Islannin apu innokkaana Suomen väreihin

Suomen miesten maajoukkueen toistaiseksi tuntemattomin nimi lienee Thorsteinn Gauti Hjalmarsson. Suomen ja Islannin kaksoiskansalainen teki ensiesiintymisensä Suomen paidassa tammikuussa pelatussa Baltic Cupissa, ja on nyt mukana ensimmäistä kertaa EM-karsintaotteluissa.

– Oli hauskaa pelata Baltic Cupissa. Tuntui tietysti oudolta tavata uusi joukkue tuntematta ketään etukäteen. Se tuli yllätyksenä, että lähes kaikki joukkueessa puhuvat ruotsia. Vaikka en itse puhu ruotsia, se on samanlainen kieli kuin islanti, mikä helpottaa pelissä ja harjoituksissa kommunikointia ja tapahtumien ymmärtämistä.

Gauti nimeä kutsumanimenään käyttävä 27-vuotias 190-senttinen takapelaaja on pelannut koko uransa ajan Islannissa, enimmäkseen Framin joukkueessa, joka on tällä hetkellä liigassa kolmantena. Reykjavikissa kasvaneella ja siellä edelleen asuvaa pelaajaa motivoi maajoukkuepeleihin yhteyden säilyminen Suomeen.

– Minulla on lapsesta asti ollut kaksoiskansalaisuus, mutta olen käynyt Suomessa vain perhelomilla joskus nuorempana. Suomen isoäitini menehtyi äskettäin, ja se antoi minulle motivaation, etten anna yhteyden suomalaisuuteeni haihtua.

Slovakia-peleistä Hjalmarsson toivoo Suomen saavan hyvän tuloksen, jotta EM-mahdollisuudet Serbiaa ja Norjaa vastaan pysyvät avoinna. Omasta roolistaan ja ominaisuuksistaan kysyttäessä hän kertoo olevansa nopea jaloista ja parhaimmillaan yksi vastaan yksi -tilanteissa.

– Olen innoissani EM-karsintaotteluista, koska niillä on paljon enemmän merkitystä.

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.