiivisesti, että saatiin vastustajan pelikuviot mukavasti rempalleen, ja hyökkäyspäässä omat oivallukset olivat liika puolalaisille.

Ottaen huomioon, että Puola pelaa tämän ikäluokan korkeimmassa sarjassa, ja että Suomen joukkueella on lähes vuoden tauko kansainvälisistä peleistä, niin esitys kentällä oli nautinto silmälle. Suomen joukkueella on ollut vuosien varrella suurena peikkona pelien alkuminuutit. Tässä ottelussa siitä ongelmasta ei ollut tietoakaan. Aina ensimmäisen erän 23:lle minuutille asti Suomi vei ottelua johtoasemassa, ja Puolan oli otettava aikalisä. Myönnettävä on, että erän viimeiset kymmenen minuuttia oli suomalaisilta tahmeaa. Jostain syystä maalien tekeminen alkoi pahasti tökkiä ja Puola sai pelin tasoihin ja meni parin maalin turvin tauolle.

Toinen puoliaika alkoi samaan tyyliin kuin mihin ensimmäinen päättyi. Alkuminuutit olivat suomalaisten osalta hyökkäyspäässä lähinnä pallottelua, eikä maalinteosta meinannut tulla mitään. Puola sen sijaan sai vartissa viiden maalin eron, ja näytti menevän omia teitään. Aikalisän jälkeen Suomi sai jälleen koottua rivinsä ja taisteli hienosti loppuvihellykseen asti. Ottelu olisi saattanut olla hyvinkin tasainen loppuun asti, jos edes osa menetetyistä tilanteista oltaisiin saatu toimitettua tolppien väliin.

Kaiken kaikkiaan raikas esitys koko joukkueelta, joka toivon mukaan huomenna saa toisenlaisen lopputuloksen. Mukavaa oli myös, että yleisöä oli saapunut kohtuullinen määrä katsomaan ottelua. Poijilla oli varmasti mukavaa pelata tällaisessa ilmapiirissä. Potentiaalia Suomen joukkueelta löytyy, mutta tietyn rutiinin saavuttamiseksi se kaipaa kansainvälisiä otteluita rutkasti lisää.

Suomen joukkue ja maalintekijät: Leevi Koistinen, Isak Lehvonen  2, Linus Sjöman 1, Eemeli Maijala 7, Linus Lindberg, Oskar Monnberg 2, Benjamin Helander 5, Gusten Montonen 4, Linus Löfgren, Axel Rehnberg, Wilhelm Hammarberg 1, Alex Vaahtoranta, Fredrik Karlsson 1, Carl Weurlander, Christoffer Thor 6, Robin Granlund 5

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.