Suomen miehillä kovaa haaste sunnuntaina Bosniassa

Miesten maajoukkue kohtaa sunnuntaina 7.5. EM-jatkokarsintaottelussa vieraskentällä Bosnia-Hertsegovinan, joka haki torstaina Vantaalta viiden maalin voiton Suomesta.

Päävalmentaja Kaj Kekin mukaan torstain kohtaamiseen verrattuna mitään suuria muutoksia ei ole sunnuntaiksi tiedossa.

– Puolustuksessa raadoimme ja hyökkäyksessä loimme maalipaikkoja torstainakin, joten mitenkään kauheasti muutoksia tuskin tulee. Puolustusta ajatellen muutamia vastustajan liikkeitä olimme käyneet läpi jo ennen torstaita, mutta silloin emme ottaneet niitä kiinni, nyt toivon mukaan saamme paremmin, Kekki mietti.

Bosnia-Hertsegovina on Suomen selkeästi fyysisempi joukkue ja avaintekijöitä löytyy kenties nopeiden hyökkäysten lisäksi ylivoimapelistä.

– Aika tuskaistahan se 6 vastaan 6 pelaten meille torstaina oli, Kekki myönsi.

Oman juonteensa otteluun tuo myös kotiyleisö, mutta Kekki näkee tästä olevan etua myös Suomelle.

– Bosnialaisia oli Myyrmäessä ryhmä, joka piti hyvin ääntä. Sunnuntaina samanlaisia voi olla katsomossa 6000. Toisaalta meidän pelaajamme pitävät pelaamisesta, kun väkeä ja tunnelmaa on paljon.

Jatkokarsintalohkon tilanne on kolmen pelatun ottelun jälkeen kärkijoukkue Espanjan takana erittäin tasainen, sillä sekä Itävalta, Bosnia-Hertsegovina että Suomi ovat kaikki kahdessa pisteessä.

Ottelu Goradzessa alkaa sunnuntaina kello 20.00.

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.