Miesten maajoukkue väsyi Norjan kyydissä

Miesten käsipallomaajoukkue päätti EM2024-karsintansa kohtaamalla maailman huippumaihin lukeutuvan Norjan. Suomi taisteli hienosti ensimmäisen puoliajan, mutta toisella vastustajan laatu alkoi näkyä ottelun päätyttyä lopulta Norjan 32-23 (15-12)-voittoon.

Suomi tuli otteluun Serbia-pelin tuomalla itseluottamuksella eikä päästänyt kotijoukkuetta helpolla. Thorsteinn Gauti Hjalmarsson ja Max Granlund pitivät maaleillaan huolen siitä, ettei kotijoukkue päässyt karkumatkalle. Norjan johto toiselle puoliajalle lähdettäessä oli vain kolme maalia.

– Ensimmäinen puoliaikamme oli hyvä. Meillä oli pienoisia ongelmia hyökkäyspäässä, mutta peluutimme ottelussa aika nuorta joukkuetta, Suomen päävalmentaja Ola Lindgren aloitti ottelun perkaamisen.

Toisella puoliajalla Suomen materiaalin kapeus alkoi näkyä maailman eliittijoukkuetta vastaan. Suomella oli alla todella kova taistelu Serbiaa vastaan torstaina ja kotijoukkue käytti hyväkseen Suomen virheet.

– Toisella puoliajalla aloimme olla jo aika väsyneitä. Teimme helppoja virheitä ja Norja pääsi juoksemaan nopeista hyökkäyksistä maaleja, Lindgren harmitteli.

Tappiosta huolimatta Lindgren ei painanut päätä pensaaseen ottelun jälkeen.

– Tämä oli meille tietenkin kova ottelu ja Norja on todella hyvä joukkue. He ansaitsivat voittonsa ja olivat parempia. Kun katsotaan kokonaisuutta, niin olen suhteellisen tyytyväinen. Meillä oli todella paljon nuoria pelaajia kentällä ja se on tietenkin hyvä asia tulevaa ajatellen.

Suomi saalisti EM-karsinnoista voiton Slovakiasta, sekä sai oppia maailman huipulta Norjalta ja Serbialta. Lindgren on painottanut kehitystä ja kertoi nähneensä karsintojen aikana siitä konkreettisia merkkejä.

– Jos ajatellaan vaikka viime marraskuuta, kun kohtasimme Serbian ja Norjan viimeksi. Ne pelit olivat ohi käytännössä ensimmäisen vartin aikana. Nyt pystyimme haastamaan heitä paljon paremmin, Lindgren iloitsi.

Voitollaan Slovakiasta Suomi vältti Relegation Round -ottelut ja varmisti paikan suoraan seuraaviin EM-karsintoihin.

Miesten EM-karsintaa, Gjøvik, Norja:
Norja-Suomi 32-23 (15-12)

Suomen maalintekijät: Thorsteinn Gauti Hjalmarsson 6, Max Granlund 6, Kalle Kankaanpää 2, Miska Henriksson 2, Viktor Grönmark 2, Anton Koskue 2, Fredrik von Troil 1, Gusten Montonen 1, Roni Syrjälä 1

2 min. ulosajot ja ottelusta sulkemiset: Norja 2 x 2 min., Suomi 3 x 2 min.

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.