Käsipallon miesten EM2024-karsintalohkot arvottu – Suomella kova haaste edessä

Vuoden 2024 käsipallon miesten EM-lopputurnauksen karsintalohkot arvottiin torstai-iltana lopputurnauksen isäntämaan Saksan pääkaupungissa Berliinissä.

Suoraan lopputurnaukseen pääsevät Saksan ohella edellisen EM-lopputurnauksen kolme parasta maata Ruotsi, Espanja ja Tanska. Karsintoihin ilmoittautui mukaan 42 maata, joista karsinnan ensimmäisessä vaiheessa putosi pois kymmenen maata.

Näin karsintojen viimeisessä vaiheessa mukana on 32, jotka oli arvontaa varten sijoitettu rankingin perusteella neljään arvontakoriin ja Suomi oli arvonnassa korissa neljä. Jokaisesta korista arvottiin yksi maa kustakin kaikkiaan kahdeksaan karsintalohkoon. Lohkojen voittajat ja kakkoset sekä neljä parasta lohkokolmosta selvittävät tiensä EM-lopputurnaukseen, joka pelataan tammikuussa 2024.

Suomi arvottiin lohkoon 2 ja vastaansa Ola Lindgrenin suojatit saavat arvontakori 1:stä Norjan, kori 2:sta Serbian ja kori 3:sta Slovakian. Korijaon mukaisesti kaikki vastustajat ovat lähtökohtaisesti Suomelle kovia haasteita. Karsintalohkojen ensimmäiset ottelut pelataan lokakuussa 2022 ja päätöskierros kaikkien lohkojen osalta 30. huhtikuuta 2023.

Ennen EM-karsintoja Suomella on edessä seuraava haaste jo huhtikuussa, kun vastassa MM-karsintojen viimeisessä vaiheessa on Kroatia. Suomen ja Kroatian ensimmäinen kohtaaminen pelataan keskiviikkona 13.4. kello 19.00 Vantaan Energia Areenalla ja toinen osaottelu pelataan Varaždinissa lauantaina 16.4. kello 18.00. Otteluparin voittaja ratkaistaan yhteismaaleilla ja voittaja etenee tammikuussa 2023 Ruotsissa ja Puolassa pelattavaan MM-lopputurnaukseen.

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.