Suomen miehiltä mielettömän hieno ottelu

Suomi – Espanja  27 – 34   (15-17)

Espanja vei pisteet EM-karsintaottelussa Suomea vastaan, mutta erittäin täpärästi. Suomi horjutti Espanjan itseluottamusta aika rajusti, esittämällä uhrautuvaa ja mielikuvitusrikasta peliä. Suomi ei viimeisiä minuutteja lukuun ottamatta päästänyt espanjalaisia karkuun. Viimeisillä minuuteilla suomalaisten piti ottaa riskejä ja näin Espanja sai seitsemän maalin eron.

Ottelu alkoi suomalaisilta muutamalla teknisellä virheellä, johtuen varmaankin pienestä hermoilusta, mutta Espanja ei pystynyt tilanteita hyödyntämään. Suomi sai juonesta kiinni ja espanjalaisten perässä pysyttiin kuin takiaiset. Milliäkään ei annettu periksi ja maalintekokin saatiin hyvään malliin. 22 minuuttia pelattu ja Suomi tasoitti ja heti perään maalin johtoon. Espanjalaiset joutuivat ottamaan aikalisän ja saivat erän lopussa hieman onnekkaasti kahden maalin taukojohdon.

Sama tahti jatkui ottelun toisella puoliskolla. Espanjalaiset olivat niukasti niskan päällä, mutta Suomi oli tiukasti perässä. Hallitsevan maailmanmestarin itseluottamus oli horjutettu ja hiukan paremmalla onnella erän puolessavälissä tilanne olisi voitu kääntää Suomelle myönteiseksi. Se ei todellakaan ollut kaukana. Kovien pelien rutiini ja kokemus pelastivat Espanjan katastrofilta.  Lopussa Suomi otti taktisia riskejä ja Espanja sai kaunisteltua maaliluvut kauniimmiksi.

Espanjan päävalmentaja Manuel Cadenas kehui Suomen nuorta joukkuetta vuolaasti ottelun jälkeen, ja korosti varsinkin sen taistelutahtoa ja nopeutta. Suomen päävalmentaja Mikael Källman oli joukkueen suoritukseen erittäin tyytyväinen. Hän kehui joukkueen moraalia korkeaksi, mutta totesi ettei kokemus ja rutiini vielä riittäneet Espanjan tasolle.

Suomen joukkue todella taisteli ja antoi kaikkensa. Jokainen pelaaja tahtoi tehdä parhaansa, ja siinä onnistuttiin. Taistelumaljan ansaitsivat kaikki. Puolustuksen uhrautuva raataminen piti Espanjan mörssärit kurissa. Kun vielä saatiin maalintekokin onnistumaan, niin Iberian poikien mielentila horjui. Liekeissä oli varsinkin Teemu Tamminen yhdellätoista maalilla. Mielettömän hieno ottelu pojilta.

Suomen maalintekijät: Teemu Tamminen 11, Andreas Rönnberg 3, Richard Sundberg 3, Leonel Ojala 3, Nico Rönnberg 3, Henri Auer 1, Benny Broman 1, Oliver Helander 1, Joacim Broman 1

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.