Suomi taipui Saksalle EM-karsintojen ensimmäisessä ottelussa

Saksa – Suomi 30 – 18   (19-8)

Suomen ensimmäinen EM-karsintaottelu päättyi Saksaan selvään voittoon. Gummersbachin halli oli loppuun myyty ja yli neljätuhatta katsojaa kannatti omiaan selvään voittoon. Suomalaisilla oli kuitenkin pirteä ja ennakkoluuloton alku. Ottelua johdettiin vielä seitsemän minuutin kohdalla, mutta sitten saksalaiset saivat puolustusmuurinsa tiivistettyä melkeinpä läpäisemättömäksi. Oli työn ja tuskan takana saada saksalaisten muuriin aukkoa. Puoliajan viimeisen vartin aikana ei saatu tehtyä kuin neljä maalia, kun taas Saksa nakutti varman tuntuisesti itsensä karkumatkalle. Tauolle lähdettiin Saksan johtaessa yhdellätoista maalilla.

Toisella puoliajalla Suomi sai paremmin otetta peliin. Puoliaika tahkottiin tasapuolisesti, eivätkä saksalaiset saaneet kasvatettua eroa suuremmaksi. Puolustus saatiin tiiviimmäksi ja maalinteossakin onnistuttiin kohtuullisella prosentilla. Etumatka oli kuitenkin sen verran suuri, ettei mahdollisuuksia ollut kuroa etumatkaa umpeen. Toinen puoliaika antoi kuitenkin viitteitä paremmasta. Työmoraali oli koko pelin ajan korkealla, mutta pelikokemus tällä tasolla oli saksalaisilla selvästi etuna.

”Kun saatiin korjattua perusasiat, niin peli saatiin ihan hyvään muotoon. Puolustuspää korjaantui toisella puoliajalla, ja homma toimi. Kaiken kaikkiaan toinen puoliaika antoi toivoa seuraavaan otteluun. Hyökkäyksissä kärsivällisyys loppui, eikä tehty tarpeeksi työtä maalipaikkojen eteen. Joukkueella oli hyvä nousu ja se on hyvä ottaa mukaan ensi lauantaina. Ei muuta kuin kääritään hihat ylös ja haalarit jalkaan Espanjaa vastaan.” totesi päävalmentaja Mikael Källman.

Mielenkiintoisena yksityiskohtana mainittakoon, että miesten maajoukkueen 10.000 maali tuli tässä karsintamaaottelussa tehtyä. Tämän maalin laukoi Teemu Tamminen.

Suomen maalintekijät: Andreas Rönnberg 6, Richard Sundberg 4, Nico Rönnberg 4, Teemu Tamminen 1, Antti Valo 1, Oliver Helander 1, Miro Koljonen 1.

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.