Huippu-urheilun Tähtimerkin saavuttaminen on nyt mahdollista käsipallossa

Tähtiseura-ohjelma on Olympiakomitean ja lajiliittojen yhteinen seuratoiminnan laatuohjelma, jonka tavoitteena on kehittää suomalaista seuratoimintaa. Toiminnan tunnuksena toimii Tähtimerkki, joka kertoo, että seura on kehittynyt tasolle, jossa Tähtiseura-ohjelmassa määritellyt laatutekijät toteutuvat.

Lasten ja nuorten sekä aikuisten harrastetoiminnan Tähtimerkit ovat olleet käsipalloseurojen ulottuvilla jo ohjelman alusta lähtien. Keväästä 2022 alkaen seurojen on mahdollista tavoitella myös huippu-urheilun osa-alueen Tähtimerkkiä. Olympiakomitea tukee kehitystyötä tarjoamalla seuroille maksuttoman Tähtiseura-verkkopalvelun ja paljon erilaisia työkaluja. Toimintaa voi kehittää omaan tahtiin osa-alue kerrallaan.

Käsipalloliitto aloitti projektin huippu-urheilun laatutekijöiden luomiseksi 2019 syksyllä yhdessä Olympiakomitean ja lajinsa SM-seurojen kanssa. Projekti saatiin päätökseen joulukuussa 2021, kun Olympiakomitean asettama ohjausryhmä hyväksyi lajin huippu-urheilun laatutekijät osaksi Tähtiseuraohjelmaa.

Huippu-urheilun laatutekijät päästiin koronarajoitusten tuomien esteiden myötä esittelemään seuroille vasta kevätliittokokouksessa 23.4.2022, mutta nyt kaikki on valmista Tähtimerkin tavoitteluun. Käsipallo on vasta kymmenes laji huippu-urheiluohjelmassa. Muut lajin tällä hetkellä ovat: voimistelu, taitoluistelu, cheerleading, suunnistus, uinti, tanssiurheilu, judo, yleisurheilu ja tennis.

Huippu-urheilun Tähtimerkin tavoittelu eroaa muista osa-alueista siten, että Tähtimerkin tavoittelemiseksi seuran on täytettävä määritellyt peruskriteerit. Tämän jälkeen Käsipalloliitto kutsuu seuran suorittamaan huippu-urheilun Tähtimerkkiä. Lue Olympiakomitean sivuilta, miten seura voi tulla mukaan Tähtiseura-ohjelmaan.

Tutustu täällä käsipallon huippu-urheilun peruskriteereihin sekä laatutekijöihin: https://finnhandball.net/wp-content/uploads/2022/04/Huippu-urheiluseura-laatutekijat-kasipallo-FINAL.pdf

Käsipalloliitto palkitsee huippu-urheilun Tähtimerkin saavuttaneet seurat kahdella paikalla TS2 -valmentajakoulutuksessa.