Laitinen: ”Meidän on oltava viimeistelyssä parempia”

Miesten maajoukkue jatkoi torstaina EM-jatkokarsintaa Vantaan Energia Areenalla, mutta joutui tyytymään 27-32 (10-15)-tappioon Bosnia-Hertsegovinaa vastaan.

Suomi sai kamppailuun heikon alun ja vieraat karkasivat 4-0-johtoon. Pian maalipuiden väliin astellut Tuomas Laitinen alkoi kuitenkin ottaa tärkeitä torjuntoja ja kiri alkoi. Bosnia-Hertsegovina oli kuitenkin tarvittavissa paikoissa tehokas ja vei voiton lopulta viiden maalin erolla.

– Peli oli aikamoista vääntämistä. Bosnia on meitä isompi joukkue, joten osasimme varautua siihen. Olimme toisella puoliajalla muutaman kerran muutaman maalin päässä, mutta aina he sitten saivat kaulaa, Laitinen kertasi.

– Pelimme idea on, että puolustamme hyvin, maalivahti torjuu ja sitten juoksemme toiseen päähän. Niillä otimmekin muutaman maalin aina kiinni, mutta voittoon asti ne eivät tänään riittäneet.

– Meidän olisi pitänyt olla hyökkäyspään viimeistelyssä parempia. Toisaalta rentous hyökkäykseen tulee hyvän puolustuspelaamisen kautta. Jahdatessa on aina pieni kiire ja paine oli meidän päässä. Bosnia ei sinänsä päässyt yllättämään. Paljon takavetoja ja viivalle pelaamista.

Suomen joukkue jatkaa karsintoja heti sunnuntaina 7.5. Bosnia-Hertsegovinan vieraana.

– Meidän pitää parantaa hieman joka osa-alueella ja jokainen henkilökohtaisesti. Katsomme varmasti välipäivinä videolta mitä yksityiskohtia voimme tehdä paremmin, vahti totesi.