Tiedotteet

LähiTapiola Final Four -pelipaikat valittu

Junioreiden Suomen mestaruudet ratkaistaan B-C -junioreissa LähiTapiola FINAL FOUR -lopputurnauksissa, joihin kuuluu välierät ja mitaliottelut. Turnaukset ovat kaksipäiväisiä. A-junioreissa mitalit ratkaistaan yksittäisissä otteluissa.

Kaudella 2020-21 pandemiatilanne huomioiden poikien ja tyttöjen turnaukset on jaettu eri paikkakunnille.

Kauden 2020-2021 LähiTapiola Final Four lopputurnaukset

 • A-poikien LähiTapiola FINAL FOUR, yksittäisinä otteluina
 • A-tyttöjen LähiTapiola FINAL FOUR, yksittäisinä otteluina
 • B-poikien LähiTapiola FINAL FOUR, 8.-9.5.2021, järjestäjä: HIFK, Helsinki (Helsingin Urheilutalo)
 • B-tyttöjen LähiTapiola FINAL FOUR, 8.-9.5.2021, järjestäjä: KyIF, Kirkkonummi (Kirkkonummen halli)
 • C06-poikien LähiTapiola FINAL FOUR 24.-25.4.2021, järjestäjä BK-46, Karjaa (Karjaan Urheiluhalli)
 • C06-tyttöjen LähiTapiola FINAL FOUR 24.-25.4.2021, järjestäjä Cocks, Riihimäki (Cocks Areena)
 • C07-poikien LähiTapiola FINAL FOUR 8.-9.5.2021, järjestäjä: EIF, Tammisaari (Tammisaaren Palloiluhalli)
 • C07-tyttöjen LähiTapiola FINAL FOUR 8.-9.5.2021, järjestäjä: GrIFK, Kauniainen (Kauniaisten Palloiluhalli)

Median akkreditointi Suomi – Tanska Euro 2022 -karsintaotteluun

Miesten käsipallomaajoukkue kohtaa Tanskan Euro2022 -karsintaottelussa Energia Areenalla Vantaalla lauantaina 7.11. kello 17.

Työvuorossa olevat toimittajat voivat hakea akkreditointia otteluun vastaamalla viestiin perjantaihin 31.10.2020 mennessä.

Akkreditointihakemusten takaraja on ehdoton, myöhästyneitä hakemuksia ei voida käsitellä.

Viesti lähetetään osoitteeseen info@finnhandball.net. Viestissä pyydämme kertomaan seuraavat asiat:

 • nimi (etunimi, sukunimi)
 • media
 • toimittaja / valokuvaaja
 • puhelinnumero
 • sähköpostiosoite

 

EHF BACK TO HANDBALL JA VALLITSEVAT RAJOITUKSET

Ottelu tullaan pelaamaan Euroopan Käsipalloliiton, EHF Back To Handball, Hygiene Concept -protokollan mukaisesti erittäin tiukkojen rajoituksen vallitessa. Tämänhetkisen tiedon mukaan yleisön ja median lukumäärää joudutaan rajoittamaan voimakkaasti, jotta ohjeita ja määräyksiä voidaan noudattaa. Tämä tarkoittaa sitä, että otteluun akkreditoitavan median määrä on poikkeuksellisen pieni sekä kirjoittavan median että valokuvaajien osalta.

Ottelutapahtumassa noudatetaan median osalta seuraavaa (tilanne 26.10.):

– Ottelutapahtumaan ei saa tulla paikalle, mikäli on minkäänlaisia sairastumisen oireita.

– Kaikilta mitataan saapuessa kuume ja kuumeisena pääsy areenalle evätään.

– Kasvomaskia on käytettävä kaikkialla areenan alueella kaikissa tilanteissa.

– Kahden (2) metrin turvaetäisyyttä tulee noudattaa.

– Mediakatsomossa istuminen on sallittu vain omalla, merkityllä paikalla.

– Valokuvaajilla on merkityt paikat kentän laidalla, eikä niitä saa ottelun aikana siirtää. Vähintään kahden metrin turvaetäisyys koskee myös valokuvaajia kentän laidalla.

– Mahdollisuutta joukkuekuvien ottamiseen ennen ottelun alkua ei ole.

– Mixed zone järjestetään ottelun jälkeen tarkoin ohjein.

– Mediatilaisuutta ei ottelun jälkeen järjestetä.

– Areenan aukioloa rajoitetaan niin ennen ottelua kuin sen jälkeen normaalista.

 

Areenalle pääsy on ainoastaan otteluun akkreditoituneilla toimittajilla, joilla on voimassa oleva lehdistökortti.

Vallitsevasta tilanteesta ja rajoituksista johtuen emme valitettavasti voi myöntää akkreditointeja kuin puhtaasti päivittäisuutistöissä oleville median edustajille ja pyydämme samalla toimituksia huomioimaan mediapaikkojen erittäin rajallisen määrän ja välttämään useampien kuin uutistoimitustyön kannalta ehdottoman välttämättömien akkreditointihakemusten lähettämistä.

Järjestelyllä pyrimme lisäksi palvelemaan akkreditoitunutta mediaa niin hyvin kuin tässä tilanteessa on mahdollista.

Vastaukset akkreditointipyyntöihin lähetetään maanantaina 2.11. kaikille akkreditointia hakeneille.  Hyväksytyn akkreditoinnin saaneille toimittajille ja kuvaajille lähetetään tarkempaa informaatiota järjestelyistä areenalla.

 

SKPL ei vastaa mahdollisista muutoksista viranomaismääräyksiin ja -ohjeistuksiin tämän hetken ja ottelupäivän välisenä aikana.

 

 

Lisätietoa:

 

Päivi Mitrunen

Toiminnanjohtaja

050-5557384

paivi.mitrunen@finnhandball.net

 

 

Kisakallion tarjous käsipalloseuroille

Käsipalloliiton yhteistyökumppanin Kisakallion huipputarjous seuroille.

Tarjous on voimassa loppuvuoden tai niin kauan kuin tilaa riittää.

Tutustu nyt:

Seuraleirit_Käsipallo

 

Joukkuelajien yhteinen tahtotila: pelien jatkuttava – turvallisesti ja vastuullisesti

Käsipalloliitto on mukana joukkuelajien yhteisessä rintamassa, jossa tavoitteena on taata jatko turvalliselle harrastamiselle ja sarjatoiminnalle. Siihen tarvitaan koko urheiluyhteisön yhteistyötä.

Joukkuelajit kokoontuivat perjantaina keskustelemaan koronatilanteesta ja sen vaikutuksista urheiluun. Keskusteluun osallistuivat Salibandyliitto, Jääkiekkoliitto, Palloliitto, Käsipalloliitto, Lentopalloliitto, Koripalloliitto sekä Kaukalopallo- ja Ringetteliitto.

Erityisesti huomio keskustelussa oli Suomen hallituksen torstain uusissa suosituksissa, joista tehdään periaatepäätös valtioneuvoston yleisistunnossa ensi viikolla. Periaatepäätöksen jälkeen aluehallintovirastoilla ja kunnilla on alueellinen ja paikallinen toimivalta ja mahdollisuus tehdä tarvittaessa kulloinenkin epidemiatilanne huomioivia alueellisia ja paikallisia rajoituspäätöksiä.

Joukkuelajit haluavat painottaa, että liikunnan ja urheilun jatkuminen on sosiaalisesti ja terveydellisesti perusteltua ja äärimmäisen tarpeellista.

Lajiliitot, seurat ja hallitoimijat ovat jo tehneet ja tekevät jatkossakin valtavan paljon töitä, jotta urheilu voi jatkua. Urheilu on monessa asiassa suunnannäyttäjä siitä, miten muuttuvaan tilanteeseen on reagoitu. Päätöksenteon on jatkossakin oltava ketterää. Urheilun edustajien on myös syytä olla mukana keskusteluissa, kun koronarajoituksista ja -ohjeistuksista päätetään.

On tärkeää toimia yhdessä, mutta myös yksilön vastuu on merkittävä. Jatketaan toimimista turvallisesti ja vastuullisesti – toimitaan viranomaisohjeiden mukaisesti, huolehditaan käsihygieniasta, turvaväleistä ja maskien käytöstä. Kipeänä urheilutapahtumat on syytä jättää aina väliin.

Liikunta- ja urheilutapahtumien määrä on valtava. Mittakaavaan nähden itse urheilusuorituksen yhteydessä levinneet tartunnat eivät ole nousseet esiin. Erityishuomiota tulee kiinnittää otteluiden ja harjoitusten ympärillä tapahtuvaan joukkuetoimintaan.

Käsipallossa kilpailutoiminta jatkuu turvaohjeita noudattaen.

FIN-DEN

Miesten käsipallomaajoukkue nimetty EM-karsintalohkon avausotteluihin

Vuoden 2022 käsipallon EM-lopputurnauksen karsintalohko käynnistyy Suomen osalta marraskuun alussa pelattavilla kahdella ottelulla. Vastassa on ensin Pohjois-Makedonia vieraissa ja sen jälkeen Tanska kotona. Lue lisää

Kasvomaskivelvoite pääsarjojen ottelutapahtumiin

Koronaepidemiatilanteen kehittyessä Käsipalloliiton ylimmissä sarjoissa (miesten SM-liiga, naisten SM-sarja, Suomen Cup) otetaan käyttöön velvoite kasvomaskin käyttöön. Muissa sarjoissa kasvomaskien käyttöön suositellaan vahvasti.

KASVOMASKIT

SM-liiga, SM-sarja ja Suomen Cup

THL:n ja STM:n antamia suosituksia seuraten Käsipalloliitto ottaa käyttöön velvoitteen käyttää kasvomaskia katsomossa ottelutapahtumissa. Ottelutapahtumassa työskentelevän henkilökunnan ja vapaaehtoisten on myös käytettävä kasvomaskia.

Kasvomaskin käyttö on edellytys halliin sisäänpääsyyn niin yleisön kuin henkilökunnan/vapaaehtoisten osalta.

Huomioitavaa on, että edellytys kasvomaskien käyttöön ei koske alle 15-vuotiaita.

Muut sarjat

Suositus kasvomaskien käytöstä löytyy täältä. Suositus on voimassa liikuntaan ja urheiluun sekä niiden seuraamiseen käytettävissä tiloissa, kun lähikontakteja ei voida välttää. Otteluissa järjestäjän tulee tarjota ainakin toimitsijapöydässä istuville kasvomaski ja kasvomaskien käyttöä suositellaan vahvasti katsomossa sekä muissa hallin julkisissa tiloissa liikuttaessa.

 

Ohjeistus turvallisen tapahtuman toteuttamisen koronapandemian aikana kokonaisuudessaan täällä. Ohjeistus ruotsiksi täällä.

Ohjeistus turvallisen harjoitus-/ottelutapahtuman toteuttamiseen koronapandemian aikana

Päivitetty 15.10.2020

Ohjeistus turvallisen harjoitus-/ottelutapahtuman toteuttamiseen koronapandemian aikana

Käsipalloliiton ohjeistus perustuu valtioneuvoston, aluehallintoviraston, Olympiakomitean ohjeistuksiin sekä sisäjoukkuepelien (futsal, koripallo, käsipallo, lentopallo, salibandy) yhdessä laatimiin ohjeistuksiin.

Tämä ohjeistus on voimassa toistaiseksi. Ohjeistusta päivitetään Valtioneuvoston yleisten ohjeiden päivittyessä sekä terveysviranomaisten tekemien ohjeistusten ja linjausten mukaisesti pandemiatilanteen muuttuessa.

Käsipallotoiminnassa tulee noudattaa Aluehallintoviraston (AVI) linjauksia sekä huomioida Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ja opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM) ohje koronavirustartuntojen ehkäisemisestä yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokoontumisia järjestettäessä.

KASVOMASKIT

SM-liiga, SM-sarja ja Suomen Cup

THL:n ja STM:n antamia suosituksia seuraten Käsipalloliitto ottaa käyttöön velvoitteen käyttää kasvomaskia katsomossa ottelutapahtumissa. Ottelutapahtumassa työskentelevän henkilökunnan ja vapaaehtoisten on myös käytettävä kasvomaskia.

Kasvomaskin käyttö on edellytys halliin sisäänpääsyyn niin yleisön kuin henkilökunnan/vapaaehtoisten osalta.

Huomioitavaa on, että edellytys kasvomaskien käyttöön ei koske alle 15-vuotiaita.

Muut sarjat

Suositus kasvomaskien käytöstä löytyy täältä. Suositus on voimassa liikuntaan ja urheiluun sekä niiden seuraamiseen käytettävissä tiloissa, kun lähikontakteja ei voida välttää. Otteluissa järjestäjän tulee tarjota ainakin toimitsijapöydässä istuville kasvomaski ja kasvomaskien käyttöä suositellaan vahvasti katsomossa sekä muissa hallin julkisissa tiloissa liikuttaessa.

 

 1. YLEISTÄ
 • Ohjeet tulee käydä läpi joukkueen kanssa ja on huolehdittava, että lasten ja nuorten perheet saavat tiedon ohjeista etukäteen
 • Käsipalloa ei tule pelata eikä harjoitella, mikäli henkilöllä on pieniäkään sairauden oireita
 • Suositellaan, että riskiryhmiin kuuluvat keskustelevat lääkärinsä kanssa osallistumisesta
 • Jos epäilet COVID-19-tartuntaa, toimi THL:n ohjeiden mukaan
 • Seuran järjestämään toimintaan ei pidä ketään yksilöä pakottaa tai painostaa

 

 1. YLEISTÄ JOUKKUETOIMINTAAN OSALLISTUTTAESSA
 • Viranomaisohjeissa mainittuihin riskiryhmiin kuuluvan suositellaan noudattavan erityistä varovaisuutta harjoituksiin ja ottelutapahtumiin osallistuessaan sekä huomioimaan paikallinen tautitilanne
 • Kaikissa harjoitus- ja ottelutapahtumissa kirjataan ylös kaikki tapahtumaan osallistuneet henkilöt (pelaajat, valmentajat, muut joukkuetaustat, ottelun toimihenkilöt) joukkueen toimesta ja muistiinpanoja säilytetään tapahtumakohtaisesti vähintään 14 vuorokautta
 • Varmistetaan aina ennen tapahtumia, että tapahtumajärjestäjän/joukkueen varusteissa on käsipyyhkeitä, kertakäyttöhanskoja (esim. lattianpyyhkijät) sekä riittävästi ainetta käsien desinfiointiin
 • Pelaajille suositellaan henkilökohtaisen käsidesin mukana kuljettamista
 • Jokaisella pelaajalla oma henkilökohtainen juomapullo
 • Huolehditaan yleisten tilojen hygieniasta, vaikka siivous ei kuuluisikaan joukkueen/sen jäsenten vastuulle.

 

 1. ENNEN OTTELUA
 • Yleisten suositusten noudattaminen (käsihygienia, turvavälit, yskiminen, kontaktien välttäminen, henkilökohtaiset juomapullot jne.)
 • Oman terveydentilan seuranta/ottelupäivän tilannearvio
 • Vähänkään oireisena/sairaana ei koskaan osallistuta otteluihin tai muihin joukkueen yhteisiin tapahtumiin
 • Oireiden tunnistaminen, suositukset ym. tulee käydä läpi kaikkien joukkueen jäsenien kanssa (pelaajat, toimihenkilöt)
 • Käsipallo-ottelu on kokoontumislain mukaan yleisötilaisuus, jonka järjestyksestä ja turvallisuudesta vastaa tilaisuuden järjestäjä
 • Otteluissa läsnä olevilla on oikeus odottaa, että kaikki mahdollinen on tehty heidän turvallisuutensa ja viihtyvyytensä varmistamiseksi
 • Otteluiden järjestäjien tulee pyrkiä ottelun turvallisuuteen liittyvillä toimenpiteillä estämään ennakolta häiriöt ja vaaratilanteet
 • Pelaajien, joukkueiden taustahenkilöiden ja erotuomariston koskemattomuus sekä yleisön, median ja muun tapahtumahenkilöstön turvallisuus ja viihtyvyys on taattava koko ottelutapahtuman ajan
 • Ottelut on järjestettävä voimassa olevien lakien ja asetusten sekä Käsipalloliiton ohjeiden mukaisesti
 • Poliisille on tehtävä ilmoitus yleisötilaisuudesta aina, kun järjestäjä katsoo tapahtuman edellyttävän järjestyksenvalvontaa ja/tai odotettavissa on useita satoja katsojia/osallistujia
 • Yleisötilaisuuden järjestäjän on laadittava pelastussuunnitelma silloin kun tilaisuuteen arvioidaan osallistuvan yhtä aikaa yli 200 henkilöä. Pelastussuunnitelma voidaan sisällyttää osaksi turvallisuus- ja pelastussuunnitelmaa, joka pyydetään liittämään poliisille tehtävään ilmoitukseen yleisötilaisuudesta

 

 1. MATKUSTAMINEN OTTELUUN
 • Matkustettaessa pyritään kaikissa tilanteissa turvaamaan 1–2 metrin turvavälien toteutuminen
 • Matkustettaessa vierasotteluun bussilla
  • bussissa vain ottelun kannalta välttämättömät matkustajat (pelaajat + tarvittavat joukkuetaustat)
  • bussiin noustessa noudatetaan 1–2 metrin turvavälejä
  • käsihygienia (pesu tai desinfiointi) aina bussiin noustessa
  • vain yksi henkilö per penkki
  • mahdollisuuksien mukaan vain joka toinen penkkirivi käytössä
  • matkan aikana vältetään bussissa liikkumista
  • turvavälit huomioidaan myös pysähdyttäessä esim. ruokailemaan
  • samat paikat sekä meno- että paluumatkalla
  • istumakartan laatiminen ja säilytys 14 vrk
  • sovitaan joukkueen tarkemmat käytännöt yhteisruokailujen ja tauko- ja majoituspaikkojen osalta
 • Henkilöautolla matkustettaessa suositellaan, että autoissa on tilaa olla väljästi ja matkakumppanit pysyvät samoina
 • Matkustettaessa laivalla suositellaan hyttiratkaisuissa noudatettavaksi riittävien turvavälien takaamista jokaiselle matkustajalle, esim. sijoittamalla yhteen hyttiin enintään kaksi henkilöä.
 • Hotellimajoituksien yhteydessä suositellaan noudatettavaksi samaa käytäntöä eli enintään kaksi henkilöä/huone turvavälien säilyttämiseksi.

 

 1. SAAPUMINEN OTTELUPAIKALLE / POISTUMINEN OTTELUPAIKALTA
 • Erityisesti halleilla, joissa pelataan paljon otteluita, vältetään turhan aikaista ottelupaikalle saapumista
 • Joukkue valvoo sisäisesti, että kaikki noudattavat ohjeistuksia ja opastuksia
 • Ottelupaikalta poistutaan mahdollisimman pikaisesti ottelun/turnauksen jälkeen
 • Ottelun jälkeen
  • ei kättelyitä
  • ottelun lopettaneet joukkueet poistuvat mahdollisuuksien mukaan keskiviivan kautta lähikontakteja välttäen
  • uudet joukkueet tulevat mahdollisuuksien mukaan kulmista sisään
  • pukuhuoneiden käyttöä tulee välttää
  • Turnauksissa, mikäli joukkueella ja pelien välissä yli tunnin tauko, suositellaan joukkueen poistumista hallilta turhien kontaktien välttämiseksi

 

 1. PUKUHUONEKÄYTÄNNÖT
 • Pukuhuonetilojen käyttöä vältetään
  • Jos niitä käytetään, niin sisällä viivytään mahdollisimman lyhytaikaisesti
  • Pukuhuoneeseen pääsy vain joukkueeseen kuuluvilla
  • Tarvittaessa pukeutuminen ja peseytyminen porrastetaan pienryhmiin, jotta turvavälit säilyvät
  • Hygieniavälineitä ei saa lainata (shampoo, saippua, deodorantti/vastaavat)
 • Pukuhuoneet jätetään siistiin kuntoon ja kaikki roskat (teipit yms.) laitetaan roskikseen
 • Henkilökohtaisia tai joukkueen varusteita, tavaroita ja vaatteita ei säilytetä pukuhuoneissa, mikäli ne eivät ole lukittavissa tai pukuhuoneessa ole lukittavia kaappeja tms.
 • Kotijoukkue (tai otteluissa/turnauksissa paikalliset joukkueet) pukee pelivarusteet sisäpelikenkiä lukuun ottamatta sekä peseytyy ottelun jälkeen kotioloissa aina kun se on mahdollista
 • Käsien pesu tai desinfiointi aina pukuhuoneeseen tultaessa, myös puoliajalla sekä ottelun päätyttyä
 • Sisällä pidettävissä ottelupalavereissa huomioidaan turvavälit (1 metrin etäisyys) ja ellei se ole mahdollista, pidetään palaveri ulkotiloissa

 

 1. TURVAVÄLIT JA HYGIENIA OTTELU- JA HARJOITUSPAIKALLA
 • Pelikentän ulkopuolella pyritään säilyttämään 1–2 metrin turvavälit ja vältetään ristiin kulkemista
 • Jokainen joukkue ja sen jäsen huolehtii hygieniasta parhaalla mahdollisella tavalla
 • Kuuluttaja muistuttaa turvaväleistä ja yskimishygieniasta ennen ottelun alkua ja ennen pelin loppua muistuttaa, että poistuminen tehdään rauhallisesti ja turvaväleistä huolehditaan ottelusta poistuttaessa.

 

 1. TOIMINTA KENTÄLLÄ
 • Kentällä, vaihtoalueilla ja toimitsijapöydällä vain pelaajat, joukkueen toimihenkilöt, erotuomarit ja ottelukohtaiset toimitsijat
 • Vaihtoalueeseen voidaan tehdä toinen rivi, joka voi sijaita myös katsomossa, mikäli pelaajat ja toimihenkilöt pystytään edelleen pitämään erillään muista ottelutapahtumaan osallistujista. Toinen rivi voi olla irtopenkkejä, kiinteä penkki tms.
 • Vanhemmat ja muut katsojat pysyvät katsomossa ottelutapahtuman ajan
 • Ei kättelyitä ennen tai jälkeen ottelun
 • Tarvittavien toimihenkilöiden (ajanottaja, sihteeri, tulospalvelu, kuuluttaja, delegaatti) sijoittaminen turvaetäisyydet huomioiden
 • Maalin juhlinta sallittua lähikontakteja välttäen
 • Ei joukkokokoontumisia esim. loukkaantumistilanteissa
 • Ei sylkemistä lattialle tai roskakoriin
 • Hiki pyyhitään paidan liepeellä, hihalla tai pyyhkeellä ja kasvojen koskettamista käsillä vältetään

 

 1. TODETTU KORONATAPAUS JOUKKUEESSA
 • Toiminta vastuullisesti terveydenhuoltoviranomaisten ohjeita noudattaen.
 • Joukkueeseen suunnatusta terveysviranomaisen toimenpiteestä ilmoitettava aina viipymättä kilpailunjärjestäjälle, ensisijaisesti kilpailupäällikölle taneli.tiilikainen@finnhandball.net, iltaisin ja viikonloppuisin nopeita toimenpiteitä vaativissa tilanteissa puh. 040 3545 810
 • Suositellaan, että viestintä koronatapauksen kohdalla keskitetään seuran nimetylle yhteyshenkilölle, joka informoi liiton kilpailupäällikköä asiasta. Kilpailupäällikkö informoi ottelun järjestäjää
 • Tautiketjujen jäljittämisestä vastaa viranomainen

 

 1. OTTELUTAPAHTUMA JA KATSOJAT
 • Keskeisiä THL:n ja OKM:n ohjeen huomioita
  • Seurueiden välille on lähikontaktien välttämiseksi turvattava mahdollisuus 1–2 metrin turvavälien ylläpitämiseen
  • Tilanteissa, joissa saattaa syntyä jonoja, ihmisiä pitää muistuttaa ja auttaa turvavälien pitämisessä
  • Järjestäjän pitää ohjeistaa osallistujia turvaväleistä ja hyvästä käsihygieniasta sekä tarjota mahdollisuus käsien puhdistamiseen
  • Tapahtuman enimmäisosallistujamäärää ei ole rajoitettu
  • Tapahtuman järjestäjä vastaa siitä, miten ohjetta käytännössä sovelletaan tapahtuman järjestelyihin

Käsipalloliiton suositukset toimenpiteiksi, jotta THL:n ja OKM:n ohjeistus toteutuu

 • Ennakkolipunmyyntiin kannustetaan pääsarjoissa, jotta voidaan ennakoida yleisömäärää ja ryhtyä tarvittaviin toimenpiteisiin.
 • Ennen ottelua ja lipunmyynnissä on järjestäjän tuotava selkeästi esille, että sairaana tai oireisena ei otteluun saa tulla.
 • Pelihallissa vältetään jonoutumista ja noudatetaan turvavälejä halliin saapuessa ja sieltä poistuttaessa. Tästä muistutetaan esim. merkeillä lattiassa turvaväli huomioiden, muilla opasteilla sekä kuulutuksilla.
 • Katsomossa istutaan seurueittain turvavälejä noudattaen
  • vain joka kolmas istuin/istumapaikka ja joka toinen penkkirivi käytössä
  • turvavälien noudattaminen ei ole välttämätöntä samaan seurueeseen kuuluvien välillä
 • Jokaisessa myyntipisteessä
  • on käsidesiä käytettävissä
  • suositaan valmiiksi pakattuja tuotteita
  • suositaan ensisijaisesti kortti-/mobiilimaksamista (mielellään lähimaksu)
  • vältetään asiakkaan tarvetta koskea esim. astioihin/aterimiin
 • WC-tilojen riittävyys ja puhtaus varmistettava aina ennen kutakin tapahtumaa
 • Mahdollisuuksien mukaan oma sisääntulo, omat WC-tilat (käsienpesumahdollisuus) ja oma myyntipiste eri katsomolohkoille.
 • Kun yleisö on erillään urheilijoista tai muista toimijoista, yleisön henkilömäärään lasketaan mukaan yleisö muut sellaiset toimijat (kuten myyntipisteiden henkilökunta ja järjestyksenvalvojat), jotka ovat yleisön kanssa samoissa tiloissa tai muuten suorassa kontaktissa yleisöön.
 • Yleisön määrään ei siis lasketa mukaan yleisöstä erillään olevia urheilijoita tai toimitsijoita.
 • ei liikkumista eri katsomonosien välillä
 • Myös junioriotteluita suositellaan striimattavaksi SolidSportissa, jotta voidaan palvella esim. riskiryhmiin kuuluvia ja muita, jotka katsomoon eivät syystä tai toisesta pääse.

 

Kotijoukkue voi antaa omia täydentäviä ohjeistuksia pelipaikan olosuhteet huomioiden.

THL:n aineistoa voi ladata täältä.

Liite 1: Linja-auton istumakartta

 

 

Esimerkkinä 58-paikkainen linja-auto, käytössä 26 istuinpaikkaa

Anvisningar för genomförande av matcher och träningar under coronaviruspandemin

15.10.2020

Dessa anvisningar gäller tills vidare. Vi uppdaterar anvisningarna vid behov om pandemiläget förändras.

 

Handbollverksamheten ska följa:

ANSIKTSMASKER

FM-liga, FM-serie och Finska Cup

Enligt rekommendationerna från THL och SHM kommet Handbollförbundet att införa skyldighet att bära ansiktsmask på läktaren vid matchevenemang. Arbetande personalen och volontärer som deltar i matchen måste också bära ansiktsmask.

Användningen av ansiktsmask är en förutsättning för inträde på matchhall för både publiken samt den personalen/volontär.

Det bör noteras att kravet att använda ansiktsmask inte gäller för personer under 15 år.

Andra serier 

En rekommendation för användning av ansiktsmasker finns här. Rekommendationen gäller i utrymmen för fysisk aktivitet och sport samt därtill hörande åskådarplatser, där man inte alltid kan undvika närkontakter. I matcher måste arrangören tillhandahålla ansiktsmasker åtminstone för dem som sitter vid bordet, och användning av ansiktsmasker rekommenderas starkt även på läktaren och andra offentliga utrymmen i hallen.

 1. ALLMÄNT
 • Instruktionerna bör ses över tillsammans med föreningen och man bör se till att föräldrarna till barn och ungdomar informeras om instruktionerna i förväg.
 • Handboll ska inte spelas eller övas om personen har ens minsta symptom på sjukdom.
 • Vi rekommenderar att personer som hör till de riskgrupper som nämns i myndighetsanvisningarna diskuterar med läkare om deltagning i evenemangen.
 • Om du misstänker Covid-19-infektion, följ THL:s instruktioner.
 • Ingen person skall tvingas eller pressas till de aktiviteter som klubben organiserar.

 

 1. ALLMÄNT OM DELTAGNING I LAGVERKSAMHET
 • Vi rekommenderar att personer som hör till de riskgrupper som nämns i myndighetsanvisningarna iakttar särskild försiktighet när de deltar i matcher och beaktar det lokala smittläget.
 • Vid alla matchevenemang skall alla deltagare i evenemanget (spelare, tränare, andra bakgrundspersoner, matchfunktionärer osv.) antecknas av laget och uppgifterna om varje evenemang sparas i minst 14 dygn.
 • Före varje evenemang skall det säkerställas att arrangörarens / lagets utrustning inkluderar tillräckligt med engångshandskar, handdukar och handdesinfektionsmedel.
 • Vi rekommenderar att spelarna bär med sig eget handdesinfektionsmedel.
 • Varje spelare skall ha egen personlig dricksflaska.
 • Laget sörjer för hygienen i allmänna lokaler, även om det inte är lagets eller dess medlemmars ansvar att städa.

 

 1. FÖRE MATCHEN 
 • Följ de allmänna anvisningar (handhygien, säkerhetsavstånd, hosthygien, närkontakter, personliga dricksflaskor osv.).
 • Var och en följer upp sitt hälsotillstånd och gör en lägesbedömning på matchdagen.
 • Personer som har minsta symptom på sjukdom får inte delta i matcher eller övriga gemensamma lagevenemang.
 • Gå igenom symptomen och rekommendationerna tillsammans med alla lagmedlemmar (spelare, funktionärer).
 • Enligt lag om sammankomster är en handbollsmatch ett offentligt evenemang. Evenemangsarrangören ansvarar för ordning och säkerhet i evenemangen.
 • De som är närvarande vid match har rätt att förvänta sig att allt har möjliggjorts för att säkerställa deras säkerhet och bekvämlighet.
 • Arrangörerna skall vidta åtgärder relaterade till matchens säkerhet för att förhindra störningar och farliga situationer i förväg.
 • Integriteten hos spelare, lagledning och domare samt säkerheten och bekvämligheten för publiken, media och annan evenemangspersonal måste garanteras under hela matchen.
 • Matchen skall organiseras i enlighet med gällande lagar och förordningar samt instruktioner från Handbollförbundet
 • Polisen måste meddelas om ett offentligt evenemang när arrangören anser att evenemanget kräver polisarbete och / eller flera hundra åskådare / deltagare förväntas.
 • Arrangören av ett offentligt evenemang måste utarbeta en räddningsplan när det uppskattas att mer än 200 personer kommer att delta i evenemanget samtidigt. Räddningsplanen kan inkluderas som en del av säkerhets- och räddningsplanen, som skall bifogas i polisrapporten från offentligevenemang.

 

 1. MATCHRESOR
 • Under resors skall man sträva efter säkerhetsavstånd på 1–2 meter i alla situationer.
  • Vid resor till bortamatcher med buss:
  • endast nödvändiga personer för matchen får resa med lagbussen (spelare + behövliga medlemmar i bakgrundsteamet)
  • resenärer skall hålla ett säkerhetsavstånd på 1–2 m vid instigning på bussen
  • resenärer skall ta hand om handhygienen (tvätt eller desinfektion) varje gång du stiger på bussen
  • endast en person per bänk
  • om möjligt används bara varannan bänkrad
  • resenärer skall undvika att röra dig i bussen under resan
  • resenärer skall iaktta säkerhetsavståndet också när man stannar t.ex. för att äta
  • resenärer skall sitta på samma plats på både tur- och returresan
  • rita en sittplatskarta och förvara den i 14 dygn
  • laget skall komma överens om noggrannare praxis gällande gemensamma måltider, paus- och övernattningsställen
 • När man reser med bil rekommenderas det att det finns gott om avstånd till de övriga resenärerna och att resenärerna i bilen förblir detsamma.
 • Om man reser med färjan, rekommenderas det att hyttarrangemangen möjliggör tillräckliga säkerhetsavstånd för varje resenär, detta genom att placera högst två personer i samma hytt.
 • Vid hotellinkvartering följs samma direktiv, högst två personer / rum och att följa säkerhetsavstånden

 

 1. ANKOMST TILL / AVGÅNG FRÅN SPELPLATSEN
 • I synnerhet i hallar där det spelas många matcher skall man undvika för tidig ankomst till hallen.
 • Laget övervakar internt att alla följer instruktionerna och anvisningarna.
 • Avgå från spelplatsen så fort som möjligt efter matchen / turneringen.
 • Efter matchen
  • skall man inte skaka hand med varandra
  • skall laget avgå från spelplanen via mittlinjen och undvika närkontakter
  • skall nästa lag om möjligt gå in på spelplanen via hörnen
  • skall man undvika att använda omklädningsrum
  • turneringar: om laget har en paus på över en timme mellan matcher rekommenderas det att laget lämnar hallen för att undvika onödiga kontakter

 

 1. PRAXIS GÄLLANDE OMKLÄDNINGSRUMMET
 • Man skall undvika att använda omklädningsrum.
 • om omklädningsrum används skall man vara där en så kort tid som möjligt
 • omklädningsrummet får användas endast av lagmedlemmar
 • för att upprätthålla säkerhetsavstånden kan spelarna vid behov delas in i mindre grupper som byter om och tvättar sig i tur och ordning
 • hygienartiklar skall inte lånas (schampo, tvål, deodorant o.d.) till varandra
  • Lämna omklädningsrummet städat och släng allt skräp (t.ex. tejp) i papperskorgen.
  • Personliga saker och kläder samt lagutrustning skall inte förvaras i omklädningsrummet ifall de inte är låsbara eller om de inte har låsbara skåp.
  • Hemmalaget (eller lokala lag om det är en turnering) ska klä på sig matchdräkten (förutom inomhusskor) hemma innan de åker till spelplatsen och tvätta sig hemma efter matchen.
  • Tvätta eller desinficera händerna varje gång ni går in i omklädningsrummet.
  • Håll säkerhetsavstånd vid matchmöten inomhus. Om detta inte är möjligt ska matchmötet hållas utomhus.

 

 1. SÄKERHETSAVSTÅND OCH HYGIEN PÅ SPELPLATSEN
 • Utanför spelplanen strävas efter ett säkerhetsavstånd på 1–2 meter (möten) och undviks korsa varandras väg.
 • Varje lag och lagmedlem tar hand om hygienen på bästa möjliga sätt.
 • Innan matchen börjar påminner speakern om säkerhetsavstånd och hosthygien. Innan spelets slut påminner speakern om att utgången görs lugnt och att säkerhetsavstånden iakttas när man lämnar matchen.

 

 1. AGERANDE PÅ SPELPLANEN
 • Endast spelarna, domarna och lagrets funktionärer samt matchens sekretariat får befinna sig på spelplanen och utbytesområden eller vid sekretariatsbordet.
 • En bänkrad kan tilläggas i utbytesområdet vid behov, den kan också placeras på läktaren, så att spelarna och personalen fortfarande kan hållas åtskilda från andra deltagare i matchevenemanget. Den andra raden kan vara lösa bänkar, en fast bänk etc.
 • Föräldrar och övriga åskådare ska hålla sig till en separat läktare under matchen
 • inga handskakningar före eller efter matchen.
 • Efter avslutat match skall laget lämna spelplanen via mittlinjen och undvika närkontakter
 • Nödvändiga funktionärer (resultatrapportering, delegat, speaker) skall placeras enligt säkerhets anvisningar och säkerhetsavstånd skall iakttas.
 • Att samlas i grupp t.ex. när någon skadar sig är inte tillåtet.
 • Undvika att spotta – ifall du är tvungen att hosta eller nysa, gör detta i din ärm eller i din tröja.
 • Svett torkas av kanten på skjortan, ärm eller handduk och man skall undvika att röra ansiktet.

 

 1. BEKRÄFTAT CORONAFALL I LAGET
 • Agera ansvarsfullt enligt hälsomyndigheternas instruktioner.
 • Åtgärder av hälsovårdsmyndighet som riktar sig till laget ska alltid omedelbart anmälas till tävlingschefen tiilikainen@finnhandball.net. I situationer som kräver brådskande åtgärder under kvällstid och helgerna kontaktas Taneli via mobil +358 40 3545 810.
 • Vid corona fall skall kommunikationen ske via den utnämnda ansvarspersonen inom föreningen. Hen informerar tävlingschefen Tiilikainen som informerar matcharrangören.
 • Myndigheterna är ansvariga att spåra infektionskedjan

 

 1. MATCHEVENEMANG OCH PUBLIK

Viktiga anmärkningar till JFR och UKM riktlinjer

 • För att undvika närkontakter mellan grupper måste det vara möjligt att hålla säkerhetsavstånd på 1 till 2 meter
 • I situationer där köer kan uppstå bör människor påminnas och hjälpas att hålla säkerhetsavstånd
 • Arrangören bör instruera deltagarna om säkerhetsavstånd och god handhygien samt ge en möjlighet att rengöra händerna
 • Det maximala antalet deltagare i evenemanget är inte begränsat
 • Arrangören är ansvarig för hur guiden tillämpas i praktiken på evenemangsarrangemang

Rekommendationer för handbollsevenemang för att implementera JFL- och UKM-riktlinjerna

 • Biljettförsäljning på förhand uppmuntras för att förutse antalet åskådare och vidta nödvändiga åtgärder.
 • Både innan matchen och under biljettförsäljningen skall arrangören på ett tydligt sätt framföra, att personer som är sjuka eller lider av corona symptom inte får komma på match.
 • Man skall undvika att köa i spelhallen och man skall hålla säkerhetsavstånd när man kommer till och avgår från hallen. Detta påminns T.ex. med skyltar på golvet med hänsyn till säkerhetsavståndet samt med andra skyltar och meddelanden från speakern
 • Man skall sitta i läktaren i sitt eget följe
  • Endast var tredje sittplats och varannan bänkrad är användbar
  • Att följa säkerhetsavstånd är inte nödvändigt mellan medlemmar i samma följe
 • I varje försäljningsställe skall
  • finns handdesinfektionsmedel
  • föredras färdigförpackade produkter
  • föredras betalning med kort eller mobil (gärna kontaktlöst)
  • Kundens behov att röra T.ex. kärl eller bestick undviks
 • Före varje evenemang säkerställs att det finns tillräckligt med toaletter och att de är rena.
 • Olika läktarsektioner skall ha egen ingång, egna toaletter och eget försäljningsställe om det är möjligt
  • Publiken skall inte röra sig mellan olika läktarsektioner
 • Även under juniormatcher rekommenderas att streama via Solidsport så att alla har möjlighet att se matchen, också de som inte kan komma till hallen

 

Hemmalaget ger sina egna ytterligare anvisningar med hänsyn till villkoren på spelplanen och hallen.

 

JFR material kan laddas ner från länken: https://aineistopankki.thl.fi/l/jbZNxGVSvHhq

 

Sittplatskarta:

In Memoriam Michael ”Limba” Lindblom (1964-2020)

Pargas IF:n miesten pitkäaikainen valmentaja Michael “Limba” Lindblom menehtyi keskiviikkoyönä. Michael Lindblom oli tuttu näky pelaajana ja valmentajana sekä Paraisilla että Turussa.

Limban ura käsipallossa:

Pelaajana

 • maalivahti PIF 1982-87 (SM-pronssia -83, -86, -87)
 • pelaajavalmentaja vuosina 2000-01 (ÅIFK)
 • pelasi alasarjoissa myös Norrvallassa ja HC Pargasissa

Valmentajana

 • miesten valmentaja monessa eri ajanjaksossa 1991-2020 mestaruussarjassa ja ykkösdivisioonassa (PIF ja ÅIFK)
 • miesten Suomen Cupin loppuottelussa 1992 (PIF)
 • juniorivalmentaja 1980-luvulta 2010-luvulle, myös SM-kultamitaleita

Limba toimi myös erotuomarina.

Kunniamerkit käsipallossa

 • PIF:n kultainen kunniamerkki
 • Suomen käsipalloliiton hopeinen ansiomerkki

Suomen Käsipalloliitto muistaa lämmöllä Limbaa ja kunnioittaa hänen muistoaan sekä ottaa osaa läheisten suureen suruun.

 

Hallikohtaiset ohjeistukset poikkeusaikana

Tähän kerätään seurojen pelihallejaan koskevia poikkeusajan ohjeistuksia.

Cocks Areena Cocks

Fennia Arena SIF
Fennia Arena SIF pohja

Hangon Urheilutalo HC HIK

Helsingin Urheilutalo HIFK Damhandboll

Ilpoinen ÅIFK

Karjaan Urheiluhalli BK-46

Kauniainen yleisohje GrIFK

Kauniaisten Palloiluhalli GrIFK

Kirkkoharju KyIF

Kirkkonummen halli KyIF

Koulukeskus GrIFK

Latokartano HIFK Damhandboll

LYK Dicken

Lypa Akilles joukkueille
Lypa Akilles joukkueille sve
Lypa Akilles yleisölle

Myyrmäen Urheilutalo Atlas

PUNT PIF

Peltola ÅIFK

PIF Center PIF

Pirkkola Dicken

Porvoon Urheiluhalli Akilles joukkueille
Porvoon Urheiluhalli Akilles joukkueille sve
Porvoon Urheiluhalli Akilles yleisölle

Porvoon Urheiluhalli Sellika

Ruskeasuo Dicken
Ruskeasuo HIFK Damhandboll

Tammisaaren Palloiluhalli

Suomisport Seurapalvelu avattu

Suomisport Seurapalvelu on urheiluväen oma digitaalinen palvelu, joka on kehitetty helpottamaan seurojen arkea. Palvelun avulla seura hallinnoi ryhmiä ja jäsenyyksiä, myy tapahtumia ja kursseja sekä paljon muuta. Palvelu toimii myös apissa: niin liikkujien kuin seuran toimihenkilöiden arki on taskussa.

Seurapalvelun uudistetuilta nettisivuilta löydät kattavan informaation palvelun eri toiminnallisuuksista, tulevista webinaareista ja paljon muuta. Tutustu sivuihin!

Seurat pääsevät omatoimisesti alkuun nettisivujen avulla. Sivun suora osoite on: https://info.suomisport.fi/seurapalvelu.

Käsipalloliiton syysliittokokous 21.11. klo 9 Vantaalla Scandic Aviacongressissa

Käsipalloliiton syysliittokokous järjestetään 21.11.2020 klo 09.00 (valtakirjojen tarkastus 08:45 alkaen) Vantaalla, Scandic Aviacongressissa. Osoite Robert Huberin tie 4, Vantaa.

SKPL_syysliittokokouskutsu_2020_fin

SKPL_syysliittokokouskutsu_2020_swe

Liiton vapaakorteilla ei automaattisesti vapaata pääsyä otteluihin rajoitustoimien aikana

Koronaviruksen aiheuttamat rajoitustoimet rajoittavat myös yleisömääriä otteluissa. Tämän johdosta liittohallitus on päättänyt, että Suomen Käsipalloliiton myöntämät vapaakortit (yleisvapaakortit, erotuomarikortit, VIP-kortit jne.) eivät automaattisesti oikeuta sisäänpääsyyn Käsipalloliiton alaisissa otteluissa. Päätös on voimassa niin kauan kuin rajoitustoimet ovat käytössä.

Seurat voivat päättää miten asiassa toimivat ja niitä pyydetään lipunmyynti-infossaan ilmoittamaan, käyvätkö liiton vapaakortit.

Digitaalinen jäsenkortti

Suomen käsipalloerotuomarit – Handbollsdomarna i Finland ry:n jäsenet saavat jatkossa käyttöönsä digitaalisen jäsenkortin, joka toimii puhelinsovelluksessa.

Jokaiselle aktiiviselle jäsenelle lähetetään linkki jäsenkortin lataamista varten.

Jäsenkortti oikeuttaa vapaaseen sisäänpääsyyn SKPL:n alaisiin kotimaan sarjapeleihin.

Kisakallion taitoleiri 12.-14.10. Varaa paikkasi nyt!

Kisakallio järjestää syyslomalla suositun taitoleirin jälleen kerran.

Lue lisää:

https://www.kisakallio.fi/fi/liikunta-leirit-et-lomat/perheet-ja-aikuiset/syysloman-taitoleiri-kasipalloilijoille

 

Varaa paikkasi:

https://www.kisakallio.fi/fi/component/reservation/?view=details&rooms=1&periods=2&adults=0&free_children=0&children_1=1&children_2=0&date_start=2020-10-12&locale=fi-FI&targets[0][0]=kisakallio&targets[0][1]=rooms&targets[1][0]=kisakallio&targets[1][1]=courses&date_end=2020-10-12%2000:00:00&campaign_code=&room_type_id=1103&rate_id=1018&custom_criteria[kisakallio_category_id]=13

 

 

Naisten käsipallomaajoukkue leireilee syys-lokakuun vaihteessa kahdessa maassa

Suomen naisten käsipallomaajoukkue pääsee pitkästä aikaa kokoontumaan yhteen ja valmistautumaan kohti joulukuun alun MM-karsintaa, kun maajoukkue leireilee syys-lokakuun vaihteessa. Poikkeuksellisten aikojen takia leirikin järjestetään varsin poikkeuksellisesti kahdessa eri maassa. Lue lisää

Loppuvihellys häirinnälle – yhdessä häirintää vastaan

Suomen urheilun eettinen keskus SUEK ry on julkaissut laajan tutkimuksen, jossa selvitettiin urheilijoiden kokemaa tai havaitsemaa seksuaalista tai sukupuoleen perustuvaa häirintää.   

”On tärkeää, että urheilijoita on kuultu ja asiaan kiinnitetään urheiluyhteisössä kasvavaa huomiota. Jokainen yksittäinen tapaus tulee käsitellä ja ottaa vakavasti. Tavoitteemme on, että käsipallo koetaan mahdollisimman turvalliseksi lajiksi”, toiminnanjohtaja Päivi Mitrunen sanoo.   Lue lisää

LähiTapiola Final Four – hae turnausta järjestettäväksi 2.10. mennessä

4Junioreiden Suomen mestaruudet ratkaistaan B-C -junioreissa LähiTapiola FINAL FOUR -lopputurnauksissa, joihin kuuluu välierät ja mitaliottelut. A-junioreissa Final Four järjestetään mahdollisuuksien mukaan. Turnaukset ovat kaksipäiväisiä.

 • A-poikien LähiTapiola FINAL FOUR, yksittäisinä otteluina
 • A-tyttöjen LähiTapiola FINAL FOUR, yksittäisinä otteluina
 • B-junioreiden LähiTapiola FINAL FOUR, 8.-9.5.2021, haku avoinna 2.10.2020 saakka
 • C06-junioreiden LähiTapiola FINAL FOUR 24.-25.4.2021, haku avoinna 2.10.2020 saakka
 • C07-junioreiden LähiTapiola FINAL FOUR 8.-9.5.2021, haku avoinna 2.10.2020 saakka

LähiTapiola FINAL FOUR -lopputurnauksen järjestäjän ohjeistus:

LähiTapiola Final Four -turnausohjeistus 1.7.2019 lähtien