Miesten käsipallomaajoukkue valmistautuu kauteen

Miesten käsipallomaajoukkueen kokoonpano alkaa muotoutua. Päävalmentaja Kaj Kekki odottaa pelaajilta ennen kaikkea sitoutumista ja suurta sydäntä. Näillä eväillä lähdetään myös alkaviin MM-karsintoihin.

”Maajoukkueen rakentaminen on jatkuvaa työtä eikä se valmistu koskaan. Lähden siitä, että pelaajat sitoutuvat kaudeksi kerrallaan. Silloin voi rakentaa joukkueenkin kaudeksi kerrallaan”, reilut kaksi vuotta miesten maajoukkuetta luotsannut Kekki sanoo.

Maajoukkueen syyskuiselle ensimmäiselle leirille on kutsuttu 21 pelaajaa ja 10 muuta on Kekin mukaan koko ajan seurannan alla. ”Pyrimme löytämään pelaajia, jotka voivat pärjätä kansainvälisissä peleissä. Sitoutuminen ja asenne joukkuetta kohtaan ovat tärkeitä. Maajoukkueessa joko ollaan tai ei olla.”

Kekki nostaa esiin muutaman pelaajanimen: “Max ja Robin Granlund, Johan Gripenberg sekä Gusten Montonen. Vanhemmalta puolelta voisi mainita Heikki Laitisen, jonka nimi on ollut aina potentiaalisten seurattavien rinnalla. Ehkä suurin yllätysnimi on maalivahti Jan Stolt.”

Koko käsipallo-Suomen talkoot

Suomen Käsipalloliiton ja päävalmentajan päätavoite on asetettu vuoden 2020 EM-lopputurnaukseen. Kekin tavoitteisiin on kuulunut alusta asti ennen kaikkea maajoukkuetoiminnan ammattimaistaminen.

”Leirityössä menemme koko ajan eteenpäin. Nykyisellään maajoukkue on koossa noin kuukauden vuodessa, mikä on paljon entiseen verrattuna. Voimme olla tyytyväisiä, että olemme mukana suoraan 2020 pääkarsinnoissa ilman henkisesti raskasta esikarsintaa. Vaikka olemme taidollisesti lähempänä tavoitetta kuin koskaan, haasteitakin riittää kaikilla osa-alueilla.”

Kekki muistuttaa, että maajoukkuetyö pohjaa lopulta seurajoukkueiden harjoitteluun. ”Kyllä nämä ovat koko käsipallo-Suomen talkoot. Tässä työssä tarvitaan isoa sydäntä. Ja työtä riittää, sillä vain nykysuomen sanakirjassa menestys tulee ennen työtä”, Kekki hymyilee.

Venäjä tulee Vantaalle

Maajoukkueen syyskuisella leirillä on kaksi tavoitetta tulevaa kautta ajatellen: 7v6-pelaaminen ja aggressiivisen puolustuksen eri momentit. Näitä ja monia muita taitoja päästään kokeilemaan ensimmäisessä vieraspelissä Luxemburgissa 26.10.

Suomessa käsipallomaailma saa odotettua buustia, kun MM-karsintapeli Suomi-Venäjä pelataan lauantaina 28.10. Vantaan Energia Areenalla. Tätä peliä odotetaan jo innolla, sillä vastustajamaan käsipallomaajoukkue on ollut Suomessa viimeksi vuonna 1992.

”Lipunmyynti Suomi-Venäjä -peliin on alkanut, joten nyt kannattaa toimia ja varmistaa hyvät paikat syksyn jännittävimpään käsipallotapahtumaan kotimaassa”, Käsipalloliiton toiminnanjohtaja Päivi Mitrunen innostaa.

Hanki liput Suomi-Venäjä otteluun: lippuagentti.fi

Joukkue Kisakalliossa 21.-23.9.

Berglund Oscar
Broman Joacim
Forss Fredrik
Granlund Max
Granlund Robin
Gripenberg Johan
Helander Benjamin
Hellakoski Anthony
Kihlstedt Oscar
Koljonen Miro
Laitinen Heikki
Laitinen Tuomas
Martin Ian
Montonen Gusten
Mäkelä Mikael
Rönnberg Nico
Stolt Jan
Sundberg Richard
Syrjälä Roni
Voutilainen Vincent
Westerlund Theo
Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.