Slovakia sai revanssin Suomesta EM-karsinnoissa

Miesten maajoukkue jatkoi EM-karsintoja sunnuntaina kohtaamalla Slovakian vieraskentällä sunnuntaina. Torstaina Suomi oli vahvempi, mutta pyhänä kotijoukkue oli vahvempi lukemin 32-25 (13-14).

Slovakian joukkueessa oli tapahtunut muutoksia sitten torstaina Vantaalla pelatun ottelun. Tuolloin Suomi voitti 30-27, jonka jälkeen Slovakian valmennuskaksikko sai lähteä. Näin ollen Slovakia lähti uudessa komennossa sunnuntain otteluun.

– Ei sillä ollut meidän kannaltamme mitään vaikutusta otteluun. Ongelmamme olivat toisaalla, Suomen päävalmentaja Ola Lindgren totesi ottelun jälkeen.

Yksi iso ongelma Suomen joukkueelle tuli heti 1,5 minuutin jälkeen, kun Robin Granlund loukkaantui ja joutui jättämään ottelun kesken. Loukkaantumisen vaikutus ei kuitenkaan näkynyt heti avausjaksolla.

Suomi oli ensimmäisellä puoliajalla hivenen niskan päällä. Ensimmäisen kympin jälkeen Suomi sai otteen ottelusta, mutta kolmea maalia suuremmaksi johto ei kasvanut missään vaiheessa. Slovakia nappasi eron kiinni ja kävi johdossakin, mutta Max Granlundin heittokäsi oli herkkänä ja Þorsteinn Gauti Hjálmarsson säesti osoittaen olevansa oiva tulokas Suomen joukkueeseen.

Toisen puoliajan alussa ottelu kääntyi kotijoukkueelle, jolla oli myös hieman onnea mukana. Slovakia pääsi vajaan parin minuutin sisään kahdesti seitsemän metrin viivalle ja Suomen maalivahti Mikael Mäkelä torjui molemmat yritykset. Torjuntojen paluupallot kuitenkin tulivat hieman epäonnisesti suoraan slovakkipelaajille, jotka eivät epäonnistuneet toisista yrityksistään. Hieman onnekkaiden pomppujen avulla Slovakia pääsi kolmen maalin johtomatkalle.

Suolaa Suomen haavoille tuli hieman myöhemmin, kun Sebastian Säkkinen sai mahdollisuutensa seitsemästä metristä, mutta Slovakian maalivahti torjui eikä paluupallosta tullut Suomelle yhtä onnekasta pomppua, vaan pallo meni torjunnasta yli päätyrajan.

Lindgrenin mukaan pomppu sinne, pomppu tänne, ei kuitenkaan ratkaissut ottelua. Hänen mukaansa Suomelta loppuivat jalat.

– Ei tässä onnea voi lähteä syyttelemään, vaan meiltä loppui toisella puoliajalla fysiikka. Meillä oli heti toisen puoliajan alkuun kolme 100 prosentin maalipaikkaa, joista emme onnistuneet. Niistä vastustaja sai lisää energiaa, kun taas oma energiatasomme putosi. Sitä kautta meille tuli liikaa tyhmiä ja helppoja teknisiä virheitä, joista he pääsivät iskemään vastahyökkäyksistä. Virheet ovat tyypillisiä väsyneelle joukkueelle ja meille tuli niitä liikaa, Lindgren harmitteli.

Slovakia pystyikin pitämään johtoasemansa loppuun saakka suhteellisen helposti eikä Suomi saanut kunnollista loppukiriä viriteltyä.

– Me tarvitsemme tällaisia otteluita, jotka osoittavat missä meillä on parantamisen varaa. Tässä ottelussa olimme etenkin fyysisesti jäljessä. Kaksi peliä muutaman päivän sisään, matkustus mukaan lukien, näytti vaikuttavan joukkueeseen, sillä meillä ei ollut tarvittavia jalkoja etenkään toisella puoliajalla.

– Slovakia on kuitenkin yläpuolellamme rankingissa ja voitimme heidät Vantaalla, joten se täytyy ottaa mukaan positiivisena asiana näistä kahdesta kohtaamisesta, Lindgren päätti.

Suomi päättää EM-karsinnat huhtikuun lopussa. Huhtikuun 27. päivä Vantaan Energia Areenalle saapuu vieraaksi Serbia ja 30.4. Suomi kohtaa vieraskentällä Norjan.

Miesten EM-karsintaa, Hlohovec (SVK):

Slovakia-Suomi 32-25 (13-14)

Suomen maalit: Max Granlund 7, Þorsteinn Gauti Hjálmarsson 6, Linus Lindberg 2, Kalle Kankaanpää 2, Miska Henriksson 2, Fredrik van Troil 2, Sebastian Säkkinen 2, Robin Granlund 1, Felix Karlsson 1

2 min ulosajot ja pelistä sulkemiset: Slovakia 3×2 min, Suomi 5×2 min

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.