Suomi aloitti Makedonian EM-kisat tappiolla

Suomi – Viro 21 – 32 (8-13)

EM-turnauksen ensimmäinen ottelu Viroa vastaan ei sujunut oikein toivotulla tavalla. Tappio tuli, vaikka pelillisesti mukana oltiin. Huutava ero tuli maalintekotaidossa. Kaiken lisäksi eteläisen naapurin maalivahdit esittivät niin varmoja otteita, että suomalaisten itseluottamus horjui aika tavalla.

Ottelu ensimmäiset viisi minuuttia oltiin vastustajan kanssa samassa kyydissä. Vuorotahtiin tehtiin muutama maali, mutta sitten Eestin poika repäisi aikamoisen eron. Omaan puolustukseen repesi yllättäviä aukkoja, ja hyökkäyspäässä pommitettiin tolppia ja maalivahtia. Viro sai minuutti minuutilta venytettyä etumatkaansa kuuteen maaliin. Maalintekopaikkoja oli Suomellakin, ja pelillisesti pysyttiin mukana, mutta totuus kuitenkin on, että maalit ratkaisevat. Tauolle mentiin Viron viiden maalin johdossa.

Toinen puoliaika ja viisi minuuttia pelattiin jälleen aivan moitteettomasti, mutta sen jälkeen jostain kumman syystä välimatka vastustajaan taas repesi jopa yhteentoista maaliin. Tällä kertaa virolaiset käyttivät Suomen jäähyjä hyväkseen ja rokottivat nopeilla vastahyökkäyksillä. Peli kuitenkin tasaantui ja Suomen puolustus saatiin hyvään iskuun. Viro oli välillä aika solmussa, mutta pelin henki oli se, että viime hetkellä, ja jopa mahdottomasta paikasta, vastustaja sai tokattua pallon maaliin. Tällaiset maalit lannistivat loppujen lopuksi suomalaiset, ja naapurimaa otti kaksi pistettä yhdentoista maalin erolla.

Ilahduttavaa Suomen pelissä oli se, että tekniset virheet jäivät läpi ottelu siedettävälle tasolle. Viimeaikaisiin otteluihin verrattuna virheiden määrä putosi roimasti. Nyt kun saataisiin nuo mustat minuutit puoliaikojen keskivaiheella kirkastettua, niin tulostakin voidaan odottaa. Tällä tasolla vastustajalle ei voi antaa yhtään ylimääräistä maalia eteen.

Huomenna vastaan tulee kohtuullisen isokokoinen Liettua, ja ei muuta kuin uutta säpinää rattaisiin.

Suomen joukkue ja maalintekijät: Leevi Koistinen, Felix Nilsson, Jasse Kettunen, Linus Sjöman 3, Linus Lindberg 4, Isak Lehvonen, Niclas Laurent 1, Gusten Montonen 3, Niclas Kavaleff, Wilhelm Hammarberg 4, Christoffer Thor, Atte Marjamäki 1, Axel Rehnberg, Fredrik Karlsson 4, Carl Weurlander 1, Robin Granlund

PS. Tässä hotellissa asuu tällä hetkellä 11 maata pelaajineen, valmentajineen ja huoltajineen. Se näkyy netin käytössä. Tai voitaneen sanoa, että nettiä ei näy suurimmaksi osaksi ollenkaan. Eli tulevien päivien osalta varoitus, raportit tulevat silloin kun täältä pääsee bittimaailmalle.

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.