Miesten maajoukkue päättää EM-karsinnat kovalla haasteella

Suomen miesten maajoukkueen urakka EM-karsinnoissa päättyy vapunaattona sunnuntaina karsintalohkon viimeiseen otteluun Norjan vieraana.

Suomella on vielä pienet mahdollisuudet EM-lopputurnauspaikkaan, mutta se vaatisi voittoa tai vähintään tasapeliä sunnuntain ottelusta. Norja on lopputurnauspaikkansa jo varmistanut, mutta lohkovoitto ja paremmat asetelmat lopputurnausta ajatellen ovat Norjan tähtäimessä ja siihen yltämiseen vaaditaan voitto Suomesta.

Suomi taisteli torstaina komeasti Norjan tavoin lopputurnauspaikkansa varmistanutta Serbiaa vastaan. Ennakkoluulottomasti pelannut Suomi oli voitossa kiinni loppuminuuteille saakka, mutta taipui lopulta niukkaan tappioon.

Suomen päävalmentaja Ola Lindgren kiitteli joukkueen esitystä torstaina ja oli tyytyväinen siihen, että huippuvastustaja pystyttiin haastamaan toden teolla.

– Sunnuntaina vastus on vielä kovempi ja ottelu pelataan lisäksi vieraskentällä. Näimme torstaina kuitenkin mitä vaatii, että pystyy tosissaan haastamaan Euroopan kärkimaitakin. Haemme nyt samaa latausta sunnuntaille, Lindgren miettii.

– Me otamme askeleita eteenpäin yksi kerrallaan, mutta on selvää, että Norja on meitä edellä ja todella iso haaste meille.

Norja voitti Suomen isännöimän ottelun viime syksynä 13 maalin erolla, joten Lindgrenin arvio on hyvin perusteltu.

Norjan ja Suomen välinen ottelu pelataan Gjøvikissä sunnuntaina alkaen kello 19.00 Suomen aikaa.

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.