Bosnia-Hertsegovina toistamiseen liian vahva EM-karsinnoissa

Miesten maajoukkue kärsi toistamiseen tappion Bosnia-Hertsegovinalle EM-jatkokarsinnassa, kun isännät veivät sunnuntaina Goradzessa pelatuin ottelun nimiinsä selkein lukemin 34-23.

Kuten torstaina Vantaalla nytkin Bosnia-Hertsegovina avasi ottelun terävämmin ja siirtyi nopeasti muutaman maalin johtoon. Suomi roikkui hyvin tuntumassa, mutta lukemista 12-8 isännät repäisivät numeroihin 18-8 ja vaikka Suomi pääsi hiukan kaventamaan, Bosnia-Hertsegovina johti tauolla seitsemällä maalilla.

Tauon jälkeen ottelu eteni tasatahtia pitkään, kunnes isännät alkoivat kiskoa eroa ratkaisevasti.  Bosnia-Hertsegovina venytti eron nopeasti yli kymmenen maalin ja ottelu alkoi olla ratkaistu.

– Teknisiä virheitä tuli liikaa ja fysiikan lait yksinkertaisesti vastaan. Vastustaja puolusti todella hyvin ja emme yksinkertaisesti pysty vielä tähän vastaamaan, päävalmentaja Kaj Kekki totesi.

– Kaksi vähän samanlaista peliä pelattiin Bosniaa vastaan. Ehkä tässä tuli vähän liikaa paineitakin, kun alettiin puhua mahdollisesta kisapaikasta, vaikka päätähtäin on ollut ja on edelleen vuoden 2020 kisoissa.

Suomi kohtaa EM-jatkokarsinnan viimeisissä otteluissaan kesäkuussa Itävallan kotona ja Espanjan vieraissa. Paikka EM-lopputurnauksessa on edelleen Suomelle mahdollisuuksien rajoissa huolimatta sunnuntain tappiosta.

– Pojat tietävät hyvin mikä tilanne on ja totta kai tapellaan loppuun saakka. Itävalta-ottelu vieraissa osoitti, että pystymme näitä pelejä voittamaan, mutta iso tähtäin siis on vasta edempänä, Kekki painotti.

EM-jatkokarsintaa, Goradze:
Bosnia-Hertsegovina – Suomi  34-23 (19-12)

Suomen maalintekijät:

Nico Rönnberg 7
Miro Koljonen 4
Ben Weber 4
Benny Broman 2
Teemu Tamminen 3
Oscar Kihlstedt 1
Fredrik Forss 1
Joacim Broman 1

Ottelupöytäkirja kokonaisuudessaan tästä linkistä:

https://eurohandball.com/ech/men/2018/match/2/032/Bosnia+Herzegovina+-+Finland