Miesten maajoukkue nousi komeaan voittoon EM-karsinnoissa

Miesten maajoukkue avasi pistetilinsä EM-karsintalohkossaan kaatamalla torstaina Vantaalla Slovakian vahvan toisen jaksonsa ansiosta. Numerot kirjattiin Suomen eduksi 30-27 (11-13).

Avausjakso kaikkiaan oli varsin tasainen. Suomi kävi lukemissa 4-3 kertaalleen johdossa, muuten Slovakia oli hienoisessa johtoasemassa taukoon saakka. Suomi ei päässyt nopeisiin hyökkäyksiin ja tuhlasi hyökkäyspäässä muutaman avopaikan ja tämä teki pienen eron joukkueitten välillä, mikä näkyi Slovakian kahden maalin taukojohdossa.

Toisella jaksolle Suomi tuli kuitenkin selvästi vahvemmin. Puolustus toimi hyvin joukkueensa ja tämä avasi myös paikkoja vastaiskuihin, jotka Suomi myös käytti hyvällä prosentilla hyväkseen. Maalinteko toimi Suomen parhaana pelaajana palkitun Max Granlundin johdolla ja vähitellen numerot kääntyivät kotijoukkueen eduksi.

Viimeisellä kymmenminuuttisella Suomi johti jo neljällä maalilla, mutta muutaman huonon ratkaisun myötä Slovakia kiri perättäisillä 7 metrin heitoilla jo maalin päähän. Lopun Suomi hoiti kuitenkin tyylikkäästi ja otti arvokkaan ja ansaitun voiton.

– Oli tärkeää joukkueelle saada pistetili auki näissä karsinnoissa. Meillä on ollut vaikeuksia itseämme parempia joukkueita vastaan ja meillä oli lisäksi loukkaantumisia, joten mukana oli paljon nuoria pelaajia. Etenkin heille oli tärkeää nähdä jatkoa ajatellen, että me pystymme voittamaan näitä pelejä, Suomen päävalmentaja Ola Lindgren iloitsi.

– Emme tauolla muuttaneet kuin pieniä asioita. Slovakia oli aika vahva joukkue, mutta aloimme tukea toisiamme paremmin, saimme vastahyökkäyksiä ja teimme niistä myös maaleja. Se oli hyvä 30-minuuttinen.

Tunnustuksen Suomelle antoi myös Slovakian päävalmentaja Fernando Gurich.

– Onnittelut Suomelle, se oli tänään selvästi parempi joukkue. Me emme saaneet Suomen heittopeliä kuriin ja etenkin puolustuksessa oli vaikeuksia, vaikka yritimme muuttaa pelaamistamme ottelun kuluessa – ei auttanut, Gurich myönsi.

Käsipallon miesten EM-karsintaa, Vantaa:

Suomi – Slovakia 30-27 (11-13)

Suomen maalit: Max Granlund 8, Robin Granlund 6, Sebastian Säkkinen 5, Miska Henriksson 4, Þorsteinn Gauti Hjálmarsson 2, Gusten Montonen 2, Linus Lindberg 1, Roni Syrjälä 1, Fredrik von Troil 1

2 min ulosajot ja pelistä sulkemiset: Suomi 2 x 2 min., Slovakia 3 x 2 min

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.