Miesten jättiyllätys EM-karsinnoissa kuivui kokoon viime hetkillä

Miesten käsipallomaajoukkue oli lähellä todellista jymypaukkua torstaisessa EM-karsintaottelussa Serbiaa vastaan. Suomi johti Vantaalla pelattua ottelua vielä päätösminuuteilla, mutta taipui lopulta niukkaan tappioon maalein 29-30.

Otteluun selkeänä ennakkosuosikkina lähtenyt Serbia otti komennon haltuunsa alkuminuuttien jälkeen ja etenkin Bogdan Radulovic oikealla laidalla oli lähes pitelemätön. Suomi roikkui mukana, mutta avausjakson puoliväliin mennessä Serbia oli kiskaissut neljän maalin etumatkan.

Tämä jälkeen pelin luonne muuttui täysin. Suomen maalille vaihdettu Patrik Roslander teki komean tuplatorjunnan 7 metrin heitossa ja jatkoi samaa tahtia. Samalla Suomi siirtyi käyttämään ajoittain 7 vs. 6 -hyökkäyksiä, jotka toivat tulosta. Suomi hivuttautui vähitellen tasatilanteeseen ja saman tien ohi. Ote piti komeasti taukoon saakka ja kotijohto ensimmäisen 30-minuuttisen jälkeen kirjattiin kolmen maalin erolla.

Toisen jakson alku oli Suomelle vaikea etenkin maalinteon osalta ja Serbia käänsi tilanteen edukseen Suomen ulosajojen myötä. Kotijoukkueelta löytyi kuitenkin vielä yksi vaihde ja tilanne kääntyi vielä kertaalleen. Viimeiselle kymmenminuuttiselle lähdettiin Suomen kolmen maalin johdossa ja eroa oli parhaimmillaan jo neljä maalia.

Loppuminuuteilla Serbian rutiini alkoi tulla kuitenkin esille. Muutamat virheet maksoivat Suomelle kalliisti, Serbia kuroi maali maalilta eron kiinni ja iski lopulta päätössekunneilla voittomaalin.

Suomi joutui otteluun hyvin kokemattomalla ryhmällä loukkaantumisten takia, mutta taistelu oli mallikasta.

– Esitykseen olen tyytyväinen, mutta tulokseen hiukan pettynyt. Olisimme voineet saada tästä kaksikin pistettä, mutta ei, Suomen päävalmentaja Ola Lindgren totesi.

– Marginaalit olivat pienet. Lopussa muutama virhe ja ulosajo ja vastassa Serbia, joka on tottunut pelaamaan tällaisia otteluita ja tietää koko 60-minuuttisen ratkaisevan.

Samalla Lindgren kuitenkin kaivoi ottelusta esiin positiiviset asiat.

– Tämä oli meiltä hieno taistelu. Emme keskity vain tulokseen, vaan pelimme kehittämiseen ja nyt otimme ehdottomasti askeleen eteenpäin. En voi olla kuin erittäin tyytyväinen taisteluun ja siihen miten pelaajat kentällä esiintyivät. Tietysti tulos oli pelitapahtumia ajatellen pettymys.

Miesten EM-karsintaa, Vantaa:
Suomi – Serbia 29-30 (17-14)

Suomen maalintekijät: Max Granlund 9, Benjamin Helander 5 (1), Gusten Montonen 4, Oliver Nordlund 4, Roni Syrjälä 3, Miska Henriksson 2, Fredrik von Troil 1

2 min. ulosajot ja ottelusta sulkemiset: Suomi 7 x 2 min., Fredrik von Troil suora punainen kortti, Serbia 1 x 2 min.

 

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.