Miesten maajoukkue Baltic Cupin finaaliin – Liettua kaatui

Suomen miesten käsipallomaajoukkue kaatoi tiukan taistelun jälkeen lauantaina Riikassa pelattavan Baltic Cupin avausottelussaan Liettuan maalein 27-26. Voitolla Suomi eteni turnauksen finaaliin, jossa sunnuntaina vastaan asettuu Viro.

Suomi oli lauantain ottelun avausjaksolla käytännössä koko ajan niukasti takaa-ajajan asemassa. Maaleja tehtailtiin puolin ja toisin melkoista tahtia, eikä kummankaan joukkueen puolustuspelaaminen varsinaisesti vakuuttanut.

Tauon jälkeen Suomi kuroi vähitellen Liettuan kahden maalin taukojohdon kiinni ja käänsi kamppailun edukseen. Lopussa Suomi piti vain varmasti pallon hyökkäyksessä hallussaan ja varmisti niukan voiton maalin erolla.

Suomen päävalmentaja Ola Lindgren näki paljon parannettavaa, mutta korosti kovan kansainvälisen ottelun merkitystä varsin kokeilupitoiselle joukkueelle.

– Meillä oli ongelmia puolustuspelaamisessa ja myös hyökkäyksessä, mutta se oli odotettua, koska mukana oli niin paljon uusia pelaajia. Mikael Mäkelä maalissa oli hyvä toisella jaksolla ja nopeissa hyökkäyksissä onnistuimme myös hyvin, Lindgren kertasi ottelua.

– Totta kai oli positiivista, että nousimme voittoon. Olimme vielä toisella jaksolla kahden maalin takaa-ajoasemassa. Aina on mukavampi voittaa kuin hävitä.

Baltic Cupin finaalissa Suomi saa vastaansa Viron, joka kukisti toisessa lauantain ottelussa isäntämaa Latvian. Viro karkasi lopussa omille teilleen ja vei ottelun nimiinsä maalein 35-26.

– Siitä tulee kova ottelu, mutta samalla hyvää kokemusta nuorelle joukkueellemme.

Baltic Cup, välierä:
Suomi – Liettua 27-26 (13-15)

Suomen maalintekijät (7 m maalit):
Fredrik von Troil 5, Robin Granlund 4, Sebastian Säkkinen 4 (1), Kalle Kankaanpää 3, Linus Lindberg 3, Gusten Montonen 3, Viktor Grönmark 2, Jonathan Ekman 1, Thorsteinn Hjalmarsson 1, Fredrik Karlsson 1

2 min. ulosajot: Suomi 3 x 2 min, Liettua 2 x 2 min.