Miesten maajoukkue nuorekkaalla joukkueella Baltic Cupiin

Miesten maajoukkue osallistuu viikonloppuna Latvian pääkaupungissa Riiassa pelattavaan Baltic Cupiin. Suomelta lähtee turnaukseen nuorekas joukkue.

Suomen ryhmityksestä puuttuvat muun muassa joukkueen tukipylväät Max Granlund, Benjamin Helander ja Patrik Roslander, joille on suotu lepovuoro tulevasta turnauksesta. Samalla mukana on nuorempia pelaajia ottamassa tuntumaa miesten maajoukkueeseen.

Ennalta yksi mielenkiintoisimmista nimistä on suomalaistaustaa omaava islantilainen Thorstein Gauti Hjalmarsson, joka on ensimmäistä kertaa maajoukkueen matkassa.

– Tällä kertaa annamme hieman lepoa meidän kokeneemmille pelaajille ja samalla näemme vähän uusia sekä kokemattomampia pelaajia. Lisäksi mukana on Hjalmarsson, joka on mielenkiintoista nähdä joukkueen mukana. Meillä on nuoria pelaajia ja nämä tulevat olemaan heille hyviä sekä kovia pelejä. Turnaus on jatkoa aloittamallemme kehitystyölle, päävalmentaja Ola Lindgren avaa.

Suomi kohtaa turnauksen avausottelussa lauantaina Liettuan. Ottelun voittaja etenee sunnuntain finaaliin ja häviäjä pelaa pronssisijasta. Toisessa otteluparissa kohtaavat Latvia ja Viro.

– En ole skoutannut vastustajia lainkaan. Kaikki keskittymisemme on omassa pelissämme ja omassa tekemisessämme.

Lindgren toivoo turnauksessa erityisesti nuoremmilta pelaajilta esiintuloa.

– Toivottavasti pystyisimme taas ottamaan kehitysaskeleita eteenpäin ja jatkaa sitä prosessia, jonka olemme aloittaneet. On tärkeä, että nuoret pelaajat pystyisivät nousemaan esiin ja ottamaan pelistä vastuun.

– Yleensä se on joku kokeneemmista pelaajista, joka nousee tiukan paikan tullen, mutta nyt odotan, että nuoret pelaajat astuvat esiin ja näyttävät olevansa valmiita kantamaan vastuuta.

Baltic Cupin aikataulu:
La 7.1. kello 17.00 Suomi-Liettua
La 7.1. kello 19.00 Viro-Latvia
Su 8.1. kello 11.00 pronssiottelu
Su 8.1. kello 13.00 finaali

Suomen joukkue:
Mikael Mäkelä (mv), Redbergslid (SWE)
Joonas Klama (mv), TuS N-Lübbecke (GER)
Linus Lindberg, HK Varberg (SWE)
Thorstein Gauti Hjalmarsson, Fram (ISL)
Felix Karlsson, LIF Lindesberg (SWE)
Fredrik von Troil, GrIFK
Sebastian Säkkinen, BK-46
Robin Granlund, GUIF (SWE)
Edward Hammarberg, Ofterheim-Schwetzingen (GER)
Kalle Kankaanpää, GrIFK
Fredrik Karlsson, LIF Lindesberg (SWE)
Miska Henriksson, BK-46
Gusten Montonen, Amo HK (SWE)
Jonathan Ekman, BK-46
Viktor Grönmark, HIFK
Benjamin Peitsaro, Dicken

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.