Turkin maalivahti hyydytti Suomen

Turkki – Suomi 29 – 23  (11-9)

Suomi pelasi tänään alkulohkon viimeisen pelin Turkkia vastaan Varnan EM-kisoissa. Tappio tuli, mutta poikien otteissa oli eiliseen verrattuna jo huomattavasti tiukempi ote. Alku oli jälleen tervaa, mutta tällä kertaa ei vastustajaa päästetty liian kauas karkuun. Neljän maalin ero saatiin kavennettua yhteen maaliin. Tasoihin ja ohi ei kuitenkaan koskaan päästy, sillä siitä piti Turkin maalivahti huolen.

Pelin alussa Turkki repäisi itselleen neljän maalin johdon, ja piti sitä aina kahdenkymmenen minuutin verran. Vaikea on ymmärtää mikä suomalaisten alkuminuutteja oikein vaivaa. Kyse ei ole kunnosta eikä pelitaidosta, vaan aivan jostain muusta. Tosin tämän päivän ottelussa turkkilaisten maalivahti oli suomalaisten kannalta masentavan hyvässä vedossa. Torjuntoja tuli mahdottomistakin paikoista. Tämä oli varmasti yksi syy, joka hieman hyydytti Suomen peliä. Puoliajan viimeiset kymmenen minuuttia oli Suomen osalta hyvää puolustamista ja hyökkäämistä. Tauolle lähettäessä oltiin vain maali miinuksella.

Toinen puoliaika alkoi turkkilaisten rynnistyksellä, mutta kymmenen minuutin kohdalla oltiin jälleen yhden maalin päässä. Tällaista heiluriliikettä jatkettiin lähes koko puoliaika, kunnes lopussa suomalaisten ote pääsi herpaantumaan. Jakson aikana oltiin muutaman kerran ihan vastustajan iholla, mutta ratkaisevissa tilanteissä heidän mies, tolppien välissä, ei antanut suomalaisille mahdollisuutta. Viisi minuuttia ennen loppuvihellystä turkkilaiset olivat venyttäneet viiden maalin kaulan, ja loppuhetket menivätkin sitten pelailuksi.

Suomalaisten otteet olivat kuitenkin tänään aivan toiselta planeetalta. Maalintekotilanteita oli jopa enemmän kuin turkkilaisilla, mutta tilanteilla ei otteluja voiteta. Kun tässä on hehkutettu vastustajan maalivahtia, niin on samalla todettava, että hyvä päivä oli Suomen vastaavilla, niin Niclas Kavaleffilla kuin Leevi Koistisella. Unohtaa ei sovi myöskään syntymäpäiväsankari Linus Sjömania. Hän jaksoi raataa hyökkäyspäässä loppuun asti ansiokkaasti

Lohkopelien yhteenvetona muutama sana päävalmentaja Jaakko Horellilta. ”Lohkovoittoa lähettiin hakemaan. Realistiset mahdollisuudet siihen oli. Peli Färsaaria vastaan vei mahdollisuudet, ja se oli joukkueen yksi huonoimmista. Ottelut ovat antaneet ymmärryksen pelaajille siitä, mitä otteluihin valmistautuminen vaatii ja merkitsee. Pettymys on ollut teknisten virheiden määrä ja maalintekoprosentti. Ollaan saatu kansainvälistä kokemusta, ja vastaus siihen, että parhaimmillaan taitomme riittää tällä tasolla, mutta annamme liikaa tasoitusta virheiden muodossa.”

Suomen joukkue ja maalintekijät: Leevi Koistinen, Jasse Kettunen 1, Linus Sjöman 4, Eemeli Maijala, Linus Lindberg 3, Markus Seppälä, Benjamin Helander 6, Gusten Montonen 6, Linus Löfgren, Wilhelm Hammarberg, Atte Marjamäki, Niclas Kavaleff, Peik Sjöblom 3, Carl Weurlander, Fredrik Karlsson

PS. Selvisi että Suomi oli lohkossaan kolmantena ja pelaa huomenna klo 15:00 sijoitusottelun Ukrainaa vastaan.

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.