Miesten maajoukkue kaatamaan Slovakiaa toistamiseen

Miesten maajoukkue avasi pistetilinsä EM-karsinnoissa torstaina kaatamalla Slovakian kolmen maalin erolla. Maat kohtaavat toistamiseen sunnuntaina, nyt Slovakian kotikentällä.

Torstain ottelu ja ennen kaikkea nousu voittoon tauon tappioasemasta toivat Suomelle roppakaupalla itseluottamusta.

– Ilman muuta, emme me näitä pelejä tällä tasolla liian usein ole voittaneet, joten todella hyvältä maistui, Suomen kokeneempaan kaartiin kuuluva laituri Roni Syrjälä sanoo.

Vierasotteluissa on aina omat lisähaasteensa, mutta Syrjälä uskoo Suomen pystyvän haastamaan Slovakian myös sunnuntaina.

– Toki pelataan heidän kotikentällään, mutta sama joukkue sieltä tulee vastaan. Torstaina Slovakia ainakin oli aika hidas tulemaan puolustukseen ja saimme vastaiskujen lisäksi myös puolinopeita hyökkäyksiä hyvin ja niistä myös maaleja, Syrjälä miettii.

– Samaa tietysti haetaan ilman muuta sunnuntaina ja kotivoiton myötä ehdottomasti haetaan voittoa myös vierasottelusta.

Suomen joukkue sai myös hyviä uutisia, sillä torstain kamppailusta sairastumisen takia sivussa ollut Viktor Grönmark on toipunut ja matkasi joukkueen mukana kohti Slovakiaa.

Panoksia ottelussa riittää, sillä voitolla Suomi nousisi neljään pisteeseen ja taistelemaan EM-lopputurnauspaikastakin. Vuoden 2024 lopputurnaukseen pääsevät karsintalohkojen kaksi parasta sekä lisäksi neljä parasta lohkokolmosta kaikkiaan kahdeksasta karsintalohkosta.

Ottelu Hlohovecissa alkaa sunnuntaina kello 17.00 Suomen aikaa.

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.