Cocks on käsipallon uusin Tähtiseura

Riihimäen Cocks on uusi Tähtiseura käsipallossa. Auditointitilaisuus järjestettiin 4.12. etäyhteyksien avulla. Cocks suoritti sekä lasten ja nuorten toiminnan että aikuisten harrastetoiminnan tähtimerkit.

Kolmannen mahdollisen osa-alueen, huippu-urheilun, suorittaminen tulee mahdolliseksi vasta ensi vuonna, kun laatutekijäprosessi saadaan siltä osin päätökseen. Huippu-urheilun osa-alueen suorittamiseen ei voi hakea, vaan liitto kutsuu kriteerit täyttävät seurat tähän mukaan.

Cocksilla harjoittelu- ja peliolosuhteet ovat kunnossa uuden areenan myötä. Seura panostaa valmentajien osaamiseen ja kaikilla joukkueilla on käytössä valmennuksen analyysityökalu XPS. Valmentajia myös kannustetaan kouluttautumiseen eri keinoin. Kansainvälistä valmennusosaamista on ammennettu mm. tuomalla luennoitsijoita Euroopasta Riihimäelle.

Puheenjohtaja Jari Viita korosti, että vahvaa juniorityötä tekevien seurojen on tärkeää laajentaa toimintaansa lähialueille, jotta pelaajia riittää ja käsipallo pystyy vahvistamaan asemaansa yhteiskunnassa. Cocks satsaa jatkossa entistä enemmän myös tyttöjen ja naisten toimintaan. Tavoitteena on lähitulevaisuudessa paikka naisten SM-sarjassa.

Urheilijan polun ja valmennuslinjan edelleen kehittäminen ja siitä viestiminen seurassa ovat jatkuva kehitysprosessi. Tässä työssä avoimuus korostuu jatkossa.

Tähtiseura-ohjelma on Olympiakomitean, lajiliittojen ja aluejärjestöjen  laatuohjelma, joka kehittää ja tukee suomalaisen urheilun keskeistä vahvuutta: seuratoimintaa. Laatuohjelma auttaa seuroja kehittämään sen itse valitsemia osa-alueita modernien työkalujen ja toimintatapojen avulla yhdessä muiden laatuseurojen kanssa.

Tähtiseura-ohjelmasta lisää liiton sivuilla.

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.