Suomi voitti Latvian ja otti turnausvoiton Baltic Sea Cupista

Suomi kohtasi Baltic Sea Cupin viimeisessä ottelussa Latvian. Sunnuntaiaamuna klo 12 pelattavassa pelissä oli samalla pelissä turnausvoitto, sillä Suomella oli takanaan kaksi voittoa ja Latvialla voitto ja tasapeli. Latviapeli toimii samalla kenraaliharjoituksena ennen heinäkuussa pelattavaa EHF Championship-turnausta.

M20 BALTIC SEA CUP 30.6.2024 KLO 18.00 Latvia – SUOMI 28-32 (11-14)

Suomi oli valmistautunut kohtaamaan vahvaa läpiajopeliä pelaavan Latvian. Pelin alussa Suomi saikin selkeillä puolustuksen porrastuksilla Latvian hyökkäyksen vaikeuksiin ja kontrasi pelin 1-4 johtoon. Latvialla oli vaikeuksia päästä pelaamaan taitavan viivan kanssa Suomen noustessa puolustuksessa korkealle pelaamaan Latvian takapelaajia vastaan. Suomi kuitenkin tuhlaili turhan paljon vapaita maalintekopaikkoja ja Latvia kampesi peln tasoihin 8-8 20 minuutin kohdalla. Myös Latvia puolusti koko ajan ansiokkaasti ja teki erittäin vaikeaksi Suomen heittopelaamisen. Puoliajalle Suomi sai revittyä eron kolmeen maaliin 11-14.

Toisen puoliajan alku noudatti samaa kaavaa kahden joukkueen puolustaessa hyvin omaa maaliaan. Latvia teki maalinsa pääosin voimakkaan viivapelaajansa toimesta 7v6 pelilllä ja Suomi puolestaan kuittasi tehokkain vastahyökkäyksin eron pysyessä muuttumattomana kolmessa maalissa 40 minuutille lukemissa 16-19. Hiljalleen Suomi sai myös Latvian viivapeliä kuriin ja pakotettua pelin isäntäjoukkuetta kehnoihin takaheittoihin. Näistä Suomi kuittasi vastaan tehokkaasti ja vei peliin viiden maalin eron 17-22 varttia ennen loppua ja 8 minuuttia ennen loppua jo 7 maaliin (20-27). Loppuhetkillä Latvia sai aikaan näennäistä painetta väsyneen Suomen joukkueen pääälle ja muutaman pallonmenetyksen jälkeen peli lasketeltiin loppuun lukemissa 28-32.

Suomen parhaana palkittiin tasaisen ottelun pelannut Oliver Sandin, joka tylsytti etenkin Latvian takavedot 73% tehokkuudella mahdollistaen Suomen kontrapelaamisen.

Suomen maalintekijät: Fredrik von Troil 7, Axel Sjöstedt 5, Jooa Knaapinen5, Nicolas Reenpää 4, Joel Hagström 3, Oskari Suopajärvi 3, Jussi Hofmann 2, Vili Leppänen 2, Aaron Kronberg 1.
Suomen torjunnat: Oliver Sandin 13/40 = 33%

Päävalmentaja Andreas Rönnberg oli tyytyväinen joukkueen esitykseen turnauksessa:

Hyvä puolustus- ja maalivahtipeli toi voiton. Olemme pelanneet fiksusti ja taktisesti hyvin koko turnauksen. Me olemme pystyneet muuttamaan meidän puolustuspeliä koko ajan vastustajan mukaan. Olen erittäin tyytyväinen koko joukkueesta!

Suomi otti turnauksesta voiton puhtaalla pelillä ja kolmella voitolla. Joukkue saapuu pienen viivästyksen jälkeen Helsinkin Länsiterminaaliin myöhään sunnuntai-iltana. Seuravaaksi joukkue kokoontuu Turkuun päiväleirille tiistaina 9.7.2024 ja lentää sitten Kosovoon EM-kilpailuihin torstaina 11.7.2024.