Tiedotteet

Foamdude.fi tekee hyvää

FoamDude on Suomessa valmistettu harjoitteluvastustaja käsipallo- sekä jalkapalloharjoituksiin. FoamDude on valmistettu laminoidusta PE-solumuovista joka on tukeva, mutta pehmeä  jolloin se ei aiheuta vammoja mahdollisissa törmäyksissä. Oikein käytettynä FoamDude on kestävä ja pitkäikäinen, jota voidaan käyttää sekä sisällä että ulkona. Alhaisen painon takia FoamDude on helposti ja nopeasti siirrettävissä harjoitusten aikana.

Mikä on foamdude?

Tammikuussa saimme yhteydenoton liittoon foamdude.fi:n Peter Hammarbegiltä. He olivat päättäneet lahjoittaa suomalaisille käsipallojoukkueille 38 kpl 160 cm korkeaa foamdude harjoitusvastusta. Olemme erittäin kiitollisia foamdude.fi:lle tästä hienosta lahjoituksesta. sanoo Suomen Käsipalloliiton koulutuspäällikkö Jaakko Horelli

Tammikuussa aloitettiin instagram -kamppanja, jossa joukkueet ja seurat ovat voineet postata videon tägillä #foamdude. Videoissa kerrotaan miksi seurat/joukkueet tarvitsevat foamdudeja. Tähän mennessä videoita on tullut seitsemän kappaletta:

 1. KyIF
 2. Dicken
 3. HC HIK
 4. Cocks pojat 2010
 5. Akilles D-tytöt
 6. SIF E & F-pojat
 7. Cocks P06

Kaikille näille seuroille/joukkueille lähtee 4 kappaletta 160 cm foamdudeja. Varastoon jää vielä kymmenen kappaletta harjoitusvastuksia, joten vielä ei ole myöhäistä! Postaa instagramiin video miksi tarvitsette foamduden ja tietenkin #foamdude

Joukkueiden tulee olla suoraan yhteydessä Peter Hammarbergiin ja sopia niiden noudosta:

Peter Hammarberg
Managing Director

NMC Termonova Oy

Torppanummentie 44
FI10210 Inkoo – Finland
Tel.: +358 500 445558
Mail: peter.hammarberg@termonova.fi

Cocks tuo Klaus Feldmannin jälleen Suomeen

Käsipalloseura Riihimäen Cocks tuo jälleen kansainvälisesti arvostetun valmennuksen ja koulutuksen ammattilaisen Klaus Feldmannin Suomeen 1.8.2020.

Ilmoittautuminen 31.3.2020 mennessä: viivi.kuja-kyyny@cocks.fi

Kutsu TASO II -valmentajakoulutukseen

Taso II jatkaa tason I aiheista. Progressiivisuutta kehitetään, ja tasolla II syvennytään hieman syvemmälle valmennusoppiin ja etenkin ihmisen fysiologiseen järjestelmään ja fyysiseen harjoitteluun. Samoin henkilökohtaisia käsipallotaitoja hiotaan yhä pitemmälle.

Seuraava TASO II -koulutus alkaa syksyllä 2020, koulutusviikonloput ovat seuraavat:

 • Viikonloppu 1: 25.-27.9.2020
 • Viikonloput kaksi ja kolme ilmoitetaan mahdollisimman pikaisesti.

Koulutuksen sisältö:

 • Valmennusoppi: anatomia ja biomekaniikka, fyysinen harjoittelu
 • Valmentajuus: kehittyminen, johtajuus, miten valmentaa joukkuetta, ongelmanratkaisu, otteluanalyysit
 • Pelinymmärrys
 • Hyökkäyspeli: henkilökohtainen hyökkäystekniikka, hyökkäyspelin mallit
 • Puolustuspeli: henkilökohtainen puolustutekniikka, puolustusmuodot ja -systeemit
 • Maalivahtipelaaminen

Koulutuksen kesto: 72 h (3 viikonloppua)
Vaatimus: 100 % läsnäolo + kotitehtävät
Hinta: 990 €, laskutetaan kolmessa osassa
Kriteerit: Taso I hyväksytysti suoritettu. Aikuisvalmentajapolun aloittava valmentaja voi aloittaa TS II koulutuksen mikäli on käynyt tai käy vuoden sisällä Vammat veks- ja liiketaitokoulutukset.

Ilmoittautuminen:

Viimeinen ilmoittautumispäivä kurssille on 31.5.2020. Ilmoittautuminen tapahtuu alla olevalla kaavakkeella. Kurssille mahtuu 30 opiskelijaa, paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Lisätietoja:

Jaakko Horelli

Koulutuspäällikkö – Chief of education
Valmentaja – Coach

Suomen Käsipalloliitto
Finlands Handbollförbund
Finnish Handball Association

Valimotie 10
00380 Helsinki
Mobile + 358 40  631 4154
Email jaakko.horelli@finnhandball.net
www.finnhandball.net

Käsipalloliitto kutsuu kevätliittokokoukseen 19.4.2020

Käsipalloliitto kutsuu kevätliittokokoukseen. Liittokokous järjestetään 19.4.2020 klo 13.00 Lohjalla, Kisakallion Urheiluopistolla, Kisakalliontie 284, 08360 Lohja. Valtakirjojen tarkastus alkaa klo 12.30.

Käsipalloliitto tarjoaa ennen kokousta klo 12.00 alkaen lounaan kaikille osallistujille.

SKPL_kevätliittokokouskutsu_2020_fin

SKPL_kevätliittokokouskutsu_2020_swe

Jan Rönnberg 60 vuotta!

Jan Rönnberg Käsipallon Suomen Cupin loppu-ottelussa BK-46. vs. Dicken Karjaan Urheilutalo 22.12.2019, klo 19.20.11. (Tomi Hänninen/Newspix24)

Jan “Janka” Rönnberg viettää tänään 13.2. merkkipäivää!

Janka Rönnberg yksi Suomen kaikkien aikojen menestyneimpiä käsipalloilijoita. Suomen mestaruuksia Rönnberg voitti kaksitoista. Vuoden pelaajaksi Rönnberg valittiin kuudesti.

Suomen käsipallomaajoukkueessa Rönnberg esiintyi 84 kertaa tehden 537 maalia. Rönnberg oli ensimmäinen suomalainen ammattilaispelaaja Espanjassa. BK-46 on jäädyttänyt hänen pelinumeronsa 2.

Jankan seurat:

BK-46

IFK Karlskrona

Tres de Mayo (ESP)

Cadagua Galdar (ESP)

Vuoden käsipalloilija -valinnat:

1979, 1980, 1981, 1982, 1983 ja 1984

 

Onnea Janka ja hyviä juhlia Teneriffalla!

 

Viro kaksoismaaotteluun miesten käsipallomaajoukkueen vieraaksi huhtikuussa

Tammikuussa tiensä jatkoon EM-karsinnoissa raivannut Suomen miesten käsipallomaajoukkue kohtaa Viron kaksoismaaottelussa kotimaan kamaralla huhtikuussa.

Suomen joukkue kokoontuu leirille tuttuun paikkaan Kisakallioon keskiviikkona 15.4. valmistautumaan Viron kohtaamiseen. Maaottelut pelataan Fennia Arenalla Siuntiossa perjantaina 17.4. kello 18.30 ja Pirkkolassa Helsingissä lauantaina 18.4. kello 17.30. Lue lisää

F- ja minijunnujen turnaus Hangossa 25.-26.4.

Koulukäsipallo – Grankulla vei poikien 2. asteen mestaruuden

Gymnasiet Grankulla vei mestaruuden koulukäsipallossa poikien 2. asteen turnauksessa Karjaalla 10.2. Finaalissa kaatui Karis-Billnäs maalein 27-21.

TULOKSET

ALKULOHKOT

 


Finalistit Grankulla ja Karis-Billnäs

Roope Rissanen Helsingin Käsipallo Akatemian fysiikkavalmentaja

Helsingin Käsipallo Akatemia aloitti uuden toimintansa syksyllä 2019 Pääkaupunkiseudun Urheiluakatemian (URHEA) yhteydessä. Käsipalloakatemian vahvuuteen kuuluu tällä hetkellä noin 20 nuorta urheilijaa. Nuoret opiskelevat pääsääntöisesti Mäkelänrinteen Urheilulukiossa, Brändö Gymnasiessa, Practicumin ammattioppilaitoksessa sekä Stadin ammattiopistossa. Normaaliin viikkorytmiin kuuluu kahdeksan harjoitusta viikossa, joista neljä on lajipainotteisia ja neljä fysiikkapainotteisia. Viikonloput painottuvat seurojen harjoituksiin sekä otteluihin. Käsipalloakatemian valmennustiimiin kuuluvat Björn Monnberg, Nils Kühr, Ken Sirenius sekä Jaakko Horelli. Lue lisää

VELUX EHF Final4 30.-31.5. – lähde kauden huippumatseihin!

Käsipalloliiton yhteistyökumppani Björk & Boström (Kontiki Tours) järjestää fanimatkan miesten VELUX EHF Final Fouriin.

Ottelut pelataan tuttuun tapaan Lanxess Arenalla, Kölnissä.

Lauantaina 30.5 semifinaalit ja sunnuntaina 31.5. pronssi ja finaali.

Matkapakettiin voit valita 1, 2, 3, 4 tai Premium kategorian otteluliput ja mieleisesi 3- tai 4-tähden hotellimajoituksen.

Lue lisää ja varaa heti täältä.

 

Tiedustelut:

sales@bjork-bostrom.fi

020 757 9830

KÄSISköln.pdf

Final4 2020

 

 

In Memoriam Käsipallosankari Tuulikki Weckström (1926-2019)

Hilkka Tuulikki Weckström (o.s. Vappula)

11.9.1926 – 26.11.2019

Tuulikki Weckströmin käsipalloura:

 • Useita Suomen mestaruuksia KaPon paidassa
 • Pelasi yhteensä 15 A-maaottelua
 • Teki v. 1947 Suomen ensimmäisen maalin Suomen ensimmäisessä naisten maaottelussa (kaikki lajit mukaan lukien)
 • Valinta Käsipallosankariksi vuonna 2016

 

Suomen Käsipalloliitto kunniottaa Tuulikki Weckströmin muistoa ja ottaa osaa läheisten suureen suruun.

 

Suomen ensimmäiset naispuoliset Käsipallosankarit vuonna 2016. Tuulikki Weckström kuvassa takarivissä vasemmalla maalitolpan vieressä mustavalkoruudullisessa takissa.

Yhdenvertaisempaa urheilua! -opas julkaistu ja ladattavissa

Punainen kortti rasismille -hanke on julkaissut oppaan Yhdenvertaisempaa urheilua! Opas on ladattavissa ohjaajille, valmentajille, seuroille, lajiliitoille.

Katso tarkemmin täältä

 

Koulukäsipallo – Granhultsskolan vei niukasti tyttöjen alakoulujen mestaruuden

Tyttöjen alakoulujen lopputurnaus pelattiin Porvoossa 31.1.

TULOKSET

ALKULOHKOT

Kaikki tulokset LähiTapiola-tulospalvelussa


Finalistit kuvassa erittäin tasaisen loppuottelun jälkeen

Sisäjoukkuepelien treeni- ja pelipaikat on saatava kuntoon

Sisäjoukkuepelien treeni- ja pelipaikat on saatava kuntoon – Lajiliitot historialliseen yhteistyöhön palloiluolosuhteiden parantamiseksi

Sisäjoukkuepelien – futsalin, koripallon, käsipallon, lentopallon ja salibandyn – lajiliitot ovat julkistaneet lajien olosuhteiden nykytilaa sekä lajien yhteiskunnallista merkitystä käsittelevän keskustelupaperin. Lajiliitot ovat yhteistyössä suunnitelleet valmiit konseptit harraste- ja nuorisoliikunnan sekä pääsarjatason palloiluhalleille. Konseptien tarkoituksena on toimia tukena hallihankkeita suunnitteleville kunnille. Konseptit julkaistaan 30.1.2020 ”Treeni- ja pelipaikat kuntoon” -keskustelupaperissa, jonka lajiliitot ovat toteuttaneet yhteistyössä tutkimusyritys Aula Researchin kanssa. Lue lisää

Poikien yläkoululeiri 3.-6.2.2020

Yläkoululeiritykset ovat osa maajoukkuepolkua, jonka tarkoitus on auttaa nuoria kasvamaan urheilijoiksi. Leiritykset ovat olympiakomitean koordinoima ja hyväksymä leiritysmalli, jonka järjestävät yhteistyössä urheiluopistot, urheiluakatemiat ja lajiliitot. Yläkoululeirien tavoitteena on auttaa huipulle pyrkiviä urheilijoita ja heidän valmentautumista sekä tukea urheilijoiden opiskelua.

Käsipallon yläkoululeirityksiä järjestetään 4 per ikäluokka. Jokaiselle leirille osallistuu noin 50 tyttöpelaajaa.Pelaajat leireille valitaan yhteistyössä liiton ja seurojen valmentajien kanssa.

Asenne ja motivaatio kehittyä urheilijana ovat kriteerit, joiden mukaan pelaajat valitaan leirille. Lajitaidot, pituus ja kätisyys katsotaan hyödyksi.

Pojat 2004/2005 osallistuvat ensimmäiseen kansainväliseen kilpailuunsa maajoukkueen Göteborgissa kesällä 2021, kun siellä pelataan European Open -turnaus.

 

Kesällä 2020 pojat 2004, 2005 ja 2006 pojat osallistuvat maailman suurimpaan kansainväliseen turnaukseen, Partille-cupiin, Team Kisakallio nimellä.

 

Käytäntö:

Yläkoululeirit alkavat maanantaiaamuna ja päättyvät torstai-iltana. Leirien aikana nuoret saavat opetusta liiton lajivalmentajilta sekä Kisakallion valmentajilta ja opettajilta. Leirit järjestetään yhteistyössä koulujen kanssa ja nuoret tekevät koulutehtäviä leirien aikana. Kouluyhteistyön takaamiseksi seurojen on hyvä olla yhteydessä kouluihin ja tähän saa tukea lajiliiton yhteyshenkilöiltä.

 

Leirien sisältö ja painopisteet:

 • Lajitaidot 10h
 • Lajiliiton linjaukset
 • Seuranta / mittarit – lajiliitot
 • Fyysinen valmennus + testaukset 10h
 • Lajiliiton linjaukset
 • Seuranta / mittarit – lajiliitot
 • Elämänhallinta 10h
 • Henkilökohtainen itsensä kehittäminen
 • Psyykkinen valmennus
 • Ravintovalmennus
 • Ajan hallinta (vrk/viikkorytmi)
 • Sosiaalinen elämä
 • Itsenäinen toiminta / vastuu
 • Seuranta / mittarit – valtakunnallinen
 • Kouluasiat 15h
 • Jatko-opinnot
 • Yhteistyö koulujen kanssa
 • Seuranta / mittarit – valtakunnallinen

 

Ilmoittautuminen leirille:

Ilmoittautumiseen liittyvä info, ilmoittautumislinkit sekä kaikki leireihin liittyvä materiaali on koottuna omalle leirikohtaiselle nettisivulleen. Perehdyttehän leirityksen ohjeisiin ja materiaaleihin. Huomioittehan, että ilmoittautuminen tulee tehdä annettujen ohjeiden mukaisesti ti 21.1.2020 mennessä. 

 

Linkki 3.-6.2.2020 leirin sivulle

 

Ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen ilmoittautuminen tapahtuu sähköpostitse osoitteeseen sini.forsblom@kisakallio.fi. Myöhässä tulleista ilmoittautumisista joudutaan perimään 45e laskutuslisä.

 

Leirikohtaisella nettisivulla on runsaasti tietoa leiristä ja käytännöistä. Katsokaa myös FAQ-sivu yleisimmistä kysymyksistä ja niiden vastauksista leireihin liittyen.

Mikäli et pääse tai halua osallistua leirille, ilmoitattehan siitä pikimmiten jaakko.horelli@finnhandball.net

 

 

Valitut pelaajat pojat 2006:

 

Ahonen Miikael COCKS
Ahtola Eliel BK-46
Allonen Elis Dicken
Antinsalo Denali COCKS
Berghäll Frank Atlas
Berglund Arne Dicken
Bondestam Viggo Dicken
Bärlund Sebastian HIFK
Collin Tony Atlas
Dahlberg Hugo Dicken
Ekström Rufus HIFK
Fagerström Miguel GRIFK
Forsén Walter Sjundeå IF
Fyhr Nicholas Dicken
Gardziella Joona HIFK
Grotenfelt Mathias Dicken
Hagman Noah Eif
Hartikainen Maxim HIFK
Helldan Anselmi HIFK
Holmberg Ian BK-46
Holmström Linus BK-46
Hossaini Ali Atlas
Högblom Jonathan GRIFK
Jaari Noah GRIFK
Jahkonen Miska COCKS
Karlsson Conny Sjundeå IF
Karrento Lenni ÅIFK
Kojo Theo Atlas
Koskimies Aaro COCKS
Leppänen Vili HIFK
Lindholm Evert GRIFK
Lindqvist Alfons BK-46
Lundell Elias Sjundeå IF
Löfgren Albert BK-46
Maksimainen Aatos GRIFK
Malkamäki Oliver ÅIFK
Myllys Mikael Sjundeå IF
Määttänen Vilho HIFK
Pakkasjärvi Amos Dicken
Perho William ÅIFK
Pråhl Liam BK-46
Pöntinen Felix GRIFK
Rantanen Atte PIF
Saxén Aron Dicken
Siggberg Anton BK-46
Siro Robert Sjundeå IF
Sten Cedric GrIFK
Tuomaala Tobias PIF
Ukkonen Viljo HIFK
Vainikainen Linus BK-46
Vainionpää Oskari COCKS
Vesterinen Otto Eif
Westerlund Isak PIF
Westerlund Tomas Sjundeå IF
Wickström Ragnar Dicken
Öunap Leon Dicken

 

Valitut pelaajat pojat 2004-2005

 

Aspegren Adam PIF
Bergholm Maximilian GrIFK
Berglund Axel Dicken
Blomqvist John PIF
Forss Robin Dicken
Frankenhaeuser Lukas Akilles
Fredrikson William Akilles
Furu Benjamin PIF
Granfors Carlo Dicken
Grönman Felix Akilles
Gustafsson Noel SIF
Haga Christian Dicken
Hagman Liam BK-46
Hagström Joel HIFK
Hallapää Ukko GrIFK
Hernberg Peik Dicken
Hofmann Jussi TSV Allach
Hofmann Paavo TSV Allach
Holmberg Eero HIFK
Holmlund Simon BK-46
Hålman Niko Cocks
Joensuu Roni SIF
Jonsson Daniel Dicken
Kaitaranta Nicholas Akilles
Kangasniemi Juuso Cocks
Kempe Anton SIF
Kiuru Sisu Dicken
Knaapinen Jooa BK-46
Kolkki Altti HIFK
Kolkki Aaro HIFK
Koskela Anselmi Cocks
Koskue Anton HIFK
Kronberg Aaron PIF
Kullberg Robin BK-46
Laasio Miki SIF
Laine Eemil HF Åifk
Laitaharju Eemeli Cocks
Laustola Onni HF Åifk
Leino Viktor SIF
Lindberg Casper PIF
Lindholm Matias BK-46
Lintukangas Emil SIF
Lundell Rasmus KyIF
Lundqvist Linus BK-46
Lundqvist Lucas KyIF
Malkamäki William HF Åifk
Manninen Matias KyIF
Meinander Jakob HIFK
Männikkö Emil GrIFK
Nokkala Eetu Cocks
Nurmi Nicke Turku HC
Nysten William GrIFK
Ojala Marcus BK-46
Perovuo Marius HIFK
Pöyry Mico SIF
Reenpää Nicolas KyIF
Roos Ivan BK-46
Rosenlund Vilhelm PIF
Sandin Oliver Dicken
Segersven Alexander GrIFK
Sjöstedt Axel SIF
Sjöstrand Noel GrIFK
Spranger Daniel GrIFK
Stranden Konsta HF Åifk
Suopajärvi Oskari Atlas
Sviberg Emil PIF
Tamminen Joona Cocks
Tujulin Mikael HIFK
Törn Julius HF Åifk
Westerlund Aaron PIF
Wickström Vidar Dicken
Viita Urho Cocks
Viitala Kristian HIFK
Viljanen Nils Turku HC
Viren Valtteri Cocks
Von Schoultz Wilhelm PIF
Von Troil Fredrik Dicken
Österblom Richard Akilles