Kylmää kyytiä maailman huipulta

Espanja – Suomi   39 – 16  (21-9)

Suomen miesten viimeinen karsintaottelu oli Espanjan näytöstä. Pakko on myöntää että nyt Suomen miehillä oli läpi ottelun pallo pahasti hukassa. Syynä voi olla pitkä kausi ja väsymys, mutta vastustajalla se on ollut vielä kovempi. 2016 Puolan EM-karsintavaiheen viimeisessä ottelussa Suomen poikia vietiin elegantisti flamencon tahdissa.

Ottelun alku oli suomalaisilta tahmeaa tervan juontia. Isot ja rahvaat espanjalaiset näyttivät kaapin paikan. Havaittavissa oli turhautumista ja terävyys oli kateissa. Espanja sai muurinsa tiiviiksi ja suomalaisilla oli työ ja tuska löytää minkäänlaista aukkoa. Muistui mieleen edellinen ottelu Saksaa vastaan. Kun vastassa seisoo rutinoitunut ammattilainen, niin siinä suomalaisella oli äimistelemistä. Tyly puoliaikatulos kertoo paljon, minkälaisessa pyörityksessä suomalaiset olivat.

Eikä tahti miksikään muuttunut kun toinen puoliaika lähti käyntiin. Espanja ei antanut armoa. Täydellä teholla ja ilman sääliä annettiin kyytiä. Tulosta syntyi ja maaliero sen kun kasvoi. Turhan monet tekniset virheet eivät edesauttaneet suomalaisten pelinkulkua ja jonkinlainen ennätys tehtiin myös tolppien kolistelussa. Kysymys ei sinänsä ollut, etteikö pojat olisi yrittäneet, mutta tasoero tänään oli sen verran tyrmäävä, ettei siinä ollut paljon nokan koputtamista. Se toivottu pieni maaliero jäi nyt saavuttamatta.

Tasoero huippujoukketta vastaan oli tänään niin kiistaton että paremmallakin pelillä ja onnella lopputulos olisi ollut selvä. Toivotaan että joukkue sai näkemyksen siitä, että työtä on vielä paljon edessä. Jalkeilla on nuori ryhmä joka koki ja näki miten huipulla pelataan.

Suomen maalintekijät:

Benny Broman 3, Richard Sundberg 3, Miro Koljonen 2, Nico Rönnberg 2, Timmy Thor 2, Oliver Helander 1, Ben Weber 1, Filip Söderlund 1, Teemu Tamminen 1.