Suomi joutui taipumaan tappioon Energia Areenalla

Miesten maajoukkue jatkoi torstaina EM-jatkokarsintaa Vantaan Energia Areenalla, mutta joutui tyytymään 27-32 (10-15)-tappioon Bosnia-Hertsegovinaa vastaan.

Bosnia-Hertsegovina oli hävinnyt molemmat jatkokarsintaottelunsa ennen torstaita ja se näkyi pelin alussa. Suomi sortui useisiin teknisiin virheisiin ja vieraat karkasivat 4-0-johtoon. Pelikello ehti näyttää melkein seitsemää minuuttia, kun Fredrik Forss heitti Suomen ensimmäisen maalin.

Suomi alkoi tämän jälkeen sinnikkään takaa-ajon ja pääsi ajassa 9.44 Miro Koljosen osumalla maalin päähän, tilanteeseen 4-5. Kymmenen minuutin pelin jälkeen ero alkoi kuitenkin taas revetä. Suomi paransi tekemistään erän loppua kohden, mutta Bosnia-Hertsegovina kaunisteli lukemia vielä juuri ennen taukoa, jolle lähdettiin 10-15-tilanteessa.

Suomi aloitti toisen 30-minuuttisen mainiosti. Tuomas Laitinen otti tärkeän torjunnan ja Koljonen karkasi hyökkäykseen ja heitti 11-15-kavennuksen. Koljonen iski pian uudestaan ja maaliero kutistui kolmeen. Tämän jälkeen Bosnia-Hertsegovina repi kuitenkin uudestaan kaulaa ja pahimmillaan tilanne oli 14-20.

Suomi käynnisti vielä kertaalleen kirin ja pääsi kolmen maalin päähän, mutta ei enää lähemmäs. Loppulukemiksi kirjattiin vieraiden 32-27-voitto.

– Yrityksestä ei saa pisteitä, mutta ei tämä peli siitä jäänyt kiinni, päävalmentaja Kaj Kekki tiivisti.

– Meillä oli tahmea startti, ei oikein päästy maalipaikoille ja maalivahtipelikään ei toiminut – toki vastustaja pääsi heittämään hyvistä paikoista. Sitten meiltä oli parempi jakso ja Tuomas Laitinen torjunnoillaan loi uskoa.

Yksi merkittävä tekijä ottelun ratkaisun kannalta oli Bosnia-Hertsegovinan maalia vartioinut Benjamin Buric.

– Vastustajan maalivahti oli hyvä. 27 tehtyä maalia ei ole huono, mutta meillä oli paikkoja tehdä enemmänkin. Kun ottaa huomioon sen fyysisen alivoiman, joka meillä oikeastaan aina on, niin puolustuspelikin oli ihan hyvää, mutta muutaman helpon maalin Bosnia pääsi tekemään, Kekki mietti.

EM-jatkokarsintaa, Vantaa:
Suomi – Bosnia-Hertsegovina 27-32 (10-15)

Suomen maalit: Nico Rönnberg 7, Teemu Tamminen 6, Richard Sundberg 5, Miro Koljonen 4, Oskar Kihlstedt 2, Fredrik Forss 1, Theo Westerlund 1, Ben Weber 1.