P98:lla mainio nousu eilisen pettymyksen jälkeen

Liettua – Suomi 21 – 21 (9-9)

Olipa harvinainen alku Liettuan ja Suomen välisessä ottelussa. Liettua teki ensimmäisen maalin ajassa 7.29, ja Suomi tasoitti 1 – 1 ajassa 11.10. Pitkään pitää miettiä, että vastaavaa olisi koettu. Maalipaikkoja kyllä oli kummallakin joukkueella, mutta vahdit kummassakin päässä, olivat tarkkana. Suorastaan liekeissä.

Suomi lähti peliin korkealla 5-1 puolustuksella, joka ilmeisesti yllätti liettualaiset täysin. Suomen taktiikkana oli sekoittaa vastustajan pelinrakentajan konseptit perusteellisesti, sillä kyseinen pelaaja on Liettuan joukkueen selkäranka. Tässä onnistuttiin muutamaa lipsahdusta lukuun ottamatta mainiosti. Kun peliä oli pelattu vajaa varttitunti, niin suomalaiset siirtyivät johtoon ja olivat lähes koko puoliajan 1 – 2 maalin johtoasemassa. Ote oli mukavasti hallussa. Aivan erän lopussa tuli muutama lipsahdus, ja Liettua pääsi tasoittamaan.

Toisen puoliajan alku on ollut moneen otteeseen tälle joukkueelle tervan juontia. Siitä ei kuitenkaan tällä kertaa ollut pelkoa. Pää pystyssä taisteltiin joka pallosta. Liettua oli erän alkuminuuteilla parin maalin johdossa, mutta se ei heilauttanut suomalaisia mihinkään. Päinvastoin mieheen käytiin kiinni ja hyökkäyspäässä jaksettiin jauhaa niin kauan, että paikka löytyi. Monta hyvää paikkaa tuhlattiin, mutta onneksi sekään ei mieltä horjuttanut.  Pelin viimeiset minuutit olivat katsojalle sen verran tukalia, että nitron ottaminen kävi mielessä. Hyökkäys toisensa jälkeen pysähtyi kummassakin päässä puolustukseen, tai sitten maalivahteihin. Loppujen lopuksi molempien oli tyydyttävä tasapeliin.

Todella ilahduttavaa Suomen osalta oli eilisen ottelun vastoinkäymisten unohtaminen, ja aivan uudella sykkeellä taisteleminen. Peliin suunniteltua taktiikkaa noudatettiin kurinalaisesti. Joka pallosta taisteltiin loppuun asti, ja siitä koko joukkueelle täydet pisteet. Erikoismaininta on kuitenkin annettava maalivahti Leevi Koistiselle. 19 torjuntaa tässä ottelussa on erinomainen suoritus.

Huomenna on joukkueella vapaapäivä. Seuraava ottelu maanantaina Färsaarta vastaan klo 15:00 Suomen aikaa.

Suomen joukkue ja maalintekijät: Leevi Koistinen, Felix Nilsson, Jasse Kettunen 2, Linus Sjöman 5, Linus Lindberg 2, Isak Lehvonen 1, Niclas Laurent, Gusten Montonen, Niclas Kavaleff, Wilhelm Hammarberg, Christoffer Thor 3, Atte Marjamäki, Axel Rehnberg, Fredrik Karlsson 5, Carl Weurlander 2, Robin Granlund 1.