EM2016

Geoblokkaus Suomen osalta purettu

Infront ilmoitti juuri että miesten EM-kisojen geoblokkaus on Suomen osalta purettu. Lue lisää

Kylmää kyytiä maailman huipulta

Espanja – Suomi   39 – 16  (21-9)

Suomen miesten viimeinen karsintaottelu oli Espanjan näytöstä. Pakko on myöntää että nyt Suomen miehillä oli läpi ottelun pallo pahasti hukassa. Syynä voi olla pitkä kausi ja väsymys, mutta vastustajalla se on ollut vielä kovempi. Lue lisää

Saksan pelityyli oli tällä kertaa myrkkyä

SUOMI – SAKSA 20 – 34 (8-16)

EM-karsintaottelu Saksaa vastaan alkoi positiivisesti, sillä Nico Rönnberg kiskaisi ottelun ensimmäisen maalin muurin takaa ylämummoon sellaisella vauhdilla, että Saksan maalivahti ei ehtinyt silmäänsä räpäyttää. Tähän suomalaisten ilo sitten hyytyi. 6 minuuttia pysyttiin ottelussa mukana mutta sitten vastustajan muuri oli läpäisemätön.

Ensimmäisellä puoliajalla saksalaiset puolustivat Suomen nurin. Muurista ei löytynyt pientäkään rakoa mistä olisi voinut kunnolla yrittää maalilaukausta. Päätä pitemmät ja monta astetta tuhdimmat saksalaiset pakottivat suomalaiset yrittämään mahdottomia, ja se tiesi epätasaista taistelua. Puoliajan keskivaiheessa oli pitkä jakso missä naapurin maaliverkkoa ei heiluteltu. Sen sijaan Saksa teki tappavaan tahtiin osumia ja karkasi suomalaisilta. Kun kaiken lisäksi Saksan maalivahti Silvio Heinevetter torjui loput maalia kohti tulleet vedot, niin puoliaikatulos oli tyly suomalaisille.

Toisella puoliajalla Saksa hölläsi hiukan ja peli tasaantui jonkin verran. Varsinkin suomalaisista Nico Rönnberg innostui maalitehtailuun näyttävillä suorituksilla. Selvää oli kuitenkin että Saksa vei ottelua ja Suomi yritti parhaansa. Tuulimylly oli kuitenkin niin lujaa tekoa, ettei sitä horjuttanut mikään. Saksalla on todella kova joukkue ja kuulemme siitä varmasti tulevaisuudessa. Toivotaan ettei Suomen maaliero venynyt liian suureksi jatkoa ajatellen.

Suomen maalintekijät: Nico Rönnberg 7, Miro Koljonen 3, Richard Sundberg 3, Teemu Tamminen 3, Joacim Broman 1, Oliver Helander 1, Beenny Broman 1, Timmy Thor 1,

Miesten maajoukkueella vielä kaksi merkittävää ottelua ensi viikolla

Karsintaottelut Puolan EM-kisoihin jatkuvat ensi viikon keskiviikkona 10.6. klo 20:00 Vantaan Energia Areenalla. Vastaan astuu Saksa Uwe Gensheimerin johdolla. Saman viikon perjantaina Suomi matkustaa Espanjaan ja kohtaa Logronossa isäntämaan lauantaina 13.6. klo 18:30 paikallista aikaa. Lue lisää

Suomi-Saksa -peli lähestyy

SAKSA JA KÄSIPALLO

Käsipallon syntyhistoriasta on todennäköisesti useampia tarinoita, mutta erään lähteen mukaan juuret ylettyvät todella syvälle menneisyyteen. Lue lisää

Miesten maajoukkue ei pääse vielä kesälomille

EHF_Euro2016

Miesten maajoukkueen osalta ottelut jatkuvat vielä kesäkuun puolella. Puolan 2016 EM-kisakarsinnat jatkuvat niin, että Suomi kohtaa keskiviikkona 10.6. klo 20:00 Vantaan Energia Areenalla Saksan, ja saman viikon lauantaina 13.6. Espanjan Logronossa. Ottelu alkaa siellä klo 18:30 paikallista aikaa.

Päävalmentaja Mikael Källman on kutsunut seuraavat pelaajat keskiviikkona 27.5. alkavalle valmistautumisleirille:

MV: Patrik Roslander Dicken, Mikael Mäkelä Dicken, Tuomas Laitinen Atlas Vantaa

K6: Ben Weber Dicken, Fredrik Forss HC West

V6: Joacim Broman Dicken, Teemu Tamminen Cocks, (varalla Robin Karlsson HC West)

O6: Miro Koljonen HC West, Anton Remy Dicken, (varalla Sebastian Säkkinen Atlas Vantaa)

9M: Benny Broman Dicken, Timmy Thor Dicken, Anthony Hellakoski Atlas Vantaa, Anton Luuppala SIF, Andreas   Nyström ÅIFK, Filip Söderlund Dicken, Nico Rönnberg Cocks

Maajoukkueen valmistautuminen näihin otteluihin on seuravanlainen:

HUOM!!! Ke 27.5.   19:00 – 21:00   Harjoitukset  peruttu!!!!!!

Pe 29.5.   18:30 – 20:30   Harjoitukset        Solvalla

Ma  1.6.   18:30 – 20:30   Harjoitukset        Solvalla

Ke   3.6.    19:00 – 21:00   Harjoitukset        Solvalla

Pe   5.6.    19:00 – 21:00   Harjoitukset        Solvalla

La    6.6.    14:00 – 16:00   Harjoitukset        Solvalla

Su    7.6.    16:00 – 20:00  Harjoitusottelu    Solvalla

Ma   8.6.   18:00 – 20:00   Harjoitukset        Solvalla

Ti     9.6.    17:00 – 19:00   Harjoitukset        Energia Areena

19:00                Majoittuminen      Rantasipi Airport

Ke  10.6.   11:00 – 12:00   Harjoitukset          Energia Areena

20:00                 FIN – GER           Energia Areena

To   11.6.   20:00                Kokoontuminen     Rantasipi Airport

Pe   12.6.                             Matkustuspäivä Espanjaan

La    13.6.  18:30                ESP – FIN              Palacio de los deportes de la Rioja

Su    14.6.                            Paluu Suomeen

Miesten maaottelu FIN-AUT uusi aika klo 18:30

Suomi kohtaa Itävallan Energia Areenalla 29.4. klo 18:30.

Huomioithan uuden alkamisajan!

Ovet avataan klo 17:15

Liput myynnissä www.lippuagentti.fi

 

AUT-fb-landingtausta

 

 

Joululahjavinkki: Suomi-Itävalta -ottelun liput myynnissä

Miesten käsipallomaajoukkue kohtaa seuraavassa EM2016-karsintapelissä kotona Itävallan. Lue lisää

Suomi-Espanja -pelin mediaseuranta

Alla olevista linkeistä pääset Suomi-Espanja -pelin artikkeleihin:

 

http://yle.fi/urheilu/suomi_laittoi_hallitsevan_maailmanmestarin_tiukoille/7592593

http://hbl.fi/sport/2014-11-01/676326/kolumn-en-handbollsfest-vi-garna-minns

http://www.iltasanomat.fi/muutlajit/art-1288758471923.html?pos=ksk-trm-muut-ostu

http://hbl.fi/sport/2014-11-01/676291/handbollsherrarna-forlorade-mot-spanien

http://svenska.yle.fi/artikel/2014/11/01/handbollsfest-finland-bjod-upp-till-kamp-mot-varldsmastarna

http://svenska.yle.fi/artikel/2014/11/01/ojala-utvisningarna-var-billiga?ref=ydd-most-read-in-sp

MIESTEN MAAJOUKKUEELTA 2200 KERTAA KIITOS YLEISÖLLE

Vantaan Energia Areenalla oli lauantaina yleisöä huimat 2200 henkilöä seuraamassa Suomi – Espanja EM-karsintaottelua. Heistä jokaiselle erikseen ja kaikille yhdessä miesten maajoukkue haluaa antaa sydämelliset kiitokset kannustuksesta. Joukkue oli sitä toivonut ja sen se myös sai. Alusta lähtien se kaivattu kahdeksas pelaaja oli juonessa mukana. Tämä oli iso tekijä joka siivitti joukkueen suurenmoiseen suoritukseen.

Yleisöä ylistäen

Suomen Miesten Käsipallomaajoukkue

Suomen miehiltä mielettömän hieno ottelu

Suomi – Espanja  27 – 34   (15-17)

Espanja vei pisteet EM-karsintaottelussa Suomea vastaan, mutta erittäin täpärästi. Suomi horjutti Espanjan itseluottamusta aika rajusti, esittämällä uhrautuvaa ja mielikuvitusrikasta peliä. Suomi ei viimeisiä minuutteja lukuun ottamatta päästänyt espanjalaisia karkuun. Viimeisillä minuuteilla suomalaisten piti ottaa riskejä ja näin Espanja sai seitsemän maalin eron.

Ottelu alkoi suomalaisilta muutamalla teknisellä virheellä, johtuen varmaankin pienestä hermoilusta, mutta Espanja ei pystynyt tilanteita hyödyntämään. Suomi sai juonesta kiinni ja espanjalaisten perässä pysyttiin kuin takiaiset. Milliäkään ei annettu periksi ja maalintekokin saatiin hyvään malliin. 22 minuuttia pelattu ja Suomi tasoitti ja heti perään maalin johtoon. Espanjalaiset joutuivat ottamaan aikalisän ja saivat erän lopussa hieman onnekkaasti kahden maalin taukojohdon.

Sama tahti jatkui ottelun toisella puoliskolla. Espanjalaiset olivat niukasti niskan päällä, mutta Suomi oli tiukasti perässä. Hallitsevan maailmanmestarin itseluottamus oli horjutettu ja hiukan paremmalla onnella erän puolessavälissä tilanne olisi voitu kääntää Suomelle myönteiseksi. Se ei todellakaan ollut kaukana. Kovien pelien rutiini ja kokemus pelastivat Espanjan katastrofilta.  Lopussa Suomi otti taktisia riskejä ja Espanja sai kaunisteltua maaliluvut kauniimmiksi.

Espanjan päävalmentaja Manuel Cadenas kehui Suomen nuorta joukkuetta vuolaasti ottelun jälkeen, ja korosti varsinkin sen taistelutahtoa ja nopeutta. Suomen päävalmentaja Mikael Källman oli joukkueen suoritukseen erittäin tyytyväinen. Hän kehui joukkueen moraalia korkeaksi, mutta totesi ettei kokemus ja rutiini vielä riittäneet Espanjan tasolle.

Suomen joukkue todella taisteli ja antoi kaikkensa. Jokainen pelaaja tahtoi tehdä parhaansa, ja siinä onnistuttiin. Taistelumaljan ansaitsivat kaikki. Puolustuksen uhrautuva raataminen piti Espanjan mörssärit kurissa. Kun vielä saatiin maalintekokin onnistumaan, niin Iberian poikien mielentila horjui. Liekeissä oli varsinkin Teemu Tamminen yhdellätoista maalilla. Mielettömän hieno ottelu pojilta.

Suomen maalintekijät: Teemu Tamminen 11, Andreas Rönnberg 3, Richard Sundberg 3, Leonel Ojala 3, Nico Rönnberg 3, Henri Auer 1, Benny Broman 1, Oliver Helander 1, Joacim Broman 1

Huomenna Vantaan Energia Areenalla jyrähtää

Suomen miehet kohtaavat huomenna Vantaalla klo 17:00 hallitsevan maailmanmestari Espanjan. Iberian niemimaan pojat ovat liikkeellä parhaalla mahdollisella kokoonpanolla. Mukana 10 maailmanmestaria, joten odotettavissa on vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Espanja, niin kuin Suomi, aloittivat 2016 Puolan EM-kisakarsintapelit viime keskiviikkona. Espanja voitti Itävallan luvuin 27 – 16. Suomi taasen hävisi Saksalle luvuin 18 – 30.

Espanjan kokoonpanossa olevat mestarit ovat: Julen Aguinagalde  joka pelaa Vive Targi Kielce (POL) seurassa, Alberto Entrerrios FC Barcelona (ESP), Albert Rocas Ciudad De Logrono (ESP), Jorge Maqueda HBC Nantes (FRA), Victor Tomas FC Barcelona (ESP), Joan Canellas THW Kiel (GER), Viran Morros FC Barcelona (ESP) , Valero Rivera HBC Nantes (FRA), Gedeon Guardiola Rhein Neckar Löwen (GER). Tässä sellainen lista ettei paremmasta väliä. Jos tämä ei houkuttele sinua katsomoon, niin johan on kovan tason markkinat jossain muualla. Näitä huippupelaajia vastaan Suomen miehet tarvitsevat kaiken mahdollisen tuen. Se kahdeksas pelaaja on valtavan suuri apu tässä tilanteessa. Ei muuta kuin äänijänteet kuntoon ja hallille.

Suomi ja Espanja ovat kautta aikojen kohdanneet 4 kertaa. Viimeinen kohtaaminen tapahtui vuonna 1985. Espanja on näistä otteluista voittanut kolme ja Suomi yhden. Tämä voitto tuli luvuin 11 – 10 30.6.1955, ja kyseessä oli ulkopelien ja 11-miehisten joukkueiden MM-kisat Offenburgissa. Nämä tiedot ovat kuitenkin historiaa, eikä niillä ole tämän päivän käsipallon kanssa mitään tekemistä.

”Espanjan ja Ranskan maajoukkueet ovat pahin mahdollinen vastustaja. Heillä on yksilöosaaminen huipussaan ja yhdistettynä vielä valtavaan kokoon ja fysiikkaan, niin siinä vastustusta kerrakseen. Pelisuunnitelman ja taktiikan luominen on todella haasteellista. Saksa-ottelun toinen puoliaika antoi kuitenkin rohkaisua tulevaan. Jos saamme saman menon ja maltamme olla hyökkäyspäässä maltillisia niin taistelemme ennakkosuosikkia vastaan kovalla asenteella. Meidän on otettava joka sekunnista irti kaikki mahdollinen ja pyrittävä peilitempoon mukaan.” toteaa päävalmentaja Mikael Källman.

Suomen miesten maajoukkue toivottaa tervetulleeksi jokaisen käsipallosta kiinnostuneen ihmisen. Eikä pelkästään lajista kiinnostuneet, vaan myös kaikki muutkin värikkäästä, nopeasta ja tapahtumarikkaasta pallopelistä kiinnostuneet. Nähdä hallitseva maailmanmestari pelaamassa Suomea vastaan ei ole jokapäiväinen juttu.

Miesten maajoukkue mukana Movemberissa

Miesten maajoukkue kohtaa lauantaina EM-jatkokarsinnan kotiavauksessaan Espanjan. Suomi metsästää kivikovaa vastustajaa vastaan paitsi hyvää tulosta ja maaleja myös tukea tärkeän asian hyväksi.

Marraskuu alkaa lauantaina ja se merkitsee samalle vuosittaisen Movember-kampanjan alkamista. Movemberissa kerätään ympäri maailman varoja miesten terveyden edistämiseen viiksiä kasvattamalla tai viiksien kasvattamista tukemalla.

Miesten maajoukkue on mukana kampanjassa heti alkumetreillä ja lahjoittaa Movemberiin 10 euroa jokaisesta Espanjan verkkoon lauantaina tekemästään maalista.

Movemberiin voivat osallistua kaikki joko joukkueena, yksin tai lahjoittajan ominaisuudessa. Lue lisää kampanjasta: http://fi.movember.com/?home

Miesten EM-jatkokarsintaottelu Suomi-Espanja Vantaan Energia-Areenalla lauantaina 1.11. kello 17.00. Vielä ehdit hankkia pääsyliput ja tulla kannustamaan kotijoukkuetta. Pääsyliput ennakkoon www.lippu.fi tai Lippupisteen myyntipisteistä.Movember

Suomi taipui Saksalle EM-karsintojen ensimmäisessä ottelussa

Saksa – Suomi 30 – 18   (19-8)

Suomen ensimmäinen EM-karsintaottelu päättyi Saksaan selvään voittoon. Gummersbachin halli oli loppuun myyty ja yli neljätuhatta katsojaa kannatti omiaan selvään voittoon. Suomalaisilla oli kuitenkin pirteä ja ennakkoluuloton alku. Ottelua johdettiin vielä seitsemän minuutin kohdalla, mutta sitten saksalaiset saivat puolustusmuurinsa tiivistettyä melkeinpä läpäisemättömäksi. Oli työn ja tuskan takana saada saksalaisten muuriin aukkoa. Puoliajan viimeisen vartin aikana ei saatu tehtyä kuin neljä maalia, kun taas Saksa nakutti varman tuntuisesti itsensä karkumatkalle. Tauolle lähdettiin Saksan johtaessa yhdellätoista maalilla.

Toisella puoliajalla Suomi sai paremmin otetta peliin. Puoliaika tahkottiin tasapuolisesti, eivätkä saksalaiset saaneet kasvatettua eroa suuremmaksi. Puolustus saatiin tiiviimmäksi ja maalinteossakin onnistuttiin kohtuullisella prosentilla. Etumatka oli kuitenkin sen verran suuri, ettei mahdollisuuksia ollut kuroa etumatkaa umpeen. Toinen puoliaika antoi kuitenkin viitteitä paremmasta. Työmoraali oli koko pelin ajan korkealla, mutta pelikokemus tällä tasolla oli saksalaisilla selvästi etuna.

”Kun saatiin korjattua perusasiat, niin peli saatiin ihan hyvään muotoon. Puolustuspää korjaantui toisella puoliajalla, ja homma toimi. Kaiken kaikkiaan toinen puoliaika antoi toivoa seuraavaan otteluun. Hyökkäyksissä kärsivällisyys loppui, eikä tehty tarpeeksi työtä maalipaikkojen eteen. Joukkueella oli hyvä nousu ja se on hyvä ottaa mukaan ensi lauantaina. Ei muuta kuin kääritään hihat ylös ja haalarit jalkaan Espanjaa vastaan.” totesi päävalmentaja Mikael Källman.

Mielenkiintoisena yksityiskohtana mainittakoon, että miesten maajoukkueen 10.000 maali tuli tässä karsintamaaottelussa tehtyä. Tämän maalin laukoi Teemu Tamminen.

Suomen maalintekijät: Andreas Rönnberg 6, Richard Sundberg 4, Nico Rönnberg 4, Teemu Tamminen 1, Antti Valo 1, Oliver Helander 1, Miro Koljonen 1.

Saksa-Suomi tänään suorana Viaplayssä klo 21.15

Illan EM2016-karsintaottelu Saksa-Suomi näkyy Lue lisää

Maajoukkueen tunnelmia ennen Saksa-peliä, Benny Broman

Efter två väldigt lyckade matcher mot Rumänien var känslan ganska på topp av att äntligen kvala vidare till ett “riktigt” kval. I och med att vi var placerade i sista lottnings korgen var det väntat att möta några av de absolut bästa nationerna, vilket inte är en dålig sak på något sätt. Tyskland och Spanien är handbolls länder som man oftast bara ser på TV och nu får vi också möta dem vilket gett en helt ny iver att träna inför dessa matcher.

Uppladdningen har börjat redan med klubblagen och tränings matcherna med landlaget mot Italien och Israel har varit mycket bra förberedelse för vad som komma skall.

Förväntningarna på det kommande kvalet är helt klart att vi vill ta med oss så mycket vi kan från dessa matcher och att ge onödig respekt till motståndaren är något som det inte finns plats för. Tvärtom behövs det fräck attityd och hjärta för att kunna rå på de motståndare vi möter.

Handboll är som bäst på plats och ställe!

Tillsammans skapar vi ett oförglömligt tryck i Energia Arena på lördagen. Vi ses där!

Maajoukkueen tunnelmia ennen Saksa-peliä, Teemu Tamminen

Teemu ”Teme” Tamminen

Syntynyt: 27.08.1987                     Seura: Cocks                     Left Wing

  • Muistan että olin Cocksin kanssa bussissa menossa pelaamaan ja koko joukkueen voimin katsottiin mitä vastustajia saadaan samaan lohkoon. Ja mun mielestä mitä mahtavinta päästä pelaamaan maailman parhaita vastaan ja päästä näyttää meidän joukkueen hyvää fiilistä ja hyvää joukkuehenkeä näille suurille handismaille.
  • Toivoisin todella että tulisivat ykkösmiehityksellä, jotta pääsis vääntää ja taistelee niitä vastaan. Tämän hetken fiilikset on hyvät ja hirveellä innolla olen odottanut maajoukkuepelejä ja harjoituksia.
  • Näissä otteluissa meillä ei ole kun voitettavaa ja kaikille hieno näytön paikka. Ja odotan että molemmissa peleissä katsomossa on paljon porukkaa. Suomessa saatais se seitsemäs kenttäpelaajan voima isolla kannustuksella meidän avuksi.

Kaikki siis Energia Areenalle la 1.11.!

Osta lippusi jo etukäteen Lippu.fi:stä tai R-kioskilta (tapahtumanumero 108 136)

Kuva: Riku Flink

Kuva: Riku Flink