Sveitsi hallitsi poikien maaotteluturnauksen kolmannessa ottelussa

SUOMI – SVEITSI  22 – 38  (10-16)

Suomen ja Sveitsin viikonlopputurnauksen viimeisessä ottelussa Sveitsi osoitti suomalaisille kaapin paikan. Lieneekö kova harjoitusjakso ja kolme ottelua neljän päivän sisällä ollut syynä, mutta sveitsiläiset antoivat kolmannessa pelissä oikein isän kädestä. Molemmat joukkueet olivat väsyneitä, mutta sveitsiläisten tahto oli huomattavasti vahvempi.

Ottelua voi verrata hyvinkin maiden ensimmäiseen otteluun. Pelin käsikirjoitus vastasi aika täydellisesti kyseistä ottelua. Suomalaisten alku oli tahmeaa, ja maalien saaminen oli välillä hyvinkin vaikeaa. Sveitsi lähti heti alusta omille teilleen, ja vartin jälkeen näyttötaulu osoitti tylyt lukemat 3 – 11. Tämän jälkeen Suomi sai kuvionsa kohtuullisesti toimimaan ja peli tasoittui. Tauolle mentäessä Sveitsin johto oli kuusi maalia.

Toisella puoliajalla, alkuminuutteja lukuun ottamatta, sveitsiläiset jyräsivät väellä ja voimalla etumatkaansa, eivätkä tyytyneet jo saavutettuun johtoon. Suomen pojilta oli puhti poissa ja joukkue teki luvattoman paljon teknisiä virheitä ja varsinkin harhasyöttöjä. Loppujen lopuksi Sveitsi runnoi armottomat lukemat taululle.

Yhteenvetona voidaan todeta, että turnaus oli molemmille joukkueille tervetullut ja suuntaa antava. Sveitsiläiset olivat tyytyväisiä leiritykseen ja Suomen joukkueen valmennusjohto sai käsityksen siitä, missä mennään. Tasapeli vierasjoukkuetta vastaan osoitti, että potentiaalia löytyy, mutta suoritustaso on toistaiseksi liian ailahteleva. EM-kisoihin on kuukausi aikaa, joten liiton suurleirillä pitää puuttuvat palikat panna järjestykseen.

Koko joukkueen ja joukkueenjohdon puolesta mielettömän paljon kiitoksia vanhemmille ja taustaryhmälle uhrautuvasta panostuksesta. Ilman teidän mahtavaa toimintaa ei tästä leirityksestä ja turnauksesta olisi selvitty.

Suomen joukkue ja maalintekijät: Linus Lindberg 10, Wilhelm Hammarberg 3, Fredrik Karlsson 2, Peik Sjöblom 2, Eemeli Maijala 2, Carl Weurlander 1, Alex Vaahtoranta 1, Jasse Kettunen 1, Robin Hollfast, Markus Seppälä, Gusten Montonen, Axel Rehnberg, Niclas Kavaleff, Oliver Remonen, Felix Nilsson, Robin Granlund

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.