Tiedotteet

Koulukäsipallo – Brändö tyttöjen 2. asteen mestari

Tyttöjen 2. asteen lopputurnaus pelattiin 21.1. Hangossa.

TULOKSET

ALKULOHKOT

Kaikkien otteluiden tulokset LähiTapiola-tulospalvelussa

 


Finalistit Brändö ja Grankulla

Miesten maajoukkue komeasti jatkoon EM-karsinnoissa – Georgia jäi jyrän alle tauon jälkeen

Suomen miesten käsipallomaajoukkue kaatoi sunnuntaina väkevä toisen jakson ansiosta Georgian kotonaan selkein numeroin 37-21 (14-12) ja eteni EM-karsintojen kolmanteen vaiheeseen.

Maat kohtasivat torstaina Tbilisissä ja päätyivät 24-24-tasapeliin. Näin ollen pelin henki sunnuntaina Riihimäellä oli selvä: ottelun voittaja vie otteluparin ja jatkopaikan nimiinsä.

Ottelu eteni alusta saakka Suomen lievässä hallinnassa, mutta mitään ratkaisevaa eroa ei syntynyt. Suomen puolustuspeli toimi hyvin, mutta hyökkäyspäässä helppoja pallonmenetyksiä tuli liikaa ja Suomi myös hukkasi avausjakson molemmat 7 metrin heittonsa.

Georgia pysyi näin ollen taukoon saakka Suomen kyydissä hyvin mukana, mutta taukoa Riihimäellä kuitenkin vietettiin kotijoukkueen kahden maalin johtoasemassa.

Toinen jakso alkoi vauhdikkaasti ja ulosajojen sävyttämänä. Suomi otti kuitenkin nopeasti tahtipuikon haltuunsa ja numeroista 15-14 ero alkoi kasvaa vääjäämätöntä tahtia. Suomi tilkitsi puolustuksensa sairastunutta Mikael Mäkelää mainiosti paikanneen maalivahti Patrik Roslanderin johdolla ja venytti jakson puoliväliin mennessä numerot jo 25-14:ään.

Ottelu alkoi olla ratkaistu. Suomi piti kiinni selvästä johtoasemastaan ja lopussa georgialaisten menetettyä jo uskonsakin numerot vielä kaunistuivat.

Toinen jakso oli Suomelta komeaa näytöstä, mutta ilmaiseksi voitto ei irronnut.

– Meillä on nuori joukkue ja kun tähän peliin kotiyleisön edessä lähdettiin tavallaan 0-0:sta, niin se toi varmasti paineita. Hyvin pää pysyi kuitenkin kylmänä ja Patrik Roslander oli maalissa vielä todella hyvä, Suomen kokeneeseen kaartiin lukeutuva Teemu Tamminen totesi.

– Ei se lopulta kuitenkaan yllättänyt, että Georgia putosi kyydistä. Täältä on pitkä matka sinne ja heillä puolestaan pitkä matka tulla tänne. Parempi joukkue voitti, Tamminen naulasi.

Maalilla tärkeitä torjuntoja napsinut Roslander ei omaa rooliaan halunnut isommin korostaa.

– Ei niitä torjuntoja oikein edes muista, paremmin muistaa ne tilanteet, jotka olisi pitänyt torjua, Roslander naurahti.

Kokonaisuutena viime otteluissa on menty kuitenkin siihen suuntaan kuin päävalmentaja Ola Lindgren haluaakin. Vuoden avannut MM-karsintojen vierasottelu Kreikkaa vastaan oli Suomelta vaisu esitys, mutta sen jälkeisissä viidessä MM- ja EM-karsintaottelussa ei tappioita tullut.

– Ola on korostanut sitä, että meidän pitää pystyä koko ajan ottamaan 1-2 askelta eteenpäin. Kreikassa tuli taka-askelia, mutta nyt suunta on oikea, Roslander mietti.

Voiton myötä Suomi selvitti tiensä karsinnan kolmanteen ja viimeiseen vaiheeseen, jossa ratkotaan paikat vuoden 2022 EM-lopputurnaukseen. Seuraavat karsintaottelut ovat edessä ensi syksynä, mutta odotukset korkealla.

– Tässä joukkueessa on huippufiilis. Meillä on todella hauskaa yhdessä, mutta harjoituksissa ja otteluissa ollaan aina tosissaan, Tamminen taustoitti.

EM-karsintaa, Relegation Round, 2. osaottelu, Riihimäki
Suomi – Georgia 37-21 (14-12)

Suomi jatkaa EM-karsinnan kolmanteen vaiheeseen yhteismaalein 61–45.

Suomen maalintekijät: Nico Rönnberg 8, Robin Sjöman 7, Benjamin Helander 6, Teemu Tamminen 5, Fredrik Forss 2, Max Granlund 2, Ian Martin 2, Sebastian Säkkinen 2, Oscar Kihlstedt 1, Richard Sundberg 1, Roni Syrjälä 1

2 min. ulosajot: Suomi 4 x 2 min. (Sundberg punainen kortti kolmen ulosajon takia), Georgia 5 x 2 min.

Miesten maajoukkue hakee jatkopaikkaa EM-karsinnoissa sunnuntaina

Suomen miesten maajoukkue kohtaa sunnuntaina Georgian vuoden 2022 EM-lopputurnauksen karsintojen toisen vaiheen eli Relegation Roundin toisessa osaottelussa.

Maat kohtasivat torstaina Tbilisissä ja tuloksena oli tasapeli lukemin 24-24. Päävalmentaja Ola Lindgren oli pääosin tyytyväinen esitykseen, mutta parannettavaakin kotiotteluun jäi. Lue lisää

Miesten maajoukkue tasapeliin Georgian vieraana EM-karsinnoissa

Miesten maajoukkue aloitti Euro2022 EM-karsintojen Relegation Roundin 24-24-tasapelillä Georgiaa vastaan vieraskentällä.

Suomi oli pelannut kolme edellispeliään tappioitta ja hyvät otteet saivat jatkoa myös Georgian vieraana.

Ottelu oli alusta lähtien erittäin tasainen ja molemmilla joukkueilla oli hetkensä. Ensimmäisellä puoliajalla Suomen vahva vaihe osui alkuun ja Georgian vahva hetki oli taasen puoliskon lopussa. Georgia johtikin tauolle lähdettäessä 11-10.

Toinen puoliaika aaltoili enemmän. Georgia aloitti vahvasti, Suomi pääsi peliin mukaan nousten johtoon, mutta sitten oli taas Georgian etsikkoaika. Viimeisen kympin joukkueet menivät käytännössä rinta rinnan. Suomi sai parikin paikkaa viimeisessä hyökkäyksessä ratkaista voitto itselleen, mutta Teemu Tammisen ja Robin Sjömanin yritykset kilpistyivät tolppaan.

Suomen päävalmentaja Ola Lindgren oli pääosin tyytyväinen Suomen peliesitykseen.

– Nyt on vasta ensimmäinen puoliaika otteluparista pelattu ja meillä on hyvät lähtöasetelmat toiseen peliin. Pelasimme vahvaa puolustuspeliä sekä kurinalaista hyökkäyspeliä ja teimme vähän virheitä. Niihin pitää olla tyytyväinen, Lindgren kehui joukkueen esitystä.

MM-karsintojen vierasotteluissa Suomelle osui pitkiä vaikeita jaksoja joiden aikana vastustaja karkasi. Georgiassa Suomi pystyi pelaamaan tasaisemmin ja vaikeilla hetkillä Mikael Mäkelä piti torjunnoillaan Suomen pelissä mukana. Toisaalta myös vastapuolen Shota Tevzadze esitti nipun kovia torjuntoja pelissä.

– Huonot hetkemme olivat tällä kertaa pienempiä. Pystyimme hyökkäämään suunnitelman mukaan ja puolustimme hyvin Mäkelän ottaessa hyviä torjuntoja, pohti Lindgren.

Tasapeli petasi Suomelle hyvät lähtöasetelmat sunnuntain Riihimäellä pelattavaan toiseen osaotteluun, jonka voittaja etenee varsinaiseen EM-karsintaan. Juuri päättyneissä MM-karsinnoissa Suomi ei hävinnyt kertaakaan kotikentällään.

EM-karsintaa, Tbilisi:
Georgia – Suomi 24-24 (11-10)

Suomen maalintekijät: Teemu Tamminen 6, Nico Rönnberg 5, Roni Syrjälä 4, Ian Martin 3, Robin Sjöman 3, Max Granlund 1, Miro Koljonen 1, Richard Sundberg 1

2 min. ulosajot ja ottelusta sulkemiset: Georgia 3 x 2 min. + Irakli Chikovani suora punainen kortti, Suomi 5 x 2 min.

GEORGIA-SUOMI KLO 17 STREAM

Tänään torstaina pelataan klo 17 Suomen aikaa Georgia-Suomi miesten Euro2022 karsinnan 1. osaottelu.

Ottelu on nähtävissä:

GEO federation’s website www.geohandball.ge and

https://www.facebook.com/GEONHF/

 

 

Miesten maajoukkueen kamppailut jatkuvat nyt EM-karsinnoissa

Suomen miesten käsipallomaajoukkueen tiivis alkuvuosi jatkuu heti MM-karsintojen jatkeeksi vuoden 2022 EM-lopputurnauksen karsintojen Relegation Roundin eli toisen playoff-vaiheen otteluilla Georgiaa vastaan.

Ensimmäisestä karsintavaiheesta tiensä jatkoon selvittänyt Georgia isännöi suoraan tähän vaiheeseen päässyttä Suomea torstaina 16.1. Tbilisissä ja maat kohtaavat toistamiseen sunnuntaina 19.1. Riihimäellä. Otteluparin voittaja etenee varsinaiseen EM-karsintaan.

Suomen päävalmentaja Ola Lindgren korostaa sitä, että ensimmäisessä osaottelussa ei ole varaa antaa mitään ilmaiseksi vastustajalle.

– Georgia on erittäin paha vastustaja ja edessä on kaksi kovaa ottelua. Meidän olisi tärkeä saada vieraskentältä hyvä tulos vietäväksi kotipeliin. Isot pelit tulossa, Lindgren linjaa.

Georgia pelasi kolme peliä kolmeen päivään viime viikonloppuna, mutta tälle Lindgren ei pane liikaa painoarvoa.

– En usko sillä olevan juurikaan hyötyä meille. He ehtivät palautua muutaman päivän ajan ja ovat varmasti valmiita. Lisäksi he saivat hyviä tuloksia voittamalla muun muassa Italian, joten he tulevat meitä vastaan hyvällä itseluottamuksella.

Suomi jäi MM-karsinnan sunnuntaisen päätösottelun jälkeen Kyprokselle pariksi päiväksi harjoittelemaan ja matkasi suoraan kohti Georgiaa.

– Säästimme päätöksellä aikaa ja pelaajia, sillä Kyprokselle ja Georgiaan on pitkät matkat. Nyt pystyimme keskittymään pari päivää harjoitteluun ja analysointiin ilman ylimääräisiä matkustamisia, Lindgren totesi.

Ohjeita katsojille Suomi-Georgia EM-esikarsintaotteluun 19.1. klo 16

EM-esikarsinnan 2. osaottelu Suomi-Georgia

19.1. klo 16 (ovet auki 14.30) Cocks Areena, Riihimäki

 

Osta liput ennakkoon ja säästä!

Liput:

Lapset alle 12-v. 10 €, alle kouluikäiset ilmaiseksi.

Aikuiset ennakkoon 15 euroa, ovelta 20 €.

Paikat ovat numeroimattomia, parhaan paikan varmistat tulemalla ajoissa.

lippuagentti.fi

Areenan sisäänkäynneillä on käytössä lippujen skannaus (elektroninen tarkistus) sisäänoton sujuvuuden helpottamiseksi. Kylteillä ohjataan oikealle sisäänkäynnille.

Ovilla voidaan suorittaa turvatarkastuksia. Älä tuo mukanasi pulloja, alkoholia, teräaseita tai muita vaarallisia esineitä.

 

Vapaakorttilaisten tulee ilmoittautua ennakkoon terhi.tuoma@finnhandball.net

Lippu toimitetaan sähköpostitse. Vain liiton yleisvapaakortti oikeuttaa vapaalippuun.

 

Ottelu on nähtävissä myös SolidSportissa monikameralähetyksenä hintaan 6,90 €/ottelu.

 

 

 

 

Miesten maajoukkue päätti MM-karsinnat voittoon

Suomen miesten maajoukkue päätti MM-karsintansa sunnuntaina kohtaamalla Kyproksen vieraskentällä. Suomi sai karsinnat kunniakkaasti päätökseen 23-14 (9-6) -voitolla.

Suomella ei ollut ottelussa panoksia, sillä haaveet jatkopaikan suhteen olivat menneet jo aiemmin. Ottelun alussa tietynlainen panoksettomuus näkyi ehkä siinä, että Suomi lähti Kyproksen hitaaseen pelitempoon mukaan. Hiljalleen Suomi pääsi kuitenkin paremmin juoksemaan ja jätti Kyproksen ensimmäisellä puoliajalla kuuteen maaliin ja lähti toiselle puoliajalle kolmen maalin johdossa. Ensimmäisen puoliajan ilonaiheisiin kuului myös Fredrik Forssin sadas maajoukkuemaali.

Toinen puoliaika oli entistä selvemmin Suomen. Suomi pystyi pitämään johtoasemansa vaivattomasti eikä Kypros noussut missään vaiheessa uhkaamaan Suomea.

– Tämä oli panokseton ottelu ja ottelun alun tempo oli hyvin hidas, mutta hyvä että otimme kontrollin noin kymmenen minuutin jälkeen ja sen jälkeen veimme peliä. Tämä ottelu antoi meille myös mahdollisuuden pelata laajalla rotaatiolla. Ainoastaan Nico Rönnberg huilasi tämän ottelun, mutta kaikki muut kävivät kentällä, Suomen päävalmentaja Ola Lindgren mietti ottelun jälkeen.

Suomi sijoittui karsintalohkossa kolmanneksi kolmella voitolla, yhdellä tasapelillä ja kahdella tappiolla. Lohkon voitti Israel, joka voitti ratkaisevassa päätöskierroksen ottelussa Kreikan.

– Oli sääli, että hävisimme Kreikalle vieraissa niin selvästi ja se tuhosi käytännössä karsintamme. Emme hävinneet kotona kertaakaan ja otimme kotona viisi pistettä. Israel-tasapeli kismitti, mutta se ei olisi lopulta vaikuttanut millään tavalla, vaikka olisimme voittaneet sen ottelun. Pelasimme kotona hyvin, mutta vieraskentällä pitää löytyä enemmän tasaisuutta. Vieraissa meille tuli liikaa huonoja hetkiä, analysoi Lindgren.

Vaikka MM-karsinnat päättyivät, niin maajoukkueen pelit jatkuvat jo ensi viikolla miesten EM2022-esikarsintaotteluilla Georgiaa vastaan. Suomi kohtaa Georgian vieraskentällä torstaina ja sunnuntaina on edessä kotiottelu Riihimäellä.

MM-karsintaa, Nikosia:
Kypros – Suomi 14-23 (6-9)

Suomen maalintekijät: Max Granlund 6, Teemu Tamminen 5, Roni Syrjälä 3, Fredrik Forss 2, Oscar Kihlstedt 2, Miro Koljonen 2, Sebastian Säkkinen 2, Benjamin Helander 1

MM-karsinnan päätös Kyproksen vieraana miesten maajoukkueella

Suomen miesten maajoukkueen urakka MM-karsintojen osalta päättyy sunnuntaina 12.1. vierasottelulla Kyprosta vastaan.

Suomen keskiviikkoinen kotitasapeli Israelia vastaan merkitsi sitä, että lopullinen sijoitus karsintalohkossa on kolmas riippumatta sunnuntain ottelun tuloksesta. Ottelulla on kuitenkin Suomelle sikäli paljonkin merkitystä, että EM-esikarsintaottelut Georgiaa vastaan ovat edessä heti ensi viikolla.

– Totta kai haluamme joka tapauksessa päättää nämä karsinnat kunnialla, maalivahti Mikael Mäkelä painottaa.

– Lisäksi sunnuntain jälkeen on vain pari päivää valmistautumiseen ennen ensimmäistä Georgia-ottelua. Sitä ajatellen meidän pitää saada pienet asiat pelissämme kuntoon Kyproksella, sen jälkeen ei harjoituksissa enää paljon aikaa kuvioiden hiomiseen ole.

Suomi kaatoi karsintalohkossa perää pitävän Kyproksen lokakuussa Riihimäellä maalein 30-20. Sunnuntain ottelu Égkomissa Nikosian liepeillä Kyproksella alkaa kello 17.00.

Vuoden 2022 EM-lopputurnauksen esikarsintavaiheessa Suomi saas siis vastaansa Georgian. Kaksiosaisen ottelun avausosa pelataan torstaina 16.1. Tbilisissä ja toinen osa sunnuntaina 19.1. Cocks Areenalla Riihimäellä.

Karis Cup 28.2.-1.3.

XXXI Karis Cup Karjaa Cup

28.21.3.2020

Karis Idrottshall – Karjaan Urheiluhalli

 

Tävlingsinbjudan – Kilpailukutsu

Fredag/Perjantai 28.2.2020 18:00-22:00

D-flickor/tytöt 08                       spelare på planen/pelaajia kentällä: 1 + 6

D-pojkar/pojat 08                       spelare på planen/pelaajia kentällä: 1 + 6

 

Lördag/Lauantai 29.2.2020

E-flickor/tytöt 09                        spelare på planen/pelaajia kentällä: 1 + 5

F-flickor/tytöt 10                        spelare på planen/pelaajia kentällä: 1 + 5

Mini-flickor/tytöt 11                 spelare på planen/pelaajia kentällä: 1 + 4

Mini-flickor/tytöt 12                 spelare på planen/pelaajia kentällä: 1 + 4

 

Söndag/Sunnuntai 1.3.2020

E-pojkar/pojat 09                       spelare på planen/pelaajia kentällä: 1 + 5

F-pojkar/pojat 10                       spelare på planen/pelaajia kentällä: 1 + 5

Mini-pojkar/pojat 11                spelare på planen/pelaajia kentällä: 1 + 4

Mini-pojkar/pojat 12                spelare på planen/pelaajia kentällä: 1 + 4

 

Anmälningar/Ilmoittautumiset

Anmälningen sker senast 9.2.2020 till adressen: https://www.procup.se/cup/33553.htm

Deltagningsavgiften är 120€ i klasserna F, E och D samt 100€ i Mini-klasserna. Deltagaravgiften betalas enligt instruktionerna som skickas per e-post efter mottagen anmälan.

På grund av utrymmesbrist i Karis Idrottshall kan arrangören vara tvungen att begränsa deltagarantalet; då gallras deltagarna enligt anmälningsordning klassvis. 

Ilmoittautuminen viimeistään 9.2.2020 osoitteeseen: https://www.procup.se/cup/33553.htm Osallistumismaksu on sarjoissa F, E ja D 120€ sekä Mini-sarjoissa 100€.  Ohjeet osallistumismaksun maksamisesta lähetetään sähköpostitse ilmoittautumisen jälkeen.

Karjaan Urheiluhallilla tilanpuutteen johdosta voi järjestäjä olla pakotettu rajoittamaan osallistujamäärää; tällöin karsitaan osallistujia ilmoittautumisjärjestyksen mukaan sarjoittain.

Matchprogram/Otteluohjelma

Matchprogrammen görs efter att anmälningstiden har utgått och de publiceras på Karis Cups hemsida samt i appen för turneringen. / Otteluohjelmat laaditaan ilmoitumissajan umpeuduttua ja ne julkaistaan Karjaa Cupin kotisivulla ja turnauksen sovelluksessa.

Speltid/Peliaika: 15 min; tid mellan matcherna 3 min, otteluiden välillä 3 min.

Info: Timo Oksanen, timo.oksanen@bk-46.fi (+358 40 500 5474).

Turnauksen sivuille tästä.

Miesten maajoukkue taipui lopussa tasapeliin Israelia vastaan

Miesten maajoukkueen viimeinen kotiottelu MM-karsinnoissa päättyi erinomaisesta alusta huolimatta pistejakoon Israelin kanssa. Israel nousi viime sekunneilla tasoihin ja loppunumerot kirjattiin 26-26 (12-7).

Suomi sai jobinpostia jo ottelupäivän aamuna, kun Teemu Tamminen joutui kuumeen takia jäämään sivuun ja hänen tilalleen pelaavaan ryhmään nousi Christoffer Thor.

Ottelun alussa maalit olivat todella tiukassa ja ensimmäisen kymmenminuuttisen jälkeen taululla lukemat 2-1. Suomen puolustus oli maalivahti Mikael Mäkelän johdolla alussa todella vahvaa ja kun hyökkäyspelissä alkoi jyvä löytyä, Suomi johti jo 9-1 ennen kuin Israel onnistui tekemään ensimmäisen pelitilannemaalinsa ajassa 18.50.

Jakson lopulla Israel alkoi saada hyökkäyspeliään kuntoon ja Suomella oli puolestaan vaikeampi vaihe ja näin vieraat pääsivät ennen taukovihellystä hiukan kaventamaan numeroita.

Tauon jälkeen Israel nousi pariin otteeseen jo maalin päähän, mutta Suomi näytti karkaavan uudestaan jakson puolivälin jälkeen eron venähdettyä jälleen viiteen maaliin. Israelin vaihdettua puolustusmuotoa Suomelle tuli hyökkäyspelissä turhia virheitä ja pallonmenetyksiä. Israel sai kurottua eroa kiinni maali maalilta ja nousi lopulta aivan loppuhetkillä tasoihin.

– Emme päässeet toisella jaksolla samalla tavalla vauhtiin kuin ensimmäisellä. Tuli virheitä ja vähän malttikin petti hyökkäyksessä. Sen kautta Israel pääsi sitten iskemään nopeilla vastahyökkäyksillä, Suomen parhaana palkittu Mäkelä mietti pettyneenä.

Hyvääkin Mäkelä toki ottelusta löysi.

– Yleisilmeeltään tämä oli meiltä kuitenkin hyvää käsipalloa. Itse lopussa sitten sähläsimme voiton. Etenkin ensimmäisellä puoliajalla puolustuspelaaminen oli hyvää ja pääsimme niihin vastaiskuihin, joita tarvitsemme tulosta saadaksemme.

Tulos merkitsi sitä, että Suomi päätyy lohkossa kolmannelle sijalle riippumatta viikonloppuna Kyproksen vieraana pelattavan MM-karsintalohkon päätöskamppailun tuloksesta.

MM-karsintaa, Riihimäki:
Suomi – Israel 26-26 (12-7)

Suomen maalintekijät: Nico Rönnberg 10, Fredrik Forss 5, Miro Koljonen 4, Benjamin Helander 3, Oscar Kihlstedt 1, Robin Sjöman 1, Richard Sundberg 1, Roni Syrjälä 1

2 min. ulosajot: Suomi 7 x 2 min., Israel 6 x 2 min.

YLÄKOULULEIRITYS TYTÖT S. 2004-05 JA 2006 KISAKALLIOSSA 27.-30.1.2020

Yläkoululeiritykset ovat osa maajoukkuepolkua, jonka tarkoitus on auttaa nuoria kasvamaan urheilijoiksi. Leiritykset ovat olympiakomitean koordinoima ja hyväksymä leiritysmalli, jonka järjestävät yhteistyössä urheiluopistot, urheiluakatemiat ja lajiliitot. Yläkoululeirien tavoitteena on auttaa huipulle pyrkiviä urheilijoita ja heidän valmentautumista sekä tukea urheilijoiden opiskelua.

Lue lisää

Miesten maajoukkue kohtaa Israelin MM-karsinnan viimeisessä kotiottelussa

Sunnuntaina Kreikan kotonaan kaatanut miesten käsipallomaajoukkue kohtaa MM-karsintalohkonsa viimeisessä kotiottelussaan keskiviikkona Riihimäellä Israelin.

Suomi kärsi syksyllä Israelin vieraana kovasta loppukiristään huolimatta niukan yhden maalin tappion ja nyt on siis kalavelkoja maksettavana.

– Silloin nousimme 11 maalin takaa maalin päähän ja olisimme voineet lopulta voittaakin ottelun, Teemu Tamminen muistelee.

– Nyt lähdetään kotiyleisön edessä jatkamaan siitä mihin sunnuntaina jäätiin, Kreikka-ottelusta voi ottaa monia hyviä asioita mukaan. Toivottavasti saamme kotiyleisöstä sen kahdeksannen pelaajan keskiviikkona ja sitä myötä hyvän tuloksen.

Hyvä tuloskaan tuskin riittää karsintalohkon voittoon ja jatkopaikkaan. Voitto veisi Suomen kuitenkin lähelle ainakin kakkossijaa lohkossa ennen viimeisiä otteluita ja matkaa Kyproksen vieraaksi.

– Emme niin tarkkaan ole laskeneet tilannetta, meidän pitää vain pelata mahdollisimman hyvä peli ja saada hyvä tulos, niin katsotaan sitten mihin se riittää. 0-0:sta lähdetään kuten aina, sunnuntain Kreikka-ottelussa Suomen parhaana palkittu Nico Rönnberg muistuttaa.

– Tämä on viimeinen kotiottelu näissä karsinnoissa ja senkin takia tärkeää, että pystymme pelaamaan hyvän ottelun.

Ottelu Suomi-Israel Cocks Areenalla Riihimäellä alkaa keskiviikkona 8.1. kello 18.30.

MM-karsintalohkojen tilanteet EHF:n verkkosivuilla: http://eurohandball.com/wch/men/2021/round/2/Qualification+Europe

Miesten maajoukkue otti revanssin Kreikasta MM-karsinnoissa

Viime torstaina Kreikan vieraan käsipallon MM-karsinnoissa selkeän tappion kärsinyt miesten maajoukkue otti revanssin kreikkalaisista sunnuntaina. Suomi voitti Riihimäellä pelatun ottelun 32-28 (16-14) ja oli kiinni suurinumeroisemmassakin voitossa.

Suomi avasi maalihanat ensimmäisellä minuutilla Nico Rönnbergin osumalla, mutta alkuminuutit sujuivat kaikkineen Kreikan lievässä hallinnassa.11. minuutilla Suomi teki kaksi nopeaa maalia ja siirtyi 5-4-johtoon saaden samalla otteen pelistä.

Kreikka kävi välillä tasoissa, mutta muuten avausjakson loppua kohti edettiin Suomen parin maalin johdossa. Kolmea maalila suuremmaksi ero ei kasvanut missään vaiheessa ja tauolle mentiin kahden maalin kotijohdossa.

Toisen jakson alkuminuuttien jälkeen Suomi alkoi repiä pientä kaulaa ja reilun kymmenen minuutin jälkeen eroa oli jo viisi maalia. Suomi käytti tämän jälkeen Kreikan kaksi perättäistä ulosajoaan hyväksi mainiosti ja johti parhaimmillaan jo kahdeksalla maalilla.

Pieni huolimattomuus hyökkäyspäässä kostautui kuitenkin viimeisellä kymmenminuuttisella ja Kreikka pääsi kaventamaan eroa, mutta Suomen voitto ei kuitenkaan ollut missään vaiheessa enää uhattuna.

Suomen maalilla Mikael Mäkelä pelasi vahvan ottelun ja maalinteosta suurimman vastuun kantoivat 11 maalia heittänyt Nico Rönnberg sekä 7-metriset varmasti upottanut ja kaikkiaan yhdeksän maalia kirjannut Teemu Tamminen.

– Kreikassa meillä oli hyvä alku peliin, mutta sitten oli vähän epäonneakin ja heitimme tolppiin monta kertaa peräkkäin. Se söi nuorta joukkuetta. Nyt oli parempaa kaikkineen, Tamminen arvioi.

– Tämä osoitti, että jos saamme pelimme kulkemaan, olemme hyvä joukkue.

Samoilla linjoilla oli myös ottelun parhaana pelaajana palkittu Rönnberg.

– Vierasottelussa pelasimme yhden huonon 15-minuuttisen, mutta tänään tämä oli hieno peli meiltä ja hyvä voitto, Rönnberg tiivisti.

Suomen mahdollisuudet MM-karsintalohkon voittoon ovat hyvin pienet, mutta ainakin teoriassa olemassa. Karsintojen viimeisen kotiottelunsa Suomi pelaa tulevana keskiviikkona 8.1. kello 18.30 Israelia vastaan niin ikään Riihimäellä.

Nico Rönnberg ja Oscar Kihlstedt pelasivat sunnuntaina 50. miesten maaottelunsa.

MM-karsintaa, Riihimäki:
Suomi – Kreikka 32-28 (16-14)

Suomen maalintekijät: Nico Rönnberg 11, Teemu Tamminen 9, Max Granlund 4, Ian Martin 3, Roni Syrjälä 3, Robin Sjöman 2

2 min. ulosajot: Suomi 5 x 2 min., Kreikka 4 x 2 min.

Miesten maajoukkue revanssimielellä Kreikan kimppuun sunnuntaina

Suomen miesten maajoukkueen tie MM-karsinnoissa mutkistui melkoisesti torstaina Kreikan vieraana kärsityn 14 maalin tappion myötä. Edessä on kuitenkin jo sunnuntaina paikka kalavelkojen maksuun, kun Kreikka saapuu vieraaksi Riihimäen Cocks Areenalle.

Suomen päävalmentajan Ola Lindgrenin mukaan torstain ottelu jätti runsaasti toivomisen varaa ja parannuskohteet sunnuntaita ajatellen ovat tiedossa.

– Meidän puolustuspelaamisemme täytyy olla paljon intensiivisempää. Kreikka pääsi tulemaan liian helposti laidoilta keskelle ja tekemään niistä maaleja. Hyvän ja intensiivisen puolustuksen kautta saamme mahdollisuuden päästä myös nopeisiin hyökkäyksiin, Lindgren painottaa.

– Kotiyleisön edessä meidän on pystyttävä parempaan ja näytettävä olevamme parempi joukkue kuin mitä ensimmäisen pelin numerot antavat olettaa.

Suomen otteet MM-karsinnoissa ovat tähän saakka olleet melkoisen ailahtelevia ja myös tähän Lindgren toivoo muutosta. Peli kulkee vain ajoittain ja väliin on mahtunut heikompia jaksoja liikaa.

– Kahdessa ensimmäisessä ottelussa aloitimme pelin huonosti, mutta pystyimme parantamaan toisella. Ensimmäisessä Kreikka-pelissä oli positiivista, että aloitimme hyvin, muttemme pystyneet haastamaan toisella puoliajalla. Nyt tavoitteena on pelata ehjä ottelu, Lindgren sanoo.

Suomella on kolmesta pelatusta ottelusta koossa kaksi pistettä syksyn Kypros-voiton myötä. Jotta jatkomahdollisuudet pysyvät vielä olemassa, on Suomen käytännössä voitettava jäljellä olevat kolme otteluaan ja silloinkin jatkopaikka riippuu muiden otteluiden tuloksista.

Ottelu Riihimäellä alkaa sunnuntaina 5.1. kello 16.00.

Miesten maajoukkue taipui Kreikalle MM-karsinnoissa

Miesten maajoukkue jatkoi MM-karsintojaan heti vuoden toisena päivänä, kun se kohtasi kahdella voitolla aloittaneen Kreikan. Vahvan toisen puoliajan ansiosta Kreikka oli kotikentällään parempi 36-22 (17-13). Lue lisää

Miesten maajoukkue valmiina haastamaan Kreikan

Miesten maajoukkueen tiukka alkuvuoden MM-karsintarupeama alkaa torstaina vierasottelulla Kreikkaa vastaan. Joukkue veti ottelupäivän aamuna vielä viimeistelyharjoituksen otteluareenalla Kozanissa ja kaikki on valmiina ottelua varten. Lue lisää