Tiedotteet

Pelaajasiirtojen takaraja kaudella 2018-19 on 1.2.2019

Pelaajasiirtojen takarajaksi on päätetty 1.2.2019.

Siirtoraja ei koske kehityspelaajia, eikä seuran sisäisiä siirtoja, vaan näiden sääntöjen nojalla voidaan siirtyä kauden loppuun saakka.

Viimeisin pelaajasiirtolista löytyy aina täältä: https://finnhandball.net/kilpailutoiminta/lomakkeet/pelaajasiirrot/

Erotuomareita maailmalla

Mikael Lindroos ja Jan-Erik Leandersson aloittavat syksyn kansainväliset erotuomaritehtävät Champions Liigan C-lohkon ottelulla HC Metalurg-Tatran Presov.

Ottelu pelataan Skopjessa, Makedoniassa 30.9.

http://www.eurohandball.com/ec/cl/men/2018-19/match/2/119/HC+Metalurg+-+TATRAN+Presov

Käsipalloleiri 04-08 -syntyneille 17.-19.10. Kisakalliossa

Käsipalloleiri on tarkoitettu 04-08 -syntyneille tytöille ja pojille.

Lisätietoja: https://www.kisakallio.fi/fi/liikunta-leirit-et-lomat/valmennusleirit/kasipalloleiri

Suomen Käsipalloliitto hakee osa-aikaista School Tour -manageria määräaikaiseen työsuhteeseen

Suomen Käsipalloliitto on perustettu toukokuussa 1941 ja tällä hetkellä meillä on yli 4000 aktiivista lisenssipelaajaa. Käsipalloliitossa työskentelee kuusi ihmistä. Merkittävimpiä käsipallokeskuksia Suomessa pääkaupunkiseudun lisäksi ovat Raasepori, Kirkkonummi, Siuntio, Turku, Porvoo, Parainen ja Riihimäki.

Suomen Käsipalloliitto etsii nyt toimintaansa mukaan School Tour -manageria vastaamaan yhdessä koulutuspäällikkö Jaakko Horellin ja seurojen kanssa Suomen Käsipalloliiton järjestämän kouluille suunnatun School Tourin toteuttamisesta ja kehittämisestä. School Tour on lajimme merkittävin uusien pelaajien rekrytointikanava.

Henkilön, jota haemme, tulee olla:

  • Lasten kanssa toimeentuleva
  • Innostava
  • Positiivinen
  • Kaksikielinen
  • Sosiaalinen
  • Vastuuntuntoinen
  • Järjestelmällinen

Katsomme positiivisesti:

  • Liikunta-alan koulutusta
  • Käsipallotaustaa
  • Valmentajakoulutusta

Työ vaatii oman auton käyttöä.

Työ on määräaikainen. Työntekijä saa käyttöönsä kannettavan tietokoneen, puhelimen sekä työterveyshuollon. Työpiste on liikkuva, Suomen Käsipalloliiton toimisto sijaitsee Sporttitalossa Pitäjänmäellä, jossa on suurin osa Suomen lajiliitoista sekä Olympikomitea pitää myös majaansa. Tulet näkemään läheltä, miten suomalaista urheilua ja käsipalloa tehdään sekä pääset itse kehittämään hienoa lajiamme positiivisessa työympäristössä.

Lähetä vapaamuotoinen kuvallinen työhakemus CV:n sekä palkkatoiveen kanssa viimeistään perjantaina 21.9.2018 Suomen Käsipalloliiton toiminnanjohtaja Päivi Mitruselle: paivi.mitrunen@finnhandball.net

Lisätietoja:

Päivi Mitrunen
Toiminnanjohtaja
050-555 7384
paivi.mitrunen@finnhandball.net

Jaakko Horelli
Koulutuspäällikkö
040-631 4154
jaakko.horelli@finnhandball.net

PREACT -tutkimushanke kutsuu vastaamaan kyselyyn havaitsemastasi syrjinnästä

Tule vastaamaan nimettömästi urheilun ja liikunnan parissa vuoden aikana havaitsemastasi ja kokemastasi kiusaamisesta ja muusta syrjinnästä !

Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellisessä tiedekunnassa on käynnistynyt 3-vuotinen tutkimushanke nimeltä PREACT.  Tutkimuksen ensimmäisessä vaiheessa toivomme (kilpa)urheilijoiden, harrasteliikkujien, valmentajien ja ohjaajien vastaavan nimettömänä kyselyyn, joka antaa hankkeelle tietoa  kuluvan vuoden aikana itse koetusta tai liikuntaympäristössä havaitusta kiusaamisesta ja muusta syrjinnästä sekä  syrjinnän koetuista seurauksista. PREACT- hankkeella on Jyväskylän eettisen toimikunnan puolto. Kyselyyn on mahdollista vastata suomeksi tai ruotsiksi. Hanketta rahoittaa Opetus- ja kulttuuriministeriö sekä Jyväskylän yliopisto ja johtaa urheilupsykologi, liikuntatieteilijä Marja Kokkonen (marja.kokkonen@jyu.fi; 050 – 3829 335), joka antaa sinulle mielellään tästä kyselystä tai koko tutkimushankkeesta lisätietoja.

 

Pääset vastaamaan URHEILIJOILLE JA LIIKUNNAN HARRASTAJILLE  tarkoitettuun kyselyyn suomeksi tästä linkistä:

https://link.webropolsurveys.com/S/ABB4EB4061AC3AD3

 

Här kan du svara på det elektroniska frågeformular för IDROTTARE OCH MOTIONÄRER på svenska:

https://link.webropolsurveys.com/S/7751598F2EBF95D9

 

URHEILUVALMENTAJIEN JA OHJAAJIEN kyselyyn pääset vastaamaan tästä linkistä:

https://link.webropolsurveys.com/S/BDD1BA2F764D2113

 

Här kan du svara på det elektroniska frågeformular för IDROTTSTRÄNARE OCH INSTRUKTÖRER på svenska:

https://link.webropolsurveys.com/S/3E8F09E3C6BB77FC

 

Urheilijoiden ammattienedistämissäätiön opiskeluapurahaa voi hakea syyskuun ajan

Urheilijoiden Ammattienedistämissäätiö (URA) myöntää vuosittain opiskeluapurahoja kansainvälistä menestystä tavoittelevien tai aktiiviuransa jo päättäneiden huippu-urheilijoiden ammattiin valmistavaan ja tutkintoon tähtäävään opiskeluun. Apurahat lukuvuodelle 2018-19 ovat haettavissa syyskuun ajan.

Täyden URA-apurahan määrä on 3000 euroa ja se maksetaan kahdessa osassa, joulukuussa 2018 ja maaliskuussa 2019. Apuraha voidaan myöntää myös puolikkaana vain syys- tai kevätlukukaudeksi.

Yksityiskohtaista tietoa apurahan myöntämisperusteista ja linkki apurahan hakulomakkeeseen: http://olympiakomitea.fi/ura-saatio

 

Jukka Tirri

URA-säätiön asiamies

Opiskelijahuippu-urheilun asiantuntija, Olympiakomitea/ huippu-urheiluyksikkö

puh. 0447800213

ura@olympiakomitea.fi

Miesten Suomen Cupin puolivälieräparien arvontatulokset

Miesten Suomen Cupin puolivälieräparit arvottiin liiton toimistolla 6.9.

Tallenne arvonnasta on nähtävillä liiton Facebook-sivuilla.

BK-46-HIFK/HC HIK

Atlas Vantaa-SIF

Cocks-ÅIFK

Dicken-Atlas Akatemia/PIF

Cupin puolivälierien runkopelipäivät ovat 18.-20.9.

3. Käsipalloforum takana

Järjestyksessä 3. Käsipalloforum järjestettiin Kisakallion Rantamakasiinissa.

Paikan päällä oli edustajia 9 eri seurasta (Atlas, SIF, Dicken, BK-46, KyIF, HIK, Käsipalloerotuomarit, Akilles, GrIFK). Osallistujat saivat kuulla mielenkiintoisia, ajankohtaisia puheenvuoroja.

Matti Vartiainen (ex-Arsenal) kertoi aivotärähdyksestä ja sen vaikutuksesta, Jenni Helenius Mannerheimin Lastensuojeluliitosta ja Karin Storbacka Folkhälsanilta avasivat aihetta Turvallinen ja viihtyisä harrastusryhmä – Trygga Relationer inom idrott.

Kisakallion maittavan lounaan jälkeen pääsimme kuulemaan Olympiakomitean Eija Alajalta Tähtiseura-konseptista. Tähtiseura-merkkiä kannattaa kaikkien seurojen kannattaa tavoitella. Päivän lopuksi Peter Kihlstedt kertoi miten Karjaan ylpeys BK-46 nousi sillasta ja saa nyt keskiarvoltaan 600 katsojaa per ottelu.

Kiitos kaikille luennoitsijoille, loistavia aiheita ja esityksiä. Kiitos kaikille mukana olleille, toivomme että viihdyitte ja viette seuroissanne viestiä forumin aiheista eteenpäin.

Päivän materiaalit löytyvät täältä:

180102 käsipalloliitto Aivotärähdys_Urheilu_Käsipallo_Foorumi_2.9.2018 Käsipallofoorumi Handbollsforum 2018 Käsipallofoorumi

Merkitse jo kalenteriin 4. Käsipalloforum! Se pidetään vuoden kuluttua sunnuntaina 1.9.2019!

 

 

 

Tomte Cup C-F -junioreille Porvoossa 8.-9.12.

Ansiomerkkien haku 10.9. mennessä

Ansiomerkkivaliokunta muistuttaa Käsipalloliiton ja Valtion urheilija-ansiomerkkien hausta syksyllä 2018.

Ehdotukset tulee toimittaa toimiston kautta ansiomerkkivaliokunnalle 10.9. Tieto ansiomerkkien hausta löytyy täältä.

3. Käsipalloforum sunnuntaina 2.9. klo 10-18 Kisakalliossa – ilmoittaudu heti

Sunnuntaina 2.9. järjestetään Käsipalloliiton 3. Käsipalloforum Kisakallion Rantamakasiinissa.

Vieraina mm. Matti Vartiainen, joka kertoo aivotärähdyksistä käsipallossa, Eija Alaja tutustuttaa meidät Olympiakomitean Tähtiseura-konseptiin sekä Karin Storbacka Folkhälsanista ja Jenni Helenius MLL:sta tutustuttaa meidät Trycka relationer inom idrott/Turvallinen ja viihtyisä harrastusryhmä -projektiin. Peter Kihlstedt BK-46:sta kertoo miten seura aloitti uuden nousun kohti Suomen huippua sen sijaan että olisivat luopuneet sarjapaikasta miesten SM-liigassa.

Käsipalloforum on kaikille ilmainen, mielenkiintoisen ohjelman lisäksi tarjotaan kaikille Kisakallion maittava lounas.

Tervetuloa viettämään mielenkiintoinen sunnuntai järven rannalla!

Ilmoittaudu heti osoitteessa info@finnhandball.net!

Terveisin

Suomen Käsipalloliitto

 

Urheilija – anna äänesi kuulua ja osallistu IHF:n ja IOC:n kyselyyn

IHF ja kansainvälinen olympiakomitea (IOC) ovat laatineet kyselyn, johon toivovat mahdollisimman monen urheilijan vastaavan. Alla IHF:n kirje asiasta.

We need your help understanding the issues most important to you.

The Athlete Charter of Rights and Responsibilities aims to support the needs of elite athletes. The right to compete in a clean competition. The right to be protected from any form of discrimination. The right to a transparent selection process.  And many more.

Make sure your voice is heard by completing the survey here: https://www.olympic.org/athlete365/athletecharter/

You have a unique opportunity to say what matters to you and to take part in what aims to become the biggest athlete-driven initiative in history! Don’t miss it!

This worldwide survey will help shape the Athlete Charter by defining athletes’ rights and responsibilities. The project is led by a 20-strong athlete Steering Committee assembled by the International Olympic Committee Athletes’ Commission.

Please encourage your fellow athletes to complete the survey by sharing the Athlete Charter posts on your social media channels, using the hashtags #sharemyvoice and #athletecharter.

Contribute to a legacy that will support you and future generations of athletes. Share your voice!

P00 maajoukkue kotiutunut Georgiasta

P00 maajoukkueen urakka Georgiassa pelatussa M18 Championships turnauksessa on ohi. Joukkueen lopullinen sijoitus turnauksessa oli 8. sija, kun viimeisessä sijoitusottelussa kotimaa Georgia oli parempi lukemin 23-22 (6-8).

Viimeinen ottelu kulki pääosin Suomen joukkueen komennossa, mutta viimeisen minuutin tapahtumat aiheuttivat kirvelevän maalin tappion. Pallon menetys viisi sekuntia ennen peliajan umpeutumista ja Georgia kontrasi voittomaalin Suomen verkkoon.

Suomen kokoonpano ja maalintekijät:

Klama, Hammarberg 5, Laine 5, Henriksson 4, Juslin 3, Maijala 3, Bäckman 1, Voutilainen 1, Haverinen, Louevuo, Nordlund, Nummelin, Snellman, Tilles

Turnaus kokonaisuudessaan oli joukkueelle harmillisen epäonninen ja raskas. Joukkueen pelaajista 8 sairastui vatsatautiin ja lopuillakin pelaajilla sekä johtoryhmällä oli ongelmia vatsan kanssa. Suomen kanssa samassa hotellissa majoittuneet Sveitsi ja Makedonia kärsivät samoista vaivoista. Vuoden tauko kansainvälisistä peleistä ja haastavat olosuhteet nakersivat selkeästi joukkueen iskukykyä. Koko joukkue kuitenkin taisteli sekä toimi esimerkillisesti joukkueena vastoinkäymisistä huolimatta ja saapui kotiin kuusi peliä ja monta kokemusta rikkaampana.

Luxembourg liian kova Suomelle

P00 Georgian EM-karsintaturnauksen ensimmäisessä sijoitusottelussa Luxembourg voitti Suomen 33-26 (18-12).

Suomen peli ensimmäisessä erässä oli huonoa. Puolustus aukesi liian kevyesti. Hyökkäyksessä oli koko ensimmäisen erän kova kiire, mikä johti yli kymmeneen tekniseen virheeseen.

Toisella puoliajalla tuli kentälle erilainen Suomi. Kun peliaikaa oli pelattu 41 min. Suomi oli tullut kahden maalin päähän. Peli aaltoili tasaisesti  seuraavat kymmenen minuuttia. Sen lähemmäksi Suomi ei kuitenkaan päässyt. Suomella oli omat mahdollisuutensa tulla tasoihin. Luotiin paikkoja, mutta rinnalle ei päästy. Siitä piti huolen vastustajan maalivahti, joka valittiin ottelun parhaaksi pelaajaksi.

Valmentajan kommentti:

Toinen ottelu peräkkäin, kun lähdimme otteluun huonolla jalalla. Ensimmäinen erä oli meiltä huono ja siihen tämä ottelu kaatui.

Kokoonpano ja maalintekijät: Tommi Haverinen, Mikael Manderoos, Edward Hammarberg, Santeri Maijala 5, Robert Bäcman, Ronny Nummelin, Lasse Louevuo 2, Miska Henriksson 7, Eero Laine 4, Oliver Nordlund 2, Oscar Snellman, Kalle Kankaanpää. Joonas Klama, Henry Juslin 4, Edvard Tilles, Edwin Voutilainen 2

P00 maajoukkue alkuvaikeuksien jälkeen selvään voittoon

P00 maajoukkueen EM-karsintaturnauksen viimeinen alkulohkon peli pelattiin Kreikkaa vastaan iltapäivällä Tbilisin olympia-areenalla. Kreikka kaatui selvin numeroin 30-22 (12-12).

Suomen alku peliin ei ollut mairitteleva. Suomi oli pelin 15 minuutin kohdalla tappiolla 4-8. Suomen time outin jälkeen kentällä ei ollut enää kuin yksi käsipallojoukkue. Suomen pojat pelasivat sekä puolustuksessa ja hyökkäyksessä sellaisella vimmalla, jota ei ole täällä vielä nähty.

Joukkueen parhaaksi pelaajaksi valittu maalivahti Joonas Klama oli tänään mies paikallaan. Totuus on kuitenkin se, että Suomen joukkueessa oli tällä kertaa monta pelaajaa, jotka olisivat tuon tittelin voinut saada. Lähinnä sitä olivat raskaaseen tykistöön kuuluva Miska Henriksson, joka paukutti ottelussa 10 maalia ja Suomen pelin “aivot” Oliver Nordlund (6).

Suomi pelaa turnauksessa sijoista 5-8. Sijoitusottelu Luxemboughia vastaan pelaataan lauantaina klo 13.00 paikallista aikaa.

Päävalmentaja Jaakko Horelli piti näkemästään: Ensimmäistä 15 minuuttia lukuunottamatta pelasimme erittäin hyvän ottelun. Aikalisän jälkeen pojat päästivät irti ja pallon puristaminen loppui. Tottakai virheitäkin tapahtui, mutta kun pelaa tuolla intensiteetillä joukkueelle, niin virheitä saa tapahtua ja kaverit paikkaavat. Hienoa oli huomata, että pojat noudattivat ottelua varten sovittua pelitaktiikka ja löysivät niitä tiloja, joita olimme videolta katsoneet.

Kokoonpano ja maalintekijät: Tommi Haverinen, Mikael Manderoos 1, Edward Hammarberg, Santeri Maijala 2, Robert Bäckman 1, Ronny Nummelin, Lasse Louevuo, Miska Henriksson 10, Eero Laine 4, Oliver Nordlund 6, Oscar Snellman, Kalle Kankaanpää 2, Joonas Klama, Henry Juslin 1, Edvard Tilles, Edwin Voutilainen 3