Tiedotteet

Miesten käsipallomaajoukkue nimetty EM2022-karsinnan päätösotteluihin

Suomen miesten käsipallomaajoukkue kohtaa EM2022-karsintojen kahdessa viimeisessä ottelussaan Pohjois-Makedonian kotona ja Tanskan vieraissa. Maajoukkueen valmennusjohto Ola Lindgren ja Teddy Nordling ovat nimenneet ryhmänsä huhti-toukokuun vaihteessa pelattaviin otteluihin. Lue lisää

In Memoriam valmentaja Leo Häikeläinen

Myös Suomessa vuosikymmenet vaikuttanut virolainen valmentaja Leo Häikeläinen on nukkunut pois 88 vuoden ikäisenä.

Moni meistä muistaa Leon käsipallolle omistautuneena, välillä tempperamenttisenakin valmentajana.

 

Leo oli perustamassa Vantaan Spartaa ja toimi valmentajana myös Spartassa ja Dickenissä.

Suomen Käsipalloliitto kunnioittaa Leo Häikeläisen muistoa sekä ottaa osaa läheisten suureen suruun.

 

https://uudis.net/1885862?fbclid=IwAR1YD25YokkYiYhay5YTk_qWMpbtHcnEudSn3P7X6dAqA_MZ1LOpEMppB04

http://www.handball.ee/est/g1/Meie-seast-lahkus-teenekas-kasipallitreener-Leo-Haikelainen?&filter_otsing_uudis_rubriik_id=4&fbclid=IwAR1EdZZ0clX5CJXuzZgP5dBOzkYCLuBzW3UzBbY6HJdl6kuS4XFXZQuzrM0

Käsipalloliiton kilpailutoiminta keväällä

Käsipalloliiton kilpailutoiminta

Käsipalloa pelataan neljän sairaanhoitopiirin alueella: HUS-alue, Kanta-Häme, Varsinais-Suomi ja Pirkanmaa, joista kaikkien on ilmoitettu olevan koronavirusepidemian leviämisvaiheessa.

Harjoittelussa noudatetaan sairaanhoitopiirien ja kuntien/kaupunkien antamia ohjeita, jotka voivat olla erilaisia paikkakuntien/sairaanhoitopiirien välillä ja muuttuvat koronaepidemian eri vaiheiden mukaan.

Tutustukaa juniorikäsipallovalmennus -Facebook-sivustoon, josta löytyy mm. lähikontakteja välttäviä harjoitusvinkkejä. Sivustolle saa jakaa lisää hyödyllisiä vinkkejä.

Olympiakomitean suositukset koskien urheilua rajoitusten aikana täällä.

OTTELUT

Miesten SM-liiga ja naisten SM-sarja

 • SM-liigaa ja SM-sarjaa voidaan pelata kaikkialla tällä hetkellä.
 • Ottelut pelataan viranomaisohjeistuksia noudattaen ilman yleisöä leviämisalueilla.
 • Otteluista tietoa tarkemmin SM-liigan ja SM-sarjan omilla sivuilla.
 • Naisten SM-tasonmittaussarjaa ei pelata.

Miesten 1. divisioona

 • Miesten 1. divisioonaa voidaan pelata, mikäli paikalliset rajoitukset eivät sitä estä.
 • Ottelut pelataan viranomaisohjeistuksia noudattaen ilman yleisöä leviämisalueilla.
 • Miesten 1. divisioonassa pelataan ainakin 1. kierros loppuun saakka sekä 2. kierrosta niin paljon kuin mahdollista.
 • Viimeinen mahdollinen pelipäivä 23.5.
 • Karsintaa 1. ja 2. divisioonan välillä ei pelata.
 • Ilmoittautuminen kaudelle 2021-22 1. tai 2. divisioonaan. Joukkuemäärän perusteella on mahdollista, että syksyllä 2021 pelataan kaikkien ilmoittautuneiden joukkueiden kesken ensin karsintasarja 1. divisioonaan lohkoissa.
 • LähiTapiola-tulospalvelusta näkee kulloinkin voimassa olevan tilanteen otteluiden osalta. Käytännössä vain yksittäisiä otteluita pystytään hallien sulkemisen takia pelaamaan.

Naisten 1. divisioona

 • Naisten 1. divisioonaa voidaan pelata, mikäli paikalliset rajoitukset eivät sitä estä.
 • Ottelut pelataan viranomaisohjeistuksia noudattaen ilman yleisöä leviämisalueilla.
 • Naisten 1. divisioonassa pelataan 1. kierros loppuun saakka. Ylempää ja alempaa jatkosarjaa ei pelata, eikä myöskään SM-tasonmittaussarjaa.
 • Viimeinen mahdollinen pelipäivä 23.5.
 • LähiTapiola-tulospalvelusta näkee kulloinkin voimassa olevan tilanteen otteluiden osalta. Käytännössä vain yksittäisiä otteluita pystytään hallien sulkemisen takia pelaamaan.

Miesten 2. divisioona

 • Kilpailutoiminta on keskeytetty toistaiseksi.
 • Miesten II-divisioonasta on vähennetty 3. kierros pois.
 • Viimeinen mahdollinen pelipäivä 23.5.
 • Karsintaa 1. ja 2. divisioonan välillä ei pelata.
 • Ilmoittautuminen kaudelle 2021-22 1. tai 2. divisioonaan. Joukkuemäärän perusteella on mahdollista, että syksyllä 2021 pelataan kaikkien ilmoittautuneiden joukkueiden kesken ensin karsintasarja 1. divisioonaan lohkoissa.

Naisten 2. divisioona

 • Kilpailutoiminta on keskeytetty toistaiseksi.
 • Naisten II-divisioonasta on vähennetty 2. kierros pois.
 • Viimeinen mahdollinen pelipäivä 23.5.

Miesten 3. divisioona

 • Kilpailutoiminta on keskeytetty toistaiseksi.
 • Miesten III-divisioonasta on vähennetty 3. kierros pois.
 • Viimeinen mahdollinen pelipäivä 23.5.

Juniorisarjat

 • Kilpailutoiminta on keskeytetty toistaiseksi.
 • D-F -junioreissa pyritään pelaamaan kesken jääneestä kierroksesta eteenpäin toukokuun loppuun saakka, kun kilpailutoiminta aukeaa.
 • A-C -junioreissa pyritään pelaamaan kesken jääneestä kierroksesta eteenpäin ja sen jälkeen laajennetut pudotuspelit ennen mitaliotteluita/Final Foureja.
 • LähiTapiola Final Four -turnauksia on siirretty jo aiemmin eteenpäin. Päivitetty aikataulu täällä.

LähiTapiola-tulospalvelussa näet kulloinkin voimassa olevan tilanteen otteluiden osalta.

T04-maajoukkuerinki nimetty

T04-05-ikäluokan valmistautuminen elokuussa pelattaviin W17 EM-kisoihin jatkuu koronasta huolimatta. T04-maajoukkueryhmän leirejä on jouduttu pandemian vuoksi siirtämään talven ajalta kahdesti. Nyt julkaistaan T04-maajoukkuerinki, joka muodostaa T04-maajoukkuetoiminnan ytimen. 

Ensimmäistä kertaa Kisakallion yläkoululeiritysjärjestelmässä mukana oleva nuorten maajoukkueryhmä on ollut kuluvana kautena leirillä kolmesti. Leirityskalenterissa on ollut neljä yläkoululeirityksiin kuuluvaa leiriä ja näillä leireillä on ollut kutsuttuna kaksi isoa ryhmää pelaajia. Urheilijat kevään leireille valitaan maajoukkueringin lisäksi tyttöjen 2004-2005 ikäluokasta ja leiriryhmät muodostetaan tason perusteella.  

Tarkoituksena on edelleen, että maajoukkueen kevään leireillä olisi mukana yhteensä noin 40 urheilijaa kahdessa ryhmässä. Kaikilla leirille valituilla on jokaisella leirillä edelleen mahdollisuus kehittyä maajoukkuevalmentajien treeneissä ja Kisakallion asiantuntijoiden avulla. Maajoukkuerinkiin voidaan tehdä muutoksia tarvittaessa. 

Kesäkuussa tulee olemaan nuorten maajoukkueiden suurleiri Kisakalliossa, ja sinne tullaan kutsumaan 25 urheilijaa. Suurleirin jälkeen tullaan valitsemaan kesäkuussa lopullinen maajoukkue W17 Euro Championship -kisoihin Liettuaan 7.-15.8.2021. 

T04-maajoukkueen päävalmentaja on Sam Kihlstedt. Joukkueen fysioterapeutti on Carolina Böckelman ja joukkueenjohtaja Sini Forsblom.

***tiedotetta korjattu klo 10.15: B-EM-kisat muutettu termiin Euro Championship

T04-maajoukkuerinki:

Backlund Emelie PIF
Burns Sophie KyIF
Bäckström Andrea Dicken
Foley Natasha KyIF
Goman Sofia KyIF
Grönmark Jannie HIFK dam
Gratchev Anni PIF
Heinonen Louise GrIFK
Hyry Venla KyIF
Juvala Annika HIFK
Järnström Ellen Dicken
Kanninen Nea KyIF
Kosonen Ilona Sparta
Larsson Isabel HIFK
Mannila Emma KyIF
Maristo Milla Sparta
Nousiainen Ida KyIF
Nynäs Cassandra KyIF
Paukku Ella KyIF
Pennanen My KyIF
Perho Joanna ÅIFK
Perttula Kia PIF
Rignell Maj HIFK
Rots Noa Dicken
Ruth Sofia Dicken
Söderlund Freja PIF
Udd Melanie BK-46
Usva Caisla KyIF
Valkamo Ella GrIFK
Viljanen Melinda Dicken
TSUA logo 2021

Käsipallon ja korkeakouluopintojen yhdistäminen Turun seudun Urheiluakatemiassa

Turkuun korkeakouluopintojaan suunnittelevan käsipalloilijan on mahdollista hakea Turun seudun Urheiluakatemian korkea-asteelle. Urheilun ja opintojen yhdistäminen korkeakouluopiskelijoille onnistuu Turun yliopistossa, Åbo Akademissa ja Turun ammattikorkeakoulussa, jotka toimivat yhteistyössä urheiluakatemian kanssa. Korkeakoulujen yhteishaku on avoinna keväällä 17.-31.3.2021.

Korkeakoulussa opiskelevan käsipalloilijan on mahdollista osallistua käsipallon lajiryhmän aamuharjoituksiin 1-4 kertaa viikossa, osallistua urheiluakatemian fysiikkavalmentajien ominaisuusharjoituksiin tai suorittaa oheisharjoittelua joko omatoimisesti tai lajivalmentajan ohjauksessa koulupäivien lomassa.

Lue Åbo Akademiin kemiantekniikkaa lukemaan tulleen Peik Sjöblomin mietteistä ja akatemian mahdollisuuksista: Esittelyssä Peik Sjöblom | Turun seudun urheiluakatemia

Urheiluakatemia mahdollistaa määrätietoisen harjoittelun

Turkulaisessa korkeakoulussa opiskelevalle käsipalloilijalle urheiluakatemia tarjoaa mm. maksuttomat oheisharjoittelutilat lähellä oppilaitoksia ja akatemian asiantuntijaverkoston käyttöönsä. Urheiluakatemian asiantuntijapalveluihin sisältyy mm. hieronnat, fysioterapia- ja lääkäripalvelut sekä tarvittaessa lisätukea urheilijan opintojen ohjaukseen.

Urheiluakatemian korkea-asteen jäsenyys myönnetään vuodeksi kerrallaan ja on urheilijalle maksuton.

Turussa urheiluakatemian käsipallon lajiryhmän toiminnasta ja koordinoinnista vastaa Aku Kuusisto yhteistyössä akatemian ominaisuusvalmentajien, asiantuntijoiden ja huippu-urheilukoordinaattoreiden kanssa.

Ammattikorkeakoulussa harjoittelun voi lukea osaksi opintoja

Turun ammattikorkeakoulussa opiskelevan ja urheiluakatemiaan valitun opiskelijan on mahdollista suorittaa urheiluakatemian valmennuksena vähintään 15 ja enintään 30 opintopistettä urheiluvalmennuskokonaisuuksia, jotka hyväksiluetaan suoraan ammattikorkeakoulututkintoon.

Lisätietoa Turun seudun Urheiluakatemian korkea-asteelle hakemisesta: Huippu-urheilijan haku Turun seudun Urheiluakatemiaan | Turun seudun urheiluakatemia

Lisätietoa TSUA:n käsipalloryhmän toiminnasta:

Aku Kuusisto
+358445180299
aku.kuusisto@turku.fi

Turun seudun Urheiluakatemia Käsipalloliiton sivuilla: Turun seudun Urheiluakatemia – Suomen Käsipalloliitto (finnhandball.net)

Ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen suomen- ja ruotsinkielisten koulutusten opiskelijavalinnan tuloksia julkistetaan kesäkuun loppupuolella. Hae mukaan Urheiluakatemiaan!

Kutsu tyttöjen T04-maajoukkueen katsastusleirille

Talvelta jouduttiin siirtämään kaksi T04-ryhmän maajoukkueleiriä, joulukuulta ja maaliskuulta. Ensimmäinen siirretty leiri tullaan järjestämään 8.-11.4.2021, jos viranomaissuositukset tämän sallivat. Varmistus leirin järjestämisestä ilmoitetaan sähköpostitse viikkoa ennen leirin alkua, jolloin myös ilmoittautumislinkit aukeavat.

8.-11.4.2021 leiri alkaa torstai-iltana klo 17.00 ja päättyy sunnuntaina noin klo 17.00. Leirin tarkempi aikataulu tullaan vahvistamaan lähempänä leiriajankohtaa. Leirille kutsuttujen pelaajien lista on alla. 

Painotamme, että Kisakalliossa järjestetyillä yläkoululeireillä ei ole tähän mennessä ollut yhtään covid-19 tapausta.

Toisen leirin ajankohta toukokuussa

Toinen siirretty leiri tullaan järjestämään 6.-9.5.2021, jos viranomaissuositukset tämän sallivat. Myös tämän leirin järjestäminen tulee varmistumaan vasta hyvin lähellä varsinaista leiriajankohtaa. 6.-9.5.2021 leiri alkaa torstaiaamuna klo 9.00 ja päättyy sunnuntaina noin klo 13.00. Leirin tarkempi aikataulu tullaan vahvistamaan lähempänä leiriajankohtaa.

 

Leirit ovat osa T04-maajoukkueen valmistautumista elokuussa pelattaviin W17 EM-kisoihin.

8.-11.4. leirille kutsutut pelaajat:

Adolfsson Alice PIF
Aitio Anastasia KyIF
Andberg Sara SIF
Backlund Emelie PIF
Broman Nicole SIF
Brunberg Charlotta Akilles
Burns Sophie KyIF
Bygglin Sandra Dicken
Bäckström Andrea Dicken
Fagerholm Linnea HIFK dam
Foley Natasha KyIF
Goman Sofia KyIF
Gratchev Anni PIF
Grönqvist Freja HIFK dam
Grönmark Jannie HIFK dam
Haakana Nicole HIFK dam
Heinonen Louise GrIFK
Hyry Venla KyIF
Juvala Annika HIFK
Järnström Ellen Dicken
Kanninen Nea KyIF
Kaur Bakashvir Cocks
Kosonen Ilona Sparta
Kunttu Ronya Atlas
Laaksonen Unni GrIFK
Larsson Isabel HIFK
Latvala Emma KyIF
Ljungberg Malva HIFK dam
Loikas Veera ÅIFK
Lukander Inka ÅIFK
Mannila Emma KyIF
Maristo Milla Sparta
Markkanen Lydia Atlas
Nordling Ida Dicken
Nousiainen Ida KyIF
Nylander Alina Akilles
Nynäs Cassandra KyIF
Nyrhinen Emmi-Roosa Sparta
Nyström Frida PIF
Opperman Kira-Maria HIFK dam
Paukku Ella KyIF
Pennanen My KyIF
Penttilä Maija PIF
Perho Joanna ÅIFK
Perttula Kia PIF
Reinikainen Enna SIF
Rignell Maj HIFK
Rots Noa Dicken
Ruth Sofia Dicken
Ruusila Annika KyIF
Räihä Elin Dicken
Räsänen Natalie KyIF
Salmela Amelia GrIFK
Salmela Siiri KyIF
Saxberg Emma Dicken
Serovuo Cecilia Sparta
Siggberg Celina Dicken
Sigwo Sigwo Linda Sparta
Suojanen Stella PIF
Söderlund Freja PIF
Taskinen Ruska Cocks
Udd Melanie BK-46
Usva Caisla KyIF
Valkamo Ella GrIFK
Vasara Wilma GrIFK
Viljanen Melinda Dicken
Våg Sofia ÅIFK
Wacklin Helmi Sparta
Wilen Lillemor HIFK dam

Kutsu tyttöjen 2006/2007 yläkoululeiritykseen

Maaliskuulta siirtynyt leiritys tullaan järjestämään 17.-20.5.2021, jos viranomaissuositukset tämän sallivat. Varmistus leirityksen järjestämisestä ilmoitetaan viikkoa ennen leirin alkua, jolloin myös ilmoittautumislinkit aukeavat.

Yläkoululeiritykset ovat osa maajoukkuepolkua, jonka tarkoitus on auttaa nuoria kasvamaan urheilijoiksi. Leiritykset ovat olympiakomitean koordinoima ja hyväksymä leiritysmalli, jonka järjestävät yhteistyössä urheiluopistot, urheiluakatemiat ja lajiliitot. Yläkoululeirien tavoitteena on auttaa huipulle pyrkiviä urheilijoita ja heidän valmentautumista sekä tukea urheilijoiden opiskelua.

Asenne ja motivaatio kehittyä urheilijana ovat kriteerit, joiden mukaan pelaajat valitaan leirille. Lajitaidot, pituus ja kätisyys katsotaan hyödyksi.

Käytäntö:

Yläkoululeirit alkavat maanantaiaamuna ja päättyvät torstai-iltana. Leirien aikana nuoret saavat opetusta liiton lajivalmentajilta sekä Kisakallion valmentajilta ja opettajilta. Leirit järjestetään yhteistyössä koulujen kanssa ja nuoret tekevät koulutehtäviä leirien aikana. Kouluyhteistyön takaamiseksi seurojen on hyvä olla yhteydessä kouluihin ja tähän saa tukea lajiliiton yhteyshenkilöiltä.

Ilmoittautuminen leirille:

Leiri ilmoittautuminen tulee perheille myöhemmin, kuten aikaisemmin on ilmoitettu leirin pitämisestä päätetään tammikuun alussa.

Leirille kutsutut pelaajat:

Kutsumme leiritykseen ison määrän pelaajia, jotta voimme varmistua tässä haastavassa tilanteessa leirin järjestymisen. Haluamme myös tarjota kaikille pelaajille, jotka ovat kauden alussa halukkuutensa ilmoittaneet mahdollisuuden leiriosallistumiseen vielä kertaalleen.

Haluamme painottaa, että Kisakalliossa järjestetyillä yläkoululeireillä ei ole ollut yhtään Covid-19 tapausta.

Karlsson Juni Akilles
Karppinen Lotta Atlas
Kallio Stella Atlas
Fagerström Erin BK-46
Grönroos Josefine BK-46
Nordström Miranda BK-46
Sundäng Julia BK-46
Lindén Moa BK-46
Berglund Alexandra BK-46
Fyhrqvist Anni Cocks
Kitinoja Kerttu Cocks
Laakso Saara Cocks
Liikala Ella Cocks
Lundahl Alma Cocks
Lähteenmäki Ella Cocks
Nikkola Pihla Cocks
Pesonen Pihla Cocks
Peura Aino Cocks
Peura Iida Cocks
Rinta-Paavola Vivia Cocks
Salama Enna Cocks
Virman Ilona Cocks
Avellan Minea Dicken
von Knorring Corinne Dicken
Keinänen Elsa Dicken
Sahlstedt Nea Dicken
Holmberg Emilia Dicken
Sjölund Maya Dicken
Heinrichs Cecilia Dicken
Mbembela Kia Dicken
Sjöstrand Jill Dicken
Thorhallsdottir Asta Dicken
Eskelin Isabella GrIFK
Mecklin Sophie GrIFK
Halio Sinna GrIFK
Kettunen Selma GrIFK
Ruohomaa Bianca GrIFK
Meinander Sara GrIFK
Juthström Alexandra GrIFK
Pihlajamaa Lilja GrIFK
Roth Tilda HC HIK
Kyynäräinen Malin HIFK dam
Orthaber Chiara HIFK dam
Saunamäki Vera HIFK dam
Salorinne Kajsa HIFK dam
Siltanen Inna HIFK dam
Lodenius Jannika KyIF
Räsänen Madeleine KyIF
Johansson Minea KyIF
Koivusaari Camilla KyIF
Grundfelt Ellen KyIF
Welander Sienna KyIF
Wulff Lotta PIF
Laurén Ingrid PIF
Hynynen Li PIF
Lindström Amanda PIF
Le Grand Ellen PIF
Ekebom Enni SIF
Kajasviita Iina SIF
Wasström Daniela SIF
Puumalainen Hilda SIF
Bollström Linda SIF
Björklöf Isabell ÅIFK
Lindroos Lotta ÅIFK
Rönnlund Cecilia ÅIFK
Varjo Ida ÅIFK
Leinonen Isabell Akilles
Tolsa Ida Akilles
Langhoff Livia Akilles
Berghäll Sonja Atlas
Ekström Danica Atlas
Baarman Siri BK-46
Westerlund Elin BK-46
Ingberg Fanny BK-46
Jung Tinja BK-46
Behm Daniela BK-46
Adamsson Li BK-46
Fagerlund Frida BK-46
Laakso Seela Cocks
Yksjärvi Sini Cocks
Stedt Stella Dicken
Talasmäki Louisa Dicken
Wiik Amanda Dicken
Christiansen Elin Dicken
Opperman Clarissa Dicken
Hagman Sofia Dicken
Siggberg Emilia Dicken
Ylikangas Ronja Dicken
Nilsson Venla Dicken
Immonen Ia GrIFK
Degerth Jeanette GrIFK
Bäckström Elsa GrIFK
Como Clara GrIFK
Taipale Liina GrIFK
Eskelin Alva GrIFK
Nerdrum Jennie GrIFK
Karvonen Isabel GrIFK
Isabel Fant Isabel GrIFK
Nea Sairanen Nea GrIFK
Vaenerberg Fanny GrIFK
Nordström Alisa HC HIK
Nordlund Lana HC HIK
Kari Emma HC HIK
Nordström Moa HC HIK
Bolding Felicia HIFK dam
Juvala Linda HIFK dam
Kennedy Chloe HIFK dam
Forsström Fredrica HIFK dam
Koskue Ellen HIFK dam
Lonka Sofia HIFK dam
Johansson Freja HIFK dam
Häggström Vera HIFK dam
Ertiö Amanda HIFK dam
Meltovaara Fia HIFK dam
Parvinen Ida KyIF
Järvinen Emilia KyIF
Huuhtanen Saga KyIF
Tallberg Erica KyIF
Leislahti Frida KyIF
Ojala Pihla KyIF
Björkqvist Trine KyIF
Fagerholm Elin KyIF
Blomqvist Lena PIF
Lehtinen Engla PIF
Nyberg Rebecca PIF
Ström Matilda PIF
Siivonen Freja PIF
Miettinen Siiri SIF
Urpilainen Emma SIF
Tolvanen Lina SIF
Wunsch Nella SIF
Lindbom Hilda SIF
Tötterman Ida SIF

 

Jaakko Horelli

Koulutuspäällikkö – Chief of education
Valmentaja – Coach

Suomen Käsipalloliitto
Finlands Handbollförbund
Finnish Handball Federation

Valimotie 10
00380 Helsinki
Mobile + 358 40  631 4154
Email jaakko.horelli@finnhandball.net
www.finnhandball.net

Kutsu poikien 2004/2005 maajoukkueen katsastusleirille

Maaliskuulta siirretty leiritys tullaan järjestämään 3.-6.5.2021, jos viranomaissuositukset tämän sallivat. Varmistus leirityksen järjestämisestä ilmoitetaan viikkoa ennen leirin alkua, jolloin myös ilmoittautumislinkit aukeavat.

Tulemme leirityksessä katsastamaan pelaajiston kesällä pelattavaan European Open maajoukkueturnaukseen heinäkuun alussa.

Käytäntö:

Leiritys alkaa maanantaiaamuna ja päättyy torstai-iltana. Leirien aikana nuoret saavat opetusta liiton lajivalmentajilta sekä Kisakallion valmentajilta ja opettajilta. Leirit järjestetään yhteistyössä koulujen kanssa ja nuoret tekevät koulutehtäviä leirien aikana. Kouluyhteistyön takaamiseksi seurojen on hyvä olla yhteydessä kouluihin ja tähän saa tukea lajiliiton yhteyshenkilöiltä.

Ilmoittautuminen leirille:

Leiri ilmoittautuminen avautuu viikkoa ennen leirin alkua ja lähetämme ilmoittautumislinkin perheille silloin

Leirille kutsutut pelaajat:

Haluamme painottaa, että Kisakalliossa järjestetyillä yläkoululeireillä ei ole ollut yhtään Covid-19 tapausta.

 

Päivitetty 11.4.2021: listalle lisätty kaksi nimeä.

Bergholm Maximilian GrIFK
Blomqvist John PIF
Fältskog Ludwig Limhamn
Granfors Carlo Dicken
Haga Christian Dicken
Hagman Liam BK-46
Hagström Joel HIFK
Hanski Victor GrIFK
Hellbom Viking GrIFK
Hellman Eddie Dicken
Hofmann Jussi TSV Allach
Hofmann Paavo TSV Allach
Holmberg Eero HIFK
Hållman Niko Cocks
Joensuu Roni SIF
Jonsson Daniel Dicken
Kangasniemi Juuso Cocks
Knaapinen Jooa BK-46
Kolkki Altti HIFK
Koskela Anselmi Cocks
Koskue Anton HIFK
Kronberg Aaron PIF
Kullberg Robin BK-46
Laine Eemil ÅIFK
Laustola Onni ÅIFK
Lundell Rasmus SIF
Lundqvist Linus BK-46
Malkamäki William ÅIFK
Meinander Jakob HIFK
Männikkö Emil HIFK
Nokkala Eetu Cocks
Nurmi Nicke ÅIFK
Nyberg Jasper BK-46
Nylund Jim HK Malmö
Ojala Marcus BK-46
Paldanius Victor H43 Lund
Pettersson Lucas Dicken
Ranta-aho Liam PIF
Reenpää Nicolas HIFK
Roos Ivan BK-46
Sandin Oliver BK-46
Segersven Alexander GrIFK
Sjöholm William Turku HC
Sjöstedt Axel SIF
Sjöstrand Noel GrIFK
Stranden Konsta ÅIFK
Suntila Telmo Turku HC
Suopajärvi Oskari BK-46
Tamminen Joona Cocks
Törn Julius ÅIFK
Wickström Vidar Dicken
Viita Urho Cocks
Wikman Robin PIF
Von Troil Fredrik GrIFK

 

Terveisin,

 

Jaakko Horelli

Koulutuspäällikkö – Chief of education
Valmentaja – Coach

Suomen Käsipalloliitto
Finlands Handbollförbund
Finnish Handball Federation

Valimotie 10
00380 Helsinki
Mobile + 358 40  631 4154
Email jaakko.horelli@finnhandball.net
www.finnhandball.net

Kutsu poikien 2006/2007 yläkoululeiritykseen

Maaliskuulta siirtynyt leiritys tullaan järjestämään 10.-13.5.2021, jos viranomaissuositukset tämän sallivat. Varmistus leirityksen järjestämisestä ilmoitetaan viikkoa ennen leirin alkua, jolloin myös ilmoittautumislinkit aukeavat.

Yläkoululeiritykset ovat osa maajoukkuepolkua, jonka tarkoitus on auttaa nuoria kasvamaan urheilijoiksi. Leiritykset ovat olympiakomitean koordinoima ja hyväksymä leiritysmalli, jonka järjestävät yhteistyössä urheiluopistot, urheiluakatemiat ja lajiliitot. Yläkoululeirien tavoitteena on auttaa huipulle pyrkiviä urheilijoita ja heidän valmentautumista sekä tukea urheilijoiden opiskelua.

Käsipallon yläkoululeirityksiä järjestetään 4 per ikäluokka. Jokaiselle leirille osallistuu noin 50 pelaajaa. Pelaajat leireille valitaan yhteistyössä liiton ja seurojen valmentajien kanssa.

Kaudelle 2020-2021 leiritykseen ilmoitettuja pelaajia on huomattavan paljon, paikkamääristä johtuen joudumme kierrättämään pelaajia ison määrän. Jos kutsua ei ensimmäiselle leirille tule, ei kannata luovuttaa, kaikki ilmoitetut pelaajat pääsevät kauden jossain vaiheessa leirille mukaan.

Asenne ja motivaatio kehittyä urheilijana ovat kriteerit, joiden mukaan pelaajat valitaan leirille. Lajitaidot, pituus ja kätisyys katsotaan hyödyksi.

Pojat 2006/2007 osallistuvat ensimmäiseen kansainväliseen kilpailuunsa maajoukkueen Göteborgissa kesällä 2022, kun siellä pelataan European Open -turnaus.

Käytäntö:

Yläkoululeirit alkavat maanantaiaamuna ja päättyvät torstai-iltana. Leirien aikana nuoret saavat opetusta liiton lajivalmentajilta sekä Kisakallion valmentajilta ja opettajilta. Leirit järjestetään yhteistyössä koulujen kanssa ja nuoret tekevät koulutehtäviä leirien aikana. Kouluyhteistyön takaamiseksi seurojen on hyvä olla yhteydessä kouluihin ja tähän saa tukea lajiliiton yhteyshenkilöiltä.

Ilmoittautuminen leirille:

Leiri ilmoittautuminen tulee perheille myöhemmin, kuten aikaisemmin on ilmoitettu leirin pitämisestä päätetään tammikuun alussa.

Leirille kutsutut pelaajat:

Kutsumme leiritykseen ison määrän pelaajia, jotta voimme varmistua tässä haastavassa tilanteessa leirin järjestymisen. Haluamme myös tarjota kaikille pelaajille, jotka ovat kauden alussa halukkuutensa ilmoittaneet mahdollisuuden leiriosallistumiseen vielä kertaalleen.

Haluamme painottaa, että Kisakalliossa järjestetyillä yläkoululeireillä ei ole ollut yhtään Covid-19 tapausta.

 

SUKUNIMI ETUNIMI SEURA
Aalto Oliver Atlas
Achkir Hamdaoua Karim PIF
Af Hällström Teddy GrIFK
Ahlbäck Filip Dicken
Ahonen Miikael Cocks
Ahoniemi Aleksi Cocks
Airosto Linus PIF
Allonen Elis Dicken
Antinsalo Denali Cocks
Aspelin Henri Akilles
Backlund Nico PIF
Backman Jimi HC HIK
Berghäll Frank Atlas
Berglund Arne Dicken
Blomqvist Oliver PIF
Collin Tony Atlas
Dahlberg Hugo Dicken
Ekström Rufus HIFK
Erlund Mikael Dicken
Fagerström Miguel GrIFK
Forsen Walter SIF
Gardziella Joona HIFK
Glad Kristian Cocks
Harjanne Rasmus ÅIFK
Hartikainen Maxim HIFK
Heikius Noah PIF
Heinonen Vincent GrIFK
Hellberg Venni Cocks
Helldan Anselmi HIFK
Hernelahti Viktor GrIFK
Hyppönen Anton GrIFK
Hyvönen Lenni THC
Hämäläinen Joonatan Atlas
Högblom Jonathan GrIFK
Höysti Isac Akilles
Jaari Noah GrIFK
Jahkonen Miska Cocks
Jauhiainen Jaakko Cocks
Joutsimo Thomas GrIFK
Järnström Kevin Dicken
Kallionalusta Venne Cocks
Kanninen Roni SIF
Karlsson Conny SIF
Karlsson Julius Akilles
Karrento Lenni ÅIFK
Kavander Lucas HIFK
Knaapinen Oskar BK-46
Koistinen Milo HIFK
Komi Jaakko ÅIFK
Koskimies Aaro Cocks
Lagus Topias THC
Lahtinen Thomas Atlas
Laverman Lenni THC
Leppänen Vili HIFK
Lindholm Evert GrIFK
Lindqvist Alfons BK-46
Ljunggren Lukas BK-46
Lund Elmer HC HIK
Lundahl Konsta Cocks
Lundell Elias SIF
Lyytinen Alex Atlas
Löfberg Albert BK-46
Löfberg Luukas Cocks
Maksimainen Aatos GrIFK
Malkamäki Oliver ÅIFK
Marchuk Niklas SIF
Maskula Castor THC
Mecklin Sebastian GrIFK
Miller Edvin SIF
Myllys Mikael SIF
Nyström Nicolas Dicken
Paadar Sammeli Cocks
Paakkola Juuso Cocks
Perho William ÅIFK
Pråhl Liam BK-46
Rantanen Atte PIF
Riihelä Elias Cocks
Roth Edvin HC HIK
Ruisniemi Jasper SIF
Salakari Elias GrIFK
Sandholm Lukas PIF
Sannholm Olle HC HIK
Saxén Aron Dicken
Segersven Sebastian GrIFK
Segersvärd Kevin BK-46
Sevòn Alvar BK-46
Siro Robert SIF
Sivén Oliver HIFK
Sjöblom Astor BK-46
Sjöholm Albert THC
Sjöholm Erik THC
Sten Cedric GrIFK
Suojanen Philip PIF
Suutari Benjamin BK-46
Tallqvist John BK-46
Tulander Daniel Cocks
Tuomaala Tobias PIF
Ukkonen Viljo HIFK
Vainionpää Oskari Cocks
Waismaa Zacharias Atlas
Wasström Albin BK-46
Westerlund Isak PIF
Westerlund Tomas SIF
Wickström Aron PIF
Ylitalo-Phillips Erkki BK-46
Åkerman Emil GrIFK
Östberg Marckus SIF
Öunap Leon Dicken

 

 

Jaakko Horelli

Koulutuspäällikkö – Chief of education
Valmentaja – Coach

Suomen Käsipalloliitto
Finlands Handbollförbund
Finnish Handball Federation

Valimotie 10
00380 Helsinki
Mobile + 358 40  631 4154
Email jaakko.horelli@finnhandball.net
www.finnhandball.net

Naisten maajoukkue kesäkuussa Färsaarille

Naisten käsipallon EM-karsintalohkot arvottu

Käsipallon naisten EURO2022-turnauksen karsinnan ensimmäisen vaiheen lohkot arvottiin keskiviikkona 17.3. Euroopan käsipalloliiton EHF:n päämajassa Wienissä. Lue lisää

Puhtaasti paras -verkkokoulutuksen voi suorittaa nyt useilla kielillä

Puhtaasti paras -verkkokoulutus on mahdollista tehdä suomen lisäksi nyt myös ruotsiksi tai englanniksi.

Puhtaasti paras on verkkokoulutus, jonka avulla niin urheilijat, urheilijan tukihenkilöt kuin kaikki muutkin urheilutoimijat voivat oppia ja varmistaa tietonsa antidopingasioista. Koulutuksen sisältö perustuu Maailman antidopingsäännöstöön, joka tuli voimaan 1.1.2021.

Verkkokoulutuksen suoritus on voimassa kaksi vuotta. Vuoden 2021 alussa edellisen Puhtaasti paras -verkkokoulutuksen suoritukset nollaantuivat uuden säännöstön tullessa voimaan, joten uusi päivitetty koulutus pitäisi tehdä nyt kokonaisuudessaan.

Puhtaasti paras -verkkokoulutuksen sisältö on jaettu kuuteen aihealueeseen, joissa on tietoa antidopingasioista Maailman antidopingsäännöstön ja Kansainvälisen koulutusstandardin sisältövaatimukset huomioiden. Verkkokoulutuksessa on myös videoita sekä harjoitus- ja pohdintatehtäviä. Koulutuksen suorittamiseen kuluu noin 35 minuuttia. Koulutusta ei tarvitse suorittaa kerralla, koska suoritukset tallentuvat ohjelmaan. Kurssin suorittamiseksi tulee loppukoe tehdä hyväksytysti. Hyväksytyn suorituksen päätteeksi saa diplomin, jonka avulla voi osoittaa suorittaneensa koulutuksen.

Verkkokoulutuksen voi tehdä myös mobiililaitteilla. Verkkokoulutuksen suorittamisen jälkeen aiheisiin pääsee palaamaan uudelleen vapaassa järjestyksessä.

Verkkokoulutus sisältää seuraavat aihealueet:

 • Antidopingsäännöstöt
 • Dopingrikkomukset
 • Dopingin seuraukset
 • Kielletyt aineet ja menetelmät
 • Erivapaudet
 • Ravintolisät
 • Dopingvalvonta
 • Puhtaan urheilun periaatteet ja arvot

Urheilutoimijoita kannustetaan ottamaan kuva suoritetusta diplomista ja jakamaan kuvan sosiaalisessa mediassa aihetunnisteella #puhtaastiparas. Tällä tavoin urheilija osoittaa seuraajilleen urheilevansa reilun pelin arvojen mukaisesti.

Lähde: SUEK nettisivut

Patrik Roslander: “Sveitsissä kaikki pelaajista valmennukseen teki osansa.”

Suomen käsipallomaajoukkue hävisi EM-karsintaottelun Sveitsille vieraskentällä sunnuntaina tiukasti maalein 32-30. Lue lisää

Naisten maajoukkue kokoontuu 17.-20.3. leirille Kisakallioon

Naisten maajoukkue kokoontuu leirille Kisakallioon huomenna keskiviikkona 17.3. Poikkeusolosuhteiden vuoksi kaikkien Ruotsissa asuvien pelaajien saaminen Suomeen leirille ei valitettavasti ollut mahdollista, mutta viime hetken muutoksista huolimatta leirille kokoontuu silti hyvä ryhmä valmistautumaan kesäkuun EM-esikarsintaan. Leiri on pitkän tauon jälkeen erittäin tärkeä valmistautumista tuleviin karsintapeleihin. Lue lisää

Skuru Cupen 3.-5.9.2021

3.-5.9.2021 Nacka/Tukholma

 

Luokat:

U16 (2005/2006)

U14 (2007)

U13 (2008)

U12 (2009)

U11 (2010)

U10 (2011)

 

Linkki: https://www.procup.se/cup/34549.htm

Miesten maajoukkue jäi Sveitsin jalkoihin

Miesten maajoukkueen EURO2020-karsinta jatkui torstaina Vantaalla Sveitsille kärsityllä selvällä tappiolla. Loppunumerot kirjattiin maalein 19-32 (8-15).

Melkoisen siipirikkoisena otteluun lähtenyt Suomi pysyi ottelun alun Sveitsin kyydissä hyvän puolustuksen ansiosta. Hyökkäyspäässä oli vastaavasti isoja vaikeuksia Sveitsin puolustuksen murtamisessa. Vielä avausjakson puolivälissä lukemat olivat 4-6.

Vähitellen Sveitsi alkoi kuitenkin lisätä johtoaan. Etenkin Alen Milosevic oli viivalla vaikea pideltävä ja Milosevic kirjasi jo avausjaksolla seitsemän maalia. Suomen maalihanat tyrehtyivät miltei täysin kymmeneksi minuutiksi ja Sveitsi karkasi selvään johtoon, joka tauolle mentäessä oli seitsemän maalia.

Toisen jakson alussa Suomi pääsi kaventamaan parilla maalilla, mutta sen jälkeen Sveitsi paineli omille teilleen. Ero kasvoi kymmeneen maaliin jo ennen jakson puoliväliä ja vieraiden voittomarginaali kasvoi lopulta 13 osumaan.

Suomi teki ottelussa voitavansa, mutta Sveitsin tiivis puolustus ja Andre Schmidin pyörittämä vastustajan hyökkäyspeli oli yksinkertaisesti liikaa.

– Schmid on yksi maailman parhaista pelaajista ja me olimme puolustuksessa yksinkertaisesti myöhässä tilanteista, päävalmentaja Ola Lindgren arvioi.

– Meiltä puuttui kokeneita pelaajia ja tältä ryhmältä yksinkertaisesti rutiinia pelaamisesta tämän tason vastustajaa vastaan. Asenne oli kunnossa, mutta Sveitsi vain oli meitä luokkaa parempi joukkue.

Osa pelaajista joutui poissaolojen takia pelaamaan oudoilla pelipaikoilla ja selkeistä numeroista huolimatta Lindgren näki ottelussa hyvääkin.

– Laitapeli oli meiltä ihan ok ja esimerkiksi Robin Granlunf tuli hyvin mukaan peliin ja oli pirteä.

Kolme maalia heittänyt Granlund itse myönsi, että maalit maistuivat, mutta totesi samalla päävalmentajan tavoin, että Sveitsi oli askeleen edellä.

– Schmid syötti viivalle palloja ja siitä Sveitsi rankaisi. Siinä meidän olisi pitänyt olla enemmän hereillä ja hyökkäyksessä olisi pitänyt pystyä tekemään paikoista paremmin maaleja. Mutta kyllä numerot aika lailla kaiken kertovat, Granlund mietti.

Euro2022-karsintaa, Vantaa:
Suomi – Sveitsi 19-32 (8-15)

Suomen maalintekijät: Robin Granlund 3, Benjamin Helander 3 (1), Roni Syrjälä 3, Anthony Hellakoski 2, Teemu Tamminen 2, Fredrik Forss 1, Max Granlund 1, Ian Martin 1, Gusten Montonen 1, Robin Sjöman 1, Sebastian Säkkinen 1

2 min. ulosajot: Suomi 2 x 2 min., Sveitsi 1 x 2 min.

Miesten käsipallomaajoukkue jatkaa EM-karsintoja kotiottelulla

Vantaan Energia Areenalla pelataan jälleen huipputason käsipalloa torstaina 11.3., kun Sveitsi saapuu Suomen vieraaksi. Suomi ja Sveitsi ovat lohkossa ilman pisteitä Tanskan ja Pohjois-Makedonian ollessa edellä. Lue lisää

huippu-urheilijoille suunnatun liikunnanohjauksen perustutkinnon infotilaisuus TO 11.3.2021 klo 13.00-13.45 ZOOMissa

TERVETULOA huippu-urheilijoille suunnatun liikunnanohjauksen perustutkinnon infotilaisuuteen TO 11.3.2021 klo 13.00-13.45 ZOOMissa

Kisakallion Urheiluopisto ja Urhea käynnistävät pilottina huippu-urheilijoille suunnatun liikunnanohjauksen perustutkinnon Urhean toimintaympäristössä Helsingissä syksyllä 2021.

 

“Urhea liikunnanohjauksen perustutkinnon” kohderyhmänä ovat lukion oppimäärän/ammatillisen perustutkinnon suorittaneet tai toiselta asteelta keväällä 2021 valmistuvat

 • urheilijat, jotka tavoittelevat kansainvälistä huippua samalla pohtien jatko-opintoja
 • ammatti-/huippu-urheilijat, joilla on tavoitteena liikunta-alan ammatti

Infotilaisuudessa saat tietoa koulutuksesta ja ohjeet hakeutumiseen. Tilaisuus on tarkoitettu urheilijoille, valmentajille ja toisen asteen opinto-ohjaajille sekä muille asiasta kiinnostuneille

Aika ja paikka: TO 11.3.2021 klo 13.00-13.45 ZOOMissa

https://zoom.us/j/95016689653?pwd=dE1tUmkyaEEyNnJRR3B6aEdINVNUdz09

Meeting ID: 950 1668 9653

Passcode: 135959

Erillistä ilmoittautumista ei tarvita. Tilaisuus tallennetaan. Tallenne tulee Kisakallion Urheiluopiston sivuille, mistä löytyy jo lisätietoa koulutuksesta https://kisakallio.fi/fi/koulutus/ammatillinen-koulutus/lpt-huippu-urheilijoille. Samalle sivulle avautuu to 11.3. hakulomake.

Voit välittää tämän kutsun eteenpäin!

 

Tapaamisiin verkossa,

Pauliina Hyvönen, apulaisrehtori, Kisakallion Urheiluopisto

Antti Jokinen, opettaja, Kisakallion Urheiluopisto

Tuuli Merikoski, ura-asiantuntija, Urhea

Tuuli Merikoski

ura-asiantuntija

 1. 0400 711728

tuuli.merikoski@urhea.fi

tuuli.merikoski@perho.fi

Käsipalloliiton kilpailutoiminta keväällä

Käsipalloliiton kilpailutoiminta

Käsipalloa pelataan neljän sairaanhoitopiirin alueella: HUS-alue, Kanta-Häme, Varsinais-Suomi ja Pirkanmaa. Näistä HUS-alueen, Kanta-Hämeen ja Varsinais-Suomen Sairaanhoitopiirin on ilmoitettu olevan koronavirusepidemian leviämisvaiheessa.

Harjoittelussa noudatetaan sairaanhoitopiirien ja kuntien/kaupunkien antamia ohjeita, jotka voivat olla erilaisia paikkakuntien/sairaanhoitopiirien välillä ja muuttuvat koronaepidemian eri vaiheiden mukaan.

Tutustukaa juniorikäsipallovalmennus -Facebook-sivustoon, josta löytyy mm. lähikontakteja välttäviä harjoitusvinkkejä. Sivustolle saa jakaa lisää hyödyllisiä vinkkejä.

Olympiakomitean suositukset koskien urheilua rajoitusten aikana täällä.

OTTELUT

Miesten SM-liiga ja naisten SM-sarja

 • SM-liigaa ja SM-sarjaa voidaan pelata kaikkialla tällä hetkellä.
 • Ottelut pelataan viranomaisohjeistuksia noudattaen ilman yleisöä leviämisalueilla.
 • Otteluista tietoa tarkemmin SM-liigan ja SM-sarjan omilla sivuilla.
 • Naisten SM-tasonmittaussarjaa ei pelata.

Miesten 1. divisioona

 • Miesten 1. divisioonaa voidaan pelata, mikäli paikalliset rajoitukset eivät sitä estä.
 • Ottelut pelataan viranomaisohjeistuksia noudattaen ilman yleisöä leviämisalueilla.
 • Miesten 1. divisioonassa pelataan ainakin 1. kierros loppuun saakka sekä 2. kierrosta niin paljon kuin mahdollista.
 • Viimeinen mahdollinen pelipäivä 23.5.
 • Karsintaa 1. ja 2. divisioonan välillä ei pelata.
 • Ilmoittautuminen kaudelle 2021-22 1. tai 2. divisioonaan. Joukkuemäärän perusteella on mahdollista, että syksyllä 2021 pelataan kaikkien ilmoittautuneiden joukkueiden kesken ensin karsintasarja 1. divisioonaan lohkoissa.
 • LähiTapiola-tulospalvelusta näkee kulloinkin voimassa olevan tilanteen otteluiden osalta. Käytännössä vain yksittäisiä otteluita pystytään hallien sulkemisen takia pelaamaan.

Naisten 1. divisioona

 • Naisten 1. divisioonaa voidaan pelata, mikäli paikalliset rajoitukset eivät sitä estä.
 • Ottelut pelataan viranomaisohjeistuksia noudattaen ilman yleisöä leviämisalueilla.
 • Naisten 1. divisioonassa pelataan 1. kierros loppuun saakka. Ylempää ja alempaa jatkosarjaa ei pelata, eikä myöskään SM-tasonmittaussarjaa.
 • Viimeinen mahdollinen pelipäivä 23.5.
 • LähiTapiola-tulospalvelusta näkee kulloinkin voimassa olevan tilanteen otteluiden osalta. Käytännössä vain yksittäisiä otteluita pystytään hallien sulkemisen takia pelaamaan.

Miesten 2. divisioona

 • Kilpailutoiminta on keskeytetty toistaiseksi ainakin 28.3. saakka.
 • Miesten II-divisioonasta vähennetään 3. kierros pois ja pelataan 1. ja 2. kierros loppuun saakka.
 • Viimeinen mahdollinen pelipäivä 23.5.
 • Karsintaa 1. ja 2. divisioonan välillä ei pelata.
 • Ilmoittautuminen kaudelle 2021-22 1. tai 2. divisioonaan. Joukkuemäärän perusteella on mahdollista, että syksyllä 2021 pelataan kaikkien ilmoittautuneiden joukkueiden kesken ensin karsintasarja 1. divisioonaan lohkoissa.

Naisten 2. divisioona

 • Kilpailutoiminta on keskeytetty toistaiseksi ainakin 28.3. saakka.
 • Naisten II-divisioonasta vähennetään 2. kierros pois ja pelataan 1. kierros loppuun saakka.
 • Viimeinen mahdollinen pelipäivä 23.5.

Miesten 3. divisioona

 • Kilpailutoiminta on keskeytetty toistaiseksi ainakin 28.3. saakka.
 • Miesten III-divisioonasta vähennetään 3. kierros pois ja pelataan 1. ja 2. kierros loppuun saakka.
 • Viimeinen mahdollinen pelipäivä 23.5.

Juniorisarjat

 • Kilpailutoiminta on keskeytetty toistaiseksi ainakin 28.3. saakka.
 • Sarjojen loppuun viemiseksi tehdään suunnitelma maaliskuun aikana.
 • LähiTapiola Final Four -turnauksia on siirretty jo aiemmin eteenpäin. Päivitetty aikataulu täällä.

LähiTapiola-tulospalvelussa näet kulloinkin voimassa olevan tilanteen otteluiden osalta.