Tiedotteet

Käsipalloliiton kilpailutoiminta tammi-/helmikuussa

Käsipalloliiton kilpailutoiminta tammi-/helmikuussa

Päivitetty 21.1.

Rajoituksia on jatkettu useilla paikkakunnilla 31.1. saakka ja pidemmällekin. Erityisesti lasten ja nuorten toimintaa saatetaan avata jo aiemmin, joten tilannetta tarkastellaan viikoittain.

Käsipalloa pelataan neljän sairaanhoitopiirin alueella: HUS-alue, Kanta-Häme, Varsinais-Suomi ja Pirkanmaa. Näistä HUS-alueen, Kanta-Hämeen ja Varsinais-Suomen Sairaanhoitopiirin on ilmoitettu olevan koronavirusepidemian leviämisvaiheessa.

Yleisöä ei voi viranomaismääräysten mukaan ottaa käytännössä missään sarjassa tällä hetkellä.

Miesten SM-liiga ja naisten SM-sarja

  • SM-liigaa ja SM-sarjaa voidaan pelata kaikkialla tällä hetkellä.
  • Ottelut pelataan viranomaisohjeistuksia noudattaen ilman yleisöä leviämisalueilla.
  • Otteluista tietoa tarkemmin SM-liigan ja SM-sarjan omilla sivuilla.

Miesten ja naisten 1. divisioona

  • Miesten ja naisten 1. divisioonaa voidaan pelata, mikäli alueelliset rajoitukset eivät sitä estä.
  • Ottelut pelataan viranomaisohjeistuksia noudattaen ilman yleisöä leviämisalueilla.
  • LähiTapiola-tulospalvelusta näkee kulloinkin voimassa olevan tilanteen otteluiden osalta. Käytännössä vain yksittäisiä otteluita pystytään hallien sulkemisen takia pelaamaan.

Miesten II ja III-divisioona ja naisten II-divisioona

  • Kilpailutoiminta on keskeytetty 31.1. saakka.
  • Riihimäellä rajoitukset jatkuvat 19.2. saakka.
  • Turussa ja Paraisilla rajoitukset jatkuvat 7.2. saakka.

Juniorisarjat

  • Kilpailutoiminta on keskeytetty 31.1. saakka.
  • Riihimäellä rajoitukset jatkuvat 19.2. saakka.
  • Turussa ja Paraisilla rajoitukset jatkuvat 7.2. saakka.

Harjoittelussa tulee noudattaa sairaanhoitopiirien ja kuntien/kaupunkien antamia ohjeita, jotka voivat olla erilaisia paikkakuntien/sairaanhoitopiirien välillä ja muuttuvat koronaepidemian eri vaiheiden mukaan.

LähiTapiola-tulospalvelussa näet kulloinkin voimassa olevan tilanteen otteluiden osalta.

Koulukäsipalloa ei pelata kaudella 2020-21

Koulukäsipalloa ei pelata kaudella 2020-21 koronapandemiasta johtuen. Pandemia on johtanut siihen, että koulut ovat asettaneet rajoituksia osallistua koulujenväliseen toimintaan. Lähes kaikki koulukäsipalloon perinteisesti osallistuneet koulut sijaitsevat alueilla, jotka on määritelty olevan ns. leviämisvaiheessa.

School Touria on pystytty tekemään syksyn aikana ja sitä jatketaan myös keväällä aina tilanteen salliessa.

Koulukäsipallon osalta katseet kohdistuvat ensi kauteen ja silloin toivotaan suurta innostusta ja eheää kautta.

 

OKM – Erityisavustus urheiluseuroille toiminnan turvaamiseksi koronavirustilanteessa

Avustusta voivat hakea urheiluseurat lasten ja nuorten kilpa- ja huippu-urheilutavoitteisen toiminnan turvaamiseksi koronaepidemian aikana.

Avustusta voi hakea 1.6. 2020–31.1.2021 aiheutuneisiin kustannuksiin. Hakuaika päättyy 15.2.2021 klo 16.15.

Opetus- ja kulttuuriministeriö voi käyttää avustuksiin yhteensä enintään 2 000 000 euroa. Lisätietoja ja hakuohjeet opetus- ja kulttuuriministeriön sivulta.

Nico Rönnberg valittiin neljättä kertaa peräkkäin vuoden käsipalloilijaksi

Urheilutoimittajien liitto on tehnyt perinteiset Lajien parhaat urheilijat 2020 -valinnat. Vuoden käsipalloilijaksi Suomessa valittiin jälleen Nico Rönnberg.

Rönnbergille valinta oli jo peräti neljäs perättäinen. 29-vuotias Rönnberg on jo pitkään kuulunut miesten maajoukkueen kantaviin voimiin ja pelannut vahvasti myös seurajoukkueessa.

Vuosi 2020 oli Rönnbergille poikkeuksellinen sikäli, että hän edusti vuoden aikana peräti kolmea eri seuraa. Viime kauden Cocksissa pelannut Rönnberg siirtyi kesällä Ranskaan US Ivryn riveihin. Haastava koronatilanne ja osaltaan myös ikävä loukkaantuminen johtivat sopimuksen purkamiseen ja Rönnberg palasi loppuvuodesta kasvattajaseuransa BK-46:n riveihin.

Täällä kaikkien lajien valinnat.

2004-2005 syntyneiden maajoukkueleirit sekä 2006-2007 -syntyneiden yläkoululeirit järjestetään suunnitellusti

Kisakallion Urheiluopistolla järjestettävät yläkoululeirit jatkuvat tammikuussa normaalisti:

T2004-2005 22.-25.1.2021
P2004-2007 25.-28.1.2021
T2006-2007 1.-4.2.2021

Kisakallion Urheiluopisto seuraa pandemia tilannetta päivittäin

Kisakallion Urheiluopisto ja Suomen Käsipalloliitto seuraa tilannetta jatkon osalta päivittäin ja ilmoittautumislinkit tammikuun leireille aukeavat poikkeuksellisesti vasta viikkoa ennen leirin alkua, jolloin meillä on aina mahdollisimman ajankohtainen tieto tulevasta, mahdollisista rajoituksista jne.

Tiedämme että tämä lyhyt ilmoittautumisaika tuo mukanaan myös haasteita, mutta tämä on näkemyksemme mukaan paras tapa toimia tällä hetkellä ja etenemme kuitenkin aina turvallisuusnäkökulma edellä. Toivomme kaikilta kärsivällisyyttä ja yhteistyöllä saamme kaiken varmasti järjestymään hyvin!

Lisätietoja:

 

Jaakko Horelli

Koulutuspäällikkö
Suomen Käsipalloliitto

jaakko.horelli@finnhandball.net
0406314154

Asetteluohje otteluille ja sarjataulukon määräytyminen

Rajoitusten venymisen vuoksi on mahdollista, että kaikkia otteluita ei ehditä pelaamaan kaikissa sarjoissa. Tämän vuoksi auki olevien otteluiden asettelussa on noudatettava seuraavaa järjestystä:

ASETTELUOHJE OTTELUILLE

  1. Tulevat otteluhaarukat asetellaan ensin
  2. Muusta kuin kilpailutoiminnan keskeyttämisestä johtuen auki olevat ottelut asetellaan tämän jälkeen
  3. Kilpailutoiminnan keskeyttämisen vuoksi auki jääneet ottelut asetellaan viimeiseksi

Mikäli kilpailutoiminnan keskeyttäminen jatkuu tai kilpailutoiminta joudutaan myöhemmin väliaikaisesti keskeyttämään, noudatetaan otteluasetteluissa myöskin yllä mainittua järjestystä.

Sarjataulukon muodostuminen

Jollei jotakin sarjan vaihetta, esim. runkosarjaa pystytä pelaamaan loppuun, ja järjestys tulee määrittää, muodostuu sarjataulukko järjestyksessä:

1)         pistekeskiarvo ottelua kohden (saavutettu pistemäärä jaetaan joukkueen ottelumäärällä)

2)         maalisuhde (tehtyjen maalien määrä jaettuna päästettyjen maalien määrällä)

3)         enemmän tehtyjä maaleja ottelua kohti

4)         arpa

Miesten maajoukkue hioo leirillä hyökkäys- ja puolustuspeliä

Miesten käsipallomaajoukkue on kokoontunut Kisakallion urheiluopistoon alkuvuoden leirille. Leiri alkoi sunnuntaina ja päättyy torstaina. Päävalmentaja Ola Lindgren on ollut tyytyväinen leirin tähänastiseen antiin.

Suomen joukkue harjoittelee kahdesti päivässä ja Lindgrenin mukaan leirillä keskitytään erityisesti hyökkäys- ja puolustuspelaamisen hiomiseen.

– Harjoitukset ovat sujuneet hyvin. Meillä oli tarkoitus pelata harjoitusmaaotteluita tämän National Team weekin aikana, mutta vallitsevan tilanteen takia se ei ole mahdollista. Kohtasimme kuitenkin keskiviikkona harjoitusottelussa BK-46:n. Olemme kiinnittäneet huomiota puolustamiseen ja hyökkäämiseen. Karsintaotteluiden yhteydessä käymme enemmän taktisia asioita läpi, joten nyt olemme pystyneet keskittymään kokonaisvaltaisemmin näihin osa-alueisiin.

– Pelaajat ovat olleet motivoituneita ja harjoituksissa meininki on näyttänyt hyvältä kuten aina. Yritämme kehittää peliämme askel askeleelta, Lindgren avaa leirin tunnelmia.

Lindgren on käynyt Suomen syksyn EM-karsintaottelut Pohjois-Makedoniaa ja Tanskaa vastaan tarkkaan läpi ja niiden otteluiden heikkouksia on pyritty parantamaan leirillä.

– Ensimmäisenä päivänä panostimme puolustuspelaamisen intensiteettiin. Vedimme paljon 1 vastaan 1 –tilanteita, sillä hävisimme niitä paljon edellisissä peleissä. Yritämme pitää korkeaa intensiteettiä ja aggressiivisuutta, jotta voittaisimme jatkossa enemmän kaksinkamppailuja.

– Hyökkäyspelaamisessa teemme paljon toistoja ja pyrimme hiomaan ajoituksia kuntoon. Meille tuli viime peleissä liian paljon helppoja teknisiä virheitä. Pidämme yllä korkeaa tempoa, että pystymme jatkossa tottumaan siihen paremmin ja siten vähentämään virheiden määrää, Lindgren kertoo.

Egypti jäi taakse

Suomen päävalmentajan tehtävien lisäksi Lindgren toimi myös Egyptin suurseura Al Ahlyn päävalmentajana, mutta yhteistyö Al Ahlyn kanssa päättyi viime vuonna.

– Korona sulki maan maaliskuussa eikä sinne oikein ollut mahdollisuutta palata enää ja he jatkoivat egyptiläisellä valmentajalla. Ei siinä mitään sen ihmeellisempää. Korona on vaikuttanut aika moneen muuhunkin asiaan viime aikoina. Sikäli harmittavaa, että meillä oli ratkaisupelit edessä Afrikan ja Egyptin cupissa sekä olimme kahden voiton päässä Egyptin mestaruudesta.

Vaikka pesti Egyptissä jäi kesken, oli aika antoisa ja opettavainen.

– Se oli hyvin erilainen kokemus kuin mihin olin aiemmin tottunut. Erilainen kulttuuri, erilainen harjoittelutapa ja erilainen kuri. Aika paljon joutui tekemään kaikenlaisia kompromisseja. Koin paljon sekä valmentajana että ihmisenä. Nautin siitä ajasta ja se oli hyvin opettavaista, Lindgen kertaa.

– Pelaajat ovat henkilökohtaisilta taidoiltaan erittäin hyviä, mutta taktinen osaaminen ei ole samaa tasoa esimerkiksi eurooppalaisiin verrattuna. Uskon Egyptin olevan vahva tulevissa MM-kisoissa, sillä he ovat voineet valmistautua turnaukseen hyvin.

Suomen EM-karsintaottelut jatkuvat maaliskuun 11. päivä, kun Vantaan Energia Areenalle saapuu vieraaksi Sveitsi.

In Memoriam Jyrki Heliskoski (1945-2020)

Suomalaisvalmentajien harvalukuiseen eliittiin kuulunut Jyrki Heliskoski on kuollut 75 vuoden iässä maanantaina 28.12. pitkäaikaisen sairauden uuvuttamana.

Heliskoski tuli tunnetuksi ennen kaikkea jalkapallon puolelta pitkäaikaisena valmentajana niin maajoukkueissakin kuin seurajoukkuetasollakin sekä suomalaisen valmennuskoulutuksen vankkana kehittäjänä.

Ensimmäiset valmentajameriittinsä Heliskoski kirjasi kuitenkin käsipallokentillä, “Jyrä” nosti Spartan 1970-luvulla miesten pääsarjaan ja sittemmin myös kolmeen Suomen mestaruuteen. Käsipallo pysyi Heliskoskelle rakkaana lajina huolimatta työnkuvan siirtymisestä vahvemmin jalkapallon puolelle.

Jyrki ”Jyrä” Heliskoski

28.9.1945 – 28.12.2020

  • Pelaajana Spartassa kaudella 1963-64 ja 1965-66
    • 21 ottelua, 35 maalia
    • 6. sija v. 1966
  • Valmentajana Spartassa
    • 2. valmentaja kaudella 1967-68
    • päävalmentaja 1969-78
    • SM-kultaa -75, -76, -77
    • SM-hopeaa -74
    • SM-pronssia -73, -78
    • Suomen Cupin voitto -77
  • Maajoukkuevalmentajana
    • Nuorten ja poikien maajoukkueiden päävalmentaja tai 2. valmentaja 1969-72
    • A-maajoukkueen 2. valmentaja 1972-76
    • A-maajoukkueen päävalmentaja 1976-77

Ainoa valmentaja, joka on ollut Suomen miesten maajoukkuevalmentaja sekä käsipallossa että jalkapallossa.

https://msm.finnhandball.net/historia/mestarivalmentajat-kautta-aikojen/ 

Kuva: (C) SPL/Juha Tamminen

Käsipalloliitto muistaa mestarivalmentajaa lämmöllä ja toivoo voimia Heliskosken läheisille surun keskellä.

 

Hyvää Joulua!

Käsipalloliiton toimisto on suljettu joulun ja uudenvuoden välisen ajan 23.12.-3.1. Lue lisää

Kutsu TASO II -valmentajakoulutukseen

Taso II jatkaa tason I aiheista. Progressiivisuutta kehitetään, ja tasolla II syvennytään hieman syvemmälle valmennusoppiin ja etenkin ihmisen fysiologiseen järjestelmään ja fyysiseen harjoitteluun. Samoin henkilökohtaisia käsipallotaitoja hiotaan yhä pitemmälle.

Seuraava TASO II -koulutus alkaa syksyllä 2020, koulutusviikonloput ovat seuraavat:

  • Viikonloppu 1: 15.-17.1.2021
  • Viikonloppu 2: 19.-21.3.2021
  • Viikonloppu 3: 24.-26.9.2021

Koulutuksen sisältö:

  • Valmennusoppi: anatomia ja biomekaniikka, fyysinen harjoittelu
  • Valmentajuus: kehittyminen, johtajuus, miten valmentaa joukkuetta, ongelmanratkaisu, otteluanalyysit
  • Pelinymmärrys
  • Hyökkäyspeli: henkilökohtainen hyökkäystekniikka, hyökkäyspelin mallit
  • Puolustuspeli: henkilökohtainen puolustutekniikka, puolustusmuodot ja -systeemit
  • Maalivahtipelaaminen

Koulutuksen kesto: 72 h (3 viikonloppua)
Vaatimus: 100 % läsnäolo + kotitehtävät
Hinta: 990 €, laskutetaan kolmessa osassa
Kriteerit: Taso I hyväksytysti suoritettu. Aikuisvalmentajapolun aloittava valmentaja voi aloittaa TS II koulutuksen mikäli on käynyt tai käy vuoden sisällä Vammat veks- ja liiketaitokoulutukset.

Ilmoittautuminen:

Viimeinen ilmoittautumispäivä kurssille on 31.12.2020. Ilmoittautuminen tapahtuu alla olevalla kaavakkeella. Kurssille mahtuu 30 opiskelijaa, paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Lisätietoja:

Jaakko Horelli

Koulutuspäällikkö – Chief of education
Valmentaja – Coach

Suomen Käsipalloliitto
Finlands Handbollförbund
Finnish Handball Association

Valimotie 10
00380 Helsinki
Mobile + 358 40  631 4154
Email jaakko.horelli@finnhandball.net
www.finnhandball.net

Käsipalloliiton kilpailutoiminta 10.1. saakka

Käsipalloliiton kilpailutoiminta 10.1. saakka

Käsipalloa pelataan neljän sairaanhoitopiirin alueella: HUS-alue, Kanta-Häme, Varsinais-Suomi ja Pirkanmaa. Näistä HUS-alueen, Kanta-Hämeen ja Varsinais-Suomen Sairaanhoitopiirin on ilmoitettu olevan koronavirusepidemian leviämisvaiheessa.

Miesten SM-liiga ja naisten SM-sarja

  • SM-liigaa ja SM-sarjaa pelataan, mikäli molemmilla joukkueilla on harjoittelumahdollisuus ja halli on auki otteluille.
  • Ottelut pelataan ilman yleisöä leviämisalueilla.
  • Otteluista tietoa tarkemmin SM-liigan ja SM-sarjan omilla sivuilla.

Miesten ja naisten 1. divisioona

  • Miesten ja naisten 1. divisioonaa voidaan pelata, mikäli alueelliset rajoitukset eivät sitä estä ja halli on auki otteluille.
  • Ottelut pelataan ilman yleisöä leviämisalueilla.
  • LähiTapiola-tulospalvelusta näkee kulloinkin voimassa olevan tilanteen otteluiden osalta. Käytännössä vain yksittäisiä otteluita pystytään hallien sulkemisen takia pelaamaan.

Miesten II ja III-divisioona ja naisten II-divisioona

  • Edit 21.12. Kilpailutoiminta on keskeytetty 10.1. saakka.

Juniorisarjat

  • Edit 21.12. Kilpailutoiminta on keskeytetty 10.1. saakka.

Harjoittelussa tulee noudattaa sairaanhoitopiirien ja kuntien/kaupunkien antamia ohjeita, jotka voivat olla erilaisia paikkakuntien/sairaanhoitopiirien välillä ja muuttuvat koronaepidemian eri vaiheiden mukaan.

LähiTapiola-tulospalvelussa näet kulloinkin voimassa olevan tilanteen otteluiden osalta.

 

 

WOMEN’S EURO 2020 – KISAT MASKIN TAKAA

DAYS 7–9

Kisat jatkuvat, päivät ja päivämäärät alkavat jo unohtua täällä kuplassa. Elämme vain pelipäivää tai vapaapäivää, kuten aina kisoissa.

Tanskassa kiristyivät koronarajoitustoimet perjantaina, nyt on kahvilat ja ravintolat suljettu. Etätöitä suositellaan. Teatterit ja leffat suljettu, kuntosalit, uimahallit etc. Ammattiurheilu sallittu mutta ottelut pelataan ilman yleisöä, niin myös EM-kisat.

Kisat muuten saivat varoituksen Tanskan viranomaisilta, kaikki joukkueet eivät noudattaneet tarkasti Red Zonen ohjeistuksia ts. meidän tulee pysyä omalla alueella, eikä esim. kätellä henkilöitä, jotka eivät ole Red Zonella.

Kisoissa olevasta tekniikasta

I-ball ja Select

Kaikissa otteluissa on käytössä kolme Selectin palloa, i-ball tekniikalla varustettu. Vain näitä palloja käytetään peleissä.

i-ball teknologiaa käytetään mm. laskemaan syöttöjen määrää, pallon nopeutta. Olette nähneet kenties kuvaruudussa erilaisia lukuja ja mittoja.

Kinexion-liivi

Pelaajilla on pelipaidan alla hihaton paita, jossa on harteissa tasku sensorille. Jokaisella pelaajalla on tällainen paita ja sensori, paidan käyttö on pakollista. Sensori mittaa mm. liikkumista. Mm. joukkueen ja pelaajan juoksemat kilometrit tulevat tämän tekniikan avulla mitattua. Myös erotuomarit käyttävät liiviä ja sensoria. Espanjan yliopisto tekee sitten aikanaan yhteenvedon tästä datasta.

Tänään on ratkaiseva ottelu Tanskalle, pisteet tulee ottaa kotiin Espanjaa vastaan, jotta voi taistella vielä semifinaalipaikasta.

Aurinko käväisi tänään päivällä tunnin verran taivaalla, ensimmäisen kerran sitten 27.11. Tätä juhlistimme käymällä hotellin huoltoterassilla hetken, mutta todellakin vain muutaman minuutin, tuuli täällä Tanskassa on kovaa ja kylmää. Ja aurinko todella vain käväisi, tunnin kuluttua taivas oli yhtä harmaa kuin se on joka päivä ollut.

Tänään istun Tanska-pelissä pöydän ääressä, toivottavasti peli on nautittava. On helppoa istua delegaattina silloin kun joukkueet pelaavat hyvin, keskittyvät pelaamiseen, tuomarit tekevät hyviä ratkaisuja. Kollegani tässä pelissä on Jutta Ehrrman-Wolf, ensimmäinen nainen, joka on tuomaroinut miesten Bundesliigassa. Mahtava persoona, pätevä tehtävässään ja ikuinen ilopilleri.

Nautitaan nyt matsista!

Hyvää Lucianpäivää Suomeen!

-Päivi

 

DAY 5 & 6

Eilinen Venäjä-Ruotsi oli mitä parhainta käsipalloviihdettä. Vauhti oli melkoinen, Ruotsi taisteli hyvin mutta iso hatunnosto Venäjän espanjalaiselle valmentajalle, hienosti coachattu matsi. Delegaattina näen ja kuulen hieman mitä vieressäni tapahtuu, Ambros vaihtaa tiukassa tilanteessa englannin espanjaksi ja kakkosvalmentaja kääntää venäjäksi. Minuutin time out on aika lyhyt…

Venäläiset pelaajat ovat täysin eri-ilmeisiä kuin aikaisemmissa kisoissa, nyt hymyilevät, nauravat, kannustavat toisiaan. Valmentajalla on väliä. Ja seuratkaa Managarovaa, huikea pelaaja. Tuollainen pelaaja lienee jokaisen valmentajan unelma.

Espanja lähetti eilisillan ensimmäisessä ottelussa Tsekin kotimatkalle, vaikka alussa ottelu näytti menevän täysin Tsekkien komennossa.

Norja Koldingissa puhtaalla pelillä jatkoon, Norjan lohkosta Puola kotimatkalle.

Tänäänkin on monta tärkeää matsia tiedossa Herningissä:

Ranska-Tanska, kumpi voittaa lohkon? Slovenia-Montenegro, se kumpi häviää, aloittaa kotimatkan huomenna.

Tanska, Ranska, Slovenia ja Montenegro ovat kaikki meidän kanssa samassa hotellissa mutta tanskalaisilla on kotijoukkueena hieman erilaiset järjestelyt, heillä on omat tilat käytössä eikä heitä näe muuta kuin hallissa. Tämä lienee kotijoukkueen oikeus tässä tilanteessa.

Tänään oli aamulla taas testipäivä, meidät testataan edelleen 3 päivän välein myös täällä kuplassa. Tottuuko tuohon kurkun kaiveluun (täällä testi otetaan nielusta)?

Päivä jatkui ottelupalaverilla. Kuten kaikki muutkin päivät, käymme läpi edellisen illan ottelut, katsomme sekä hyviä tilanteita että tilanteita, joita erotuomarit voisi hoitaa toisin.

Keskustelemme paljon yhtenäisestä linjasta, varsinkin tuomaroinnin tärkeimmissä osa-alueissa: hyökkääjän virheet, 7 m, progressiivinen linja, passiivinen peli.

Päivän raitisilma-annos tulee tänäänkin tuuletusikkunasta, huomenna on vapaapäivä ja luvassa noin tunti ulkoilua jossain suljetulla alueella. Tuulkoon, satakoon vaikka pieniä akkoja ja ukkoja, pipo silmille ja ulos!

 

-Päivi

DAY 4

Eilinen ottelu Hollantia vastaan jää varmaan Serbian pelaajille ikuisesti mieleen. Karanteenin jälkeen pääsivät vihdoin pelaamaan mutta sitten heidän suuri tähtensä Andrea Lekic loukkaantuu ja kuljetetaan sairaalaan (akillesjänteessä kuulemma repeämä, hänet on jo leikattu täällä). Lue lisää

TAMMIKUUN YLÄKOULULEIRIEN JA T04 SEKÄ P04 MAAJOUKKUEIDEN LEIRITYKSET VARMISTUVAT VASTA TAMMIKUUN ALUSSA

Suomen Käsipalloliitto ja Kisakallio järjestävät yhteistyössä käsipallon yläkoululeirityksiä. Vallitsevan koronapandemian aikana haluamme varmistua, että pystymme viemään leiritykset läpi turvallisesti ja asetuksia noudattaen. Tästä johtuen odotamme tammikuun alkuun, ennen kuin vahvistamme yläkoululeirityksen järjestämisen. Suomen Käsipalloliitto tulee kuitenkin julkaisemaan yläkoululeirityksiin kutsuttavien nimet ennen joulua, mutta leiri-ilmoittautumiset tapahtuvat vasta tammikuun 2021 puolella. Lue lisää

URA-säätiön opiskeluapurahan sai 194 urheilijaa – mukana 3 käsipalloilijaa

Urheilijoiden Ammattienedistämissäätiö (URA) jakoi tänään etätapahtumana pidetyssä tilaisuudessa opiskeluapurahan 194 urheilijalle lukuvuodelle 2020-2021. Hakijoita oli tänä vuonna ennätysmäärä, yli 500 urheilijaa. Apurahan saajien joukossa on yksi olympiavoittaja ja lukuisia maailmanmestareita sekä jo uransa lopettaneita urheilijoita 51 eri lajista ja 15 eri urheiluakatemiasta. Lue lisää

Miesten käsipallomaajoukkue nimetty tammikuun alun leirille

Miesten käsipallomaajoukkue kokoontuu seuraavan kerran heti uuden vuoden jälkeen miesten kansainvälisellä viikolla. Joukkue kokoontuu Kisakallion urheiluopistolle sunnuntaina 3.1. ja leiri jatkuu loppiaisen yli torstaihin 7.1. saakka. Lue lisää

Kutsu P02 maajoukkueleirille Kisakallioon 2.–5.1.2021

P02 maajoukkue kokoontuu seuraavan kerran suurleirille Kisakallioon 2.-5.1.

Seuraavat pelaajat on kutsuttu leirille: Lue lisää

Cocks on käsipallon uusin Tähtiseura

Riihimäen Cocks on uusi Tähtiseura käsipallossa. Auditointitilaisuus järjestettiin 4.12. etäyhteyksien avulla. Cocks suoritti sekä lasten ja nuorten toiminnan että aikuisten harrastetoiminnan tähtimerkit.

Kolmannen mahdollisen osa-alueen, huippu-urheilun, suorittaminen tulee mahdolliseksi vasta ensi vuonna, kun laatutekijäprosessi saadaan siltä osin päätökseen. Huippu-urheilun osa-alueen suorittamiseen ei voi hakea, vaan liitto kutsuu kriteerit täyttävät seurat tähän mukaan.

Cocksilla harjoittelu- ja peliolosuhteet ovat kunnossa uuden areenan myötä. Seura panostaa valmentajien osaamiseen ja kaikilla joukkueilla on käytössä valmennuksen analyysityökalu XPS. Valmentajia myös kannustetaan kouluttautumiseen eri keinoin. Kansainvälistä valmennusosaamista on ammennettu mm. tuomalla luennoitsijoita Euroopasta Riihimäelle.

Puheenjohtaja Jari Viita korosti, että vahvaa juniorityötä tekevien seurojen on tärkeää laajentaa toimintaansa lähialueille, jotta pelaajia riittää ja käsipallo pystyy vahvistamaan asemaansa yhteiskunnassa. Cocks satsaa jatkossa entistä enemmän myös tyttöjen ja naisten toimintaan. Tavoitteena on lähitulevaisuudessa paikka naisten SM-sarjassa.

Urheilijan polun ja valmennuslinjan edelleen kehittäminen ja siitä viestiminen seurassa ovat jatkuva kehitysprosessi. Tässä työssä avoimuus korostuu jatkossa.

Tähtiseura-ohjelma on Olympiakomitean, lajiliittojen ja aluejärjestöjen  laatuohjelma, joka kehittää ja tukee suomalaisen urheilun keskeistä vahvuutta: seuratoimintaa. Laatuohjelma auttaa seuroja kehittämään sen itse valitsemia osa-alueita modernien työkalujen ja toimintatapojen avulla yhdessä muiden laatuseurojen kanssa.

Tähtiseura-ohjelmasta lisää liiton sivuilla.