Miesten maajoukkue vei Baltic Cupin voiton

Suomen miesten maajoukkue kaatoi Latviassa pelatun Baltic Cupin finaalissa tiukan ottelun jälkeen Viron maalein 31-29 ja vei näin nimiinsä turnauksen ykkössijan.

Kuten lauantaisessa välierässä Liettuaa vastaan, Suomi oli alkuminuuttien jälkeen takaa-ajajana koko avausjakson. Kolmea maalia suuremmaksi Viro ei eroa kuitenkaan saanut repäistyä ja tauolle mentäessä eroa oli vain yksi maali.

Viro piti niukasta johtoasemastaan kiinni vielä toisen jakson alun, mutta Suomi kiipesi rinnalle ja jakson puolivälin jälkeen ohi. Karkumatkalle Suomi ei kuitenkaan päässyt, vaan Viro roikkui sitkeästi tuntumassa ja nousi vajaa kolme minuuttia ennen loppua tasoihin. Suomi pelasi kuitenkin loppuminuutit hienosti ja vei ottelun nimiinsä kahden maalin erolla.

– Mielestäni tämä oli hyvä finaali. Pystyimme parantamaan perjantain ongelmakohdista ja otimme askeleen eteenpäin tässä pelissä. Oli hieno nähdä nuorten pelaajien pärjäävän hienosti pelaten korkealla tasolla tällaisessa kansainvälisessä ottelussa. Täytyy muistaa, että Virolla on hyvä ja nuori joukkue, Suomen päävalmentaja Ola Lindgren totesi.

Kokonaisuus jopa hiukan yllätti Lindgrenin.

– Odotukset turnauksen suhteen eivät olleet kovinkaan korkealla, sillä emme ehtineet juuri harjoitella ja joukkue oli hyvin uusi. Pelaajat taistelivat kuitenkin erittäin hyvin sekä puolustus- että hyökkäyspäässä ja olivat kurinalaisia hyökkäyspelissä.

– Meillä oli turnauksessa useita eri onnistujia. Monet esiintyivät edukseen ja täyttivät paikkansa.

Turnauksen kolmannen sijan vei nimiinsä Liettua, joka kaatoi isäntämaa Latvian pronssiottelussa maalein 22-14.

Baltic Cup, finaali:
Suomi – Viro 31-29 (13-14)

Suomen maalintekijät (7 m maalit):
Linus Lindberg 5, Sebastian Säkkinen 5 (1), Fredrik von Troil 4, Edward Hammarberg 3, Fredrik Karlsson 3, Robin Granlund 2, Miska Henriksson 2, Felix Karlsson 2, Gusten Montonen 2, Jonathan Ekman 1, Thorsteinn Hjalmarsson 1, Kalle Kankaanpää 1

2 min. ulosajot ja ottelusta sulkemiset: Suomi: Miska Henriksson suora punainen kortti, Viro: 1 x 2 min.

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.