Miesten maajoukkueella vielä kaksi merkittävää ottelua ensi viikolla

Karsintaottelut Puolan EM-kisoihin jatkuvat ensi viikon keskiviikkona 10.6. klo 20:00 Vantaan Energia Areenalla. Vastaan astuu Saksa Uwe Gensheimerin johdolla. Saman viikon perjantaina Suomi matkustaa Espanjaan ja kohtaa Logronossa isäntämaan lauantaina 13.6. klo 18:30 paikallista aikaa.

Keskiviikon otteluilla on lohkon kaikille joukkueille suuri merkitys. Saksan on voitettava Suomi ja Espanjan on kaadettava Itävalta varmistaakseen matkalippunsa Puolan lopputurnaukseen. Itävalta yrittää kampittaa Espanjan ja Saksan, jotta sillä olisi vielä mahdollisuus parhaana lohkokolmosena päästä EM-kisoihin.

Suomen koti- ja vierastappiot Itävaltaa vastaan tiesivät sitä että omassa lohkossa jäätiin neljänneksi. Tästä huolimatta Suomen miehillä on kovasti tavoiteltavaa. Jäljellä olevat ottelut merkitsevät ratkaisevasti Kroatiassa pelattavien 2018 EM-kisojen karsintavaiheeseen. Lohkojen kolme huonointa nelosta joutuu seuraavien kisojen play off -vaiheeseen ja muut neloset pääsevät suoraan toiseen vaiheeseen, eli varsinaiseen EM-karsintaan. Suomella on tällä hetkellä hyvät mahdollisuudet välttää tuo play off -vaihe. Kummastakin ottelusta on taisteltava mahdollisimman edullinen lopputulos, jotta vältyttäisiin vaikeasta tilanteesta. Mikäli näistä otteluista saataisiin yksikin piste, niin iso peikko poistuisi taka-alalta. Joka tapauksessa maaliero on säilytettävä kohtuullisena. On varmaa että Saksa tulee rajulla rynnistyksellä otteluun varmistaakseen kaksi pistettä itselleen, Suomeen joukkue on tulossa parhaalla joukkueellaan.

Ottelut Espanjaa ja Itävaltaa vastaan Vantaan Energia Areenalla osoittivat mitä kotiyleisö merkitsee. Se fiilis ja kannustus avitti pelaajia ennakkoluulottomaan kamppailuun. Uskomaton energialataus siirtyi katsomosta pelaajien tajuntaan, joka myötävaikutti heidän rajuun taistelutahtoonsa. Ei turhaan sanota että innostava kotiyleisö on kahdeksas pelaaja. Saksa-otteluun joukkue tarvitsee samanlaista innostamista. Autetaan Suomen pelaajia ja lähdetään kaikki Energia Areenalle ensi viikon keskiviikkona!

 

EHF_Euro2016

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.