Suomelle runsasmaalinen voitto Liettuasta M20 Baltic Sea Cupissa

Suomen MU20 käsipallomaajoukkue pelaa viikonloppuna kolme maaottelua Tallinnassa. Joukkue valmistautuu Kosovossa pelattavaan M20 EHF Championship heinäkuun puolivälissä. Joukkue matkasi Viroon varhain perjantai-aamuna Helsingistä ja saapui hotellille puolenpäivän aikaan perjantaina. Lounaan levon ja palaverin jälkeen vastaan avausottelussa asettui Liettua.

M20 Baltic Sea Cup 28.6.2024 klo 18.00 Suomi – Liettua 40-33 (15-13)

Turnauksen avausotteluun asettui kookas Liettuan  joukkue, jota vastaan Suomi pyrki iskemään nopein vastahyökkäyksin. Suomi tulikin peliin vahvasti ja pääsi tekemään maaleja puolinopeista ja nopeista vastahyökkäyksistä aina Liettuan maaleja kuitaten ottaen 5-3 johdon viidessä minuutissa.  Tämän jälkeen Suomi sortui maalipaikkojen tuhlailuun Liettuan maalivahdin ottaessa muun muassa komean kolmoistorjunnan kuudesta metristä. Suomi turvautui aikalisään 12 minuutilla tilanteessa 5-8. Tästä Suomen peli taas käynnistyi ja Oliver Sandinin komeat torjunnat mahdollistivat Suomelle puoliaikajohdon lukemissa 15-13. Sandin kerrytti ensimmäiselle puoliajalle peräti 11 torjuntaa tehokkuudella 46%.

Toisen puoliajan alussa Suomi ohjasi Liettuan heitot onnistuneesti huonoihin maalintekopaikkoihin ja Liettua räiski maalintekopaikkansa ohi maalin tai maalivahdin rinnuksille. Näistä nopeajalkainen Suomi juoksi vastaan ja otti nopeasti 22-15 johdon. Liettua käväisi vielä 22-26  ja 36-22 kahdesti neljän maalin päässä, mutta ottelun voitto ei ollut uhattuna. Loppulukemat kirjattiin Suomelle 40-33.

Suomen parhaana pelaajana palkittiin 12 maalia tehnyt Fredrik von Troil joka upotti myös 6kpl 7m-heittoaan 100% maaliin. Viivapelaaja Nicolas Reenpää teki myös miehen työn raataen Liettuan nyrkkeilysäkkinä kahdessa kenttäpäädyssä lähes 45 minuuttia.

M20 BSC 2024
📷 Joonas Kuuskla/Eesti Käsipallilit

Suomen valmentaja Aku Kuusisto oli tyytyväinen avauspelin jälkeen, mutta löysi myös parannettavaa:

”Onnistuimme erittäin hyvin kontrapelissä sekä suorina nopeina, mutta myös koko joukkueen kontrina. Puolustuksessa alamme löytämään jo kolmea eri variaatiota, jolla muuttaa pelin kuvaa tarvittaessa. Ylivoiman ja turhan monen pallonmenetyksen kanssa saamme vielä hieman parantaa. 40 tehtyä maalia avausvoittoon on kuitenkin hyvä pohja johon maalata.”

Suomen maalintekijät: Fredrik von Troil 12, Jooa Knaapinen 6, Jakob Meinander 5, Nicolas Reenpää 4, Axel Sjöstedt 3, Oskari Suopajärvi 3, Paavo Hofmann 3, Liam Ranta-aho 2, Marcus Ojala 1, Vili Leppänen 1.

Suomen torjunnat: 15/48 = 31%, Oliver Sandin 14/40% ja Alexander Segersven 1/8 = 13%

Suomi kohtaa seuraavaksi lauantaina klo 18.00 isäntämaa Viron, joka oli vielä joulukuussa Suomea melko selvästi edellä. Sunnuntaina klo 12.00 vastaan asettuu vielä Latvia.