Miesten maajoukkueen uutiset

Benjamin Helander uuteen haasteeseen – kausi Saksassa alkamassa

Miesten maajoukkuelaituri Benjamin Helanderin siirtyminen Saksaan huippujoukkue Rhein-Neckar Löwenin riveihin uutisoitiin alkukesästä. Helander matkasi Saksaan tällä viikolla ja liittyi uuden joukkueensa riveihin.

Siirto Rhein-Neckar Löweniin eteni Helanderin mukaan nopeassa tahdissa loppukeväästä lähtien.

– Huhtikuun lopulla sain kuulla agentiltani, että hän käy keskusteluita seuran kanssa ja että kiinnostusta on. Aika nopeasti se eteni konkreettisemmalle tasolle ja jokunen viikko myöhemmin asiat ratkesivat.

– I slutet av april fick jag höra av min agent att han hade en dialog med klubben och att det fanns ett intresse och ganska snabbt blev det mer konkret och någon vecka senare blev jag klar.

Haaste on luonnollisesti kova pelillisesti kovatasoisessa Saksan liigassa. Tavoitteet muovautuvat Helanderin mukaan vähitellen.

– Ei minulla ole mitään suoranaisia odotuksia, vaan haluan ennen kaikkea näyttää itselleni, että kuulun tälle tasolle ja myös näyttää seuralle, että päätös panostaa minuun oli oikea.

– Inga direkta förväntningar utan jag vill främst bevisa för mig själv att jag hör hemma på den här nivån och även visa klubben att de gjorde rätt i att satsa på mig.

Seuran odotukset Helanderilla ovat kuitenkin selkeästi tiedossa.

– He halusivat saada nuoren, nälkäisen ja kehityskelpoisen pelaajan Uwen taakse. Sellaisen jo voi ottaa häneltä vastuuta ja kirittää häntä ja luoda terveen kilpailutilanteen.

– De ville ha en ung/hungrig och utvecklingsbar spelare bakom Uwe som kan avlasta och pressa honom för att få en hälsosam konkurrenssituation

”Uwe” on 34-vuotias lähes 200 miesten maaottelua yli 15 vuoden aikana Saksan paidassa pelannut Uwe Gensheimer, josta puhuminen legendana ei ole lainkaan liioittelua. Helander pääsee nyt läheltä seuraamaan konkarin otteita.

– Uwe on yksi kaikkein parhaista V6-paikan pelaajista maailmassa, joten kyse on varmaan ennen muuta siitä, että keskittyy itse ja yrittää katsoa ja oppia ja tulla paremmaksi joka päivä. Sitten tulee varmasti peliaikaakin, kunhan se ansaitsee.

– Uwe är en utav dom absolut bästa V6orna i världen så det handlar nog främst att fokusera på sig själv och försöka se och lära och bli bättre varje dag. Så kommer nog speltiden om man har förtjänat den.

Helander on ennen Saksaan siirtymistään pelannut useamman kauden Ruotsissa Alingsåsissa. Jo nuorena seuraan siirtynyt Helander ehti vuosien varrella jo kotiutua täysin paikkakunnalle. Hyviä muistoja jää paljon ja Helander myöntää, että ”kotoa” lähteminen ei ollut ihan helppo ratkaisu.

– On tosiaan aika monenlaisia ajatuksia siitä, että jätän nyt Alingsåsin, siitähän tuli kotikaupunkini ja seurani 6 vuodeksi, joten on todella kaihoisaa jättää kaikki taakseen. Menin sinne tietämättömänä 15-vuotiaana ja koko aika ja kaikki askeleet lukioajasta lähtien siksi ihmiseksi ja pelaajaksi, joka nyt olen, ei uskoakseni olisi tapahtunut ilman AHK:ta ja Alingsåsia!

– Käsipalloilullisesti nousee ehkä esiin Ruotsin finaalit 2019, joissa oli täysi tupa ”derbyssä” Sävehofia vastaan 5 ottelussa – huolimatta tappiosta viimeisessä, ratkaisevassa finaalissa.

– Det är nog väldigt många tankar som rör sig när jag lämnar Alingsås nu, det blev ju min hemstad och min klubb i 6 år så det är väldigt vemodigt att lämna allting där. Jag åkte dit som en trasslig 15 åring och hela resan och alla steg från gymnasietiden till den person/spelare jag är idag tror jag inte jag hade varit utan AHK och Alingsås! Men handbollsmässigt kanske främst SM-finalerna 2019 sticker ut med fullsatta ”derbyn” mot Sävehof i 5 matcher trots förlust i sista avgörande matchen.

Helander on noussut Alingsåsin vuosiensa aikana suomalaisten käsipalloilijoiden ehdottomaan parhaimmistoon. Kehitys on ollut vahvaa ja Löwenissä Helander uskoo pystyvänsä ottamaan vielä lisää harppauksia eteenpäin.

– Uskon että kaikki harjoitusympäristöstä aina joukkueitten tasoon kaikissa otteluissa, joita Bundesliigakauden aikana pelataan kehittää valtavasti pelaajaa ja toivon, että minäkin kehityn ja se auttaa minua ottamaan seuraavan askeleen käsipalloilijana.

– Jag tror att allt från träningsmiljön med nivån i laget till alla matcher man spelar under en säsong i Bundesliga kommer utveckla en enormt och det hoppas jag också kommer utveckla mig och hjälpa mig ta nästa steg som handbollspelare.

Benjamin Helander siirtyy saksalaiseen huippuseuraan

Miesten A-maajoukkuelaituri Benjamin Helander on solminut sopimuksen Saksan Bundesliigan huippuseura Rhein-Neckar Löwenin kanssa.

Sopimus alkaa kauden 2021-22 alusta ja Helanderille on kaksinkertaisen Saksan mestarin riveissä kova kirittäjä, Uwe Gensheimer, peliajasta vasemmalla laidalla.

Ruotsin pääsarjaseurasta Alingsåsista siirtyvä 22-vuotias Helander on uudesta haasteesta innoissaan.

– Jokainen lapsi unelmoi nuorena käsipalloilijana pelaamisesta Saksan Bundesliigassa, joten minun ei tarvinnut miettiä kahdesti, kun Rhein-Neckar Löwen lähestyi. Tuntuu vielä epätodelliselta, että tulen pelaamaan tänä kesänä joidenkin maailman parhaiden pelaajien kanssa, Helander kuvasi saksalaisseuran verkkosivuilla.

– Uusi maa, uusi sarja ja tietysti uusi kieli. Minulle alkaa hieno seikkailu ja odotan sitä todella.

Odotukset ovat korkealla myös seurassa, kuten valmentaja Klaus Gärtner asian muotoilee.

– Benjamin on tuulennopea pelaaja, joka vakuutti meidät ennakkoluulottomuudellaan ja tekniikallaan. Uskon että voimme odottaa näkevämme todella mielenkiintoisen ja motivoituneen pelaajan Rhein-Neckar Löwenissä, Gärtner sanoi.

– Samalla haluamme kuitenkin jatkaa valitsemallamme tiellä ja nostaa vähitellen omia nuoriamme Bundesliigaan.

https://www.rhein-neckar-loewen.de/loewen-verpflichten-benjamin-helander-902786 

http://www.ahk.nu/?fbclid=IwAR32yh4zjRHXW8qURraFeNupFm8Quv5gHqxeDz5H1NbjZI1Hxgq-CdosIEI

 

 

 

Miesten maajoukkue päättää EM-karsinnat Tanskan vieraana

Suomen miesten käsipallomaajoukkueen urakka EURO2022-karsinnoissa päättyy sunnuntaina 2.5. Tanskaa vastaan pelattavalla vierasottelulla. Hallitseva maailmanmestari Tanska on EM-lopputurnauspaikkansa jo varmistanut ja Suomi puolestaan jää karsinnan viimeisen vaiheen lohkossaan peränpitäjäksi.

Suomi on lohkossa edelleen pisteittä, mutta otteet ovat parantuneet karsinnan edetessä. Edellisessä vierasottelussa Sveitsiä vastaan ja viimeksi keskiviikkona kotiottelussa Pohjois-Makedoniaa vastaan Suomi taisteli tosissaan pisteistä loppuun saakka.

– Pelasimme keskiviikkona ihan hyvän pelin etenkin, kun miettii, että mukana oli monta ensikertalaista. Tasainen ottelu, joka olisi voinut kääntyä meillekin, Suomen laituri Roni Syrjälä kertasi.

– Hyvällä mielellä voimme kuitenkin lähteä Tanskaa vastaan. Meillä on alla kaksi hyvää ottelua ja toivon mukaan pystymme myös Tanskan haastamaan ihan kunnolla.

Suomelta on keskiviikon tapaan sivussa useampi pelaaja kokeneesta päästä. Hiukan muutostakin ryhmään on tullut ennalta sovitusti. Maalivahti Mikael Heinonen ja kenttäpelaajista Miska Henriksson pelasivat vain Pohjois-Makedoniaa vastaan – kumpikin teki ottelussa miesten maajoukkuedebyyttinsä. Tanskaa vastaan joukkueeseen liittyi puolestaan maalivahti Casper Blanck.

Ottelu Århusissa alkaa sunnuntaina kello 19.00 Suomen aikaa.

Miesten maajoukkue taipui lopussa tappioon Pohjois-Makedonialle

Hyvin taistellut Suomen miesten käsipallomaajoukkue kamppaili pitkään tasapäisesti voitosta EM-karsintaottelussa Pohjois-Makedoniaa vastaan keskiviikkona Riihimäellä. Suomi joutui kuitenkin lopussa taipumaan ja loppulukemat kirjattiin 22-27 (14-12).

Suomelta oli sivussa loukkaantumisten takia useita avainpelaajia, mutta alku oli ennakkoluuloton. Suomi hyökkäsi ajoittain rohkeasti seitsemällä pelaajalla ja hallitsi alkuminuutteja. Heti alkuun pari tärkeää torjuntaa ottanut maalivahti Patrik Roslander oli tärkeässä roolissa läpi ottelun.

Ottelu tasaantui vähitellen ja avausjakson puolivälissä tilanne oli tasan 8-8. Suomi otti kuitenkin otteen uudestaan haltuunsa hyvän puolustuspelin ja Roslanderin torjuntojen kautta. Päävalmentaja Ola Lindgren kierrätti rohkeasti miehistöään ja hyökkäyspelissä oli eri variaatioita. Suomen ote piti kahdesta loppuminuuttien ulosajosta huolimatta taukoon saakka ja kotijohto kirjattiin ensimmäisen 30-minuuttisen jälkeen kahden maalin erolla.

– Ensimmäinen puoliaika oli meiltä hyvä, tehtiin sovittuja asioita, Suomen ykköseksi noussut Roslander totesi ottelun jälkeen.

Tauon jälkeen Suomella oli etenkin hyökkäyspäässä vaikeampaa. Kova taistelu ja Roslanderin vire pitivät isännät kuitenkin kamppailussa mukana. Viimeisen kymmenminuuttisen ollessa alkamassa Pohjois-Makedonia siirtyi ensi kertaa johtoon toisella jaksolla ja venytti johtonsa vähitellen neljään maaliin, kun Suomelta alkoi paras puhti olla poissa.

Loppukiriin Suomi ei enää yltänyt ja ennakkosuosikkina otteluun lähteneet vieraat pitivät pintansa ja veivät pisteet matkaansa.

– Toinen puoliaika oli meiltä huonompi, emme oikein jaksaneet pelata samalla tavalla. Meillä oli vähän kapea ryhmä ja osalla kauden loppumisesta jo jonkin verran aikaa. Itsellekin meni muutama sellainen pallo, joka olisi pitänyt torjua, Roslander mietti.

– Hävittiin, siinä se, maalivahti kiteytti pettyneenä hyvän taistelun tulokseen.

Suomi päättää EM-karsintalohkonsa ottelut sunnuntaina Tanskan vieraana.

EM-karsintaa, Riihimäki:

Suomi – Pohjois-Makedonia 22-27 (14-12)

Suomen maalintekijät: Max Granlund 6, Benjamin Helander 4 (2), Ian Martin 4, Fredrik Karlsson 3, Robin Sjöman 2, Fredrik Forss 1, Roni Syrjälä 1, Sebastian Säkkinen 1

2 min. ulosajot: Suomi 7 x 2 min., Pohjois-Makedonia 3 x 2 min.

Suomi hakee hyvää päätöstä EM-karsinnoille

Miesten käsipallomaajoukkue päättää EM-karsintansa tällä viikolla, kun joukkue kohtaa keskiviikkona Riihimäellä Pohjois-Makedonian ja sunnuntaina vieraskentällä maailmanmestari Tanskan.

Joukkue kokoontui maanantaina ja aloitti valmistautumisen peleihin. Alun perin nimetyistä pelaajista Nico Rönnberg, Teemu Tamminen, Richard Sundberg ja Mikael Mäkelä sekä Joonas Klama joutuivat jäämään leiriltä sivuun.

– Meillä on taas loukkaantumisia, mutta samalla olemme saaneet uusia pelaajia mukaan. Yritämme käyttää tämän lyhyen valmistautumisjakson mahdollisimman tehokkaasti hyväksemme, Suomen päävalmentaja Ola Lindgren toteaa.

Suomi on hävinnyt kaikki ottelunsa kovassa lohkossa, mutta Lindgrenin mukaan joukkueen pelaamisessa on ollut merkkejä paremmasta.

– Edellinen pelimme Sveitsiä vastaan oli hyvä ja toivottavasti pystymme jatkamaan siitä myös näissä kahdessa seuraavassa ottelussa.

Suomi kohtaa keskiviikkona Riihimäen Cocks Areenalla Pohjois-Makedonian. Joukkueiden edelliskohtaaminen marraskuussa päättyi Pohjois-Makedonian 33-24 voittoon. Joukkueen ehdoton ykköstähti on 40-vuotias legendapelaaja Kiril Lazarov, joka nimitettiin pettymykseen päättyneiden MM-kilpailujen jälkeen myös joukkueen uudeksi päävalmentajaksi.

– Pohjois-Makedonia on meille vaikea vastustaja. He ovat kokenut, vahva ja fyysinen joukkue ja edelliskohtaamisessa meillä oli vaikeuksia erityisesti Lazarovin ja viivapelaajien kanssa. Meidän on opittava siitä pelistä ja toivottavasti pystymme tällä kertaa parempaan.

Suomen ja Pohjois-Makedonian välinen ottelu keskiviikkona alkaa kello 18.00. Ottelu pelataan ilman yleisöä.

Suomen joukkue Pohjois-Makedoniaa ja Tanskaa vastaan:
* – nimetty joukkueeseen täydennyksenä

Patrik Roslander, Dicken, (mv)
Mikael Heinonen, BK-46 (mv) **
Casper Blanck, Tumba (mv) SWE***
Benjamin Helander, Alingsås HK, SWE
Roni Syrjälä, Cocks
Sebastian Säkkinen, BK-46
Robin Sjöman, BK-46
Fredrik Forss, GrIFK
Max Granlund, Dicken
Robin Granlund, GrIFK
Ian Martin, Dicken
Filip Söderlund, Dicken
Miska Henriksson, BK-46 **
Fredrik Karlsson, SIF *
Linus Lindberg, BK-46*
Niki Tuominen, GrIFK*
Carl Weurlander, SIF*

Vain kotiottelu**
Vain vierasottelu***

Ola Lindgren jatkaa miesten maajoukkueen päävalmentajana

Suomen käsipalloliitto ja miesten maajoukkueen päävalmentaja Ola Lindgren, 57, ovat solmineet kaksivuotisen jatkosopimuksen. Lindgren aloitti toimessaan vuonna 2019. Lue lisää

Miesten käsipallomaajoukkue nimetty EM2022-karsinnan päätösotteluihin

Suomen miesten käsipallomaajoukkue kohtaa EM2022-karsintojen kahdessa viimeisessä ottelussaan Pohjois-Makedonian kotona ja Tanskan vieraissa. Maajoukkueen valmennusjohto Ola Lindgren ja Teddy Nordling ovat nimenneet ryhmänsä huhti-toukokuun vaihteessa pelattaviin otteluihin. Lue lisää

Ricke Sundberg: ”Olisimme voineet antaa paremman vastuksen”

Suomi kärsi selkeän tappion Sveitsille Vantaan Energia Areenalla lukemin 32-19. Lue lisää

Miesten maajoukkue jäi Sveitsin jalkoihin

Miesten maajoukkueen EURO2020-karsinta jatkui torstaina Vantaalla Sveitsille kärsityllä selvällä tappiolla. Loppunumerot kirjattiin maalein 19-32 (8-15).

Melkoisen siipirikkoisena otteluun lähtenyt Suomi pysyi ottelun alun Sveitsin kyydissä hyvän puolustuksen ansiosta. Hyökkäyspäässä oli vastaavasti isoja vaikeuksia Sveitsin puolustuksen murtamisessa. Vielä avausjakson puolivälissä lukemat olivat 4-6.

Vähitellen Sveitsi alkoi kuitenkin lisätä johtoaan. Etenkin Alen Milosevic oli viivalla vaikea pideltävä ja Milosevic kirjasi jo avausjaksolla seitsemän maalia. Suomen maalihanat tyrehtyivät miltei täysin kymmeneksi minuutiksi ja Sveitsi karkasi selvään johtoon, joka tauolle mentäessä oli seitsemän maalia.

Toisen jakson alussa Suomi pääsi kaventamaan parilla maalilla, mutta sen jälkeen Sveitsi paineli omille teilleen. Ero kasvoi kymmeneen maaliin jo ennen jakson puoliväliä ja vieraiden voittomarginaali kasvoi lopulta 13 osumaan.

Suomi teki ottelussa voitavansa, mutta Sveitsin tiivis puolustus ja Andre Schmidin pyörittämä vastustajan hyökkäyspeli oli yksinkertaisesti liikaa.

– Schmid on yksi maailman parhaista pelaajista ja me olimme puolustuksessa yksinkertaisesti myöhässä tilanteista, päävalmentaja Ola Lindgren arvioi.

– Meiltä puuttui kokeneita pelaajia ja tältä ryhmältä yksinkertaisesti rutiinia pelaamisesta tämän tason vastustajaa vastaan. Asenne oli kunnossa, mutta Sveitsi vain oli meitä luokkaa parempi joukkue.

Osa pelaajista joutui poissaolojen takia pelaamaan oudoilla pelipaikoilla ja selkeistä numeroista huolimatta Lindgren näki ottelussa hyvääkin.

– Laitapeli oli meiltä ihan ok ja esimerkiksi Robin Granlunf tuli hyvin mukaan peliin ja oli pirteä.

Kolme maalia heittänyt Granlund itse myönsi, että maalit maistuivat, mutta totesi samalla päävalmentajan tavoin, että Sveitsi oli askeleen edellä.

– Schmid syötti viivalle palloja ja siitä Sveitsi rankaisi. Siinä meidän olisi pitänyt olla enemmän hereillä ja hyökkäyksessä olisi pitänyt pystyä tekemään paikoista paremmin maaleja. Mutta kyllä numerot aika lailla kaiken kertovat, Granlund mietti.

Euro2022-karsintaa, Vantaa:
Suomi – Sveitsi 19-32 (8-15)

Suomen maalintekijät: Robin Granlund 3, Benjamin Helander 3 (1), Roni Syrjälä 3, Anthony Hellakoski 2, Teemu Tamminen 2, Fredrik Forss 1, Max Granlund 1, Ian Martin 1, Gusten Montonen 1, Robin Sjöman 1, Sebastian Säkkinen 1

2 min. ulosajot: Suomi 2 x 2 min., Sveitsi 1 x 2 min.

Miesten käsipallomaajoukkue jatkaa EM-karsintoja kotiottelulla

Vantaan Energia Areenalla pelataan jälleen huipputason käsipalloa torstaina 11.3., kun Sveitsi saapuu Suomen vieraaksi. Suomi ja Sveitsi ovat lohkossa ilman pisteitä Tanskan ja Pohjois-Makedonian ollessa edellä. Lue lisää

Miesten käsipallomaajoukkue nimetty EM2022-karsinnan Sveitsi-otteluihin

Suomen miesten käsipallomaajoukkue jatkaa EM2022-karsintoja maaliskuussa kohtaamalla Sveitsin kahdesti. Maajoukkueen päävalmentaja Ola Lindgren on nimennyt ryhmänsä Sveitsi-otteluihin.

Lähtökohdat ovat Suomen kannalta sikäli hyvät, että merkittäviä poissaoloja ei ainakaan tässä vaiheessa ole ja Lindgren on päässyt valitsemaan haluamansa pelaajat mukaan.

– Tällä kertaa olemme täysivoimaisena. Marraskuun peleissä meiltä puuttui muutamia pelaajia, mutta nyt kaikki ovat mukana. Tietenkin tässä on vielä pelejä jäljellä ennen karsintoja ja toivotaan, ettei takapakkeja tule, Lindgren toteaa.

Suomi kärsi karsintojen avauksessa tappiot vieraissa Pohjois-Makedonialle ja hallitsevalle maailmanmestarille Tanskalle. Lohko on kaikkineen kova ja edessä myös maaliskuussa on kova haaste.

– Taas on kovia pelejä tiedossa. Sveitsi oli mukana juuri päättyneissä MM-kisoissa, he pääsivät siellä toiselle kierrokselle ja pistivät mm. Ranskan tiukoille, joten laadukas joukkue on jälleen vastassa, Lindgren sanoo.

– Meillä on kaksi vaikeaa peliä tiedossa, mutta tarvitsemme kokemusta tällaisista peleistä. Odotan pystyvämme pelaamaan paremmin kuin Tanskaa vastaan.

Lindgren painottaa samalla oppimista ennakkoon kovemmilta vastustajilta. Sveitsi tarjoaa jälleen hyvän mittarin sen suhteen mitä pelaaminen lopputurnaustasolla vaatii.

– Täytyy muistaa, että lohkomme joukkueet ovat tottuneet pelaamaan isoissa turnauksissa ja meidän on pystyttävä hyödyntämään nämä pelit omassa kehityksessämme.

Suomi ja Sveitsi kohtaavat Vantaan Energia Areenalla torstaina 11.3. kello 19.00 ja toistamiseen sunnuntaina 14.3. kello 14.00 Schaffhausenissa.

Suomen joukkue Sveitsiä vastaan:

Mikael Mäkelä, Dicken (mv)
Patrik Roslander, Dicken (mv)
Joonas Klama, Bergischer HC, GER (mv)

Benjamin Helander, Alingsås HK, SWE
Teemu Tamminen, Cocks
Roni Syrjälä, Cocks
Sebastian Säkkinen, BK-46
Robin Sjöman, BK-46
Fredrik Forss, GrIFK
Nico Rönnberg, BK-46
Max Granlund, Dicken
Robin Granlund, GrIFK
Ian Martin, Dicken
Oscar Kihlstedt, HK Varberg, SWE
Miro Koljonen, GrIFK
Richard Sundberg, GrIFK
Gusten Montonen, Dicken

 

Nico Rönnberg valittiin neljättä kertaa peräkkäin vuoden käsipalloilijaksi

Urheilutoimittajien liitto on tehnyt perinteiset Lajien parhaat urheilijat 2020 -valinnat. Vuoden käsipalloilijaksi Suomessa valittiin jälleen Nico Rönnberg.

Rönnbergille valinta oli jo peräti neljäs perättäinen. 29-vuotias Rönnberg on jo pitkään kuulunut miesten maajoukkueen kantaviin voimiin ja pelannut vahvasti myös seurajoukkueessa.

Vuosi 2020 oli Rönnbergille poikkeuksellinen sikäli, että hän edusti vuoden aikana peräti kolmea eri seuraa. Viime kauden Cocksissa pelannut Rönnberg siirtyi kesällä Ranskaan US Ivryn riveihin. Haastava koronatilanne ja osaltaan myös ikävä loukkaantuminen johtivat sopimuksen purkamiseen ja Rönnberg palasi loppuvuodesta kasvattajaseuransa BK-46:n riveihin.

Täällä kaikkien lajien valinnat.

Miesten maajoukkue hioo leirillä hyökkäys- ja puolustuspeliä

Miesten käsipallomaajoukkue on kokoontunut Kisakallion urheiluopistoon alkuvuoden leirille. Leiri alkoi sunnuntaina ja päättyy torstaina. Päävalmentaja Ola Lindgren on ollut tyytyväinen leirin tähänastiseen antiin.

Suomen joukkue harjoittelee kahdesti päivässä ja Lindgrenin mukaan leirillä keskitytään erityisesti hyökkäys- ja puolustuspelaamisen hiomiseen.

– Harjoitukset ovat sujuneet hyvin. Meillä oli tarkoitus pelata harjoitusmaaotteluita tämän National Team weekin aikana, mutta vallitsevan tilanteen takia se ei ole mahdollista. Kohtasimme kuitenkin keskiviikkona harjoitusottelussa BK-46:n. Olemme kiinnittäneet huomiota puolustamiseen ja hyökkäämiseen. Karsintaotteluiden yhteydessä käymme enemmän taktisia asioita läpi, joten nyt olemme pystyneet keskittymään kokonaisvaltaisemmin näihin osa-alueisiin.

– Pelaajat ovat olleet motivoituneita ja harjoituksissa meininki on näyttänyt hyvältä kuten aina. Yritämme kehittää peliämme askel askeleelta, Lindgren avaa leirin tunnelmia.

Lindgren on käynyt Suomen syksyn EM-karsintaottelut Pohjois-Makedoniaa ja Tanskaa vastaan tarkkaan läpi ja niiden otteluiden heikkouksia on pyritty parantamaan leirillä.

– Ensimmäisenä päivänä panostimme puolustuspelaamisen intensiteettiin. Vedimme paljon 1 vastaan 1 –tilanteita, sillä hävisimme niitä paljon edellisissä peleissä. Yritämme pitää korkeaa intensiteettiä ja aggressiivisuutta, jotta voittaisimme jatkossa enemmän kaksinkamppailuja.

– Hyökkäyspelaamisessa teemme paljon toistoja ja pyrimme hiomaan ajoituksia kuntoon. Meille tuli viime peleissä liian paljon helppoja teknisiä virheitä. Pidämme yllä korkeaa tempoa, että pystymme jatkossa tottumaan siihen paremmin ja siten vähentämään virheiden määrää, Lindgren kertoo.

Egypti jäi taakse

Suomen päävalmentajan tehtävien lisäksi Lindgren toimi myös Egyptin suurseura Al Ahlyn päävalmentajana, mutta yhteistyö Al Ahlyn kanssa päättyi viime vuonna.

– Korona sulki maan maaliskuussa eikä sinne oikein ollut mahdollisuutta palata enää ja he jatkoivat egyptiläisellä valmentajalla. Ei siinä mitään sen ihmeellisempää. Korona on vaikuttanut aika moneen muuhunkin asiaan viime aikoina. Sikäli harmittavaa, että meillä oli ratkaisupelit edessä Afrikan ja Egyptin cupissa sekä olimme kahden voiton päässä Egyptin mestaruudesta.

Vaikka pesti Egyptissä jäi kesken, oli aika antoisa ja opettavainen.

– Se oli hyvin erilainen kokemus kuin mihin olin aiemmin tottunut. Erilainen kulttuuri, erilainen harjoittelutapa ja erilainen kuri. Aika paljon joutui tekemään kaikenlaisia kompromisseja. Koin paljon sekä valmentajana että ihmisenä. Nautin siitä ajasta ja se oli hyvin opettavaista, Lindgen kertaa.

– Pelaajat ovat henkilökohtaisilta taidoiltaan erittäin hyviä, mutta taktinen osaaminen ei ole samaa tasoa esimerkiksi eurooppalaisiin verrattuna. Uskon Egyptin olevan vahva tulevissa MM-kisoissa, sillä he ovat voineet valmistautua turnaukseen hyvin.

Suomen EM-karsintaottelut jatkuvat maaliskuun 11. päivä, kun Vantaan Energia Areenalle saapuu vieraaksi Sveitsi.

Miesten käsipallomaajoukkue nimetty tammikuun alun leirille

Miesten käsipallomaajoukkue kokoontuu seuraavan kerran heti uuden vuoden jälkeen miesten kansainvälisellä viikolla. Joukkue kokoontuu Kisakallion urheiluopistolle sunnuntaina 3.1. ja leiri jatkuu loppiaisen yli torstaihin 7.1. saakka. Lue lisää

Nico Rönnbergin ja US Ivryn sopimus purettu

Kesällä Ranskaan US Ivryn riveihin Cocksista siirtynyt miesten maajoukkueen runkopelaaja Nico Rönnberg palaa kotimaahan.

Rönnberg ja Ivry ovat yhteisymmärryksessä purkaneet sopimuksensa seuran Twitterissä antaman lyhyen ilmoituksen mukaan.

Rönnberg oli sivussa maajoukkueen EM-karsintalohkon avausotteluista oltuaan vielä toipilaana loukkaantumisen jäljiltä.

Tanska jätti miesten maajoukkueen vaille mahdollisuuksia

Suomen miesten käsipallomaajoukkue kohtasi lauantain Vantaalla pelatussa EM-karsintaottelussa Tanskan. Hallitseva maailmanmestari osoitti tasonsa ja vei voiton matkaansa vakuuttavan esityksen jälkeen maalein 40-22 (19-11).

Tanska otti otteen pelistä ja meni 4-0-johtoon ennen kuin Suomi sai yhtään kunnon maalintekoyritystäkään aikaiseksi. Jóhan Hansen teki oikealta laidaltaan heti alkuun kolme maalia ja oli läpi avausjakson pitelemätön Suomen puolustukselle. Kaikkiaan Hansen heitti peräti 11 maalia.

Suomi pääsi alun jälkeen paremmin peliin mukaan, mutta tahtipuikko pysyi tiukasti Tanskan hallussa. Ero kasvoi tasaisesti vähitellen ja Suomi joutui tekemään todella paljon töitä joka maalin eteen. Kuvaavaa oli, että vasta muutama minuutti ennen taukoa Suomi pääsi ensimmäiseen nopeaan vastaiskuun.

Toisen jakson alkuun Tanska repäisi kahdeksan maalin taukojohtonsa nopeassa tahdissa yli kymmeneen maaliin. Suomi yritti roikkua mukana, mutta Tanska iski maaleja tasaista tahtia. Vastustajan liike oli vakuuttavaa ja sen myötä maaleja syntyi helpon näköisesti.

Suomi sortui toisella jaksolla myös helppoihin pallonmenetyksiin ja Tanska kasvatti johtoaan tasaisesti loppua kohden vieden ottelun vakuuttavaan tyyliin nimiinsä.

Suomen tehokkain oli Max Granlund, joka heitti seitsemän maalia.

– Tappio oli varmaan ennakkoon odotettu, mutta kyllä tämä ero on liian iso. Olemme ihan liian kilttejä tällaisiin peleihin, Granlund totesi ottelun jälkeen.

– Tanska liikuttaa palloa todella nopeasti ja fiksusti ja pelaajat ovat vahvoja kaksinkamppailuissa. Kyllähän he erittäin hyvää käsipalloa pelaavat. He luovat paikkoja ja myös käyttävät ne. Meilläkin paikkojen rakentelu toimi ihan hyvin viimeiseen syöttöön saakka, mutta ne jäivät vähän puolittaisiksi. Ei tässä sinänsä jossiteltavaa ole, Tanska oli paljon parempi.

Käsipallon miesten EM-karsintaa, Vantaa

Suomi – Tanska 22-40 (11-19)

Suomen maalit: Max Granlund 7, Oscar Kihlstedt 3, Sebastian Säkkinen 3, Fredrik Forss 2, Robin Granlund 2, Linus Lindberg 2, Ian Martin 1, Roni Syrjälä 1, Teemu Tamminen 1

2 min ulosajot ja pelistä sulkemiset: Suomi 5 x 2 min., Tanska 2 x 2 min.

Miesten käsipallomaajoukkue haastaa maailman ykkösen

Keskiviikkona EM-karsintalohkon avauksessa tappion Pohjois-Makedonian vieraana kärsinyt Suomen miesten käsipallomaajoukkue pääsee lauantaina kotiyleisön eteen. Vastus ei kuitenkaan ainakaan heikkene.

Suomi isännöi Tanskaa, jonka meriitit ovat todella kovaa luokkaa.

– Jos oli Pohjois-Makedonia hyvä joukkue, niin Tanska on vielä parempi. Saamme hallitsevan maailmanmestarin vastaan ja toivottavasti mahdollisimman paljon ihmisiä tulee peliin. Tämä on meille taas hyvä mahdollisuus oppia lisää, Suomen päävalmentaja Ola Lindgren sanoo.

Käsipallon EM-karsinnat saatiin käyntiin jokseenkin suunnitellusti ja Skopjessa viikolla pelattu ottelu oli ensimmäinen pitkään aikaan. Kone saatiin samalla tavallaan uudelleen käyntiin.

– Voihan sen niinkin ajatella, mutta täytyy muistaa, että tilanne on kaikille sama. Pitkä pelitauko näkyi siinä, että teimme paljon helppoja virheitä Pohjois-Makedoniaa vastaan ja ajoituksemme olivat vähän hakusessa.

Lindgren näkee joka tapauksessa lauantain kamppailun harvinaisena tilaisuutena, vaikka haaste onkin kovin mahdollinen.

– Vaikea peli tietenkin tulossa ja lähdemme tekemään parhaamme ja tavoittelemaan parasta mahdollista tulosta. Meidän on kuitenkin tärkeä pelata näitä pelejä ja oppia niistä mahdollisimman paljon.

– Haluamme pelata näitä kovia joukkueita vastaan ja sitä kautta kehittyä edelleen, Lindgren painottaa.

EM-karsintaottelu Suomi-Tanska Vantaan Energia Areenalla alkaa lauantaina 7.11. kello 17.00.

Suomi pääsee kovaan testiin Tanskaa vastaan


Miesten käsipallomaajoukkue aloitti EM-karsinnat vierasmatkalla Pohjois-Makedoniaan. Suomi lähti otteluun altavastaajana, ja kotiintuomisiksi ei tällä kertaa tullut pisteitä. Pohjois-Makedonia voitti ottelun 33-24 (16-10).

EM-karsintaurakka jatkuu lauantaina 7.11, kun käsipallon huippumaa Tanska tulee vierailulle Vantaalle. Lue lisää