Suomi juoksi Viron nurin M20 Baltic Sea Cupissa

Suomen MU20 käsipallomaajoukkue pelaa Tallinnassa M20 Baltic Sea Cupissa valmistautuen Kosovossa pelattavaan EHF Championship-turnaukseen heinäkuussa. Tallinnan turnauksen toisessa ottelussa vastaan asettui isäntämaa Viro, jolle Suomi kärsi tasan puoli vuotta aiemmin 29.6.2023 selvän 21-29 tappion.

M20 BALTIC SEA CUP 29.6.2024 KLO 18.00 Viro – Suomi 24-39 (15-21)

Suomi oli valmistautunut hyökkäämään Viron keskipuolustusta vastaan läpiajoin ja juoksemaan isäntien hidasta kotiinjuoksua vastaan joukkueena. Puolustuspäässä tiedettiin pelinrakentaja Henrdik Koksin vaarallisuus Viron pelimoottorina. Peli alkoi maalijuhlana Viron päästessä toisteisesti maalintekoon hyviltä maalintekopaikoilta, mutta Suomi kontrasi maalin aina vastaan ja jo kuudennella minuutilla oltiin nähty 12 maalia (6-6). Tässä vaiheessa Suomi nosti puolustuksen hetkelliseksi korkeaksi ja repäisi eron kolmeen maaliin Viron pallonmenetyksistä 6-9 pakottaen etelänaapurin aikalisälle. Erän lopun Suomi piti päällystakkia Koksin päällä puolustaessa ja isäntämaan hyökkäyspelaaminen meni vaikeaksi. Ero venyi parhaimmillaan 7 maaliin 13-20 ja puolijalalle lasketeltiin 15-21 lukemissa.

Toisen erän alussa Suomella onnistui kaikki. Viro oli jatkuvasti lirissä Suomen nopeiden läpiajojen kanssa omassa kenttäpäädyssään ja aktiivinen puolustaminen pakotti Viron pallonmenetyksiin. Pei oli tapettu jo 38 minuutin kohdalla Suomen johtaessa 17-27. Suomi toi peliin lisää virtaa penkiltä laadun laskematta ja pelin vauhti vain kiristyi ja varttia myöhemmin ero oli jo 14 maalia. Toisen erän lopussa Suomi pääsi vielä harjoittelemaan 7v6 pelaamistaan puristaen lopulliseksi eroksi 15 maalia ja lukemat 24-39. Puolen vuoden takainen huono ottelu ja kahdeksan maalin tappio oli kuitattu korkoineen.

Suomen parhaana palkittiin Liam Ranta-aho, jonka läpiajopeliin Viron keskipuolustus ei löytänyt lääkkeitä. Suomi onnistui kuitenkin lauantain ottelussa ennen kaikkea laajalla rintamalla ja 13 pelaajaa kirjautti lopulta nimensä maalisarakkeisiin.

Valmentaja Aku Kuusisto nosti esiin koko joukkueen onnistumiset:

”Käsipallo näyttää aika hienolta, kun kontrapeli rullaa koko 60 minuuttia. Koko joukkue teki tänään vahvan esityksen ja yhtään heikkoa lenkkiä ei ollut! Pojat reagoivat jo aika hyvin pelissä tehtäviin muutoksiin ja saimme tänään myös penkiltä hyvää apua kentälle. Voimme edelleen parantaa matalampaa puolustustamme ja ylivoimaa, mutta tähän peliin voi olla jo tyytyväinen!”

Suomen maalintekijät: Vili Leppänen 7, Fredrik von Troil 5, Jooa Knaapinen 5, Joel Hagström 4, Jussi Hofmann 4, Liam Ranta-aho 4, Axel Sjöstedt 3, Emil Bredenberg 2, Jakob Meinander 1, Aaron Kronberg 1, Paavo Hofmann 1, Nicolas Reenpää 1, Oskari Suopajärvi 1.

Suomen torjunnat: 16/40 = 40%. Oliver Sandin 9/29 = 31% ja Alexander Segersven 7/11 = 64%

Baltic Sea Cupissa on edessä vielä ottelu Latviaa vastaan sunnuntaina klo 12.00. Ottelussa ratkaistaan samalla harjoitusturnauksen voittaja. Pelin näet Viron Käsipalloliiton Youtubesta klo 12.00 sunnuntaina.