Tiedotteet

T00 matkapäiväkirja ja ottelurapportti Varnasta, päivä 4

Päivä alkoi aamupalalla kello 8.00, jonka jälkeen lähdimme kävelylle. Kävelyn jälkeen oli hieman lepoa ennen ottelupalaveria. Lounasta söimme 11.00 ja sen jälkeen lähdimme hallille. Lämmittely otteluun sujui erittäin hyvin ja koko joukkue oli sopivan latautunut.

Pidimme pään kylmänä koko ottelun läpi, vaikka Israelilaiset pääsivätkin välillä kaventamaan eroa. Pelissä näkyi että olimme valmistautuneet hyvin turnaukseen, niin treenileireillä, kuin Ruotsissa pelatuissa harjoitusotteluissakin. Kuviot onnistuivat ja meillä oli useita onnistumisia, hyökkäyspäässä sekä puolustuksessa. Roosa pelasi myös erinomaisesti maalissa. Voitto kotiin!

Ottelun jälkeen lähdimme hotellille ja ilta-ohjelmaan kuului illallinen sekä Caron vetämä venyttely. Rohkeimmat saivat myös kokeilla Bulgarialaista kansantanssia muiden joukkueiden pelaajien ja valmennusjoukkojen kanssa.

Samma på svenska ja nyt kohti Ukrainan kaatoa!
– Jessi och Fanny

ISR-FIN 24-29

Suomen joukkue aloitti turnauksen lepopäivällä lauantaina. Lohkomme muut joukkueet pelasivat ensimmäisen ottelun jo eilen. Joukkue todellakin odotti ensimmäistä ottelua ja lähti hyvällä latauksella ja asenteella kohti hallia.

Pääsimme hyvin otteluun mukaan alusta lähtien, sovitut asiat tehtiin huolella ja maalivahti Roosa Niemi teki loistavaa työtä tolppien välissä. Puoliaika tulos 14-17 ja lopputulos 24-29.

Päävalmentajan kommentit ottelusta

Hyvä asenne meidän tytöiltä. Moni harjoiteltu asia toimii hyvin, samalla tunnemme, että on asioita joita voimme tehdä paremmin. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin, odotamme huomista Ukrainaottelua.

Joukkueen kokonpano ja (maalit)

  1. Alina Stendahl, 3. Matilda Sjöstedt, 4. Ellen Norrgrann (7), 5. Jessi Laasio (1), 7. Sara Falck, 10. Anna Westerlund (2+4), 11. Fanny Axberg, 12. Roosa Niemi, 15. Linn Wentzel (4), 16. Kira Itkonen, 18. Nicolina Fredriksson, 21. Janica Sjöström (2), Malena Heikkinen (7), 23. Linnea Aula (2)

Ottelun parhaana pelaajana palkittiin Malena Heikkinen

T00 maajoukkue Bulgariassa

T00 maajoukkue matkusti eilen Bulgariaan, Varnaan.

Varnassa pelataan naisten 19-vuotiaiden EHF Championship -turnaus 13.-21.7. Lue lisää

T02 Ranskassa, toinen päivä

Aamumme alkoi aamulenkillä kello 8:00, jonka jälkeen oli aamupala. Tunteita oli monta kuuman yön jälkeen, mm. jännitystä ja innostusta. Aamupalan jälkeen oli ensimmäisen harjoituksen aika. Kaikista oli mukavaa päästä kentälle pallottelemaan kesäloma paussin jälkeen. Hallissa oli todella kuuma ja huono ilma, mikä ehkä vähän näkyi meidän keskittymisessä. Harjoittelun jälkeen oli lounaan ja palaverin aika. Lounaalla oli tarjoilla pastaa ja kanaa jo kolmannen kerran meidän reissun aikana. Puolet joukkueesta kävi uimassa ennen palaveria. Palaverin aikana ja jälkeen matsin valmistautuminen alkoi.

Meidän ensimmäinen peli alkoi 18:00 Tunisiaa vastaan. Lämmittelyn aikana fiilis oli keskittynyt mutta latautunut. Koko ensimmäinen puoliaika oli todella tasainen, mutta parin hyvän maalintekopaikan epäonnistuminen johti lukemiin 11-14 ennen toista puoliaikaa. Toinen puoliaika oli aavistuksen parempi entä ensimmäinen mutta kovan taistelun huolimatta loppu lukemat olivat 25-30. Koko joukkuetta harmitti peli koska meillä oli kaikki mahdollisuudet voittaa Tunisia. Tekniset virheet ja maalintekopaikkojen epäonnistuminen oli valitettavasti kaksi suurta syytä häviöön. Mutta pelin kokonaisuus oli todella hyvä!

Pelin jälkeen seurattiin Ranska-Egypti matsia ja syötiin illallinen. Illallisen jälkeen kaikkia väsytti paljon niin menimme heti nukkumaan uupuneena mutta iloisella mielellä.

Sara, Fanny, Sofia, Nea N

Se on kesä nyt! Summer Vacation!

Ensi viikolla olemme Partillessa valmentamassa ja kannustamassa P02 maajoukkuetta ja neljää Team Kisakallion -joukkuetta (Yläkoululeiriläisiä).

Käsipalloliiton toimisto on heinäkuun kiinni. Seuraavan kerran toimistolla on miehitystä 5.8.

Kiireisissä asioissa voit tavoitella meitä tekstiviestillä tai ottaa yhteyttä toiminnanjohtaja Päivi Mitruseen (paivi.mitrunen(at)finnhandball.net)

We are on holiday. In urgent matters, pls contact paivi.mitrunen(at)finnhandball.net

Se on nyt kesä ja loma!

Käsipallossa ennätysmäärä lisenssipelaajia – Dicken suurin seura

Käsipalloliiton lisenssin lunastaneita oli kaudella 2018-19 yhteensä 4224, mikä on kaikkien aikojen ennätysmäärä. Suurin seura on Dicken 551 lisenssillä. Edellisen kauden (2017-18) lukema oli 4156, joten kappalemääräisesti kasvua on 68 lisenssiä. Dicken oli silloinkin suurin seura 543 lisenssillä.

Junioripuolella lisenssimäärät jakautuvat käytännössä tasan tyttöjen ja poikien kesken.

LISENSSIMÄÄRÄT 2018-19
Pojat (A-jun. Ja nuoremmat) 1459 50,6 %
Tytöt (A-jun. Ja nuoremmat) 1427 49,4 %
Juniorit yht. 2886 100,0 %
Miehet 823 61,5 %
Naiset 515 38,5 %
Aikuiset yht. 1338 100,0 %
Miespuoliset 2282 54,0 %
Naispuoliset 1942 46,0 %
Kaikki yht. 4224 100,0 %

LISENSSIEN MÄÄRÄ SEUROITTAIN 2018-19 (15 suurinta)

SEURA LISENSSIT 2018-19
Dicken 551
Grankulla IFK 403
BK-46 340
Riihimäen Cocks 309
Kyrkslätt IF 302
Sjundeå IF 288
Porvoon Akilles 269
ÅIFK 263
Pargas IF 232
IF Helsinge Atlas 217
HIFK Damhandball 199
IFK Handball Helsingfors 184
HC HIK 112

Eurocupeissa mukana ennätysmäärä suomalaisjoukkueita

Suomalaisväriä nähdään seurajoukkueiden eurokentillä ennätysmäärä kaudella 2019-20

Riihimäen Cocks lunasti paikan Velux Champions Leaguen lohkovaiheeseen nyt jo toisen kerran peräkkäin. Tällä kertaa Cocks pääsee haastamaan Euroopan kärkijoukkueita elokuussa valmistuvassa kotihallissaan. Lohkot arvotaan 27.6. ja Cocks on sijoitettu 3. koriin. Lue lisää EHF:n tiedotteesta: http://www.eurohandball.com/article/32951

Dicken loisti viime kaudella miesten Challenge Cupissa selviydyttyään puolivälieriin ja karsiuduttuaan siellä niukasti aina finaaliin saakka edenneelle Madeiralle. Dicken on jälleen mukana Challenge Cupissa ja saa seurakseen SM-liigassa neljänneksi yltäneen HIFK:n. Esiintyminen eurokentillä on HIFK:n miesten joukkueelle ensimmäinen sitten vuoden 1989-90.

Naisten puolella HIFK on ollut viime vuosina aina eurocupeissa mukana. Saldona viime kaudelta oli kova tasapeli puolalaista SPR Pogon Szczeciniä vastaan Challenge Cupissa. SM-sarjan mestarina HIFK lähtee tänä vuonna mukaan EHF Cupiin.

EHF julkaisee kaikki osallistujat EHF ja Challenge Cupiin 9.7. Suomalaisten vastustajat ovat selvillä 16.7. suoritettavan arvonnan jälkeen.

Sarjajärjestelmät A-D -junioreissa

Päivitetty 26.6.2019

Ilmoittautuneet joukkueet näet täältä: https://tulospalvelu.finnhandball.net/taso/ilmoittautuneet.php

 

POJAT

 

A-pojat 7 joukkuetta: kaksinkertainen sarja + mitaliottelut

B-pojat kilpasarja 10 joukkuetta: kaksinkertainen sarja + Final Four

B-haastaja 5 joukkuetta: kolminkertainen sarja

C05-pojat kilpasarja 9 joukkuetta: kolminkertainen sarja + Final Four

C05-pojat haastajasarja 4 joukkuetta: auki

C06-pojat kilpasarja 10 joukkuetta: kaksinkertainen sarja + Final Four

C06-pojat haastajasarja 5 joukkuetta: kolminkertainen sarja

D07-pojat kilpasarja 11 joukkuetta: kaksinkertainen sarja

D07-pojat haastajasarja 7 joukkuetta: kaksinkertainen sarja

D08-pojat kilpasarja 8 joukkuetta: kolminkertainen sarja

D08-pojat haastajasarja 6 joukkuetta: kolminkertainen sarja

 

TYTÖT

 

A-tytöt 6 joukkuetta: kaksinkertainen sarja + mitaliottelut

B-tytöt kilpasarja 9 joukkuetta: kolminkertainen sarja + Final Four

B-tytöt haastajasarja 6 joukkuetta: kolminkertainen sarja

C05-tytöt kilpasarja 9 joukkuetta: kolminkertainen sarja + Final Four

C05-tytöt haastajasarja 6 joukkuetta: kolminkertainen sarja

C06-tytöt kilpasarja 9 joukkuetta: kolminkertainen sarja + Final Four

C06-tytöt haastajasarja 6 joukkuetta: kolminkertainen sarja

D07-tytöt kilpasarja 10 joukkuetta: kaksinkertainen sarja

D07-tytöt haastajasarja 8 joukkuetta: kaksinkertainen sarja

D08-tytöt kilpasarja 9 joukkuetta: kolminkertainen sarja

D08-tytöt haastajasarja 8 joukkuetta: kaksinkertainen sarja

Tiedotustilaisuus tänään klo 13 – miesten maajoukkueen uusi päävalmentaja

Miesten maajoukkueen uusi päävalmentaja julkistetaan tänään 25.6. klo 13

Voit seurata suoraa lähetystä tiedotustilaisuudesta täältä:

Tilaisuus on nähtävissä samassa osoitteessa myös jälkikäteen.

Lisenssien ja vakuutusten myynti kaudelle 1.7.2019-30.6.2020 on avattu

Lisenssien myynti kaudelle 1.7.2019-30.6.2020 on avattu. Lisenssien hintoihin on tullut parin vuoden tauon jälkeen muutaman euron korotuksia. Vakuutusten hinnat ovat pysyneet pääosin samana (pieni korotus on tullut harraste- A -ja Liiga/SM -vakuutuksiin sekä vastaavasti vakuutusten hintoja on alennettu B- ja C- vakuutuksissa). Lisenssien tiedot löydät täältä.

Kertalisenssi on yhdistetty entiseen Try Out -vakuutukseen, jolloin lisenssin yhteyteen pystyy suoraan hankkimaan vakuutuksen. Nimitykset ovat nyt voimassa olon mukaan 7 vuorokauden lisenssi ja 7 vuorokauden vakuutus.

Kaikki lisenssit ja vakuutukset hankitaan Suomisport- palvelusta. Alle ja lisenssit ja vakuutukset -sivulle on lisätty tarvittavat tiedot lisenssien hankkimiseen.

LISENSSIN HANKKIMINEN SUOMISPORTISTA 

Kaikki lisenssit ja vakuutukset hankitaan Suomisport-palvelusta. Yksittäisten lisenssien ostaminen onnistuu yllä olevan Osta lisenssi -kuvakkeen kautta. Palveluun rekisteröidytään ja sen jälkeen kirjaudutaankin kertakäyttösalasanalla, jonka järjestelmä lähettää liikkujan puhelimeen tai sähköpostiin.

Maksutapoina ovat kaikki Maksuturvan maksutavat eli pankit ja luottokortit. Lisenssi ja vakuutus kirjautuvat välittömästi, kun maksusuoritus on tehty.

Palveluun rekisteröityminen ei edellytä ostoja, joten nuoren pelaajan huoltaja voi rekisteröityä Suomisportiin ja sen jälkeen liittää profiiliinsa lapsia, joille voi hankkia lisenssin ja vakuutuksen heidän omilla tiedoillaan.

Kertakäyttösalasanan jatkuvan käytön välttää sillä, että rekisteröitymisen jälkeen lataa Suomisport -applikaation puhelimeensa, jolloin lisenssit/vakuutukset sekä muut omat ja huollettavien tiedot näkee suoraan applikaation kautta. Lisenssejä ja vakuutuksia pystyy myös ostamaan sen kautta.

Tarvittaessa ks. Ohje yksittäisten lisenssien hankkimiseen Suomisportissa.

Suomisportin seurakäyttäjä voi ostaa lisenssejä myös nipussa.  Yhteen nippuun voi valita vain identtisiä lisenssejä, esim. A-pelaajalisenssi, A-vakuutus tai toimitsijalisenssi. Ostoskoriin nippuja voi kuitenkin luoda useita, jolloin maksun voi hoitaa lopuksi yhdellä kertaa.

Tunnus seuran pääkäyttäjälle myönnetään liitosta taneli.tiilikainen[at]finnhandball.net, mutta tämän jälkeen seuran pääkäyttäjä voi harkintansa mukaan luoda seuratunnukset myös muille tarvittaville henkilöille. Näin esimerkiksi toinen seurakäyttäjä voi luoda niput valmiiksi ostoskoriin ja talousasioiden hoitaja voi käydä omilla tunnuksillaan maksamassa ne. Seurakäyttäjätunnuksia Suomisportiin luotaessa on otettava huomioon käyttäjien sitouttaminen tietosuoja-asioihin.

LISENSSIN KOROTUS

Lisenssin korottaminen, esimerkiksi A-pelaajalisenssistä vakuutukselliseksi tai 2.divisioonapelaajalisenssistä 1.divisioonapelaajalisenssiksi, onnistuu saman prosessin kautta kuin lisenssin ostaminen muutoinkin. Seuraamalla lisenssin oston Ohjetta pääset profiiliisi, josta näet lisenssit, joihin voit korotuksen tehdä. Alaikäisten lasten huoltaja pystyy korottamaan ja hallinnoimaan huollettaviensa lisenssejä omasta profiilistaan.

Terveysmestarin apu on lähellä arkena ja viikonloppuna – lisenssin yhteydessä otetun vakuutuksen käyttäminen

Käsipalloliiton lisenssivakuutukset ovat Pohjolassa. Lue lisää lisensseistä ja vakuutuksista täältä.

Toimi näin, jos loukkaannut:

 1. Ota yhteyttä Terveysmestariin puhelimitse tai sovelluksen chatissa. Palvelu on avoinna Pohjola Sairaala -sovelluksen chatissa ja puhelimitse 0100 5225 joka päivä klo 7-23.
 2. Asiantuntija arvioi oireesi ja ohjaa sinut tarvittaessa suoraan oikeanlaiseen hoitoon tai lääkäriin etävastaanotolle. Jos lääkärikäyntiä ei tarvita, saat selkeät omahoito-ohjeet
 3. Saat tiedon, mitä Pohjola-vakuutuksesi kattaa. Pohjolan vakuutusasiakkaana voit myös saada korvausratkaisun heti asioinnin aikana.

Käsipallon vuoden valinnat 2018-19

Kauden parhaat palkittiin Sporttitalossa Pitäjänmäellä järjestetyssä kutsuvierastilaisuudessa 19.6.

Käsipalloliiton kilpailuvaliokunta teki valinnat kuultuaan ensin naisten SM-sarjan sekä miesten SM-liigan päävalmentajia. Erotuomarivaliokunta nimesi tuomarikategoriat sekä Fair Play -palkinnot.

 

VUODEN VALINNAT 2018-19

 

All Stars Naiset

MV: Roosa Niemi HIFK

K6: Ella Holopainen HIFK

O6: Kathlen Ax HIFK

V6: Nicolina Fredriksson BK-46

K9: Linda Cainberg HIFK

O9: Tove Salokivi Dicken

V9: Matilda Peitsaro Dicken

 

All Stars Miehet

MV: Giedrius Morkunas Cocks

K6: Tadas Stankevicius Dicken

O6: Ott Varik SIF

V6: Teemu Tamminen Cocks

K9: Benny Broman Dicken

O9: Sten Maasalu SIF

V9: Nico Rönnberg Cocks

 

Vuoden naispuolustaja: Emilia Valkamo Dicken

Vuoden miespuolustaja: Yuri Lukyanchuk Cocks

 

Vuoden paras maalintekijä, naiset, Micaela Aarnio -palkinto: Jessi Laasio KyIF 124 maalia runkosarjassa

Vuoden paras maalintekijä, miehet, Jan Rönnberg -palkinto: Ardo Puna HIFK 152 maalia runkosarjassa

 

Vuoden nuori naispelaaja: Matilda Peitsaro Dicken

Vuoden nuori miespelaaja: Oliver Nordlund BK-46

 

Vuoden LähiTapiola-tähtipelaaja, naiset: Kathlen Ax HIFK 28 LähiTapiola-tähteä

Vuoden LähiTapiola-tähtipelaaja miehet: Ardo Puna HIFK 44 LähiTapiola-tähteä

 

Vuoden nuori erotuomari: Emil Wikström

Vuoden erotuomaripari: Sami Kinnari – Johan Skogberg

  

Vuoden valmentaja, naiset: Rostislav Grinishin HIFK

Vuoden valmentaja, miehet: Gintaras Savukynas Cocks

 

Fair Play -joukkue, naiset: Dicken

Fair Play -joukkue, miehet: SIF

 

Kauden mediapalkinto: Thomas Sundström Västra Nyland

 

Vuoden käsipalloteko: Riihimäen Cocks saavutti ensimmäisenä suomalaisena joukkueena paikan Mestareiden Liigan lohkovaiheessa. Tuloksena upeasti 6 pistettä 10 ottelussa ja Nico Rönnbergille maalintekijäpörssin kärkipaikka tuossa vaiheessa.

 

Vuoden seurajohtaja: Jari Viita Cocks on rakentanut Riihimäelle Mestareiden Liiga -joukkueen, joka saa jatkossa parhaat mahdolliset puitteet omassa kansainväliset mitat täyttävässä hallissa.

 

Pyyteettömän työn palkinto: Timo Lehtinen on luonut uusia mahdollisuuksia käsipalloilun näkyvyyden levittämiseksi kehittämällä ottelutapahtumien striimausta eri kanavissa.

 

Erityismaininta: SIF Hejarklacken on näkyvästi ja kuuluvasti edistänyt käsipallon kannattajakulttuuria värikkäällä esiintymisellään ottelutapahtumissa.

 

Vuoden pelaaja, naiset, Katja Nyberg -palkinto: Kathlen Ax HIFK

Vuoden pelaaja, miehet, Mikael Källman -palkinto: Nico Rönnberg Cocks

 


Linda Cainberg ja Ella Holopainen HIFK


Nico Rönnberg Cocks

Suomen Cupin 1. kierrokset arvottiin

Suomen Cupin 1. kierros arvottiin Vuoden valinnat 2018-19 kutsuvierastilaisuuden -yhteydessä.

Miehissä on mukana 12 joukkuetta, joten viime kauden SM-liigan neljä parasta: Cocks, Dicken, SIF ja HIFK huilaavat ensimmäisellä kierroksella.

Miesten 1. kierroksen ottelupareihin ja Cupin aikatauluun: https://tulospalvelu.finnhandball.net/taso/sarja.php?turnaus=hb2019&sarja=MSC

Naisissa mukana on 7 joukkuetta, joten viimen kauden SM-sarjan paras joukkue, HIFK, huilaa ensimmäisellä kierroksella.

Naisten 1. kierroksen ottelupareihin ja Cupin aikatauluun: https://tulospalvelu.finnhandball.net/taso/sarja.php?turnaus=hb2019&sarja=NSC

Lähitapiola School Tour tulee isompana kuin koskaan

Suomen Käsipalloliiton, Lähitapiolan ja käsipalloseurojen järjestämä Lähitapiola School Tour ohjelma aloittaa kaudella 2019-2020 11 toimintavuotensa. Yhtenä lajimme tärkeimpänä levitysmuotona toimiva School Tour järjestetään ensi kaudella ensimmäistä kertaa hakuperusteisesti ja seurat ovat saaneet hakea ohjelmaan mukaan. Ensi kaudelle ohjelmaan on hakenut mukaan ennätykselliset 17 seuraa:

 1. AKILLES
 2. ATLAS
 3. BK-46
 4. COCKS
 5. DICKEN
 6. EIF
 7. GrIFK
 8. HC HIK
 9. HIFK DAM
 10. HIFK HERR
 11. KYIF
 12. PIF
 13. Sibbo Vargarna
 14. SIF
 15. Sparta IF
 16. ViTa
 17. ÅIFK

LähiTapiola School Tourin tavoitteena on levittää lajiamme ja tietoisuutta käsipallosta ala-kouluihin sekä päiväkoteihin, myös erilaiset tapahtumat ja tempaukset kuuluvat School Tourin alueeseen. Seurat kiertävät lähialueensa kouluja ja vetävät lapsille käsipallo aiheisen liikuntatunnin.

Lisää kanavia käsipallon katsomiseen

Käsipalloa voi katsella ensi kaudesta alkaen keskitetysti SolidSportin kanavilta. Käsipallon ystäville uusi avaus on iloinen uutinen, sillä otteluiden seuraaminen on pian helpompaa kuin koskaan. Lue lisää

YLÄKOULULEIRITYS POJAT S. 2004-05 ja 2006 KISAKALLIOSSA 16.-19.9.2019

Yläkoululeiritykset ovat osa maajoukkuepolkua, jonka tarkoitus on auttaa nuoria kasvamaan urheilijoiksi. Leiritykset ovat olympiakomitean koordinoima ja hyväksymä leiritysmalli, jonka järjestävät yhteistyössä urheiluopistot, urheiluakatemiat ja lajiliitot. Yläkoululeirien tavoitteena on auttaa huipulle pyrkiviä urheilijoita ja heidän valmentautumista sekä tukea urheilijoiden opiskelua.

Lue lisää

Pelaajasiirrot kaudelle 2019-20 ilman vanhan seuran suostumusta toimitettava 30.6. mennessä

Ilman vanhan seuran suostumusta tulevalle kaudelle 2019-20 tehtävien kotimaisten pelaajasiirtojen takaraja on 30.6. Tällöin uuden ja luovuttavan seuran allekirjoituksilla varustettu siirtopaperi sekä pelaajasiirtomaksutosite tulee olla toimitettu liittoon sähköpostitse.

Tulee ottaa huomioon, että luovuttava seura on velvollinen antamaan allekirjoittamansa siirtokaavakkeen 10 päivän kuluessa sitä pyytäneelle seuralle, joten siirtopaperi tulee lähettää luovuttavalle seuralle 20.6. mennessä, jotta pysytään varmasti aikarajan sisällä.

Luovuttajan seuran suostumuksella pelaajasiirrot tulevalle kaudelle onnistuvat normaalisti aina helmikuun tienoilla (tarkkaa päivä päätetään elokuussa 2019) olevaan pelaajasiirtojen takarajaan saakka.

Pelaajasiirtokaavake, pelaajan siirtosäännöstö, ohje pelaajasiirtojen sähköiseen allekirjoitukseen sekä pelaajasiirtolista löytyvät täältä. 

YLÄKOULULEIRITYS TYTÖT S. 2004-05 ja 2006 KISAKALLIOSSA 9.-12.9.2019

Yläkoululeiritykset ovat osa maajoukkuepolkua, jonka tarkoitus on auttaa nuoria kasvamaan urheilijoiksi. Leiritykset ovat olympiakomitean koordinoima ja hyväksymä leiritysmalli, jonka järjestävät yhteistyössä urheiluopistot, urheiluakatemiat ja lajiliitot. Yläkoululeirien tavoitteena on auttaa huipulle pyrkiviä urheilijoita ja heidän valmentautumista sekä tukea urheilijoiden opiskelua.

Lue lisää