P98 – Teramon turnauksen viimeisessä pelissä harmillinen tappio

Suomi – Kreikka 27 – 32 (16-20)

Vaikka turnauksen viimeisessä ottelussa tuli tappio, niin esitys oli kuitenkin toivoa herättävä. Ottelu oli kaikin puolin tasaväkistä pelaamista, mutta Kreikka maalinteossa tehokkaampi. Toisella puoliajalla päästiin jo yhden maalin tuntumaan, mutta onnetar hymyili tällä kertaa vastustajalle.

Suomen taktiikka oli se, että koko ottelu pelattiin hyökkäyspäässä 7:llä kenttäpelaajalla. Alku oli hieman hakemista, mutta pelin edetessä joukkue pääsi rytmiin kiinni. Kreikkalaiset olivat puolessavälissä erää viiden maalin johdossa, mutta tilanne olisi voinut olla hyvinkin tasainen. Suomelle maalien tekeminen tuotti suuria vaikeuksia. Niin kuin edellisessä ottelussa, niin maalivahtia lämmiteltiin turhankin kiitettävästi. Toivottavasti pelaajat muistavat Makedoniassa että tällä tasolla tolppien välissä seisoo vahti, joka on aivan muusta materiaalista tehty kuin kotimaassa. Taukoon mennessä saatiin ero kutistettua neljään maaliin.

Toinen puoliaika oli suomalaisten osalta turnauksen parasta pelaamista. Suomi sai lievän otteen kreikkalaisista ja maaliero kaventui 40 minuutin kohdalla kahteen maaliin. 50 minuutin kohdalla päästiin jo maalin päähän. Ikävä kyllä maltti ei riittänyt. Hätäiltiin, tehtiin muutama virhesyöttö, ja kreikkalaiset rokottivat välittömästi. Myönteistä oli se, että vastustaja saatiin hermostumaan, mutta tällä kertaa sitä ei pystytty hyödyntämään. Tällä tasolla ei saa hetkeksikään herpaantua. Vastassa tulee olemaan joukkue, joka käyttää virheet varmasti edukseen.

Teramon 4-maan turnaus oli varmasti hyödyllinen, sillä parin ensimmäisen pelin tekniset virheet saatiin tässä ottelussa reilusti puolitettua. Kunhan saadaan kovuutta otteisiin lisää, ja viimeistelytaito parannettua, niin tulostakin voidaan odottaa.

Tässä päävalmentaja Toni Kallion mietteet Teramon turnauksesta:

Turnauksen kulku oli nousujohteinen. Viimeisessä ottelussa aloimme päästä kiinni kv-tasolla tarvittavaan kovuuteen ja olimme voitossa kiinni. Olisi ollut hienoa päättää viikonloppu voittoon, mutta kun ottelua lopussa ratkottiin, emme olleet tarpeeksi kokeneita. Tiukkojen matsien voittamiseen tarvittavaa kylmäpäisyyttä ja kovuutta tilanteissa ei vielä ollut.

EM-kisoja ajatellen opimme paljon ja tasainen ottelu samassa lohkossa pelaavaa Kreikkaa vastaan loi pelaajiin uskoa. Vastustajamme Skopjessa ovat pelanneet enemmän näitä otteluita ja pärjätäksemme meidän on oltava kurinalaisia ja pelissämme on oltava selkeä rakenne.

Suomen joukkue ja maalintekijät:

Leevi Koistinen, Jasse Kettunen 3, Linus Sjöman 4, Isak Lehvonen 1, Linus Lindberg 2, Niclas Laurent, Gusten Montonen 1, Felix Nilsson, Axel Rehnberg, Wilhelm Hammarberg, Christoffer Thor 4, Atte Marjamäki 1, Niclas Kavaleff, Fredrik Karlsson 6, Carl Weurlander 4, Robin Granlund 1

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.